Rode huid en...krabben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NoraNora

Weet niet zo goed meer wat ik moet doen. Mijn hond 2,5 jaar heeft sinds december Jeuk.Toen was de eerste keer, dat is gedoofd maar sinds een week of 5 weer in volle glorie terug. Ze heeft van de dierenarts nu 3 maal injecties gehad maar de dierenarts komt niet verder dan hypoall. voedsel geven. Dat doen we dan ook maar ondertussen, als de injectie na een kleine week ik uitgewerkt, heeft ze jeuk! Onder de poten, aan haar bek, liezen enz..haar huis is ook rood. Ik kan wel weer naar de dierenarts gaan maar die duwt er weer een injectie in. Wie weet wat ik kan doen en eventueel een goed adres waar op dit soort klachten adequaat wordt gereageerd?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rode huid en...krabben" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Mag ik vragen wat voor voeding je geeft? (het merk??)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Lees je maar eens in over kvv, misschien dat dat wel eens de oplossing kan zijn?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Er is weinig hypoallergeen aan deze brokken. Er wordt maar ee klein gedeelte van allergien uitgesloten. Granen niet, kip ook niet altijd. Enkel goed voor de portomonee van de dierenarts. Kijk eens naar een KVV. Hieris veel over te vinden op t forum!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Probeer eens energique 4 te geven dat is voor huid en darmproblemen.

honden page profiel RietRiet

honden foto van Riet

Krijgt je hond soms brokken met veel granen erin? dan zou het weleens een granen allergie kunnen zijn. Ze krijgen dit ook vaak mer eukanuba brokken.

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Inderdaad als je brokken geeft, moet je op zoek gaan naar brokken zonder granen (dus geen tarwe, rijst, mais enz) en een hoog vleesaandeel. Je kan dan denken aan Wolfsblut (variant Green Valley, Blue Mountain, Wild pacific), Orijen, Acana, Taste of the Wild. In mijn ogen zijn dit de beste brokken.

Kijk op www.voerwijzer.com om brokken te vergelijken, en info over te vinden.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

Het kan ook een dierlijk-eiwit allergie zijn.

honden page profiel NoraNora

Dank allen voor de reacties. Ik weet alleen nog niet hoe ik nu moet handelen, het kan vast van alles zijn maar daar is ze nog niet mee geholpen. Zij heeft jeuk...en hoe. Moet ik nog een injectie laten geven? Wachten en hoelang? Als het met voeding te maken heeft, wanneer mag je dan resultaat verwachten?
Ze heeft van allerlei brokken gehad, prins (vanuit het nest), royal canin, eukenb, maar ze kreeg sinds een maand of 4 beneful. Dit alleen maar omdat ze het uberhaubt at. Nu dus hypoallergeen. Buiten dat heeft zij sinds wij haar hebben..smorgens altijd brokken gehad en sávonds warm eten...dat bestaat uit gekookte kipfilet, soms rundvlees wat van ons over is- met groente en rijst/aardappels of muslie van AH.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Je kunt eens iets anders proberen dan brokken.
De merken die je noemt zijn niet bepaald goed, veel zout, veel geur-kleur en smaakstoffen en veel granen!

Misschien kun je Energique proberen, of Smuldier, Renske of Rodi. (de laatste 3 vaak te koop in de supermarkt.)
iig iets met minder of geen granen erin!
Als dat beter gaat kun je bv echt rauw vlees proberen..
Dus niet meer s avonds vlees gaan koken enzo, liever dan gewoon rauw geven.
Absoluut geen rijst meer geven en al helemaal geen muesli!!!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Je kunt beter een vers eliminatiedieet inzetten. Op basis van maar 1 eiwitbron en geen hypo-allergene rotzooi op basis van granen, zetmeel en nog tal van andere allergenen. Begin dan gelijk goed op een voeding dat enkel bestaat uit bot/spiervlees/orgaan van een diersoort die je hond niet eerder heeft gehad (konijn, kwartel, eend, paard) zonder toevoegingen van premixen, granen, groentes etc. Dan pas kun je echt uitsluiten of iets voedingsgerelateerd is of niet. Nu ben je een beetje erg veel water naar de zee aan het dragen met het grote risico dat je hond ook nog eens extra tekorten oploopt door de hypo-allergene voeding. En je hond is al zo onderhevig aan immuunsupressie. Meer over eliminatiediëten kun je vinden op het forum van: http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/
En je zou kunnen overwegen om je hond te laten behandelen door een bekwaam holistisch dierenarts (met reguliere dierenartsachtergrond. Zo'n iemand bekijkt de gehele hond en niet enkel de symptoomuitingen.

