HondenPage baasje asha

Wat schreven de vrienden van asha op het forum

honden page profiel DobryDobry schreef in Noortje bij de DA in Zandvoort
gelukkig dat het wondje goed geneest, en ze niet veel last van de kap heeft.    Weer prachtige foto's! Mooie omgeving ook al is het geen strand.
honden page profiel DobryDobry schreef in Onze puber snapt
ik denk dat het belangrijk is te bedenken vanuit welke gemoedstoestand de hond dit doet. Voor ons is aaien iets liefs, iets dat wil zeggen ik vind je aardig, voor honden is het iets onnatuurlijks wat aangeleerd moet worden.   Een kennis vertelde ooit van haar eerste les met haar pup op de hondenschool. De allereerste opdracht was, aai je pup, iedereen ging met die hand over het koppie en aaide de pup,  en elke pup zonder uitzondering deinsde even terug.     Dat leek haar en mij ook een goede basis om te weten dat aaien voor honden niet hetzelfde is als voor ons mensen en ze er daarom ook anders dan verwacht op kunnen reageren, al naar geang ze zich bedreigd voelen of niet.    Aan Lola en Jenna heb ik dat ook goed gemerkt, Lola liet zich nooit zomaar (voor haar) aaien, Jenna wel, maar zij verstijft en ondergaat het in een soort verkrampte houding, lijkt het alleen heel af en toe fijn te vinden om geaaid te worden.
honden page profiel DobryDobry schreef in zouka
Ah wat een mooie hond is ze! Fijn dat ze nu een goed plekje gevonden heeft, ook op de bank haha   Hoe ging het s nachts?
honden page profiel DobryDobry schreef in jeuken
dat zou goed kunnen    ik zou hem even wassen of als dat niet lukt hem met een washandje gedoopt in lauwwarm water afnemen. En kijken of dat wat verlichting brengt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Is dit een goed adres?
je moet natuurlijk bedenken dat je een levend wezen in huis haalt voor de rest van zijn of haar leven. Dan lijkt 2 uurtjes rijden niet teveel toch?   Honden via een stichting die al in Nederland zijn ga je volgens mij dan eerst bij het gastgezin kennen leren en vandaaruit haal je ze op. Vantevoren krijg je een vragenlijst en een gesprek thuis.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Is dit een goed adres?
" Ik dacht gelezen te hebben dat ts een hondje geboren in Nederland wilde? " ientje nee de familie wilde dat omdat ze denken dat je dan weet wat je in huis haalt,   wat ik al had geprobeerd uit te leggen dat dit absoluut niet het geval is, aangezien elk individu anders is en het niet uitmaakt waar iemand geboren is om uniek te zijn.      
honden page profiel DobryDobry schreef in Update deel 2
wat bedoel je met om half zes was ze wakker en dat hebben we geweten? Heeft ze geblaft, gejankt, gepiept of geplast en gepoept? En wat hebben jullie toen gedaan?   Een pup een uurlang laten piepen zou ik niet doen, zelf zou ik haar meenemen naar de slaapkamer, of erbij gaan slapen zo lang ze aangeeft nog niet zonder jou te kunnen.      
honden page profiel DobryDobry schreef in Noortje bij de DA in Zandvoort
hoe gaat het met haar oog?     Hebben jullie nog mooie duinwandelroutes gevonden?
honden page profiel DobryDobry schreef in Noortje bij de DA in Zandvoort
jee ik schrik ervan, beterschap hoor voor Noortje!   wat een prachtige foto's weer, ze heeft tenminste ook vollop genoten op het strand
honden page profiel DobryDobry schreef in Is dit een goed adres?
goed dat je het navraagt al snap ik het niet helemaal dat je zou  kunnen denken dat dit misschien een goed adres is na je vorige topic.    https://www.hondenpage.com/hondenforum/225728/vraag-kruisingras-+-wel/geen-haarverlies..php   De hondjes die jij had uitgezocht zijn allemaal ook al te zien in Nederland, dus kennismaking hoeft geen probeem te zijn.   Ik zou de familie ook doorgeven dat je nooit van tevoren weet wat je in huis haalt, elk dier is uniek, waar het ook geboren is. Elke hond heeft zijn eigen dingetjes, dat is juist zo mooi aan een levend wezen.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Shayna zoekt negatieve aandacht (naar mijn idee) HELP!
