HondenPage baasje c.l. van langen

Wat schreven de vrienden van c.l. van langen op het forum

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in gezwel aan de anus. Ik maak me zorgen!
Zazou heeft laatst exact hetzelfde gehad!De dierenarts heeft het laten leeglopen, en een kuur meegegeven. Na de 1e kuur moest ze wel nog een herhaalkuur, hardnekkige ontsteking. Het heeft zo'n 3 weken geduurd voor het echt wegtrok en de klier bleef maar open knappen (wat juist goed is zodat alle rommel eruit kan)Ik heb zelf niets erop gesmeerd oid, wel heb ik met handschoentjes (uiteraard gedesinfecteerd) het doen helpen leeglopen. Dat vond Zazou ook helemaal geen probleem. Nu is het helemaal verdwenen. Beterschap voor Pebbles! Hoop dat het net als bij Zaz weer snel over zal zijn
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Wat is de meest bizarre gewoonte van je hond?
(Zorran) De prullenbak omgooien, ook al is ie leeg.. Als ik in de tuin sta, hoor ik gerammel, dan roep ik: Zorran! en hij komt aangehuppeld met een houding van; Je hebt me door, maar doe net alsof ik het niet was! De schijnheil.. O-) (Zazou) Op de leuning van de bank zitten/liggen net als een kat.. Ze is er ook heel gewiekst in. Ik ben al maaaaanden bezig om haar van die leuning te houden, maar ze kan het maar niet laten haha. Je draait je om en huppa daar zit ze weer..
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in R.I.P. Bullet
Jeetje, woorden schieten tekort :'( vreselijk dit... Heel veel sterkte Hadassa Rust zacht Bullit
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in mijn old engelse bulldog puppy
Graag gedaan d(^_^)b Succes, en veel plezier op de puppycursus!
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in mijn old engelse bulldog puppy
Het hoort inderdaad ook bij de leeftijd, een pup verkent alles met zijn bekkie. Maar als een pup hevig begint te bijten is dit een teken van overprikkeling. Net als een kind dat moe is zal gaan klieren en word huilerig/mopperig.. Beginnen met voldoende rust geven, zal helpen bijtgedrag te laten afnemen. Bijt de pup, roep AUW! en negeer je pup door je om te draaien of weg te lopen. Je pup maakt associaties: Spelen= leuk= opwinding, gaat bijten van opwinding = baas stopt spel direct. Dan word bijten op den duur niet leuk meer voor de pup, want die wil wel even spelen. Consequent zijn is hierbij belangrijk en een lange adem ook, maar zet er mee door en het zal werken:D Niet straffen, boos worden want de associatie word dan verkeerd gemaakt. spel=straf. En dat is niet de bedoeling natuurlijk. Als je pup in een erg bijterig mood is, hou je dochter dan even bij de pup vandaan. Probeer het op een rustiger moment weer. Je zou een Kong kunnen kopen voor je pup (raad ik aan om de zwarte Kong te nemen, die zijn het allersterkst) zodat hij daar in kan bijten (Let wel: nooit je pup/hond alleen laten met speeltjes, er kan altijd iets van los geraken met evt gevolgen vandien..) De Kong ook erg handig zijn dat als je pup op iets wil bijten wat niet mag zodat je hem afleidt met de Kong. Op de Kong mag immers wel worden gebeten. Hij zal op den duur ook tanden gaan wisselen wat bijtgedrag tijdelijk kan doen toenemen, en dan is een Kong om op te bijten erg gunstig. En er is een receptenlijst voor de kong, want hij kan zowel in de magnetron (om kaas in te smelten bijv.) als in de vaatwasser :D
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in mijn old engelse bulldog puppy