honden page profiel NoraNora

" Je kunt beter een vers eliminatiedieet inzetten. Op basis van maar 1 eiwitbron en geen hypo-allergene rotzooi op basis van granen, zetmeel en nog tal van andere allergenen. Begin dan gelijk goed op een voeding dat enkel bestaat uit bot/spiervlees/orgaan van een diersoort die je hond niet eerder heeft gehad (konijn, kwartel, eend, paard) zonder toevoegingen van premixen, granen, groentes etc. Dan pas kun je echt uitsluiten of iets voedingsgerelateerd is of niet. Nu ben je een beetje erg veel water naar de zee aan het dragen met het grote risico dat je hond ook nog eens extra tekorten oploopt door de hypo-allergene voeding. En je hond is al zo onderhevig aan immuunsupressie. Meer over eliminatiediëten kun je vinden op het forum van:
En je zou kunnen overwegen om je hond te laten behandelen door een bekwaam holistisch dierenarts (met reguliere dierenartsachtergrond. Zo'n iemand bekijkt de gehele hond en niet enkel de symptoomuitingen. "


Ik ben niet water naar de zee aant dragen maar mijn dierenarts..ik heb hier geen verstand van , alleen vind ik het vreemd wat er gebeurd. Daarom ook mijn vraag...wat zou ik nu moeten doen. Al naar een andere dierenarts, wel een injectie laten geven, zijn er andere middelen die de jeuk doen verminderen, duurt het gewoon langer voordat het beter wordt. Las op de verschillende sites dat 90% van dit soort klachten wel te maken hebben met een allergie maar zeker niet 1 die door voeding komt. Meer de richting in van pollen, gras ed..Weet daar iemand nog wat over?

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

De merken hondenbrokken die jij noemt zijn erg slechte hondenbrokken. Kijk eens op youtube naar dierenvoeding deel 1 t/m 4 filmpje. Of optie KVV (ook zonder granen dan) of een goede brok. Zelf geef ik een goede brok (heb ook een gevoelige hond) Een goede brok bestaat uit hoog vleesaandeel, natuurlijke producten, geen chemische troep, en geen granen. Wolfsblut, Orijen, Acana en Taste of the Wild, Fish for dogs zijn goede brokken zonder graan en hoog vleesaandeel. Van deze brokken hoef je ook minder te geven als commerciele brokken.

Brokken zoals Royal Canin, Eukanuba, Hills en Pedigree,purina zijn hele slechte brokken. Hypo allergene voeding is ook zo commercieel als de pest. Je moet zelf naar de ingredienten kijken. Graan veroorzaakt heel veel allergieen bij de honden. Ik denk dat als je je voeding aanpast al heel ver bent. Dierenartsen weten gewoonweg weinig over voer (echt slecht) en raden ook nogeens de slechte merken aan (een grote commerciele bende) Ik raad als je brokken wilt geven echt 1 van bovenstaande merken aan! Veel succes ermee!

Oja kijk echt op www.voerwijzer.com daar leggen ze ook uit hoe je naar de ingredienten moet kijken!

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Nog even ter info:

Eukanuba is van Proctor & Gamble, Hill's is van Colgate-Palmolive en Pedrigree is van Mars. Deze Multi-Nationals gebruiken het afval wat overhouden bij de produktei van humane voedingsmiddelen als ingrediënten voor hun hondenvoeders. Ze voeren grote reclamecampagnes om de consument er maar zo goed mogelijk van te overtuigen dat hun hondenvoeder de gezondheid van uw hond waarborgt maar de praktijk bewijst dat dit niet het geval is. Steeds meer honden hebben voedselintolerantie's of allergieën. Steeds meer honden krijgen maag-,lever of andere vormen van kanker. Steeds meer honden krijgen epileptische aanvallen..... deze toename loopt gelijk met de toename van commerciële hondenbrokken als hoofdvoedsel voor de meeste honden

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

"

Ik ben niet water naar de zee aant dragen maar mijn dierenarts..ik heb hier geen verstand van , alleen vind ik het vreemd wat er gebeurd. Daarom ook mijn vraag...wat zou ik nu moeten doen. Al naar een andere dierenarts, wel een injectie laten geven, zijn er andere middelen die de jeuk doen verminderen, duurt het gewoon langer voordat het beter wordt. Las op de verschillende sites dat 90% van dit soort klachten wel te maken hebben met een allergie maar zeker niet 1 die door voeding komt. Meer de richting in van pollen, gras ed..Weet daar iemand nog wat over? "


Ligt een beetje aan de hoeveel heid jeuk en waar die jeuk vandaag komt.
Jeuk aan de poten, lies en bek had Jessy ook, ze had zelfs een kale wang/lip met rode huid en bulten. Wel een voedselallergie.

