HondenPage baasje Wim & Mexx

Wat schreven de vrienden van Wim & Mexx op het forum

honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Knippen jullie je Maltezers zelf?
Ik heb vroeger (toen ik jong was) onze Poedel altijd geknipt, eigenlijk bijgeknipt. We vonden het zo mooi en genoeg. Onze Collie was bij de trimmer, maar dat red ik nu ook zelf. Onze Coton hoeft niet geknipt te worden (gelukkig), maar ik ga het een beetje bijhouden.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Coton de Tuléar
Hartelijk dank. Iris:Bedankt ook om die foto erop te zetten. Het lukte me niet. Ik denk ook dat het best mogelijk is om met zo’n klein hondje wat te doen. Het werd ook aangeraden. Ze heeft alleen hele kleine pootjes;-), dus misschien is het aan te passen voor kleine honden. Doggydance is ook leuk, misschien voor mijn dochter;-). Sylvia: Bedankt. Grappig en leuk om te zien. Het is leuk dat zij behalve een klein schatje ook straks gewoon een prima "volledig" hondje is. Ze zijn inderdaad van dezelfde groep als de Bolognezer. We kennen er eentje en die is ook heel positief en sportief.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Coton de Tuléar
http://www.hondenpage.com/foto/foto/432067.jpg
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Coton de Tuléar
Hallo, sinds juli zijn we de trotse eigenaren van een klein wit dropje Charlie van het ras Coton de Tuléar. Het is mijn eerste kleine hond (ik viel meer op grote honden, zoals Setters en Spaniëls), maar ik leef niet alleen;-). Dus nu een kleintje en alles lijkt zo nieuw. Wat is ze een gemakkelijke en lieve puppie en gelukkig ook Cody vindt haar net zo. Voor Cody hebben we een paar handige tips van Collie-eigenaren gekregen, maar ik zie hier op HP niemand met een Coton de Tuléar. Ik weet dat ze vrij populair in België en Frankrijk zijn. Ze lijken veel op Maltezer of Havanezer hondjes. Kunnen ze ook aan bepaalde sport doen, zulke kleintjes? Charlie is heel snel en leergierig, maar heeft korte pootjes. We houden veel van wandelen en we willen haar in de toekomst ook meenemen. Gelukkig past ze ook in een tas. Ze lijkt op een grote minihond, heel knuffelig, maar alleen en rustig zijn vindt ze op haar tijd ook prima. Ze is niet overmoedig en weet dat ze klein is, maar is ook absoluut niet angstig. We hebben ook veel contacten met de fokster van Charlie, maar ik ben gewoon benieuwd of hier ook mensen zijn met ervaring of eigenaren van dit ras.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in kruising versus rashond
Ik denk dat het ook te maken heeft met bepaalde vooroordelen. Bij sommige rashonden verwachten mensen ook bepaalde eigenschappen en dat beïnvloedt hun mening. We merken het bij onze collie, veel mensen reageren op hem enorm positief - het is gewoon Lassie die iedereen helpt. "Ja, hoor", denk we soms, want hij is soms angstig, een tikje dominant, maar ook lief, maar geen Lassie. Misschien weten mensen bij sommige kruisingen niet wat ze kunnen verwachten. Ik merk dat ik tegenwoordig veel honden mooi vind en dat elke hond wat heeft. Sommige kruisingen zijn ook zo mooi en interessant, het maakt hen uniek. Verder nog - het lijkt een beetje discriminerend maar soms heb ik het gevoel dat mensen ook meer complimenten geven aan lichte honden. Maar het is misschien mijn persoonlijk gevoel, ons zwarte poedeltje kreeg gewoon minder complimenten dan de witte van mijn vriendin (toen ik klein was). Mensen vonden onze zwarte meer stoer en minder kwetsbaar.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Advies gevraagd - Introduceren 2 volwassen honden
ik heb de hele topic doorgelezen. Spannend, maar deze mooie foto's zijn echt een beloning van jouw goede aanpak. Ze zijn beiden ook hele mooie honden.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Grote hond, Kleine hond
Ha ha, wat een leuke topic. Want we hebben net een klein hondje aangeschaft. Naast een schotse herder kwam een klein meisje van het ras van Coton de Tulear. Ze weegt nu 2 kg en wordt max. 4 kg. Het is mijn eerste kleine hond (ik vond de grote honden - gewoon echte honden), maar dit ras was handiger voor de kinderen en als een tweede hond. Maar een wereld gaat voor ons open. Ze is zo grappig ... en kwetsbaar. Alles is klein.. brokjes, speelgoed, ze past in de tas, fietsmaandje... Onze hond is ook lief en geduldig voor haar (maar misschien twijfelt hij of zij toch niet een cavia is.. ). Het was een beetje afwachten maar het gaat prima bij ons klein bij groot.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in "Bommetje"
Geweldig! Je wordt helemaal vrolijk van? We dachten ook: Gaat Sky ook zwemmen? Hij vindt het wel leuk... Onze Collie is helaas niet echt een zwemmer (vergeleken met onze vorige spaniel), ondank dat hij van water houdt. Maar wat een plezier :-D .
