HondenPage baasje Sjalot

Wat schreven de vrienden van Sjalot op het forum

honden page profiel floortjefloortje schreef in Hond terughalen
Enige tijd geleden is hier op het forum een soorgelijk topic geweest. Ben je officieel gescheiden? Dan zouden er in het echtscheidingsconvenant bindende afspraken moeten staan betreffende julie hond. Of was je getrouwd op huwelijkse voorwaarden? Dan zou in deze voorwaarden moeten staan aan wie de hond toebehoort. Misschien had je een samenleveingscontract? Staan hier dan afspraken in over jullie hond? Indien je getrouwd was in gemeenschap van goederen, dan behoort de hond jullie beiden toe. De hond wordt namelijk gezien als een goed. Of de hond op jouw naam staat of op de naam van je ex zegt totaal niets in dit geval. Paspoort met jouw naam erin en verzorgingskosten spelen dan werkelijk geen enkele rol. Als er op geen enkele manier officiële afspraken zijn vastgelegd over de hond, dan heb je wel kans op succes met een paspoort met jou als eigenaar erin vermeld en verzorgingskosten die je gemaakt hebt. Het lijkt mij inderdaad zeer verstandig een advocaat te raadplegen, zoals je zelf al opperde. Heel veel succes!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Hond na relatiebreuk
Heel veel sterkte! Ik hoop van harte dat de hond niet de dupe gaat worden...
honden page profiel floortjefloortje schreef in Hond na relatiebreuk
Leuk al die reacties, maar het is absoluut niet zo dat een rechter altijd kijkt naar wie er voor de hond gezorgd heeft. Zou kunnen dat je er geluk mee hebt, maar kan evengoed anders zijn. Er zijn genoeg uitspraken hierover te vinden op het internet. Echt, ik spreek uit ervaring het is een ongelooflijk nare situatie waarin je geen enkele garantie hebt!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Hond na relatiebreuk
Ik weet niet hoe het in België geregeld is, maar in Nederland valt of staat een en ander al snel met de manier waarop je het geregeld hebt met samenwonen/trouwen. Heb je samen geleefd met een overeenkomst die gebaseerd is op "gemeenschap" van goederen, dan heb je echt een probleem. Een hond wordt door de rechter namelijk gezien als een goed en het is maar net wat voor rechter je treft of je daar geluk of pech mee hebt. Ik spreek uit ervaring en wil al enige tijd een topic openen met mijn ervaringen betreffende dit onderwerp. Helaas ben ik daar nog niet aan toe gekomen, maar ik ga het zeker doen om anderen voor dit soort pijnlijke situaties te behoeden.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Nieuwe eigenaar hond relatie
Belangrijk om te weten of je getrouwd bent in gemeenschap van goederen. Een hond wordt gezien als een goed.
honden page profiel floortjefloortje schreef in speldenkop ingeslikt
Een speldenkop kan niet zo veel kwaad denk. Ik begrijp het antwoord van de dierenarts dan ook als je hebt gezegd dat het om een speldenkop gaat. Een kopspeld of een naald, waar je het ook over hebt, is wel heel gevaarlijk! Indien je van mening bent dat het toch gaat om een kopspeld of een naald, dan zou ik de dierenarts nog een keer bellen met de juiste vraag. Peperkoek of ontbijtkoek zonder kunstmatige toevoegingen is ook gewoon te koop hoor.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Help, mijn honden beginnen plots te vechten
Wendy, ik heb dit laatst ook een keer mee gemaakt. Mijn twee teven begonnen te vechten uit het niets. Tenminste voor mijn gevoel uit het niets. Ik heb totaal geen signalen gezien, maar mogelijk wel gemist. Het kan zomaar een blik geweest zijn. Voor mij was het super lastig om ze uit elkaar te krijgen. Mijn honden zijn ook een stuk groter. Er heeft geen bloed gevloeid bij de honden, enkel een klein beetje van mij aan mijn arm, omdat ik ze uit elkaar moest halen. Mijn honden dragen nu een halsband in huis. Hadden ze toen dus niet aan. Ik heb dan net iets meer te zeggen. Er is nog wel een tijdje gemopperd hier, maar dan werden ze direct apart gezet voor een poosje. Nu gaat het weer prima gelukkig! Als ze nog geen halsbandje dragen, zou ik ze dat zeker aandoen. Met jouw formaat hondjes kan je ze dan echt wel uit elkaar halen. Hopelijk komt het zover niet meer.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Kahlua gevonden!!