Je zou kunnen beginnen met een kvv enkel eend, konijn of enkel paard, haaskbarf heeft alle 3 maar wel met groente. Als je dat 6 weken enkel geeft zullen de klachten moeten verdwijnen. Tinlo en All Animal hebben ook de enkel eend en enkel konijn, beide zonder groente.

Je zou eventueel ook om een allergie test kunnen vragen, dan kunnen ze ook testen op mijt, pollen etc.

Ik zou geen injectie halen, als door de injectie de jeuk verdwijnt kun je niet zien of het eliminatie dieet werkt. Er is van Puur ook Puur Jeuk, bij huidjeuk door eczeem, droogte, allergie, huidontsteking en jeuk door ongedierte bij hond en kat. Ik heb er geen ervaring mee maar kwam het toevallig tegen, je zou dat kunnen gebruiken om de jeuk te verminderen.

honden page profiel NoraNora

"

Ligt een beetje aan de hoeveel heid jeuk en waar die jeuk vandaag komt.
Jeuk aan de poten, lies en bek had Jessy ook, ze had zelfs een kale wang/lip met rode huid en bulten. Wel een voedselallergie.

Je zou kunnen beginnen met een kvv enkel eend, konijn of enkel paard, haaskbarf heeft alle 3 maar wel met groente. Als je dat 6 weken enkel geeft zullen de klachten moeten verdwijnen. Tinlo en All Animal hebben ook de enkel eend en enkel konijn, beide zonder groente.

Je zou eventueel ook om een allergie test kunnen vragen, dan kunnen ze ook testen op mijt, pollen etc.

Ik zou geen injectie halen, als door de injectie de jeuk verdwijnt kun je niet zien of het eliminatie dieet werkt. Er is van Puur ook Puur Jeuk, bij huidjeuk door eczeem, droogte, allergie, huidontsteking en jeuk door ongedierte bij hond en kat. Ik heb er geen ervaring mee maar kwam het toevallig tegen, je zou dat kunnen gebruiken om de jeuk te verminderen. "Dank voor de tip, ga op zoek naar puur oid...6 weken nog jeuk en een rode huid is geen optie.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou gaan voor :geen prikjes(dat onderdrukt alleen voor 1 of 2 weken en heb je niks opgelost voor je hond).En gaan elimineren zoals Goldendelicious zegt.

Dan heb je het snelst resultaat.Als je bijvoorbeeld met Geit begint,dan zie je binnen een week al resultaat.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Hier was de jeuk met een week kvv al minder, na 2 weken was het helemaal weg en na 3 weken begon ook de haren weer aan te groeien. Maar dat was dus wel door een voedselallergie.
Echter was de jeuk dus al snel verminderd en weg, had zeker geen volle 6 weken nodig ;-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Nora zou zeker het advies opvolgen wat betreft het overzetten op vers vlees,maar dan wel goed vers vlees bijv.KVV
Dus niet zelf een potje koken voor de hond maar vers en rauw en helemaal stoppen met brokken.
Voor advies over vers vlees zitten hier mensen genoeg die daar verstand va hebben.
Gaat het dan met een week al niet beter dan zal je bij de da er op aan moeten dringen dat hij een test gaat doen.Want het kan natuurlijk ook een allergie zijn voor iets anders dan voedsel, maar door je hond zeker een week op vers te zetten zie je snel genoeg of het effect heeft op de jeuk.
Niet van alles in je hond laten spuiten want dat pakt de oorzaak niet aan.Sterkte verder.

honden page profiel chrischris

honden foto van chris

Dank allen voor de reacties. Ik weet alleen nog niet hoe ik nu moet handelen, het kan vast van alles zijn maar daar is ze nog niet mee geholpen. Zij heeft jeuk...en hoe. Moet ik nog een injectie laten geven? Wachten en hoelang? Als het met voeding te maken heeft, wanneer mag je dan resultaat verwachten?
Ze heeft van allerlei brokken gehad, prins (vanuit het nest), royal canin, eukenb, maar ze kreeg sinds een maand of 4 beneful. Dit alleen maar omdat ze het uberhaubt at. Nu dus hypoallergeen. Buiten dat heeft zij sinds wij haar hebben..smorgens altijd brokken gehad en sávonds warm eten...dat bestaat uit gekookte kipfilet, soms rundvlees wat van ons over is- met groente en rijst/aardappels of muslie van AH.[/quote
Als ik van u was ging ik eens naar een huidspecialist voor dieren die laten bloed onderzoeken doen en dan weet ge wat hij heeft ik heb dat ook gedaan met mijn hond!!Veel sukses en hopelijk komt het goed met u hondje

