HondenPage baasje annemarie

Wat schreven de vrienden van annemarie op het forum

honden page profiel JolandaJolanda schreef in Loopsheid
Ons teefje chihuahua heeft dat ook. Nu slaapt ze normaal al veel maar dan helemaal.die van ons vind het heerlijk onder de fleece deken te liggen bij ons op de bank.en wat ze fijn vind over haar buikje te aaien mss werkt dat ook bij die van jou. Groeten Jolanda
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
" daarop reageerde iemand dat het altijd aan de baas ligt, ongeacht welk ras een hond is hoe je die opvoedt blabla.. " Osumi Inderdaad een veelgestelde vraag maar een die ik niet voldoende kan beantwoorden.   Het ligt, ongeacht het ras, inderdaad altijd aan de baas. Dat heeft alleen lang niet altijd met opvoeding te maken. Zeker bij de Bullterrierachtigen moet je de gebruiksachtergrond meenemen. Ze zijn in het verleden gefokt voor vechten. In sommige bloedlijnen ligt die geschiedenis ook niet ver achter de honden. Er is doelbewust gefokt op honden die makkelijk een gewelddadige confrontatie aangaan. Het is dan ook niet vreemd dat heel veel van deze honden gewoon niet fatsoenlijk overweg kunnen met andere honden. Het is het aard van het beestje, net zoals echte waakhonden zonder weerwoord gewoon een vreemde grijpen.   Overigens gebeurt het omgekeerd net zo goed heel veel. Het gebeurt mij nog altijd heel vaak dat ik mensen moet vragen de hond bij zich te houden als ik met mijn aangelijnde AST aan het wandelen ben. Ik heb persoonlijk overigens eigenlijk geen slechte ervaringen met Staffords van andere mensen. Ik heb juist problemen met kleine hondjes en herderachtigen. Als fanatiek hardloper heb ik alleen het afgelopen jaar al 2 fruthondjes en herderkruising voor m'n kiezen gekregen. Ik maak mij dus absoluut niet druk om Staffords.   Terug naar af. Ja het ligt altijd aan de eigenaar. Die eigenaar moet namelijk verantwoorde keuzes nemen en daarbij af en toe ervoor kiezen de hond gewoon bij zich te houden of desnoods te muilkorven. Het idee dat alles met opvoeding kan worden opgelost is echter belachelijk.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
Staffords zijn berucht om huidproblemen. Misia krijgt korsten van bepaalde voersoorten. Zij krijgt al jaren een voer met veel vis waar ze het erg goed op doet. Verder geloof ik persoonlijk niet zo in allerlei gedoe met vitamines, additieven en nog al die zaken. Als je een hond gedegen voert krijgt deze de dagelijks aanbevolen hoeveelheden binnen. Dat is hetzelfde als bij mensen. Het overgrote deel van al die andere flauwekul is pure commercie. Als je normaal en gezond eet krijg je eigenlijk alles voldoende binnen. Het enige wat in mijn ogen telt is wat werkt voor jouw hond. En welk voer dat dan is... who cares. Als het voor jouw hond werkt is het prima.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
" Kabinet schrapt verplichte opvoedcursus risicohond Het kabinet schrapt de verplichte opvoedcursus voor baasjes van honden die een gevaar kunnen vormen voor mens en dier. Gemeenten kunnen de opleiding voor zogeheten hoogrisicohonden in de toekomst wel opleggen. PvdA-staatssecretaris Van Dam was in het vorige kabinet de initiatiefnemer van een landelijke verplichting, maar minister Schouten (Landbouw) laat aan de Tweede Kamer weten daar niets voor te voelen. Effectiever „Ik ben van mening dat een cursus, opgelegd door de gemeenten, effectiever is dan het landelijk verplichten van een cursus voor alle houders”, schrijft de bewindsvrouw aan de Kamer. Er is al een lijst opgesteld met hondenrassen die onder hoogrisicohonden worden geschaard. In dit viervoetersregister staan onder andere de stafford en de pittbull. Minister Schouten wil het register nog specifieker maken door met een wetenschappelijk onderbouwde lijst te komen met genetisch risicovolle honden. " Bron Uitstekende zet in mijn ogen. Geen generaliserende regelgeving op lucht gebaseerd, maar de ruimte voor de gemeente specifieke probleemgevallen aan te pakken. Bovendien eindelijk eens een wetenschappelijk onderzoek in plaats van steeds voorstellen en regelgeving op basis van mediaberichtgeving en onderbuikgevoelens.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
" Hee weer activiteit hier.    @Frank: lief dit! Mooi om te zien dat het zo goed gaat die 2! " Hannah & Bink† en Beertje  Ik ben nauwelijks meer actief op HP. Ik zal de redenen achterwege laten want ik heb geen zin daar een hele (verhitte) discussie over te starten, maar het is mijn forum niet meer.   Misia was met onze zoon (die al 8 is) ook al geweldig. Hij kon met haar aan de riem wandelen toen hij 3 was. Met onze dochter komt ze elke dag wel een of twee keer kijken, even snuffelen, even een lebber geven. Net voor deze foto's was Misia eerst heel voorzichtig naast de kleine komen zitten waarna ze pootje voor pootje heel voorzichtig naast haar ging liggen zoals je dus kan zien op de foto's hier. 