Verschrikkelijk! Hopelijk is ze snel terug!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Puppy heeft Juveniele Cellulitis
Heel veel sterkte en beterschap!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Hersenwerk / spel topic
Ik volg!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Middel tegen vlooien/teken
Ik gebruik (preventief) CD-vet. Daar ben ik heel tevreden over.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Moeilijk sloopbaar speelgoed
De kong, alleen de zwarte, is niet snel kapot.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Maltipoo kopen
Bij iedere hond zie je verschillen in karakters (ook als ze van hetzelfde ras zijn) dus ik vind het niet echt een reden dat het dan maar een kruising moet worden.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Ergernis honden poep!
" mensen die door honden worden uitgelaten dat zou inderdaad verboden moten worden "Liz  Hihi :-)
honden page profiel floortjefloortje schreef in Hond verstijfd met kap
" Ik weet niet of je het nog wil proberen met de kap, maar hier toch mijn tip. Ik denk dat het vergelijkbaar is met het aanleren van de muilkorf, waar ik wel ervaring mee heb. Het is belangrijk om de hond zelf de kop er in te laten steken. Ik ging met de muilkorf als een blij ei door de kamer rennen, en dan moest mijn hond als een spelletje zo snel mogelijk haar neus er in duwen. Dus ik maakte het haar zelfs een beetje moeilijk om haar neus in de muilkorf te doen, ze moest echt snel zijn om mij te “pakken”, maar daardoor werd ze wel fanatiek. Als je het initiatief bij de hond kan laten, scheelt dat al 90% van de angst / het ongemak. Zodra de angstreactie weg is kan je streng zijn en hem langer oplaten, dan moet hij er maar mee dealen. Maar naar mijn menig kan je daar dus pas mee beginnen als de emotie is verandert van angst naar “dit is irritant”. Het is nu wel enorm lastig omdat hij al zo’n slechte associatie heeft met dat ding.  "Iglo  Zo doe ik het ook, zelf de kop erin laten steken.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Hond verstijfd met kap
Danielle, ik begrijp precies wat je voelt. Ik heb hetzelfde probleem met mijn hond. Zij likt haar pootje stuk, alleen als ik er niet bij ben. Ik heb zo een zelfde comfykap gekocht, maar ze verstijft ook. Wel in iets mindere mate dan Nero, maar ook ik ga die kap niet heel de nacht bij haar op zetten. Ze slaapt echt heel de nacht niet. Ze durft amper te zitten. Ze blijft maar staan en slaapt zeker niet. Dat is verschrikkelijk vermoeiend voor de hond en lijkt mij niet gezond. Wij hebben het nu wel onder controle, haar pootje is genezen en af en toe krijgt ze dan de kap nog op, als ik langer bij haar weg ben. Ik zou ook niet weten hoe jij Nero het beste kan helpen. Ik wil je alleen laten weten dat ik je helemaal begrijp. Gelukkig is het van tijdelijke aard. Hopelijk kun je hem goed in de gaten houden, zodat hij geen kans krijgt om te krabben. Maar de nachten zijn het probleem. Sterkte en succes! Big hug voor jou en Nero!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Update Nala
Je doet goed je best, het zal vast goed komen!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Hondenbelasting
Hier €192,12 voor 2 honden. Geen poepzakjes en weinig afvalbakken. Geen handhaving op loslopende honden.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Bult tussen de tenen
Sterkte!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Goofy