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Luna & Lèxi 's avonturen! Week 32: obedience filmpje
Gefeliciteerd! Zij is echt mooi. Geniet straks van haar, want ze worden ook snel groot ;-) .
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Wat is het meest genante dat je met je hond hebt meegemaakt?
haha, gelukkig is onze Cody niet de enige, Boefie is ook goed ;-) .
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Wat is het meest genante dat je met je hond hebt meegemaakt?
Leuke verhalen.. Tiens... meest gênant... we zeggen altijd: "Excuses, excuses, hij heeft net wat een onhandige hoogte en een lange snuit". Elke keer hetzelfde en we schamen ons dood. Als een moeder haar kindje komt ophalen of er een bezoek langs komt, onze enthousiaste hond rent erheen en begint aan het kruis van de bezoeker te ruiken. Soms gaat hij ook snel onder rokjes van de dames. We houden hem vast of de mensen weer hem af, want het is zo gênant. Hij is daarnaast ook dol op mensen en bezoek. Daarna gaat het goed, maar het eerste contact is wat frontaal en gênant van hem. Hij heeft inderdaad een onhandige hoogte en een lange snuit, dus kost het hem geen moeite . ;-)
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in clumber spaniel
nog ff update. Lotta (ons Clumbertje) woogen 30 kg. Mijn man was dol op Bassets en Sint Bernards, ik was dol op spaniëls en Engelse setters- dus.. hebben wij dit ideale (combi) ras via de hondenencyclopedie gevonden. Toen was er helaas geen hondenpage ;-) etc. Toen ze een puppy was, heb ik veel gewerkt en was ze daarom vaak thuis alleen. Ze kon het goed aan maar ging ze wel veel dingen slopen. Dat werd opgelost dat we meer met haar deden, werd ze moe en onze schoonmoeder hielp ons ook overdag. Toen ze volwassen werd, werd ze juist heel rustig. Ze was heel speels en sociaal op een heel leuke manier. Eerst afwachten en daarna heel lief (tegen iedereen). Ze had een uitstekend geheugen (wie haar goed of slecht had gedaan;-). Lotta kwam echt uit een werklijn van een boswachter uit Oostenrijk. Achteraf gezien moesten we met haar meer doen, want ze miste gewoon " werken" . Maar wat een leuk ras.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in clumber spaniel
Even mee doen. Fantastische honden. We hebben ook eentje gehad. Onze hond kwam uit de werklijn en had een enorm jachtinstinct. Dat was buiten te merken, maar binnen was het een geweldige rustige hond. Ze was enorm lief en geduldig voor ons dochtertje en heel sociaal voor alle andere honden. Voor kleine dieren was ze niet helemaal betrouwbaar, maar het bleef een jachthond, maar veel kan veranderen door socialisatie. Helaas hebben we haar alleen 9 jaar mogen houden, want ze kreeg een rughernia. Ik weet dat Clumbers als puppy' s niet vaak op de trap mogen lopen, net als andere honden met een lange rug (basset etc.). We zijn inderdaad steeds ontroerd als we een Clumber zien, het is een speciale hond, maar kom je hun niet vaak tegen. Ze ging trouwens overal met ons mee, ook op vakantie. Ik gaf toen ook taallessen thuis en ze ging gewoon bij de leerlingen rustig liggen. Ze kon zich thuis heel klein maken, maar buiten was ze enorm sterk en ondernemend. Verder onze hond snurkte veel en blafte bijna nooit (vergeleken met onze collie). We moesten altijd om haar lachen, ze was echt een zacht meisje met een lage stem als een Sint Bernard. ;-)
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Ze zijn geen HIJ het zijn drie ZIJEN :-)
Heel grappig inderdaad... Mijn moeder noemt Cody ook ZIJ (collie is een vrouwelijk woord en heeft lang haar) en teefje van Jack Russel van mijn zus HIJ (Jack - mannelijk en heeft kort haar). Ze weet het, maar is daar (onbewust) heel consequent dat wij het nu ook voor de grap zeggen ;-) .