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
Ideale kinderhond, zo'n Stafford. Bijna 14 ondertussen en altijd een kindervriend geweest. Ze komt dagelijks even bij de baby kijken. :)
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
Gisteren trotse vader geworden van een prachtige dochter. Toen de rust weer was wedergekeerd is die levensgevaarlijke vechthond van ons ook even kennis komen maken.   Mooi om te zien hoe rustig en voorzichtig Misia de baby benaderd en vooral wilde snuffelen. Vanochtend kwam ze ook weer even snuffelen en toen is ze ontspannen op haar kussen gaan liggen. 
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
"   het scheelt enorm puur omdat Crixus een reu is, dan is lootje zoveel meer easy going. het blijft oppassen natuurlijk...maar eigenlijk zaten de enige kleine hik-ups in de periode dat hij pup-af werd, en dan zag je dat lola iets meer op haar strepen stond. waar hij voorheen mee wegkwam, toen niet meer, en dat was even schakelen voor hem.    maar tot zover, zijn we echt trots op beiden  " Jeroen & Lola  Snap ik. Wij hadden een "probleem"  van twee zijdes. Misia is niet per definitie intolerant naar andere honden maar ze kan wel fel uit de hoek komen. Ze moet een andere hond echt onder begeleiding leren kennen.   Daisy was een afdankertje. Ik denk/vrees dat de mensen waar wij haar van hebben overgenomen haar bij een broodfokker vandaan hadden. Ze was totaal niet socialiseert naar honden en heeft echt moeten leren om andere honden te lezen.   Uiteindelijk zijn ze onafscheidelijk geworden. Ze hangen ontzettend aan elkaar maar dat heeft wel eventjes geduurd.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
" Weet je wat rottige is van het hebben van een engelse stafford. Ze verpesten je voorgoed, éénmaal een engelse stafford en je wilt nooit geen andere hond meer." Monique  Mijn AST Misia is echt mijn hond. Ik vind Staffords geweldig maar ik weet niet of er na Misia nog eentje komt. Ik word zo vreselijk schijtziek van alle onzin die op je af komt, nu ook weer met die onzin over hoog-risico honden.   Ik begrijp niet, en zal nooit begrijpen, waarom er op basis van uiterlijke kenmerken regelgeving wordt afgeroepen. Stel dat toch in op basis van vertoont gedrag. Dan kan je ook meteen al die eigenaren van valse k*tbeesten aan rolriempjes aanpakken. Het is echt puur imagobestrijding.   Ik vind ze echt geweldig, maar er wordt zoveel onzin geroepen en verzonnen dat je het plezier bijna vergaat.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
" ging vanaf dag 1 goed met lootje, heb me echt verbaasd hoe verdraagzaam ze was.   " Jeroen & Lola Netjes hoor. Misia deed het ook goed met Daisy, maar daar hebben we toch wel een tijdje best op moeten letten. We hebben hier en daar wel een paar kleine aanvaringen gehad.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
"  Beetje wazige foto, wil een betere " linneke   Zo iets?