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Nora, hier ook een hond met een hoop huidgedoe, waar we ook noog niet helemaal mee klaar zijn.
Ik heb inmiddels wel veel geprobeerd. Met wisselend resultaat.

Als ik je verhaal zo lees, kip, granen, rund. Dit zijn vaak al grote boosdoeners.
Ik snap dat je het in de richting van de pollen zoekt, maar je schrijft dat je hond in december ook al klachten had, dus ik zou die optie even laten liggen.
Als ik het zo lees krijgt je hond veel verschillende dingen te eten, vandaar dat ik absoluut meega met het advies een eliminatiedieet te volgen.

Daarmee is beslist niet zeker dat er nog 6 weken jeuk en rode huid zal zijn.
Het kan goed zijn, dat je na een week of 2 al minder klachten constateeert.

Injecties is symptoombestrijding, zou ik gelijk mee stoppen.
Het alternatief is namelijk de rest van z'n leven injecties geven, wat tot andere klachten leidt.

Ik geef zelf, na Royal Canin, Cavom en Orijen, nu Wolfsblut, en dan de versie zonder granen, rund en kip. Dit bevalt ons heel goed.

Hopelijk kun je er wat mee.
Succes!

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Ik ben niet water naar de zee aant dragen maar mijn dierenarts..ik heb hier geen verstand van , alleen vind ik het vreemd wat er gebeurd. "


Nee, daar heb je gelijk in. Het is goed van je dat je je twijfels op een forum zet, want er zijn vele wegen die naar een gezond herstel kunnen leiden.

" Daarom ook mijn vraag...wat zou ik nu moeten doen. Al naar een andere dierenarts, wel een injectie laten geven, zijn er andere middelen die de jeuk doen verminderen, duurt het gewoon langer voordat het beter wordt. "


In feite sta je nu nog onder begeleiding van jouw reguliere dierenarts. De begeleiding van een bekwaam holistisch dierenarts kan een prima ondersteuning zijn op regulier. Zo'n dierenarts kan je helpen met een verantwoorde afbouw van de cortisonen en je hond ondersteunen met medicinale kruiden, homeopathie en orthomoleculaire middelen die zowel de constitutie, het immuunsysteem en de weerstand in balans brengen. Binnen het holisme heeft 'jeuk' diverse onderliggende oorzaken, te beginnen met de organen die vaak met jeuk gemoeid gaan, zoals de lever en de milt. Als je echt adequaat wilt aanpakken (naast het elimineren om), dan is naar mijn mening dit een verstandigere aanpak dan enkel sensibiliseren met middeltjes zoals Puur Jeuk. Het probleem van je hond zit vaak veel dieper dan enkel maar een atopische reactie.

" Las op de verschillende sites dat 90% van dit soort klachten wel te maken hebben met een allergie maar zeker niet 1 die door voeding komt. Meer de richting in van pollen, gras ed..Weet daar iemand nog wat over? "


Allergische reacties op voeding zijn er wel zeer degelijk, ook in de vorm van de klachten die je hond nu heeft. Zolang je niet weet wat je nu exact aan het aanpakken bent, is elimineren belangrijk om de darmflora rust te gunnen. Ruim 70% van het immuunsysteem wordt bepaald door de darmflora en is afhankelijk van wat er aan voeding in komt. Is dat niet adequaat, dan heeft dat invloed op de weerstand van je hond die vatbaarder zal worden voor die invloeden van buitenaf die atopische klachten veroorzaken.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Je kunt een desensibilisatietest uit laten voeren bij je dierenarts. Maar dit leidt vaak niet tot 100% herstel. Als andere oorzaken niet gelijktijdig worden aangemaakt, vind ik dit zelfs behoorlijk zonde van het geld.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Via een haaranalyse kun je er ook achter komen, waar de hond allergisch voor is.
www.natuurlijkinbalans.nl van Josefien Hagenaars.
Hoe e.e.a. in zijn werk gaat kun je nazien op de site of haar mailen.
Je weet dan heel gauw welke allergieen de hond heeft.