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Kun je een volwassen hond sociaal gedrag naar andere honden leren?
super, dank je, we gaan kijken...
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Kun je een volwassen hond sociaal gedrag naar andere honden leren?
super, dank je, we gaan kijken...
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Kun je een volwassen hond sociaal gedrag naar andere honden leren?
super, dank je, we gaan kijken...
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Kun je een volwassen hond sociaal gedrag naar andere honden leren?
Hartelijk dank voor al jullie reacties, we hebben hier wel wat aan. Het geeft ook een beetje rust, herkenning en dat we hier iets mee kunnen doen. We wonen in Friesland in een dorp bij Leeuwarden en ik merk dat het hier minder gemakkelijk gaat dan bij mijn zus in Utrecht. De situatie is wel positief veranderd door het pad bij het kanaal als losloopgebied aan te wijzen, alleen Cody is niet meer net als vroeger. Jammer dat het toen niet zo was. Ik was gisteren een beetje emotioneel door een andere topic waar iemand zei dat iemand met een aangelijnde hond daar niks heeft te zoeken. Dat vond ik echt hard. Cody doe ik los als er geen hond in de buurt is of 20 meter weg. Dat gaat gewoon prima en hij ontwijkt hem. Verder weet ik eigenlijk niet hoe hij zou reageren als hij echt los is met andere honden. Maar doordat hij naar twee puppy´s (zo’n stabij rond 9 maanden) heeft gehapt vertrouw ik hem niet meer helemaal. Vroeger kon hij gewoon bij elke hond snuffelen- groeten. Maar nu durf ik dat niet meer. Happen is natuurlijk één stap verwijderd van bijten. Hij hoeft niet met elke hond te spelen, dan is hij ook te volwassen, als hij maar niet een gevaar voor andere honden is. Maar het is mij duidelijk dat we hier iets mee moeten doen. Esther, Ik ben blij om te horen dat het nog kan. Ik heb hier invloed op. Verder, ik denk niet dat hij agressief is, ik zie hem kwispelen met zijn staart en hij vind honden leuk. Hij weet alleen niet wat hij moet doen en dan gaat hij happen van angst of onzekerheid. Ik ben daardoor ook angstig, dus hij voelt nog extra spanning van mij. Leuk om te lezen hoe Luca reageert, onze hond is ook enorm bezig met ons en inderdaad met het hondje van mijn zus is niks aan de hand en die vindt hij nu enorm leuk (in het begin was het ook moeilijk). Ik heb gekeken naar het aanbod en ik ga een hondenschool proberen, als ik het zo lees zou het kunnen helpen. Bassie, jij hebt gelijk, ik kan het nu ook doen. Ik ben een typische moeder die in schooljaren leeft en we gaan over een maand voor de helft van de vakantie naar mijn ouders toe, die in Tsjechië wonen. Ze hebben een enorme tuin en Cody speelt daar alleen met kinderen en we gaan maximaal in de omgeving wandelen. Doordat het niet zo dringend is, dacht ik als ik GT inschakel, moeten we hier zijn en zo kunnen we meteen aan de slag. Maar het kan nu ook. Landseer etc., het is waar, sociaal betekent niet steeds met elkaar spelen en achteraan rennen, maar gewoon elkaar respecteren. Het is wel lastig. Ik help hem ook zeker niet als ik hem isoleer. “Aanlijnen, en wandelen, laten wennen aan de aanwezigheid van die andere hond.. “ Ik heb ook gekeken naar die sociale wandelingen, ik denk dat hem wel zou helpen.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Kun je een volwassen hond sociaal gedrag naar andere honden leren?