Voorbeeld (Dit zijn richtlijnen, probeer er dmv je eigen dagindeling etc een weg er in te vinden) 08:00 direct na het wakker worden naar buiten voor behoefte (niet langer dan 7 minuten wandelen) pup kan even door het huis dartelen en dan geef je zijn eten. Na het eten altijd verplicht op rust (ongeacht de leeftijd!) 10:00 Plasje laten doen na zijn slaapje ( dit kan op een krant, in de tuin of pal bij huis, wandelen niet nodig) daarna ruimte voor een spelletje oid, ook dit niet te lang laten duren. De pup wordt dan overprikkeld en gaat lopen klieren. En laat de pup weer een slaapje kunnen doen. 12:00 wandelen voor weer maar 7 minuten, naar binnen en de pup kan weer even de boel actief verkennen in huis, daarna voer geven en eveneens rust/slaapje 14:00 Hetzelfde doen zoals beschreven om 10:00 16:00 wandelen voor weer maar 7 minuten, naar binnen en de pup kan weer even de boel actief verkennen in huis, daarna voer geven en eveneens rust/slaapje 18:00 Plasje laten doen na zijn slaapje ( dit kan op een krant, in de tuin of pal bij huis, wandelen niet nodig) 20:00 wandelen voor weer maar 7 minuten, naar binnen en de pup kan weer even de boel actief verkennen in huis, daarna laatste maaltijd geven en eveneens rust/slaapje Afhankelijk van hoe laat je gaat slapen, vond ik het zelf prettig om na de laatste maaltijd + slaapje de pup een plasje te laten doen, daarna de pup nog even bij ons te laten rondhuppelen en dan voor het naar bed gaan toch nog even het rondje lopen en dan slapen. Je pup is nu 7 weken en dat is 7 minuten wandelen. Bij 8 weken= 8 minuten Bij 9 weken = 9 minuten en zo gaat dat per week omhoog... Op dit moment is je pup nog een baby eigenlijk :) en die moet langzaam aan leren om een stabiele hond te worden en daar is hij van jou afhankelijk. Socialisatie is eveneens belangrijk, Slapen betekent voor een pup "verwerken" Hij verwerkt daarin alle prikkels van wat hij gezien en gehoord heeft. Wek je pup niet als dit niet noodzakelijk is. Drinken altijd ter beschikking hebben staan! Verder gekeken, naar bijv een leeftijd van 30 weken= 30 minuten wandelen, is alweer een compleet ander verhaal. Hij is dan een jonge hond, en dan kom ik weer terug op het stukje "eigen ik" uit mijn eerdere post, en dan ligt het puur aan zijn manier van actief willen zijn. Zazou had met die leeftijd meer nodig dan 30 minuten wandelen, Zorran juist weer niet. Geniet nog maar even van de puppentijd, straks komt de puberteit O-)
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in mijn old engelse bulldog puppy
Gezien de leeftijd van je pup is echt uitlaten nog niet aan de orde, dit omdat het gauw teveel is voor je pup mentaal als fysiek. Bouw het op, en begin met deze stelregel: echter niet meer dan het aantal minuten als dat hij weken oud is uitlaten. 7 week=7 minuten Je kunt dan beginnen met een aantal keer per dag 7 minuten, en tussendoor een plasje in de tuin bijv. Luister naar je pup, vaak laten ze al merken dat ze moeten en dan is het aan jou om op tijd te reageren. Maak het aan de lijn lopen leuk, neem lekkers mee en beloon uitbundig als je pup het goed doet. Niet overhaasten, bij de juiste aanpak zal je zien hoe ongelooflijk slim de OEB is en dan zal het samenwerken met je bull geweldig zijn. Niet straffen/boos worden, harde hand hebben, op de rug leggen etc.. Zorg voor rust in huis, een eigen plekje, de prikkels kunnen verwerken van de dingen die gebeuren in je huis (stofzuiger etc) zodat je pup leert dat dit zijn "thuis"is en dat deze geluiden en andere gedragingen van ons als baas normaal zijn. Begin niet gelijk met het inprenten van Zit, Af etc etc... Meld je aan bij een hondenschool voor puppycursus, zo leren ze met andere honden te spelen en te leren, old english bulldoggen zijn intelligente leerlingen en jezelf als baas leert ook een hoop. Mijn Zazou heeft 3 diploma's en is nu begonnen met Agility en is na 6 lessen, met succes, al van de riem. Naarmate je pup ouder zal worden, zal deze zijn "eigen ik" laten zien, probeer zijn persoonlijkheid te begrijpen om zo juist te kunnen trainen(wat je ook zou willen doen qua training) elke hond is anders. Ik heb Zazou die Agility en zwemmen geweldig vind, maar mijn Zorran is daar absoluuuuuut niet voor te porren hahaO-) Succes d(^_^)b Je pup is een plaatje, geniet er van !