honden page profiel FrankFrank schreef in Steppen voor beginners.. ;-)
" Als je jouw hond wil laten trekken, moet je ontheffing aanvragen bij de RVO en dit gaat via de DA. Dit hoeft niet als je een Husky, Malamute, Samojeed, Groenlandse hond en Eskimohond met stamboom hebt.    Als die naast je loopt zonder dat hij de kracht neemt, hoeft niet niet.   " Sylvia met Jackie en Kiba:) Inderdaad. Dit is belangrijk. Het is in Nederland verboden een hond een fiets, step, slee, wagen of wat dan ook te laten trekken vanwege het trekhondenverbod. Onder de link zit de site van de RVO met alle benodigde informatie.
honden page profiel FrankFrank schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
"   zweefmutsen pagina's   " W&W   Prachtige term. Die ga ik onthouden! 
honden page profiel FrankFrank schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
Als met veel preventiemiddelen is een en ander afhankelijk van heel veel zaken. Mijn AST heeft -nooit- teken. In 13 jaar hebben we er welgeteld 1 van haar afgehaald. Onze Amerikaanse Cocker moeten we echter aanhoudend behandelen en dan nog moeten we geregeld teken verwijderen.   Als je hond vaak teken heeft moet je dus waarschijnlijk vaker behandelen dan als je hond ze nauwelijks heeft.
honden page profiel FrankFrank schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
" Ongetwijfeld zal het middel werkzaam zijn. Beestjes gaan dood van insecticides/landbouwvergift. Een pil die maandenlang vergift afgeeft, vanuit het lichaam en op de vacht, de zenuwen verlamt van de vlooien en teken? Aan de buitenkant zie je niet, wat het in de lever, nieren en hersens doet.  " Machtel, Romeo en Luca + Daarvoor bestaat wetenschappenlijk onderzoek. Uit dergelijk onderzoek blijkt voorals niet nog dat er redenen zijn dit middel niet te geven. Met bangmakerij help je niemand.   Wederom een link met een iets ander veld maar toch vergelijkbaar. Als vaccinaties zo slecht zouden zijn, is het dan niet vreemd dat elke geregistreerde kinderarts in Nederland de eigen kinderen vaccineerd? De moraal van het verhaal is dat verhalen nogals eens een eigen leven gaan leiden. Een kritische houding is goed. Dat leidt tot onderzoek en bewustwording. Bangmakerij is echter contraproductief.
honden page profiel FrankFrank schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
" Ongetwijfeld zal het middel werkzaam zijn. Beestjes gaan dood van insecticides/landbouwvergift. Een pil die maandenlang vergift afgeeft, vanuit het lichaam en op de vacht, de zenuwen verlamt van de vlooien en teken? Aan de buitenkant zie je niet, wat het in de lever, nieren en hersens doet.  " Machtel, Romeo en Luca + Daarvoor bestaat wetenschappenlijk onderzoek. Uit dergelijk onderzoek blijkt voorals niet nog dat er redenen zijn dit middel niet te geven. Met bangmakerij help je niemand.   Wederom een link met een iets ander veld maar toch vergelijkbaar. Als vaccinaties zo slecht zouden zijn, is het dan niet vreemd dat elke geregistreerde kinderarts in Nederland de eigen kinderen vaccineerd? De moraal van het verhaal is dat verhalen nogals eens een eigen leven gaan leiden. Een kritische houding is goed. Dat leidt tot onderzoek en bewustwording. Bangmakerij is echter contraproductief.
honden page profiel FrankFrank schreef in Pomeriaan uit Rusland
"  cyrillisch is ook erg modern hoor   en veel Russen kennen ook onze rare Engelse letters wel " Joop  Modern slaat in deze op het Anglo-Latijns alfabet wat een moderne versie van het Latijn is. Het was niet mijn bedoeling om iets over het Cyrillisch te zeggen. Het staat er wat rottig.    Onze letters snappen velen wel, maar er zijn maar weinig Russen die een woordje over de grens spreken. Dat begint eigenlijk nu pas onder relatief hoog opgeleide jongeren gewoon te worden. Bovendien is het Russisch gewoon een hele moeilijke taal voor ons.    Beetje off-topic maar vooruit :)   On-topic: Na de extra informatie gezien te hebben zou ik nogmaals heel veel voorzichtigheid adviseren. Trek eerst dat stamboomnummer maar eens na en zoek dan ook eens uit wat er van de fokker in Rusland bekend is. Gevoelsmatig zeg ik "niet doen".