Ik lees veel en graag op hondenpage. Ik ben het niet met alles eens, maar ik heb er ook veel van geleerd. We hebben dus een schotse herder, Cody van vier jaar. Een echte herder, thuis gehoorzaam, lief, maar soms ook waaks. Maar dat gebeurt alleen achter de hek, zodra er mensen bij ons komen, vindt hij iedereen leuk. Cody was op puppycursus, die meer voor ons was, want hij luisterde eigenlijk altijd meteen. Ik heb er een paar boeken over gelezen en met Cody geoefend en hij is gewoon heel gehoorzaam. Maar… Op puppycursus mogen de honden samen geen contact hebben en na afloop ook helemaal niet spelen. We hadden hier toen geen losloopgebied, maar langs het kanaal gebeurde het wel dat er honden los liepen. Cody dus ook. Hij was heel sociaal en vond elke hond super interessant en leuk. Tijdens zijn pubertijd begon hij opeens niet meer te luisteren als hij een hond zag. Hij rende naar elke hond toe, was heel dwingend en viel hun lastig. Hiermee bedoel ik dat hij graag contact wilde (snuffelen, ruiken, springen naast, blaffen etc.). Ik had niet veel controle en kreeg kritiek van mensen, dus de hond aan de lijn en zo is het gebleven. Als er geen hond was, mocht hij los en anders aan de lijn. Andere honden heeft hij (aan de lijn) alleen “gegroet” en klaar. Nu is hij vier en heel rustig geworden. Hij negeert honden, want hij weet het niet wat hij daarmee moet, maar ik merk wel dat hij hun leuk en interessant vindt. Maar opeens heeft hij twee keer naar twee grote puppy’s die bij hem kwamen zonder waarschuwing gehapt, niet echt gebeten, maar…. Er was bijna niks ergs gebeurd, maar leuk was het absoluut niet. Ik voelde me heel schuldig en schaamde me. Sindsdien ben ik onzeker en vermijd ik elke hond. Hij heeft nu alleen met de hond van mijn zus – een hyperactief Parson Jack Russel – teefje een aantal keren gespeeld. In het begin heeft hij ook een keer gehapt, maar mijn zus liet hen. Ik heb Cody nog nooit zo gelukkig gezien, dat we stiekem aan nog een hondje bij hebben gedacht. Maar helaas daarna ging hij toch naar die grote puppy happen. Hij heeft eigenlijk nog nooit met een hond gespeeld en volgens mij begrijpt hij de hondentaal niet. Nu achteraf heb ik spijt, want hij kreeg ook niet de ruimte om het te leren. Stom, maar we wisten het ook niet, we dachten dat het vanzelf gaat. Het is een kringetje, ik ben nu enorm angstig geworden, hij voelt het, we vermijden honden, dus hij leert ook niks meer. Maar ik kan niet vragen mag mijn hond met jullie hond hondentaal leren, maar misschien valt hij jullie hond aan. Bij ons (voor huis) is het nu opeens een losloopgebied, dat het toen helaas niet was. Hij is nu vier en lijkt geen sociale hond te zijn, maar is het nog te leren? Hij is een tikje dominant naar honden toe, maar ik weet het niet of dit met dominantie of agressie heeft te maken. Ik dacht volgend schooljaar nog hondenschool te proberen of een gedragstherapeut. Excuses voor zo´n lang verhaal, maar misschien heeft iemand een tip. Het is zo jammer, voor ons lastig en voor hem vervelend en het wordt nog moeilijker.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in 2e hond? wel/niet waarom
Dit is inderdaad een interessante topic ook voor ons. Dus ik volg graag...