" Zou dat echt zo kunnen zijn? Het niet alleen kunnen zijn? Mijn meisjes slapen wel samen in de bench, het is ook daarom dat ik 2 dames heb genomen, zodat ze lekker samen kunnen slapen. Nu u het zo zegt, is het tijgeren inderdaad wel het aangeven dat ze erbij wilt zijn. Het is inderdaad wel heel schattig om te zien hoor! Misschien heb ik het gewoon verkeerd opgevat.  " Aleonora   het zou kunnen, maar als alles wel goed gaat als je met haar na 6/7 uur gaat wandelen kon ze het misschien gewoon nog niet zo lang ophouden. Het naar jullie toe willen tijgeren zou ik wel zien als erbij willen zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in zouka
ah wat een fijn nieuws   spannend hoor
honden page profiel DobryDobry schreef in Afscheid genomen van Benji ...
gecondoleerd met het verlies van Benji   heel veel sterkte!
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Ook mijn klein Pientje naar de hondenhemel
Heel veel sterkte.
honden page profiel DobryDobry schreef in Ook mijn klein Pientje naar de hondenhemel
heel veel sterkte Manon met het verlies van Pientje, wat zal het leeg zijn zonder haar   knuffel voor Mara
honden page profiel DobryDobry schreef in Vraag Kruisingras + Wel/Geen Haarverlies.
" Oh, die Yorkshire Terriers zijn zo leuk!!Deze zijn Terriers, maar deze verliezen toch geen haren?Deze 3 zijn alle 3 leuk!RichiIndaTomWeet iemand of deze ook al gecastreerd of gesteriliseerd zijn of hoeft dit niet per se?(Ons maltezertje was ook niet gecastreerd) " Yushi ja en zoals ik het lees alle drie inmiddels in Nederland, ik vermoed dat ze idd wel gecastreerd zullen zijn.   Volgens mij verliezen ze weinig haar, maar hebben wel veel vachtverzorging nodig
honden page profiel DobryDobry schreef in Hond niet onder controle buiten
" Inderdaad een heel goede reportage! Hij is dus niet alleen met zijn problemen . Momenteel gaan we een halfuur wandelen (2x dezelfde toer met weinig auto's) de eerste is nog wat trekkerig, maar de tweede is al veel beter. Hij is iets rustiger. Wel kijkt hij naar mij " we zijn hier al geweest hé?" We zijn dan een halfuur weg. Als we een hond tegenkomen is hij wel nog altijd hevig. Als we thuiskomen spelen we in de tuin nog met een piepend balletje. Dan kan hij nog al zijn energie kwijt door te lopen. Ik heb een filmpje van hem gemaakt als hij alleen zat, maar dit is al een tijdje geleden. Toen werd duidelijk dat hij al zijn spelletjes met eten eerst bekeek, daarna gaat hij huilen. Hij rent rond in huis en kijkt naar alle deuren. Daarna terug naar de voordeur en begint hij opnieuw. Buren zeggen wel dat het beter gaat. Soms horen ze hem totaal niet, andere dagen weer wel. Ik ga een nieuw filmpje maken en zien hoe het nu is... Wat kan ik hieraan doen? Ik weet dat je de tijd moet rekken (eerst 5 minuten, dan 10 , dan 15 min alleen laten,..) Maar dit is niet altijd makkelijk aangezien ik deeltijds werk. Iemand tips?      " Kevin nee hij is absoluut niet de enige hond, het treurige is dat veel mensen blijkbaar niet eens een idee hebben dat hun hond niet alleen kan blijven.  In de docu worden ook wel wat tips gegeven, misschien heb je er iets aan. Idd langzaam beginnen en als het goed gaat ook eens afwisselen, dat als hij bijv. 10 min alleen kan blijven je dan al na bijv. 7 minuten terug komt af en toe.    Afdwingen kan je het niet, een oppas zoeken is dan eigenijk het enige wat je kan doen
honden page profiel DobryDobry schreef in Bailey
idd bij hem slapen of meenemen naar de slaapkamer,   ik denk dat een gedragstherapeut je hetzelfde gaat zeggen
honden page profiel DobryDobry schreef in Vraag Kruisingras + Wel/Geen Haarverlies.
schattig Yorkshire terriermixje    https://www.animalinneed.com/component/sobipro/8397-richi-9343?Itemid=0   https://www.youtube.com/watch?v=_GPC_PKMqUM
honden page profiel DobryDobry schreef in Houden jullie honden ook zo van muziek?
wat leuk zeg, zo schattig   Jenna lijkt autoharp wel ontspannend te vinden, ze komt niet altijd maar wel soms dichtbij me zitten als ik speel.