Heel veel sterkte!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Vaak is problemen aan de tenen inderdaad een allergie. Mijn hondje reageerde enorm als ze over een bepaalde plant liep. Die plek ben ok daarna gaan ontwijken, kwam hij er toch mee in aanraking dan meteen goed spoelen thuis met water.   Om er achter te komen of je hond niet tegen dierlijk eiwit kan , zou je een brok kunnen proberen met gehydroliseerde eiwit, bv. Royal canine hypoallergenic. Maar er zijn meer merken, ook hills en sanimed en trovet hebben het volgens mij, Daar van zijn de eiwitten zo klein gemaakt dat ze niet herkenbaar zijn voor het lijf. Gaat het dan beter met de poten, dan weet je, dat het zeer waarschijnlijk door dierlijk eiwit komt en kan je gaan uitproberen wel dierlijk eiwit door steeds een ander dier toe te voegen, eliminatie. Ik vind zelf dat je dit via de dierenarts moet doen. Ook kan je een brokje, blik proberen met alleen insecten eiwit,  dat is een eiwit waar honden niet allergisch op reageren. Het is vaak een lange zoektocht, kriebel poten zijn vreselijk, voor je hond. Een kap, daar steken ze zo de achterpoten naar binnen. Een kraag, die is vaak zo zacht dat ze ook bij de poten kunnen. Daarnaast vind ik, als je jeuk hebt en iemand gaat voorkomen dat je krabt, dat is intriest, jeuk is erger dan pijn.  Maar ik snap ook dat je iets moet doen, Ben je bij de dierenarts geweest? "ientje  Niet bij de dierenarts geweest, maar als het toch door een drang tot overmatig likken komt, dan kan ik me hierop gaan richten. Ik vind het wel lastig om een geschikte kap te vinden, want ik denk inderdaad ook dat ze nog vrij gemakkelijk bij haar achterpoten kan komen. Heel moeilijk.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Ja juist zo snel mogelijk beginnen! want als kip of rund de oorzaak is, dan kan die tussenteenontsteking blijven, dus als je wilt gaan elimineren, dan echt 1 diersoort, paard, of konijn, als je hond dat niet vaak heeft gegeten.   Mijn vorige hond had 1 jaar lang die tussenteen ontstekingen, het was een drama, ik zou in combinatie met een goede zalf van de dierenzalf, wij kregen wondzalf, na 2 maandjes weer helemaal mooie tenen, wat waren we blij, ik heb alleen paard gegeven, later bleek dat dat het enige waar hij tegen kon, dus ik ben dat blijven geven, met multivitamine erbij.   Het kan natuurlijk ook een contact allergie zijn. Wat vind je dierenarts er van eigenlijk? Sowieso zou ik het met je dierenarts bespreken.   "yooop  Vannacht haar toch maar mee naar boven genomen. Toen ik vanmorgen wakker werd was ze haar pootjes aan het likken, maar een groot deel van de nacht heeft ze nu niet gelikt! Dat is ook te zien aan haar poten. Een ongelooflijke verbetering! Ik denk echt dat ze geen voedsel- of contactallergie heeft, maar een overmatige drang tot likken. Ze kan mij ook zomaar minuten lang likken. Hopelijk is dat het en kan ik me hierop gaan richten. Ik ben wel blij dat haar pootjes er nu zo ongelooflijk veel beter uit zien.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
"   Ik weet niet hoe de spray heet, maar zal mijn moeder morgenochtend wel even appen. "D  Dat is fijn!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" De hond van mijn moeder knaagt vooral op 1 achterpootje, al knaagt ze soms ook op de andere volgens mij, en dit is een zenuwtrekje of misschien vanwege haar HD. Als ze teveel op haar pootje knaagt, heeft mijn moeder een ontzettend vieze spray van de dierenarts gekregen. Redelijk klein spuitbusje, en ze gebruikt het minimaal vanwege de prijs. Ze doet er redelijk lang mee volgens mij. Bij haar hond helpt het, als ze de spuitbus al ziet is soms voldoende, en als dit niet zo is, kan ze echt super verbolgen of zielig kijken als het op haar poot gespoten wordt. Sokjes en dergelijk kan niet, want ze is een klein beetje een sloper, en eet sokken en heeft hier wel eens een spoedoperatie voor moeten ondergaan (is ook wat (centi)meters darm armer, het was al deels aan het afsterven). "D  Dat is ook waar ik aan dacht. Dat ze zo likt vanwege haar actieve aard, maar ik weet het niet zeker, maar zou een mogelijkheid kunnen zijn. Weet je hoe die spray heet misschien?
