HondenPage baasje asha

Wat schreven de vrienden van asha op het forum

honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Weetje wat mijn probleem met deze kwestie altijd is. Buitenom het hele kan een hond leven op een vegan dieet.  Je hond kan niet kiezen. En als je hond de keuze had tussen een vegan brok en een vleesbrok welke koos de hond dan?  Als je hond mag kiezen tussen brok en vers wat kiest je hond dan?  Als je hond mag kiezen tussen kvv en barf, wat kiest je hond dan?    Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace dat is misschien wel zo, (al denk ik dat je nog verrast zou zijn hoe lekker ook voor honden een vegane maaltijd kan zijn en hij die ook vast zou  kiezen boven de vleesmaaltijd) maar het dier wat in de barf of kvv maaltijd zit heeft helemaal geen keuze gehad, het heeft een veel te kort en wie weet wat voor ellendig leven gehad.  De smaakpapillen van onze honden (en onszelf) zouden niet boven iemands leven moeten staan.
honden page profiel DobryDobry schreef in Puppy die bijt
Nou hopelijk gaan die mensen zich snel inlezen en een goede gt met een positieve visie raadplegen, en houden ze de kindjes apart van de pups.   De pups moeten allereerst wennen, ik zou hen ook gewoon met rust laten, dwz niet negeren natuurlijk, maar geen geaai, of harde schreeuwende stemmen of druk gedoe, of naar de hond toelopen e.d., dat kan heel eng zijn voor een hond die dat niet gewend is. Ook de pups laten slapen en hen daar niet bij storen. De pups in alle rust laten eten. Een vast dagritme kan houvast geven. Een rustig zoekspelletje als de pups daaraan toezijn. Zulke dingen... Wandelingen nog kort en saai houden, wel aan de lijn uiteraard. Veiligheid gaat voor alles.  
honden page profiel DobryDobry schreef in dyra 11 jaar
fijn dat je nog even een update geeft Bianca. Geniet nog maar lekker van je meisje.
honden page profiel DobryDobry schreef in Wild
" van 1 april tot 15 juli in het hele land?   *verhuist ogenblikkelijk naar Duitsland* " Joop in het hele Bundesland Nedersaksen wel ja haha, ook al loop je ergens op een asfaltweg waar geen jong dier of broedende vogel te vinden is.    En ook nog als je een hond koopt moet je daar een hondenhoudbewijs halen, behalve als je langer dan vijf jaar een hond had.    De rest van de landen weet ik niet precies, het verschilt, maar volgens mj in diverse andere landen is het ook best streng met lijnplichten. https://totehunde.de/leinenpflicht-in-deutschland/    
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Herkenbaar. Ik ben vegan geworden doordat ik mijn hond kvv/barf gaf, dus ter compensatie.  Maar inmiddels dus ook een conflict met mezelf of het houden van een huisdier überhaupt vegan is " Yara je hebt Yara als herplaatser, en ze zit bij jou beter dan in een asiel, dus prima lijkt me. Maar inderdaad wel een goed punt.  Die hele handel in huisdieren is big business en het leed oneindig lijkt het.  https://www.youtube.com/watch?v=g8Thb4E8_HY als je zo de cijfers ziet echt schokkend. Nog meer reden om mensen te waarschuwen om geen br00dfokpup of pretnestpup te kopen, en zelfs goed op te letten bij erkende rashondenfokkers. En dan komen er natuurlijk ook nog andere dilemma's zoals of wij het recht hebben om een dier zo onder controle te hebben, dan wel tegen als het goed is, goede verzorging en veiligheid natuurlijk. Maar terug naar vroegere tijden waar de honden vrij rond de huizen liepen kan ook niet meer. En ook dat is niet altijd een fijn leven geweest.    
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Hoe vaak ontwormen?
Romeo heeft nooit wormen en hij eet kvv. Ik heb wel CDvet in huis, zonder insecticides, voor het geval dat. Heb ik twijfels, breng ik de ontlasting naar de dierenarts. 