honden page profiel DobryDobry schreef in Onze puber snapt
het lijkt me ook heel leuk en interessant, om dat aan de kinderen uit te leggen en bespreken, 
honden page profiel DobryDobry schreef in Puppy rustig uitlaten in de buurt van grote honden
" Ik begrijp het nu beter.  Ik ga proberen inderdaad te vragen aan mensen of ik er lang kan en dan hoop ik dat het beter gaat. Bedankt voor je hulp! " Joëlle ik weet niet of het smalle paadjes zijn, anders kan je ook even een klein boogje maken, wat in hondentaal zowiezo beleefder is dan recht op elkaar aflopen. Kan het niet zou ik haar idd kort naast me houden en zorgen dat ze niet naar de andere hond voor je langs,kan schieten. Jijzelf tussen de te passeren hond en jouw hond.
honden page profiel DobryDobry schreef in Onze puber snapt
" Leuk artikel! Dat boekje is echt super, ik ben sinds gister echt gebruik ervan aan het maken bij de interactie in huis tussen mijn beide honden. Onze puber is te wild richting onze lab en zij corrigeert niet. Als ik er zoals beschreven in het boek op een bepaalde manier tussen ga staan komt er bij beide rust. Heel leuk om te zien dat dit werkt. " Sjaan ah leuk dat er al zo snel resultaat is!    Ik ben op het moment bezig in een boekje van Rosie Lowry, understanding the silent communication of dogs, is ook een aanrader. Of de wijsheid van honden van Brian Hare en Vanessa Wood.
honden page profiel DobryDobry schreef in Harde aanpak illegale hondenfokkerijen
" Inderdaad. Allemaal legaal geregeld.   Maar hoe wil je in hemelsnaam de broodfok van honden verbieden terwijl in eigen land het broodfokken van vee en andere dieren wel mag? " luz juist, als het een hond is die lijdt vinden we het verschrikkelijk, en terecht natuurijk, ik ben ook blij dat dit hard aangepakt gaat worden.   Maar dit moet ook doorgetrokken worden naar de broodfok van vee, waar volkomen legaal elke dag alleen al in Nederland tussen de 1,7 en 1,8 dieren gedood worden, die een veel te kort en vaak niet prettig leven gehad hebben, zelfs al zijn het scharreldieren of dieren van een biologische boerderij, of welk keurmerk dan ook. https://sentientmedia.org/how-many-animals-are-killed-for-food-every-day/
honden page profiel DobryDobry schreef in Hondenpension
" Ik zou mijn hond niet naar een pension brengen waar gespeeld wordt zonder toezicht. Nog geen dag. " Kees dit dacht ik ook meteen bij het verhaal, lijkt me onverantwoord en ik zou er geen rust van hebben.
honden page profiel DobryDobry schreef in Vraag Kruisingras + Wel/Geen Haarverlies.
" Zelf had ik deze 2 al gevonden:PeachDit hondje is vlak bij ons in de buurt, misschien 10min rijden en is voor adoptie,weet wel niet of deze haar zal verliezen, denk het wel?ChispaEn deze vinden we ook heel leuk, alleen zijn ze voor Chispa opzoek naar een gastgezin,Weet niet of we hiervoor in aanmerking komen en of het misschien ook mogelijk zou zijn permanent te adopteren? " Yushi hoe belangrijk is niet verharen  voor jullie?   soms verharen gladharige honden juist met bergen van dat heel fijne haar. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Onzeker meisje
" Het probleem is dat niet alle bazen honden taal kunnen lezen. Er wordt van de hond veel te veel verwacht, wat ze nog helemaal niet aankunnen. Ze moeten bezoek leuk vinden, met andere honden spelen, gelijk alleen kunnen zijn. Dat heeft vervolgens geen kans van slagen en moet de hond weer terug.   Goede begeleiding voor de eigenaar vind ik heel belangrijk. Helaas zijn niet alle hondenscholen hierop ingesteld. Er zijn stichtingen die goede tips geven, maar ook die dat niet doen. Maar ja, zolang het heel makkelijk is een hond te kopen, zal het niet altijd goed gaan. " Suzanne en Luca ja dat klopt wel dat goede begeleiding heel belangrijk is het is ook niet altijd makkelijk te interpreteren wat een hond wil aangeven, als je niet weet waarop te letten, en al helemaal niet als je een hond nog niet goed kent en de ene hond is ook de andere niet.  Maar hoe dan ook eerst maar goed wennen is een belangrijke stap die je denk ik niet over moet slaan.   En ondertussen veel lezen over hoe honden communiceren met elkaar en naar ons en dan kijken naar wat je eigen hond aangeeft.