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Mijn hond werd opeens op oude leeftijd ook voor sommige dingen allergisch. Na uitproberen bleek dit kip, rund en granen. Ze krijgt nu voer met zalm en alleen het eiwit van zalm, dus geen andere eiwitten. Ik ben lang in de weer geweest met een schoentje omdat ze door het likken een nagelriemontsteking had gekregen die niet wilde genezen. Ik sliep wel beneden want mijn hond blijft er vanaf als ik in dezelfde ruimte ben, ook al lig ik te slapen. Tja rare. Maar als ik moest werken moest ze een schoentje aan. Is een zachte met 2 klittenbanden maar omdat de schoen er toch soms af floepte, bind ik er nog extra een schoenveter omheen en dan blijft het goed zitten. Ik weet niet wat voor hond je hebt. De mijne heeft nogal een lange snuit en kan met een comfy kap nog steeds bij haar tenen komen. De ontsteking uiteindelijk weg gekregen met zilverwater. "Caroline  Ik ben er niet zeker van dat het een allergie is, maar zou wel kunnen. Ze likt niet als ik in de buurt ben, maar als ze wil likken gaat ze uit mijn zicht liggen. Dus ik denk dat ze ook likt als ik bij haar slaap en als ze door heeft dat ik niet meer op haar let. Ik zoek nu ook naar een soort schoentje voor als we wandelen. Ik twijfel over de Comfy Cone, inderdaad ook over de lengte van de snuit van mijn hond. Ik ben bang dat ze toch nog bij haar tenen kan. Zilverwater heb ik overwogen, maar ik durfde het eigenlijk niet aan. Wel super dat het bij jouw hond wel gewerkt heeft. Ik vind het erg moeilijk en probeer van alles, maar ze moet echt stoppen met likken, want anders gaat er niks werken ben ik bang.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Dat zou kunnen ja. Vooral met eiwitten gaat het weleens mis. Bij ons begon de ellende al op zeer jonge leeftijd. Hebben toen geëlimineerd met kvv konijn waar hij later weer een allergeen voor opbouwde. Wat Yoop zegt, excel is enorm fijn om alles bij te houden. Vaak met voedselallergie schuren ze ook met hun snoetje/kont over het tapijt, of veelvuldig met die pootjes over de neus. Tussen tenen is het altijd de vraag, pol of voedsel. En lees even mee hier https://www.hondenpage.com/hondenforum/228562/atopie,-allergie,-help!.php "Anouk van Botty  Dank je wel Anouk, ik ga het lezen.
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Sorry ik bedoelde ook niet voor buiten, maar voor de avond en nacht, een hond kan zomaar ineens niet meer tegen het normale voer reageren, dat gebeurd, welke geef je altijd van Renske? Het nadeel van Renske vind ik dat er 2 diersoorten in zitten.   Dagboek bijhouden heb ik ook heel lang gedaan bij mijn vorige hond, ik kon na 3 maanden precies zien bij welk diersoort het verkeerd ging, had het in exel gedaan, en had de diersoorten een kleur gegeven en de klachten de kleur rood. Als je kvv geeft, geef dan eens een diersoort die ze nooit eet, of welke weinig, ik zou beginnen met paard of konijn, tenzij je hond dat al vaak eet. In ieder geval kan je 8 weken 1 diersoort geven, sommige kvv is ook compleet. "yooop  Dank je wel Yooop, voor je hulp! De nacht is het probleem, dan likt ze ongestoord. Ik durf in de nacht geen sokjes bij haar aan te doen. Ik hoop dat een kap uitkomst biedt, maar ik heb er nog geen gekozen. Ze eet af en toe Renske biologische worst kip of rund, maar meestal eet ze KVV of Darf. Kan ik wel met een eliminatie dieet beginnen als haar pootjes nog niet hersteld zijn?