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in wie heeft een idee wat voor mix Buddy is?
Ik ga ook een poging doen O-): Cattle dog.. En border terrier zie ik er ook wel wat in. Maar de krulstaart van Buddy is dan weer niet bij deze rassen te plaatsen..  ( en ik geloof dat we gisteren in dezelfde Agility les zaten @ Esther :D )
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Renske
Oké...verse vis..helemaal goed. Ik dacht gisteren ook goed te doen door Zoran een stuk makreel te geven, maar s'morgens om 6:00u stond hij al naast mijn bed omdat hij ontzettend aan de diarree is. Was niet zo'n goeie zet van mij helaas... Das wel jammer inderdaad :'( Wij vriezen hier de vis eerst 24 uur in, dan ontdooien en aan de honden gegeven. Wij begonnen met het geven van zalm. En later makreel en heeeel af en toe 1 haring. Als de hond het niet gewend is, kan het een reactie geven.. Geen idee wat je voert verder (brok/kvv)? Zalm, makreel etc zijn behoorlijk vette vissen.
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Renske
Hier krijgen ze Renske brok Lam&rijst en zo nu en dan Renske Vers. Daarbij geef ik Golddust nr3. Ze doen het er allebei erg goed op, Zorran daarentegen juist zo goed dat we Atopica 100mg konden afbouwen, en hij nu met 1 a 2x in de week Atopica prima kan leven met zijn heftige vorm van Atopie. We willen het liefst dat hij steeds minder Atopica hoeft, maar alles op zijn tijd want hij blijft een gevoelige hond, voor nu zijn we tevree d(^_^)b En soms maak ik ook nog wel eens een eigengemaakte maaltijd met verse vis bijv.. Ze boffen maar met een baas in de vishandel O-)
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in wie is er buldog gek!!!!!
Hier nog 1 O-) :-D 2 Old English Bulldoggen
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in hypoallergene brokken
Misschien zou dit iets kunnen zijn? http://renske.com/ Ook mijn hond verdraagde op den duur KVV niet goed meer, al ben ik er wel een voorstander van en in het begin hij het er wel goed op deed moesten we toch verder gaan kijken. Onze bull heeft Atopie (ook zeer hevig trouwens :'( ) en hij krijgt nu de brok renske lam&rijst + Golddust nr3 supplement en zo nu en dan eens in de week de Renske Vers. En het gaat zeer goed, zo goed dat wij de zware medicatie (Atopica 100mg) konden afbouwen. Hij krijgt de medicijnen nog wel, maar dit is van elke dag een tablet naar 1x per week een tablet gegaan d(^_^)b En tot op heden gaat het nog steeds goed :-D en ik hoop dat het zo mag blijven. Hoop dat je er wat aan hebt d(^_^)b :-)
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in vers Vlees renske .
Het is een gestoomde maaltijd, valt daarom niet echt onder de noemer KVV zoals rauw vlees. Maar ik heb er zelf goede ervaringen mee. Ik heb beide bullen hier er mee op laten groeien :-) Wij hebben met hen wat ellende meegemaakt om goed voer te vinden, en het enige wat hier wordt verdragen is KVV (rauwe maaltijd), Renske Vers en de brokken van Renske. De brokken vond ik wel gunstig aangezien ik anders voor een dikke week vakantie 72 pakjes Renske Vers moet meenemen om door te komen, dat wordt me te gek O-)
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Rode huid en...krabben
Renske Vers zou ook een oplossing kunnen zijn voor de vakantie. Verkrijgbaar bij dierenwinkels of te bestellen via www.renske.com Het is geen rauwe voeding, maar een gestoomde maaltijd. Kan buiten de koelkast bewaard worden.