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Ik ken Earthling Ed wel. Mooie vent en zijn manier van communiceren en zijn engelengeduld vind ik benijdenswaardig. Ik hou persoonlijk meer van de stijl van Gary Yourofsky, het mag best een beetje confronterend zijn, om mensen aan het denken te zetten. Voor beide communicatie methoden is iets te zeggen. " EngeeX Ja Earthling Ed doet veel goeds voor dier, mens en milieu, onderbouwd met goede argumenten.   Gary Yourosky ken ik niet, maar ga ik zeker bekijken, thanx voor de link.   Edit: ik vond trouwens nog een studie uit 2009, gedaan met sledehonden (dus zeer aktief) op een vegan diet https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19480731/ zeer positief dus, en oa hun ijzerwaardes waren zelfs verbeterd.
honden page profiel DobryDobry schreef in 2e hond erbij (Rescue of herplaatser)
ah wat jammer, heel vreemd allemaal die manier van doen, geen vragen stellen aan de adoptanten. En natuurlijk zegt 1 ontmoeting niet veel, maar veel ontmoetingen zegt nog altijd weinig en kost een hoop stress en moeite. Als iemand voor de volle honderd procent voor een hond wil gaan en goed voorgelicht is lijkt er toch niets meer in de weg te staan. Wel sneu voor het hondje, maar goed dat je daar niet mee verder bent gegaan.     Ik hoop dat jullie snel een leuke lieve hond vinden die bij jullie past.
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Beetje raar bericht, het gaat natuurlijk om je hond en niet over de discussie of mensen wel/geen vlees moeten eten. Nu geef je gewoon een sneer. Het lijkt me vrij duidelijk dat veganistisch eten principieel beter is. Waar het de mensen hier om gaat is of het wel verstandig is om je hond veganistisch te voeren. Dat heeft niks met dikke mensen en big macs te maken. En ook niks met de vleesindustrie. Het gaat hier om het lichaam van de hond. Nu wijdt je heel veel woorden aan allemaal andere dingen, maar niks over je hond, waar het bij deze keuze over zou moeten gaan. Er is veel onduidelijkheid over veganisme bij honden. De studies die in dit topic gelinkt zijn gingen over een vegetarisch dieet. Volgens mij ga je bij veganisme al bijna tegen het onmogelijke aan. Dat is iets wat je zelf moet onderzoeken. En naar mijn mening moet jouw hond bovenaan staan in je overweging. Dus niet dat jouw hond straks moet lijden, omdat het niet het juiste voer krijgt. (Ik zeg niet dát het niet het juiste voor is, daar heb ik niet genoeg verstand van, maar de kans is wel aanwezig). Dus stel dat veganistisch eten slecht is, dan moet je je eigen principes overboord gooien, vind ik. En je kan wel flauw doen over dat mensen met een mening komen, maar dat is nogal onterecht. Het is logisch dat mensen op een forum inspringen, als ze het idee krijgen dat iemand iets slechts richting zijn huisdier gaat doen.  En blijkbaar verbaast het je, maar de meeste mensen op dit forum zijn echt wel kritisch op wat hun hond binnen krijgt.      " Iglo Ik denk door onze cultuur, opvoeding, gewoontes en verkeerde voorlichting dingen in ons hoofd hebben die inmiddels achterhaald zijn. En een daarvan is dat plantaardige voeding minder voedingsstoffen zou hebben dan dierlijke produkten. En natuurlijk dat honden het niet goed zouden kunnen verteren. En dat men daarom oprecht denkt dat je slecht voor je hond bent als je geen dierlijke produkten geeft.   Ik snap Engee wel dat hij of zij een optie zoekt om en de hond gezond te voeden en tegelijkertijd ook iets aan de wereldproblemen wil doen. Waarom niet als het kan.