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Je gaat dan meestal een stappenplan in bij de DA. Die beginnen eerst met het uitsluiten van oormijt, vlooi ect. Daarna krijg je het eliminatie dieet en als de klachten nog steeds bestaan dan komt je op de huidtesten. Je kunt al zelf beginnen door een eliminatie dieet op te starten, als je mijten en vlooien al uitgesloten hebt. Ik begrijp dat je kvv geeft? Dan pak je een exoot enkel eiwit. Iets waarvan je zeker weet dat ze het nog nooit gehad heeft zoals hert, konijn, kameel, kangeroe ect. Dat voer je 6 tot 8 weken maximaal. Verbeteren de klachten niet? Dan kun je direct een huidtest aanvragen bij de DA. Misschien dat je DA het wel direct wilt doen maar het is wel een prijzig onderzoek. Verder komt bij een allergie vrijwel altijd meerdere factoren kijken. Je zou een dagboekje bij kunnen houden wanneer er iets in de omgeving veranderd en of ze daar reactie op krijgt. Moet daarbij wel zeggen als je een graspol of huismijt allergie hebt dat je vrijwel altijd uitkomt op medicatie. Dat is gewoon niet te vermijden. Maar heb je een Esboom pol dan kun je straatje omlopen. Hier heb alvast een link voor de pollenkalender https://pollennieuws.nl/pollenkalender/ "Anouk van Botty  Mijten en vlooien heb ik uitgesloten. Dan zal ik een eliminatie dieet op gaan starten. Hopen dat ze het gekozen diersoort lust. Met het dagboekje ben ik al begonnen. Denk je dat het kan dat ze nu ineens ergens allergisch voor geworden is en dat al die voorgaande jaren niet had? Ze is inmiddels bijna 8 jaar. Super bedankt voor je hulp Anouk!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Ja weet er alles van en je moet ook slapen haha. Mocht het allergie zijn, vaak graspol, dan zou je dat bij alle vier pootjes moeten zien. Vaak verkleurd witte vacht roze boven de teennagels en tussen de tenen is het dan vochtig en rood. Bij één voetje ga ik gauw denken dat ze ergens ingestapt is. Die van ons kwam weleens de bosjes uit met een hele doorn in zijn voet. "Anouk van Botty  Ja, precies! Bij haar gaan slapen heeft ook geen zin, want dan merk ik het ook niet. :-) Ze heeft het aan alle pootjes in meer of mindere mate. Ze heeft ook witte pootjes die nu niet meer wit zijn. Tussen de tenen vochtig en rood inderdaad. 1 pootje is enkel wat verkleurd, 2 andere zijn redelijk, maar 1 pootje is echt een drama. Ik moet echt zo snel mogelijk iets doen voor de nachten. Overdag weet ze precies wel dat ze niet mag likken. Ben ik even boven de was ophangen, kom ik snel terug en ja hoor, het kussen weer nat van het likken. Ik word er behoorlijk nerveus van. Hoe kom ik erachter of het een allergie is en waar ze eventueel allergisch voor is? Een test bij de dierenarts? Dank je wel Anouk voor je aandacht!
honden page profiel floortjefloortje schreef in Tussenteenontsteking kap/muilkorf in de nacht, schoentjes?
" Jazeker, zijn ook buigzaam. Ik heb er ééntje aangeschaft vanwege een allergische hond. Hebben hem vaak in de nachten gebruikt als we hem niet in de gaten konden houden met bijten en krabben. Je kan ook na iedere wandeling even zijn pootje/teen afnemen met een bakje water en betadine, moet dan de kleur hebben van rozenbottel thee. "Anouk van Botty  Dus jij bent tevreden over de Comfy Cone? Dat is fijn om te horen. Is bij ons ook bedoeld voor in de nacht. Betadine badjes krijgt ze ook al. Ook Biotex badje en kamille badje. Ik zie gewoon dat ze het in de nacht gewoon weer helemaal verpest. Zo moeilijk.
 

Vrienden van Sjalot

honden foto van Irene Emma. honden foto van Nathalie en lilly honden foto van lenkahonden foto van Nadine & Woezelhonden foto van floortjehonden foto van J&J

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^