HondenPage baasje Floor Bons

Wat schreven de vrienden van Floor Bons op het forum

honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Communiceren met overleden dieren
Ik heb ook onverwachts op brute wijze een huisdier verloren. Ik zat denk ik met vergelijkbare vragen en dat schuldgevoel. Wat mij enorm geholpen heeft is de uitspraak van een kenner. "Een dier heeft geen open eindjes als het sterft. Het was goed zoals het was." Misschien kun jij hier ook wat mee.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in niet naar buiten willen
Sorry dat ik nu pas reageer, zit thuis zonder internet. Nee, Noise- de hond pup van bijna 8 mndn die niet naar buiten wil- was niet aanwezig bij het overlijden van Dopey op het veldje. Hij heeft het aanlijnprobleem en naar buitengaan is eng al vanaf het begin. Er is in mijn bijzijn nooit iets engs gebeurd wat zijn gedrag zou kunnen verklaren. Ik heb pas toen hij drie maanden was bij de fokker gehaald omdat, ik toen vakantie had en ik dus beter zicht had op de nieuweling en mijn inmiddels 4jarige Kluif ( Kluif vond het geweldig om naar buiten te gaan en nog). Zij moest niet zoveel van hem hebben toen we kennis gingen maken. Ik heb niet de indruk dat de fokker ze aan een riem/lijn heeft laten wennen en verder dan de tuin was hij waarschijnlijk ook nimmer geweest. Als Noise buiten is, is het over.  Nadat Dopey was gedood ben ik direct terug gegaan met Kluif naar waar het gebeurd was. Bewust. Het moest voor haar een plek blijven waar het leuk is om te komen, waar ze vriendjes kan ontmoeten. Ik ga dus ook niet op voorhand denken oh jee we gaan naar buiten, dus nu gaat hij weer gek doen. Nee, we gaan naar buiten dus je gaat aan de lijn als ik je onder de stoel vandaan heb geplukt. Neutraal. De routine veranderen heb ik al geprobeerd, geen effect. Dat gewwon aan delijn niet zeuren en naar buiten trekken ook geprobeerd maar, daar ben ik na drie keer mee gestopt. Ik kreeg niet het idee dat ik het zo leuker maakte om naar buiten te gaan. Ik ga proberen hem aan Kluifs lijn vast te maken, kijken of dat wat oplevert. Al blijft de eerste hobbel dat nog bestaan maar, wie weet. Bedankt voor het meedenken ik ben er blij mee!!!
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in niet naar buiten willen
Reutje 8maanden is angstig ( verstopt zich) om naar buiten te gaan. Mijn trucendoos is leeg. Iemand een briljant idee?
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in hij wil dus niet naar buiten
Hij wil dus echt niet naar buiten mijn reutje van 8 maanden. Diverse aanpakken geprobeerd maar, zodra ik mijn schoenen aantrek gaat hij zich verstoppen. Mijn trucendoos is leeg. Wie weet een mogelijke oplossing?
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Gezocht: Fokker Prazsky Krysarik / Prazky Krysavik
Kim ik hoop dat je mijn berichtje vind.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in likken aan elkaars geslacht deel?
Ja volgens mij wel. Hij is er al zij is er bij gekomen. Ze zegt ik wil je ruiken. Hij zegt je hebt me geroken accepteer me nu (maar).
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in likken aan elkaars geslacht deel?
volgens mij is het net zoiets als onder elkaars staart ruiken welk visitekaartje er hangt. Wie ben je waar kom je vandaan enz. en dus onschuldig want je wil toch weten wie er tot je roedel is toegetreden.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Commando's buiten
buiten is geen binnen. dus buiten heeft jouw zit dat hij/zij binnen wel kan nog geen betekenis. buiten moet je dus weer vanaf het nulpunt beginnen. over het springen binnen als hij/zij het lekkers ziet eerst laten kalmeren en dan weer verder met oefenen. Geduld en enthousiasme lonen.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in dogpop 2012
ik vond het ook leuk , maar een aantal dingen heb ik niet kunnen vinden. Zoals de hondenwasstraat, extreme dog make over, deĀ  keurmeester. dat vond ik wel jammer. Volgend jaar ga ik zeker weer als ik vrij ben. De honden waren uitgeput van alle indrukken. Jammer dat ik niet wist dat er meer HPers waren en dat van die goody bag heb ik ook niet meegekrgen.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Waar word jullie hond voor aangezien?