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
Bedankt voor je toelichting, Earthlings is zeker een aanrader.   Van "earthling" Ed Winters heb ik overigens wel geleerd dat je het beste je toon naar niet veganers respectvol kan houden om een goede discussie te kunnen voeren Maar heel weinig mensen zijn vanaf de geboorte vegan, bijna iedereen heeft eerst moeten leren wat het eigenlijk allemaal inhoud en de vele voordelen ervan.            
honden page profiel DobryDobry schreef in Wild
" Je hebt al tips gekregen, maar hou er rekening mee dat er in bepaalde gebieden door jagers op honden geschoten mag worden als de hond in ongeoorloofd gebied losloopt. Informeer dus in jouw deelstaat goed naar de lokale regels. Duitsers zijn over het algemeen meer van aangelijnd uitlaten, is mi ervaring.  " [email protected]@ die ervaring heb ik ook, dat Duitsers meer van het aangelijnd uitlaten zijn. Ik woon in Nedersaksen en ben al vaker gewaarschuwd voor jagers, maar ook boeren die je hond kunnen neerschieten. Bovendien zitten hier  in de bossen wilde zwijnen en wolven, ik zou echt het risico niet nemen om eeb hond los te laten lopen als hij veel jachtinstinct heeft.   Van 1 april tot 15 juli is overal altijd aanlijnplicht, dan mag de hond helemaal nergens loslopen ter bescherming van broedende vogels en pasgeboren wilde dieren. Een overtreding kan je 5000 euro boete kosten.
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Ik denk niet dat dit relevant is. De opname van voeding tussen dieren is anders. Een koe groeit 500 kilo met een volledig gras dieet. Als je als mens alleen maar gras eet dan ga je dood. Dus het is niet dat als de één iets kan dat de ander het ook zou moeten kunnen. In vlees zitten andere voedingsstoffen dan in planten, ondanks dat dit vlees door een planteneter gecreëerd is.  " Iglo inderdaad, wij eten geen gras, maar daarvoor wel een hoop andere planten, waar alle voedingsstoffen inzitten die we nodig hebben. B12 is wel nodig om te supplementeren, maar aangezien de consumptiedieren dit ook gesupplementeerd krijgen vanwege te weinig kobalt in de grond,  vind ik dit niet echt een punt. Maar misschien is het ook niet relevant en eten we alleen maar geen vleeseters omdat we dan nog meer dieren nodig hebben.
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
oa ik heb dus ervaring, en vond het goed de motivatie waarom vegan hondenvoeder te geven erbij hoorde om het te onderbouwen     en een discussie hierover vind ik zelf interessant, ik hoop dat ts dat ook zo ziet.    Wat ik later ook nog een interessant detail vond, is dat de dieren die wij en onze honden eten planteneters zijn die al hun voedingsstoffen dus uit planten gehaald hebben. 
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Ik vind het helemaal geen non-argument.   Als de enige beweegredenen zijn om geen vlees te geven aan een hond, omdat het beter is voor het milieu kun je het net zo goed omdraaien. Als het milieu niet van toepassing zou zijn, zou je je hond dan nog steeds geen vlees willen geven? dan krijg je dus hetzelfde scenario als ik voorstelde met het paard.   Omdat het verteringsstelsel het in principe aan zou kunnen, betekent toch niet dat je het dieet zo drastisch om moet gooien? " Arran & Aedon Onderstaand is een interessant stukje over het dieet van mens en hond. Aangezien mens en hond al duizenden jaren samenleven, heeft ook hun dieet met elkaar te maken.  https://v-dog.com/blogs/v-dog-blog/how-agriculture-changed-the-dogs-diet   Pas sinds kort is de mens en dus ook de hond zo ontzettend veel vlees gaan eten. Speciaal voedsel voor honden is er pas sinds kort, en het is de vraag of honden nu gezonder zijn of langer leven dan de honden vroeger.
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Dat ben ik met je eens. Ik heb hier ook geen verstand van. Maar als ik zie wat mijn hond allemaal aan vlees krijgt (vrijwel alles?), dan zou dat dus 100% vanuit een andere bron moeten gaan komen. Ik zou het zelf niet kunnen samenstellen, een ander misschien wel. Als ik vegetarisch wilde gaan voeren zou ik nog wel veel gebruik willen maken van vis en bijvoorbeeld eieren. Of vleesdagen afwisselen met vega dagen. Veganistisch lijkt me weer een brug te ver. Omdat er zoveel mis kan gaan.    " Iglo je moet je inderdaad even goed inlezen, niet omdat het zo lastig of moeilijk is, maar je moet wel even weten waar wat inzit en de punten van aandacht zoals bijv. B12 in de gaten houden. Ik zou het zelf fijn vinden als er een site als cronometer speciaal voor honden zou bestaan, zodat mensen zelf, wat ze ook voeren, dat kunnen ingeven en dan kijken of de hond van alles genoeg binnen krijgt.    