honden page profiel FrankFrank schreef in Pomeriaan uit Rusland
Stamboeknummers kan je opvragen en nazoeken. Dat moet je al een heel eind op weg kunnen helpen.  Als de pup in Rusland zit zal die eerst een rabies enting moeten krijgen voordat die naar Nederland mag. Die mag pas met 12 weken worden gezet waarna je 21 dagen moet wachten voor je een landsgrens mag passeren.   Dan is en blijft een hond uit het buitenland een risico, zeker een hond uit een land wat cultureel behoorlijk ver van ons af staat als Rusland. Dat wil niet zeggen dat er geen goede fokkers zijn in Rusland, maar het is wel heel lastig te bepalen wat goede en minder goede zijn. Dat is in Nederland al moeilijk, nu even proberen in een land waar je de taal niet spreekt, de cultuur niet kent en de weg totaal niet weet. Bovendien schrijft men in Rusland in het Cyrillisch, niet in het moderne Engels-Latijns alfabet.    Tenzij je bereid bent er heel veel effort in te steken sowieso niet doen. Ben je wel bereid er heel veel werk van te maken zou ik eerst proberen contact op te nemen met een eventuele rasvereniging in Rusland. Die zijn er maar nogmaals, succes met zoeken in het Russisch Cyrillisch.    
honden page profiel FrankFrank schreef in Verbod op knalvuurwerk
"   Volgens de wet is een dier een object dus dat zou dan vandalisme zijn, gok ik. " Koning Obi Natuurlijk niet. Dat wordt dierenmishandeling. Een dier is een object vanuit de wettelijke definitie van eigendom. het is en blijft echter een levend wezen wat bij dergelijke dingen echt onder andere wetgeving valt als levenloze objecten.
honden page profiel FrankFrank schreef in het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!
" Ugh mijn frustratie van gisteravond.... Mensenpoep in het bos! Met allemaal van die gore zakdoekjes erbij. Bah bah bah " Stabij Gijs  Nu loop ik zeer lange afstanden (denk aan wedstrijden van 60+ kilometer) en bij voorkeur in de natuur (trailrunning). Ik ben ook wel eens overvallen door aandrang terwijl ik echt een fors stuk bij bewoonde wereld vandaag was. En nee, m'n broekje volpompen en doorlopen is dan echt geen optie.   Om goed Nederlands gezegde te gebruiken: "shit happens"
honden page profiel FrankFrank schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
"  Ach, ik ben dan ook weer niet anti alternatief. " Wupsel  Ik kaap deze uitspraak even. Dus niet op jou gericht maar gewoon omdat het past in een punt waarvan ik vind dat het de moeite waard is om te maken.   Ik denk dat je sowieso pragmatisch moet zijn als het om gezondheid gaat. Iets werkt of het werkt niet. Of het dan "alternatief" of "chemisch" of weet ik veel wat is doet er in mijn ogen niet toe. Het werkt of het werkt niet. Punt uit.   Als je je hond (of kind of wat dan ook) een gedegen, bewezen en goed werkende medische behandeling ontzegt omdat het niet in een persoonlijke filosofie of wereldbeeld past ben je, in mijn ogen, een volslagen idioot. 
honden page profiel FrankFrank schreef in het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!
"  ik wil niet die vrouw met die keffers zijn  " Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace  Ik vind het fijn dat je het aanpakt. 
honden page profiel FrankFrank schreef in het nieuwe schrijf de frustratie van je af topic!