rat chiwafwaf met de eerste zitten in de goede richting de tweede laat ik tegenwoordig zo stel dat het een broodfokras zou worden.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Patella Luxatie graad 4
Ja, ze was wel zo eigenwijs om eerst aan de zijkant van de band te blijven staan maar, lekkers doet wonderen en ze vond het ook steeds leuker worden. De hydrotherapie was inbegrepen bij het traject dat ze moest afleggen. Wij hadden het "geluk" dat het winter werd maar, ja het blijven pups en zelfs de tijd van het jaar moet dan niet uit kunnen maken. Kluif is er weer volledig bovenop gekomen en dat is - hoe moeilijk het ook was - het enige wat op dat moment belangrijk was. Je kunt trouwens deze periode gebruiken voor denkspelletjes. Dan kun je toch iets samen doen. Stop iets lekkers in een of ander doosje en laat haar uitzoeken hoe ze het open krijgt. Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Patella Luxatie graad 4
Kluif is twee keer geopereerd aan haar achterpootjes i.v.m P.L. De eerste keer was geen probleem voor haar ( voor mij wel mijn kleine schatje onder het mes als klein pupje ongeveer dezelfde leeftijd als de jouwe). De tweede keer had ze er meer moeite mee en ik minder want wist wat me te wachten stond, had niet op haar trauma gerekend. Het moeilijkste vond ik de menselijke kant. Een pup hoort te spelen en te rennen en met andere honden bezig te zijn en dat kon en mocht dus even niet. Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en ze had een hekel aan water maar ze kreeg ook hydrotherapie na afloop en toen bleek dat ze het best lekker vond dat water. Ik heb er dus ook van geleerd.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in 1 of 2 honden?
Ik had en heb Kluif. Zij mocht met me mee werken ( nachtzuster met hondje dus) opeens besloot de bazin dat er geen honden meer welkom waren. Tot groot verdriet van de aan mijn zorg toevertrouwde bewoners, Kluif die apetrots was op haar werk en uiteraard mezelf. Kluif was dus plots 's nachts alleen en overdag als ik moest werken ook. Onze twee- eenheid was verbroken. Dat was de reden voor mij om Sheik erbij te nemen. Kluif leek weinig problemen met de nieuwe situatie te hebben maar, ik voelde me er niet lekker bij. Ze heeft nu overdag een vriendje om mee te spelen als ik in mijn bed lig.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in belonen goed of fout gedrag
volgens een artikel in een tijdschrift over honden kun je het testen, kijken of ze het als "truc" beschouwt. Je stelt het brokje geven als ze opkijkt naar je langer uit. Bijv. in plaats van de drie stappen die je nu neemt voor je het geeft maak je er vijf van of zo. en zo kun je het verder uitbouwen of juist interval belonen, de ene keer wel na de vaste drie stappen die je deed, de volgende keer na de vijf stappen , dan weer na negen stappen, dan weer na ver stappen enz.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Over de storing
Wat een hondenleven heb je! :-D Je bent een kanjer
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Juultje mag niet fysiek belast worden, dus; speuren/denkspellen, iemand?
Stuur je hond de huiskamer uit en laat hem in een andere ruimte wachten terwijl jij iets lekkers ergens verstopt. Open de deur laat haar ruiken aan je hand en zeg zoek. Begin makkelijk en bouw het verstoppen er steeds meer in. Of verstop jezelf en laat je hond jouw zoeken. Aanvulling op de keukenrollen enzo een plastic beker ( doorzichtig) of plastic glas omgekeerd op de grond met iets lekkers erin is ook leuk. Eigenlijk alles waarin iets te stoppen valt kun je gebruiken. Sokken, tassen, je eigen zakken, noem maar op. In de meeste dierenwinkels zijn ook denkspellen voor honden te koop. Veel plezier!