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Terug van weggeweest: extreme herder, ik weet het even niet meer
die knipoog in mijn reactie moest een vraagteken zijn. Ik zag nu inderdaad ADHD benoemd ook in de andere reacties. Ik wist ook niet dat bestaat: http://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78756-hond-autisme-syndroom-van-down-geestelijke-afwijkingen.html
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Terug van weggeweest: extreme herder, ik weet het even niet meer
Wat is dit voor jullie en ook voor Tess moeilijk. Wat jammer, in plaats van genieten met elkaar is het soms zo heftig en uitputtend. Ik begrijp jouw frustratie, want dit lijkt me echt een probleem die meer expertise vraagt en jij hebt ook van alles geprobeerd. Ik heb helaas geen raad... Ik moest alleen bij je verhaal aan mijn stage denken waar ik met autistische en ADHD kinderen heb gewerkt... ik heb nu gegoogeld en een hond kan ook een geestelijk afwijking krijgen (wat ik inderdaad niet wist). Misschien is daar iets aan de hand. Misschien kan je naar een specialist (>)voor een diagnose vragen, zo kan je weer verder met de juiste medicijnen en je aanpak aanpassen(als het zo is, natuurlijk). In ieder geval veel sterkte en succes voor jullie allemaal...
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Chodsky Pes
Dat zag je zeker ook: Vereniging Chodsky Pes Nederland: http://chodskypesnederland.nl/ http://www.chodskypes.nl/
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Chodsky Pes
nog: Photo Gallery http://www.kpchp.org/gal_foto_en.php
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Chodsky Pes
" Ik ken er 1 in het echt... Woont vlakbij me... Helaas is het echt een asociale hond  Nu weet ik dat dat voor de volle 100% door de baasjes komt (want die ken ik ook.....), maar zo zonde van zo'n hond! Ze lijken me écht heel leuk bij de juiste opvoeding. Deze hond heeft al meerdere malen gebeten, kan niet met andere honden, is overal bang voor en ontzettend onzeker en er wordt vrijwel niets met haar gedaan. Dus in die zin niet echt een eerlijke kijk op het ras... Maar het zet je toch een beetje aan het denken als je op die ene hond af moet gaan... "R&M <3  het is jammer. Zoals ik heb gelezen over Chodský pes (hond), met een juiste opvoeding kan je een fantastisch maatje in hem krijgen. Hij is sportief, levendig, gehoorzaam, leergierig en zonder angst. Hij kan, net als een Duitse Herder als een ..begeleidende hond of werkhond gebruikt worden. Verder, hij lijkt ook qua karakter op een Duitse Herder: onvoorwaardelijk trouw aan zijn baas en diens gezin, afstandelijk tegen vreemden maar kan ook heftig reageren bij gewaar. Dit is alleen info over wat ik gelezen (vertaald) heb.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Chodsky Pes
http://www.kpchp.org/chovstanice.php hierbij stuur ik je een link naar de site met officiële fokkers. Ik kom inderdaad uit Tsjechië ;-) . Mooie hond, zeg.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Meer dan 1 hond, welke rassen?
ik volg.., interessante topic ook voor ons...
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Huh, wat zeg je?
onze hond heet volgens zijn stamboom Champagne, dat kon echt niet;-) . Ik zie me zelf zo op hem te staan schreeuwen of "Biertje" is ook zo naam (ooit gehoord). Ik vind ook grappig een grote hond te hebben met een zachte naam en andersom. Mijn tante heeft een grijze kat die heet Muisje.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Hey, kijk eens!
sorry, ik zie mijn "overdreven" reactie. De bedoeling was één keer sturen, natuurlijk ;-) . Maar mooi hoor, leuk om voor een schilderijtje op een doek te laten uitprinten. Grappig.
honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.* schreef in Hey, kijk eens!
wat een mooie foto!!
 

Vrienden van Wim & Mexx

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *honden foto van *.*Cody & Charlie*.*

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^