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Wat mij vooral tegenstaat is dat er zoveel disclaimers zijn. Je moet je hond regelmatig lichamelijk laten onderzoeken, je kan blijkbaar snel fouten maken in je menu, sommige fabrikanten zeggen volledige voeding te verkopen maar dit blijkt niet 100% zo te zijn. Zelf samenstellen gaat niet echt, dus alles is astronautenvoer uit een lab. Dan denk ik zelf: waarom moet je dit willen. Maar ik heb er dan ook geen probleem mee dat mijn hond dieren eet. Ik zou alleen overstappen als er een medische noodzaak voor is.    " Iglo ja maar geldt dat niet voor elke manier van voeden dat je op moet letten of er wel alles inzit wat nodig is? Ook met zelf samenstellen van vleesmaaltijden voor je hond, moet je weten wat je doet.   Dat sommige fabrikanten niet alle nodige voedingsstoffen en zelfs nog een hoop rommel, en nog erger schadelijke dingen in hun voer stoppen is wat anders dan zeggen dat een bepaalde manier van eten wel of niet goed is.
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
" Ik denk zelf trouwens dat vooral de manier van vertering een probleem kan opleveren en niet zozeer de ingrediënten. De juiste ingrediënten zijn in een lab altijd wel bij elkaar te toveren. " Iglo ja als je een hond hebt die vanaf pup aan vooral vlees gegeten hebt, zou je idd wel langzaam aan veranderen, anders kunnen er problemen ontstaan.    
honden page profiel DobryDobry schreef in vegan hondenvoer
Ja ervaring hier.   Een hond kan prima op plantaardig voedsel leven. Bramble een hond de vegan at staat in het guiness book of record als indertijd oudste hond ter wereld. https://www.bordercolliefanclub.com/bramble-the-vegan-dog-lives-to-189-years/   nou zegt dat niet alles, maar verschillende studies tonen aan dat het zeker mogelijk is en voor sommige honden zelfs beter aangezien veel honden ook allergisch zijn voor kip en rund bijv. https://v-dog.com/blogs/v-dog-blog/3-studies-on-vegan-diets-for-dogs   Het moet dan wel in de juiste samenstelling gegeven worden natuurlijk. Het gaat om de voedingsmiddelen die een hondenlichaam nodig heeft om gezond te zijn. Esther Plantinga inderdaad heeft hier veel verstand van.  https://www.oneworld.nl/lezen/klimaat/groen-doen/een-vegan-kat-of-hond-kan-dat/
honden page profiel DobryDobry schreef in 2e hond erbij (Rescue of herplaatser)
Hoe is het gegaan Tessa?
honden page profiel DobryDobry schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
De indruk die ik van jou krijg is juist een heel goede. Iemand die aktie onderneemt als er problemen zijn.   Goed dat je navraagt en onderzoek doet naar een goede gt. Ik ken Arnaud Busscher niet en vind ook zijn visie over omgaan met honden niet. En waar hij opgeleid is zie ik ook zo snel niet.      
honden page profiel DobryDobry schreef in Compulsief stokken eten (graag alternatieve tips)
" Zit nu haar medisch dossier terug te lezen, om dingen op te helderen.   Er staat letterlijk: “Foliumzuur verhoogd. Kan passen bij EPI of dunne darm problemen. Hier is geen sprake van”.   Er is hier destijds vrijwel niet op in gegaan  om die reden heb ik het nooit als belangrijk aangemerkt in mijn hoofd. Vind het ook wel raar dat er geconcludeerd is dat er “geen sprake van is”. Want er is dus wel degelijk sprake van problematiek. Vraag me nu wel af wat precies het probleem kan zijn. Als ze EPI had, was dat denk ik al eerder ontdekt..toch?  Ik heb wel het gevoel van een doorbraak. Alsof dingen opeens op zijn plek vallen. Ze verdraagt helemaal geen brokken, de buikpijn aanvallen die werden afgewimpeld als aanstelleritis, en het zou me echt niet verbazen als haar stokken-obsessie hier dus ook mee verband houdt. Ik hoop dat er een diagnose komt en een passende behandeling.     " Iglo dat lijkt me een goede manier van denken   er zijn duidelijke aanwijzingen dat er ergens iets niet in orde is, nu nog de vraag wat het is en waar het door veroorzaakt wordt, en vooral hoe het opgelost kan worden.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Welkom Jake ...