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Startersproblemen?
Nooit bij stilgestaan dat ik aangesproken zou worden over mijn kleine hondje. Te pas en te onpas commentaar zowel positief als negatief. Vreselijk ! Ook als is ze nu bijna twee jaar nog steeds is het Oh wat een schattige chichuachuapup. Wat ze dus niet is. Nog erger dan het aanspreken vind ik de medemens die zomaar aan mijn hond wil zitten en het gebral wat volgt als ik angeef dat ik dat niet wil. Nu heb ik er inmiddels twee dus twee keer zoveel ellende wat dat betreft. Ze worden nu apart uitgelaten. Wist ik veel dat hij haar gedrag zou overnemen. Dus nu heb ik twee monstertjes die duidelijk laten merken dat ze niet van alle honden gediend zijn en zeker niet als die te kippig zijn om hun gedrag/afwijzing te lezen. Daar door ben ik anders tegenover mijn honden gaan staan in de zin van Oh jee ik was toch niet zo'n fantastische baas als ik dacht en nu zoek ik dus naar de oplossing. Leerzaam. Het is ook moeilijk om twee honden tegelijk iets te leren. Zij denkt ik doe het en hij denkt ik doe het na als ze me de kans geeft. Ze geeft hem weinig ruimte en dus moet ik dan de baas zijn waardoor ik eerder mijn geduld verlies en dus eerder stop. Met spelen is het het tegenover gestelde. Hij speelt en heeft pret voor tien en zij denkt nou ja zeg en kapt ermee. Zucht. Ze zijn mijn lust en leven maar soms......
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Wat vinden jullie hiervan??
Ziwi is best duur ja maar ze hebben maar heel weinig nodig. per kilo ong. 19 gram per dag. Nou wegen die van mij rond de 2,5 kilo dus ik ben nog aan het aftasten hoeveel ik ze moet geven. Heel onduidelijk staat namelijk in de folder dat een hond van 3 kilo 37 gr per dag nodig heeft. Dat is een rekensom waar ik nog niet ben uitgekomen. Wat het allerbelangrijkste voor mij is, is dat ze ervan smullen. Zowel van de snacks als van het voer dat ze alleen in het weekend krijgen. Door de weeks krijgen ze Haaks Barf.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Gezelschapshondje die goed alleen kan zijn gezocht!
Ik zweer bij Prazsky's. d(^_^)b Klein, verharen nadat ze hun nesthaar kwijt zijn niet. Kunnen goed alleen zijn en hebben een super karakter. Slim, aanhankelijk, leergierig en ze hoeven niet echt uren te wandelen al heb je erbij die het wel uren vol kunnen houden. Nadelen; ze moeten een jasje aan als het koud is en je hebt veel bekijks en commentaar onder weg. :'(
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in even een vraagje
Nee hoor, of ik moet ook een buitenbeentje zijn O-) . Geen cursus, geen bench, enige ruimte waar ze niet meer mogen komen is de keuken. Wel veel gevoel, logisch nadenken en boekenwijsheid als ik het niet wist.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Het dagboek van Kyra
Ik lees nog steeds met interesse mee. Heel leerzaam en soms herkenbaar. Ik ben ook zo'n bazin die denkt hond tekort te doen door niet meer zo vaak en lang te wandelen of te spelen. Het blijft knagen. Al moet/mag ik eigenlijk blij zijn dat ik niet zo lang/vaak door het "vieze" herfstweer heen hoef. De "methode" vind ik wel wat lijken wel op die van Klaas Wijnberg. Hij schreef de Hondenfluisteraar. Het attentiesignaal, de lange lijn, geen commando's ( alleen non verbale). Hij zegt ook dat het vrijwel altijd de baas is die hond verkeerd begrijpt waardoor er miscommunicatie tussen die twee ontstaat met alle gevolgen vandien. Moest ik opeens aan denken toen jou werd gezegd dat jij niet los kon laten. Misschien zit ik er wel helemaal naast hoor maar, ik vond het best verhelderend in combinatie met alles wat ik jou/jullie topic lees.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Wat is het raarste commentaar dat jullie ooit kregen tijdens een wandeling?