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Vraagjes?
Doet elk reisbureau dit dan..?!... nooit geweten! Ook voor in het buitenland..? (frankrijk bijv.) Je kan contact opnemen met de reisorganisatie om dit inderdaad te laten bevestigen :-) http://www.vakantie-met-huisdieren.nl/ Dit is een goede website waar ze van alle aanbieders huizen hebben staan waar honden welkom zijn, soms zelfs tot 5 honden, en met dichte tuin. Ik heb hen eens gevraagd over een vakantiehuis of de tuin daadwerkelijk gesloten is. Ze zouden de verhuurder navragen en als deze antwoord had gegeven, zouden ze met mij weer contact opnemen. In de tussentijd, mailde de medewerker van de organisatie ook netjes dat ze nog wachtende waren op bericht van de verhuurder, en hopen mij zo spoedig mogelijk te kunnen berichten. Na 2 dagen kreeg ik het de bevestiging dat de tuin is afgesloten en dat het hele terrein en de woning zeer hondvriendelijk is. Ik heb uiteraard direct geboekt :-D :-D :-D Nog een site die interessant is: www.dogsincluded.nl
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Vraagjes?
Antwoord voor je eerste vraag: We zorgen voor een oppas bij geen andere mogelijkheden, of we gaan niet langer weg dan 4 uurtjes en de honden blijven dan gewoon die uurtjes thuis. Wat betreft vakantie, gaan ze met ons mee, we zoeken een land uit wat bij ons allemaal past, en we gaan zoeken naar een huis met een afgesloten tuin. Laten dat ook controleren door het reisbureau of het daadwerkelijk is afgesloten. En op je derde vraag is mijn antwoord gelijk aan vraag 2 O-) we nemen een huisje, met dichte tuin :-D :-D Je hebt ook van die grondpennen ( hoe je dat ook schrijft O-) ) met een lange lijn er aan. Veel ruimte voor je hond, maar toch niet weg kunnen lopen.
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Rode huid en...krabben
Hier een hond met Atopie, welke dezelfde klachten heeft als jij beschrijft. Jeuk in de liezen, rode huid etc.. Wij hebben een bloedtest laten afleggen, en de score was om van door te grond te zakken. Zorran slikte Atopica elke dag, welke nu is afgebouwd, na 1x per week. Het gaat met ups and downs qua klachten, maar wat ook al is geschreven is om te gaan kijken wat betreft voeding. Het is even goed zoeken wat nu het beste voor je hond werkt. Misschien kan je herkenning vinden in de onderstaande link over de Atopie: http://www.dierendokters.com/honden/ziekten/atopie-bij-de-hond-en-de-kat
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in schrale poten
Vaseline is er inderdaad een goed middel voor. Misschien is dit ook iets voor je om te proberen,: http://www.zooplus.nl/shop/knaagdieren_kleinedieren/verzorging/ogen_oren/137456 Ik neem het mee op vakantie enzo, gewoon een fijn allround middeltje :-)
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in 29 Maart hebben we Spike moeten laten inslapen...
Heel veel sterkte met het grote verlies, van jullie lieve Spike. De foto's zijn erg mooi, wat een plezier heeft hij gehad bij én met jullie. Rust zacht Spike..
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Asielhonden, dit valt op..
Mijn eigen ervaring is, is dat mijn reu Zorran wat pittiger in omgang is dan mijn teef Zazou. Maar of dit een reden kan zijn dat reu'en in de meerderheid zijn in het asiel durf ik niet te zeggen..