wat een prachtige foto van je mooie mannetje
honden page profiel DobryDobry schreef in Halfjaar bij ons, met grote stappen
wat leuk om te lezen, jullie hebben in korte tijd zoveel bereikt, fijn hoor
honden page profiel DobryDobry schreef in Compulsief stokken eten (graag alternatieve tips)
 denk ik dat ze misschien last heeft van Pica. Daar ben ik wat meer informatie over gaan opzoeken. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor deze aandoening. Één daarvan is dat de darmen van een jonge hond nog niet goed ontwikkeld zijn, eten wordt niet optimaal opgenomen, en daardoor gaan ze rare dingen eten, zoals in dit geval stokken. Dit deed wel een belletje rinkelen, want ze heeft altijd al darmproblemen gehad. Uit een bloedonderzoek kwam ooit een aanwijzing richting EPI. Bepaalde waarden lagen te hoog. Alleen ze heeft geen EPI.     Hiervan uitgaande zou ik het toch denk ik verder uitzoeken, misschien een arts als Tannetje Koning die ook veel over voeding weet. Of een kliniek als Den Hoek, een holistische praktijk. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Relax o dog
jammer, ik denk dat juist nu een goede tijd is om met de relax o dog te beginnen als het om een hond gaat met vuurwerkangst   maar ook bij andere problemen kan de relax o dog een goede hulp zij.     Even een upje voor je, en ik hoop dat je er iemand blij mee kunt maken, hier of ergens anders.
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Kvv voeren met groente
De groentemixen van Carnis en nu ook Haaksbarf zijn speciaal voor kvv geschikt en worden geweld in lauwwarm water. Zijn daarom ook goed verteerbaar. Romeo krijgt de Carnis mix al een aantal weken en hij lust het erg graag.
honden page profiel DobryDobry schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Een goed gefokte stafford die naar zijn baas gaat grommen dan gaat er behoorlijk wat mis.   Monique   ja maar is niet wat hier mis gaat, het handelen van de mens? Als een hond gromt als je hem uit zijn slaap haalt, en je gaat gewoon door is het dan niet normaal dat de hond een grovere communicatie gaat inzetten. Dat je als mens dan ahw je hond agressief maakt op die manier? 
honden page profiel DobryDobry schreef in Relatieproblemen door verschillende ideeën over opvoeden
Wat ontzettend vervelend voor je. Ik vind dat een pup (elk dier eigenlijk wat totaal afhankelijk van ons mensen is) zeker bescherming nodig heeft tegen sommige mensen, zelf hebben ze geen stem. Dus supergoed dat je wel laat blijken dat het je ernst is daarmee. Als hij zo tegen de kinderen zou reageren zou je dat ook niet toestaan.   Ik denk dat je ex zelf ook niet zo rustig zou reageren als iemand hem uit zijn slaap haalt.   Grommen is niet iets raars of vals, het is voor een hond een communicatiemiddel, de pup willde gewoon aangeven dat hij het niet fijn vindt als je hem stoort in zijn slaap en je dat dus ook beter niet kan doen. Zelf vind ik rustig kunnen slapen en eten zonder gestoord te worden juist een essentiele basis om een goede band met een hond op te bouwen. Ik zie dus ook niet dat de pup een gedragsprobleem heeft,  een gt is misschien wel een goed idee, maar meer om jullie of eigenlijk je vriend, (als je vriend en jij besluiten toch nog verder te gaan) Meer te leren over hoe je het best met een hond om kan gaan.   Het probleem is soms wel om een goede gt te vinden, dus ik zou vooraf even hier navragen als je iemand in de arm neemt.     
honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + schreef in Zit het tuigje goed?