Recent dat filmpje gezien van die mevrouw met die loslopende, agressieve *piep*hond en die meneer met twee Stafford-achtigen? Dat gebeurde mij dus ongeveer bij mijn voordeur.   Ik kom terug nadat de honden waren wezen zwemmen en keek eerlijk gezegd niet vooruit. In de woonwijk, alle honden aan de riem dus niets aan de hand toch? Voor mij een "mevrouw" met twee teckels. Ik was op 30 meter afstand toen die beide mormels al wild blaffend in de riem hingen... Ik loop rustig door, pak de riemen even over zodat mijn lichaam tussen die teckels en mijn honden is en denk rustig te passeren. Dan ontstaat de volgende situatie:   Mevrouw : "Ik vind het niet zo fijn dat je achter mij aan loopt." Ik : "Tja, ik vind het niet zo fijn dat uw honden zo tekeer gaan, maar als ik langs deze kant passeer is er niets aan de hand." Mevrouw: "Je ziet toch dat ze op die beesten van jou reageren!" Ik: "Ja, maar ik moet toch echt deze kant op. Als u ze dan aan die kant houdt en ik aan deze kant passeer is er niets aan de hand." Mevrouw: "Je moet gewoon bij mij uit de buurt blijven."   Op dit moment raakte ik ook wel geïrriteerd. Ik herken zo'n filmpje van laatst namelijk heel goed. Ik heb mijn AST geleerd andere honden te negeren maar als zo iemand de honden niet in de hand heeft en er gebeurt iets heb ik het gedaan... want tja, vechthond he.   Ik: "U moet die honden gewoon onder controle hebben. Als ik dat kan moet u dat toch ook kunnen of niet?" Toen werd mevrouw echt onvriendelijk en ben ik maar doorgelopen. Ik hoorde nog iets van aso nageroepen worden. Ik heb er maar niet op gereageerd.    De moraal van het verhaal is dat ik best begrijp dat niet elke hond even makkelijk is. Ik ken die voorgeschiedenis van die teckels ook niet. Ik vind wel dat als je een hond met "gebruiksaanwijzing" hebt je niet van anderen mag verwachten dat die opdraaien voor jouw uitdagingen.
honden page profiel FrankFrank schreef in Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
"  Ik denk dat je met autopsie een heleboel andere oorzaken kan uitsluiten en dan uiteindelijk alleen Bravecto nog de oorzaak kan zijn.  " W&W  Dat lijkt mij eerlijk gezegd vrijwel onmogelijk. Je kan met autopsie aandoeningen, ziektes en ziekteverloop opsporen. Of je een middel direct aan een doodsoorzaak kan koppelen is echter een heel ander verhaal. Dan moet je ten eerste bestanddelen in dat middel direct aan symptomen kunnen koppelen en dan moet je ook nog geheel en volledig elke ander effect op symptomen en ziekteverloop kunnen uitsluiten.   Dat kan als een patient een langdurig klinisch traject heeft doorlopen maar zomaar out of the blue uit een enkele autopsie, zonder referentiekader, dat allemaal vaststellen lijkt mij echt uitgesloten.   Een hele korte zoektocht op internet versterkt dat vermoeden overigens. Er zijn secties verricht op honden waarvan de eigenaren zeggen dat ze aan Bravecto zijn overleden. Hieruit is vooralsnog geen resultaat gekomen waarbij het middel als doodsoorzaak is aan te wijzen. Ook de KNMvD geeft dat aan.   Of Bravecto dan onschuldig is of niet... geen idee. Ik geef het niet en kende het ook niet tot ik er eerder dit jaar iets over zag bij de dierenarts. Ik denk alleen dat je geen wonderen moet verwachten van sectieonderzoek op dieren waarvan nauwelijks een medische voorgeschiedenis bekend is.
honden page profiel FrankFrank schreef in Biofood bonbons tegen teken, gevaarlijk?