Anoniem (Gast)

Dank weer voor de reacties. Heb mij de hele dag ingelezen over hoe te handelen. Zal morgen eerst kvv halen of lamsvlees bij de slager en op zoek gaan naar een jeukonderdrukkend middel op homeopatische basis. Heb ook veel goede verhalen gelezen over algenmeel. Geloof naar alles gelezen te hebben dat we vooral veel geduld moeten hebben. En vooral eerst de voeding goed moeten doen omdat dit haar weerstand ook voor een andere allergie zal versterken.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

via natuurlijkinbalans (josefien hagenaars)kun je een haaranalyse allergietest laten doen
sky had hetzelfde n da geeft alleen prikken tegen de jeuk.maar ik weet NU de oorzaak
hypoallergeen is zowieso al slim, absoluut geeeen granen voer geven.meer info? prive bericht ;-) suc6

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

" Dank weer voor de reacties. Heb mij de hele dag ingelezen over hoe te handelen. Zal morgen eerst kvv halen of lamsvlees bij de slager en op zoek gaan naar een jeukonderdrukkend middel op homeopatische basis. Heb ook veel goede verhalen gelezen over algenmeel. Geloof naar alles gelezen te hebben dat we vooral veel geduld moeten hebben. En vooral eerst de voeding goed moeten doen omdat dit haar weerstand ook voor een andere allergie zal versterken. "


Ik zou echt wachten met een jeukonderdrukkend middel, anders heb je nog geen duidelijk beeld.

Ga niet zomaar lamsvlees halen bij de slager, dat is geen volledige voeding.

Koop dan een kant en klaar versvoeding van Carnibest, Haaksbarf, Alaska, Tinlo of een ander merk wat bij jullie te verkrijgen is.
Neem bij voorkeur een diersoort dat wat minder bekend is met allergische reacties, dus een lam, eend, geit oid.

Ik weet hoe naar het is om je hond zo'n jeuk te zien hebben :'(

Let ook op dat je geen enkel tussendoortje geeft wat niet voldoet aan het dieet.
Er zijn ook veel snacks te koop van dergelijke diersoorten.

Geef in deze tijd ook geen vlooienmiddelen, of tegen wormen ofzo.

Probeer elke inname van iets anders te voorkomen.

Ben erg benieuwd hoor.

Eventueel kun je ook naar een klassiek homeopaat voor dieren gaan, wij hebben hier goede ervaringen mee.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Wat ik in een vorige reactie had aangegeven : haaranalyse, zou ik zeker doen.
Nu is het maar een gok, en probeer je iets uit.
Als je na de analyse weet waarvoor ze allergisch is, kun je gericht gaan handelen.
Ik zag dat dogfriend dit ook meldde.
De injecties van de dierenarts maken het niet over, zij bestrijden het symptoom,
maar aan de oorzaak wordt niets gedaan.
Die chemie is heel slecht voor de hond en lost niets op.
Zo ken ik honden met jarenlange bezoeken aan dierenartsen, consults, zalfjes, injecties,
dieetvoer, die niets oplosten, alleen het geld uit de zak klopten van het baasje.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Lam zou ik als eliminatiedieet er uit laten. Veel honden reageren daar tijdens een eliminatiedieet niet goed op, aangezien het vrij vet is en veel histamine bevat, evenals geit en paard. Liever begin je met bijv. eend of kwartel en konijn zou je als tweede vleessoort in kunnen voegen. Pas later geit of lam. Vaccinaties zijn ook een grote trigger tot huid- en jeukproblemen, dus dat zou je voorlopig ook achterwege kunnen laten.

honden page profiel NoraNora

" Lam zou ik als eliminatiedieet er uit laten. Veel honden reageren daar tijdens een eliminatiedieet niet goed op, aangezien het vrij vet is en veel histamine bevat, evenals geit en paard. Liever begin je met bijv. eend of kwartel en konijn zou je als tweede vleessoort in kunnen voegen. Pas later geit of lam.
Zal kijken of ik hier op korte termijn aan kan komen..

Vaccinaties zijn ook een grote trigger tot huid- en jeukproblemen, dus dat zou je voorlopig ook achterwege kunnen laten. "


Zo bij zonder dat je dat zegt! Het is namelijk begonnen na haar inentingen, waarop de dierenarts nogal lauw reageerde. Snap ook wel dat het geen oorzaak is maar een trigger van een onderliggend iets maar...was zo overduidelijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rode huid en...krabben" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Middagje spelen met Daddy (foto's)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^