Dit tuigje lijkt op het Happy Dog tuigje, van Finse makelij, zo te zien. Zij hebben door het land verkoop- en meetpunten, waar je het tuigje op maat  kunt laten zetten en ook de 3 verschillende delen apart kunnen worden besteld of geruild, mocht dat nodig zijn. Romeo heeft dit tuigje al jaren. Tot volle tevredenheid van hem en het baasje.
honden page profiel DobryDobry schreef in Hond betere band met vader
Hoe uit zich die band naar je vader? Wie weet is hij meer onder de indruk van je vader dan dat het echt een band is? (Hoeft natuurlijk helemaal niet hoor, maar ik zou de totale context nog even goed bekijken, een band hebben is niet hetzelfde als streng zijn zodat de hond je vandaaruit gehoorzaamt bijv.) Anders gewoon lekker veel dingen samen doen, hersenwerkjes, lekker wandelen, de natuur in, lekker samen bezig zijn op een leuke ontspannen manier zodat je elkaar door en door leert kennen en begrijpen.   Dus ook inlezen over hoe honden communiceren zodat je daar weer op in kan springen, zodat de hond zich bij jou veilig en begrepen voelt. Dat is de beste basis voor een goede band.
 

Vrienden van asha

honden foto van Margje & Bikohonden foto van  martinehonden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandyhonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Mirandahonden foto van Dobryhonden foto van priscilla & C.S.Chonden foto van Dootjuuhhonden foto van <~* Neyo *~>honden foto van Lisahonden foto van Wendyhonden foto van Baukjehonden foto van ramonahonden foto van jillhonden foto van Mariekehonden foto van Elysiahonden foto van Daisyhonden foto van Juut & Brownie honden foto van ....honden foto van lindahonden foto van Shamilla & Zenahonden foto van Anne met Ike en Jackohonden foto van Erika & Faya  ?BRL?honden foto van sabrinahonden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jiphonden foto van Simone & Maxhonden foto van Sonja, John, Iggy+ ,Chelsea en Amy.honden foto van roy_Chonden foto van ArVhonden foto van Shirlyhonden foto van Dogohonden foto van Mirella en 24 hondenpootjeshonden foto van Wyts & Rjhonden foto van Anita.Langen.honden foto van Trotsuh Eigenaar Van Kyrahonden foto van moniekhonden foto van Janehonden foto van Bertien & Sennahonden foto van Linda----Jasonhonden foto van kees van den broekhonden foto van Mishahonden foto van Hannie met Beer en Chelseahonden foto van Vorkjehonden foto van nicohonden foto van Georginahonden foto van Evy & Romihonden foto van Armani&Gambler ®honden foto van nicole & rocky , Bickel en maxhonden foto van cindyhonden foto van kellyhonden foto van nel honden foto van Jozefienhonden foto van Missyhonden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*honden foto van Chloé & Beemerhonden foto van J. & T. van H & Dhonden foto van SJDhonden foto van charishonden foto van Mackhonden foto van Diesel & Bumper honden foto van Nynke ft doggies.. honden foto van Angela en Dieselhonden foto van Michellehonden foto van goofie honden foto van nikita cooper en Guushonden foto van audi the doghonden foto van Fiona en Rossihonden foto van Ronica & Festerhonden foto van diane en tankhonden foto van mmd magazinehonden foto van Nusha Shar-Peihonden foto van obehonden foto van sandrahonden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)honden foto van S&F.honden foto van xenahonden foto van cynthiahonden foto van Fayhonden foto van Mirjam & Odi!!honden foto van Roosje ,,hond baro...honden foto van Kirstenhonden foto van kylehonden foto van jeltjehonden foto van Suzan, Bo & Guushonden foto van silke & woody honden foto van inge en destenyhonden foto van drietalhonden foto van Yvonne en de Iertjes.honden foto van brent en ruby honden foto van Samanthaa&Ruben^^Chicka&Lady^^honden foto van tia & starky

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^