Knippen jullie je Maltezers zelf?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Vanmiddag heb ik onze Tessa geknipt, ze had het zo warm. Ik vroeg me af, doen meer mensen dat zelf?

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

Ik knip een beetje bij maar het échte werk laat ik aan de trimmster over.

honden page profiel Ingrid De MeulemeesterIngrid De Meulemeester

honden foto van Ingrid De Meulemeester

" Vanmiddag heb ik onze Tessa geknipt, ze had het zo warm. Ik vroeg me af, doen meer mensen dat zelf? "

 Nu zal je een "preek" gaan krijgen over het al dan niet knippen van langharige vachten. 

honden page profiel *.*Cody & Charlie*.**.*Cody & Charlie*.*

honden foto van *.*Cody & Charlie*.*

Ik heb vroeger (toen ik jong was) onze Poedel altijd geknipt, eigenlijk bijgeknipt. We vonden het zo mooi en genoeg. Onze Collie was bij de trimmer, maar dat red ik nu ook zelf. Onze Coton hoeft niet geknipt te worden (gelukkig), maar ik ga het een beetje bijhouden.

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Ik heb een poedel/maltezer kruising en laatst voor het eerst zelf gedaan. Voorheen ging ze altijd naar de trimsalon. Ik ga het tegenwoordig zelf blijven doen want ik vond het er prima uitzien en op jaarbasis scheelt het een hoop geld. Ik heb trouwens het lijfje geschoren en alleen hoofd,poten en staart geknipt.

honden page profiel MarijkeMarijke

honden foto van Marijke

Poeh! Die preek valt voor alsnog mee.  :-) Met eerder drie en nu nog twee Maltezers scheelt het inderdaad een hoop in de kosten als we het zelf doen. (Nu speelt dat geen rol,  als je honden hebt kost dat geld,  maar kunnen we ook aan iets anders voor de honden besteden) Tessa is de middelste op mijn profiel foto en op de foto ongeveer net zo kort als nu.  Ze hebben beide geen vacht voor lang haar vinden wij en hier voelen ze zich prettig bij,  dat merk je echt gelijk.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Sommige mensen zijn er gewoon goed om het compleet te doen en het is dan niet alsof een hond er als een slons bij loopt of zo haha. M'n oma deed het ook altijd..

 

Ik knipte Lady ook wel eens wat bij.. maar dat is een westie. Die dikke bovenvacht met die varkensharen.. tja dat moet toch écht bij de trimmer gebeuren dat kon ik zelf niet. Maar een westie kapsel betekende bij Lady een aantal maanden voor de trimbeurt vaak dat het haar helemaal voor de oogjes hing. Dat vond Lady nooit leuk, merkte het aan haar gedrag, stuk minder levendig echt bizar hoeveel verschil zoiets stoms kon maken. Dusja dan knipte ik het (bij) en haar achterste dat knipte ik ook vaak bij omdat er anders wel eens drolletjes bleven plakken. En rondom de pootjes etc. meer een touch-up. Toen Lady echt heel oud was heb ik haar wel eens compleet geknipt... viel me toch niet tegen. Al was het niet zo netjes als het zou kunnen. Ik wilde haar niet meer naar de trimster brengen vanwege de stress die het haar opleverde. 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Oh nee, die van mij knip ik echt niet zelf! Kan je verzekeren (heb het ooit eens geprobeerd bij mn vorige Maltezer) dat een schaar en ik geen goede combinatie is. De hond moet dan alsnog naar de kapper. Geen goed idee dus hier hahaha!

Volgende forumvraag: mijt allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^