Kinderen "Zijn die hondjes geboren?". Duh wat dachten jullie? Winkelier "Mevrouw er zit een rat aan uw lijn". Diverse voorbijgangers "Bijten ze?" Nee, antwoord ik dan altijd dat doe Ik. ;-) Onbekende man "Je wilde zeker geen ECHTE honden?!". Meneer ik denk dat mijn honden meer hond zijn dan de uwe. Domste ever in mijn optiek en tot noch toe van een serveerster op een terras "Je doet het voor de aandacht." Kluif was nog alleen en lag rustig naast me. Buitenstaanders............... :'(
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Het dagboek van Kyra
Ik volg je topic met heel veel interesse en " moet" even een reactie achterlaten zodat ik hem makkeijker kan terugvinden en bijlezen. Sorry dat ik dus geen actieve bijdrage aan de conversatie geef.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Patella Luxatie
Er wordt gezegd dat PL aangeboren is tenzij anders bewezen. Bij mijn hond was het ook niet aangeboren maar is het door omstandigheden veroorzaakt. Ga voor die second opion en succes en sterkte.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in wat vinden jullie van honden kleding?
Ik vind al die blingbling kleding vreselijk. Dus ik kies iets zonder glitters en/of ruitjes en wat er ook nog zo stoer mogelijk uitziet. Mijn hondjes hebben geen ondervacht en hun buikjes zijn nog vrij onbehaard, ze moeten dus een jasje of truitje. Het zou in hun geval dus zielig zijn als ze zonder bescherming naar buiten gaan nu het fiks kouder an het worden is.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Rangorde bepalen????
Hai geen idee of je het moet bestrijden of niet. Kluif rijdt ook op Sheik en ik heb me laten vertellen dat het inderdaad met dominant gedrag te maken heeft. Ik vind het niet zo erg beter zo dan andersom, geen kans op een nestje. :-)
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in chemische castratie
Sheik is met zeven maanden chemisch gecastreerd om dt Kluif in Oktober loops zou worden. Hij is veels te jong om vader te worden en zij is ook nog niet oud genoeg voor een nest. Kluif laten "helpen" was/is nog geen optie omdat ze door de tweede knie-ok getraumatiseerd was. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen hem zijn perfecte uiterlijk te ontnemen en toen de dierenarts zei dat hij hem best wilde sterilseren als ik dat wilde maar het al meer dan 20 jaar niet gedaan had was de keuze snel gemaakt. Ik heb nu meer bedenktijd. Het bevalt mij goed en aan hem merk ik ook niets. Kluif vindt het wel jammer lijkt, ze is nu loops en daagt hem vaak genoeg uit haar te nemen. O-)
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in kijken jullie honden ook tv (filmpje)
Ja, ze kijken ook tv. Al lijkt het meer te gaan om de geluiden die uit de kijkbuis klnken. ;-)
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Single en een hond mogelijk ?
Ja hoor dat kan, Ik ben wees en was alleengaand. Nu heb ik twee honden. Ik werk om de week als nachtzuster. Goed te combineren. Als ik mag werken gaan ze 's morgens uit en 's middags als ik weer wakker ben. Daarnaast wordt er in die week meer gespeeld.
honden page profiel Wen's stuiterballenWen's stuiterballen schreef in Help ! kleine hond gedraagt zich als pittige bull
Dames BEDANKT :-D , Zit nu in de nachtdienst en heb jullie reacties heel vluchtig gelezen. Ik op zeker op zoek naar dat boekje wat genoemd word en ik zal in mijn boeken eens kijken wat ik al aan informatie heb. Ik houd het scherp in de gaten en jullie op de hoogte.
 

Vrienden van Floor Bons

honden foto van Prins Syan-Issa de Eerste, Prins LaChatura Altair en Prinses Imgracia Samayrahonden foto van Tequilahonden foto van Joyce Overgoorhonden foto van Wen's stuiterballen

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^