honden page profiel DobryDobry schreef in Onzeker meisje
ze is er echt nog maar net, ook ik zou eerst een paar weken wachten en dan besluiten of een hondenschool iets is voor haar.      Helemaal eens met wat Yooop en Dobber schrijven.   Je zou natuurijk wel alvast zelf wat leuke hersenwerkjes binnen doen, als ze daar al aan toe is.   Wij kregen van de stichting het advies, dat je tenminste 2 weken (maar voor de meeste honden veel langer) heel rustig aan moet doen met wennen, en elkaar leren kennen, zodat jij je hond kan leren "lezen" en zien wat ze werkelijk aangeeft aan te kunnen, zij kan wennen aan de gang van zaken thuis en de vaste korte rondjes en leert vertrouwen te krijgen in jou en in haar situatie. Dat heeft tijd nodig.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Vraag Kruisingras + Wel/Geen Haarverlies.
" Omdat iedereen hier honden 'dropt', dit hondje stond op mijn beginpagina van Marktplaats. Leuk hoor die suggesties van Marktplaats. Toch wel knap dat ze weten wat je ongeveer leuk vindt. En nu kan ik haar niet meer vergeten. Weet iemand trouwens iets over deze stichting (Idemo)?  http://link.marktplaats.nl/m1500001715     " Charlotte-Sophie wat een leuke hond, spreekt zeker aan   ik ken de stichting verder niet, ze schrijven dat het hen voornamelijk gaat om ter plekke hulp te bieden en lijken ook wel een open boekhouding te hebben.  https://www.stichtingidemo.nl/informatie/onze-folder
honden page profiel DobryDobry schreef in Vraag Kruisingras + Wel/Geen Haarverlies.
" De hond van Ace ziet er erg bang uit op de foto's, daar zou ik naar informeren, een beetje verlegen betekend ook vaak bang. Wel een mooi hondje. Silas ziet er ook leuk uit. " yooop ja idd Sol ziet er bangig uit, het lijkt een hondje dat nog veel moet leren en vertrouwen in mensen moet krijgen. 
 

Vrienden van asha

honden foto van Margje & Bikohonden foto van  martinehonden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandyhonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Mirandahonden foto van Dobryhonden foto van priscilla & C.S.Chonden foto van Dootjuuhhonden foto van <~* Neyo *~>honden foto van Lisahonden foto van Wendyhonden foto van Baukjehonden foto van ramonahonden foto van jillhonden foto van Mariekehonden foto van Elysiahonden foto van Daisyhonden foto van Juut & Brownie honden foto van ....honden foto van lindahonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Anne met Ike en Jackohonden foto van Erika & Faya  ?BRL?honden foto van sabrinahonden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jiphonden foto van Simone & Maxhonden foto van Sonja, John, Iggy+ ,Chelsea en Amy.honden foto van roy_Chonden foto van ArVhonden foto van Shirlyhonden foto van Dogohonden foto van Mirella en 24 hondenpootjeshonden foto van Wyts & Rjhonden foto van Anita.Langen.honden foto van Trotsuh Eigenaar Van Kyrahonden foto van moniekhonden foto van Janehonden foto van Bertien & Sennahonden foto van Linda----Jasonhonden foto van kees van den broekhonden foto van Mishahonden foto van Hannie met Beer en Chelseahonden foto van Vorkjehonden foto van nicohonden foto van Georginahonden foto van Evy & Romihonden foto van Armani&Gambler ®honden foto van nicole & rocky , Bickel en maxhonden foto van cindyhonden foto van kellyhonden foto van nel honden foto van Jozefienhonden foto van Missyhonden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*honden foto van Chloé & Beemerhonden foto van J. & T. van H & Dhonden foto van SJDhonden foto van charishonden foto van Mackhonden foto van Diesel & Bumper honden foto van Nynke ft doggies.. honden foto van Angela en Dieselhonden foto van Michellehonden foto van goofie honden foto van nikita cooper en Guushonden foto van audi the doghonden foto van Fiona en Rossihonden foto van Ronica & Festerhonden foto van diane en tankhonden foto van mmd magazinehonden foto van Nusha Shar-Peihonden foto van obehonden foto van sandrahonden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van S&F.honden foto van xenahonden foto van cynthiahonden foto van Fayhonden foto van Mirjam & Odi!!honden foto van Roosje ,,hond baro...honden foto van Kirstenhonden foto van kylehonden foto van jeltjehonden foto van Suzan, Bo & Guushonden foto van silke & woody honden foto van inge en destenyhonden foto van drietalhonden foto van Yvonne en de Iertjes.honden foto van brent en ruby honden foto van Samanthaa&Ruben^^Chicka&Lady^^honden foto van tia & starky

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^