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Hond die snurkt
Hoeft inderdaad niets medisch te zijn. Onze Zorran snurkt als een houtzagerij. En het gekke, ik vind het zeer rustgevend O-) Als hij niet snurkt, kijk ik altijd even of hij nog wel leeft haha. Je zou even kunnen informeren bij je DA, en als er geen oplossing is, misschien even de positieve draai er aan geven met de gedachte: Hij snurkt omdat hij zo vertrouwd is bij mij en heerlijk kan slapen ;-) :-D
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in hond veilig in de auto
Hier hebben we de honden ook altijd vast op de achterbank. Nu hebben we nog gewoon een losse riem die we in kunnen klikken, maar als we straks door Duitsland gaan moeten we wel zo'n speciale gordel en tuig hebben (een Roadie geloof ik, of de van Hunter met ook de keurmerk). Ik vind het een erg veilig idee. Ik meende laatst ook te horen dat ze er in NL mee bezig zijn het te verplichten. Zo kunnen je honden niet bij je komen tijdens het autorijden. Of als je flink op de rem moet, kan door de snelheid de hond zijn gewicht ver-vijf-dubbelen (hoe je dat ook schrijft hihi) en als je hond in je nek beland, kom je waarschijnlijk niet meer overeind.. Of je hond kan door de voorruit knallen. Maar waar het de wet omgaat, is dat als je een ongeluk krijgt, en jij als baas gewond bent, is het zeer mogelijk dat jouw hond je gaat beschermen. Daardoor kunnen hulpverleners niet bij je komen, want je hond is los en die wil bijten om te beschermen.
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in rare mails gekregen na reactie op pup
Je hebt te maken gehad met oplichters.. Er is geen pup en die gaat dan ook niet komen, en ze blijven vragen om geld over te maken.
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in wat is dat moeilijk om iets te vinden om te logeren zeg!
Ps. ze hebben er zelfs huisjes waar je 5 honden mee kan nemen.
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in wat is dat moeilijk om iets te vinden om te logeren zeg!
http://www.vakantie-met-huisdieren.nl/ Misschien kan je hier iets vinden? Telefonisch zijn ze ook heel erg behulpzaam, je kan anders even contact opnemen en je verhaal voorleggen?
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Gekke foto's!
Eergisteren 2 heeele charmante foto's van Zorran gemaakt, die ik jullie niet wil onthouden hahaha http://www.hondenpage.com/foto/foto/196181.jpg http://www.hondenpage.com/foto/foto/196182.jpg De heerlijke idioot
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Onze Suus wordt stram, wat zouden jullie geven ter ondersteuning ?
Inderdaad zoals anderen ook al zeggen is foto's laten maken het beste, om te weten waar het precies door komt. Het kan zijn dat alleen ondersteuning niet voldoende is. Wat geen kwaad kan om te geven als ondersteuning is Luposan, gewrichtkracht. Verkrijgbaar in korrelvorm of poeder. http://www.zooplus.nl/shop/honden/voersupplement/gewrichten_botten/luposan/65455
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Pup van 5 maanden adopteren in het buiten land iemand ervaring?
Bouw alles op zoals je het bij een pupje van 8 weken ook zou doen. Het laten wennen aan haar nieuwe thuis , kleine stapjes maken betreft wandelen, indrukken maken etc.. Het leren alleen te kunnen zijn, eventuele bench-training. Met alles beginnen vanaf het begin:D Ik heb Zorran ook op wat latere leeftijd hier gekregen, maar heb hem alles geleerd zoals bij een pup van 8 week. En het belangrijkste, Geniet ervan :-D d(^_^)b
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Julius K9, Hurtta Pro Y of Ezydog Harness?
Staat haar goed zeg d(^_^)b Ik denk dat de felgele, maar ook de felroze goed bij haar zouden staan. Ze heeft een vachtkleur waar beide goed bij zou staan. Maakt het kiezen vast erg makkelijk ]0 hihi
honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^ schreef in Puppy groeipijn?
Ik mag gewoon aan zijn pootjes komen, dat is geen probleem.. Hij geeft dan geen kick? Nog ff reactie hierop, de aanrakingen die de DA dan doet is niet te vergelijken hoe wij baasjes dat bij onze hond zouden doen hoor :-D Er wordt nogal wat druk uitgeoefend bij het aanraken en buigen en strekken van het bewegingsapparaat door de DA zeg maar, het is ook niet aan te raden om dat zelf te proberen. Ik hoop dat veranderen van voeding zal helpen :-D d(^_^)b
 

Vrienden van c.l. van langen

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^