" Mensen schrikken altijd zo snel bij "het is giftig". Water is voor mens en hond ook giftig, als je er teveel van neemt.  " Wilma en Dobby  Water is helemaal niet giftig, water kan schadelijk zijn maar dat is wat heel anders als giftig zijn. Dat is wat heel anders als Allium soorten voor honden en en vooral katten.    Bovendien wordt ook nergens gezegd dat je het bij honden perse geen Allium zoals knoflook mag geven. Er wordt alleen gezegd dat je er voorzichtig mee moet zijn. Verschillende personen (waaronder ik) al aangegeven dat dergelijk bonbons voor honden zeker niet gevaarlijk zijn. Je moet een Chihuahua echter niet twee tenen knoflook in elke maaltijd gaan doen...   Volgens mij is dat een terechte opmerking om te plaatsen en is een rare appels/peren vergelijking met water dan een beetje ongepast.
honden page profiel FrankFrank schreef in Biofood bonbons tegen teken, gevaarlijk?
Kleine hoeveelheden knoflook, zoals in die bonbons, kunnen geen kwaad. In principe zijn alle Allium soorten (ui-achtigen: knoflook, prei, sjalotten, sierui, en bieslook) giftig voor honden en katten. Voor honden kunnen kleine hoelveelheden in principe geen kwaad. Voor katten is het puur vergif.   De werking van knoflook is vooral anekdotisch. Er is, zoals veel middeltjes die momenteel populair zijn, geen wetenschappelijk bewijs waaruit blijkt dat knoflook ook daadwerkelijk werkt tegen teken. De suggestie is dat knoflook zich via lichaamsvetten weert uitscheid en dan de aantrekkelijkheid voor teken verminderd.   Oftewijl, wees heel voorzichtig en gebruik hele kleine hoeveelheden. Wees je ervan bewust dat de werking onbewezen is. Misschien helpt het, misschien ook niet.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
" Wat een leuke foto, lag er toevallig niet een lekker rot visje daar, dat is voor sommige honden hét ultieme genot. Maar jij hebt dames, misschien scheelt dit? " Didy  Daar hebben ze inderdaad ook een handje van. Daisy vind helaas ganzenpoep ook heerlijk om zichzelf mee onder te smeren.    Maar Misia vind het gewoon heerlijk om in het gras of het zand te rollen. Als we het plukje gras in de tuin hebben gemaaid ligt ze daar ook in te rollen. Ik heb liever gras als zand trouwens.... 
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
Het was niet eens bedoeld als update, gewoon een vrolijke hondenfoto.    En ja, het gaat hartstikke goed. Ze begint ook weer wat spiermasse bij te kweken. Door de aanloop (kortademig) en het herstel heeft ze toch een periode weinig gedaan. Ik ben sowieso altijd blij met het warme weer, dan kunnen de dames heerlijk zwemmen. Beter voor de gewrichten en daarna lekker chillen in de tuin.
honden page profiel FrankFrank schreef in Stafford en Pitbull topic deel 3
Na het zwemmen heerlijk rollen in het gras. 
honden page profiel FrankFrank schreef in Welkom in de wereld van een Stafford eigenaar
"  Losloop gebied is openbaar, dus voor IEDEREEN en dus niet alleen voor hondeneigenaren die wensen hun hond los te laten lopen. Ze mogen daar loslopen als ze voldoen aan een aantal zaken, waarvan het niet lastig vallen van andere de belangrijkste is, kan je hond dat niet heb JIJ er niets te zoeken! " Mick  Dit blijft vreemd genoeg zo'n aanhoudende discussie. Er loopt bizar genoeg toch een forse hoeveelheid mensen, ook op dit forum, die vinden dat in een losloopgebied andere normen en waarden gelden als daarbuiten.   Volgens mij is het niets teveel gevraagd om verantwoord met je eigen hond om te gaan en er minimaal voor te zorgen dat die een ander niet tot last is. Dat schijnt kennelijk toch ontzettend lastig te zijn.    Dat is ook precies hoe ik met mijn eigen honden bezig ben. Ik weet dat ik een hond heb die heel moeilijk kan zijn met andere honden. Ik zorg er dus voor dat mijn hond andere honden en mensen niet tot last kan zijn. Ik hou haar aan de riem bij andere honden in de buurt. Ik heb geïnvesteerd in haar opvoeding en heb haar goed onder appel. Als ze los gaat is dat op plekken waar ik overzicht heb en ik haar ruim op tijd weer bij me kan hebben als er anderen aankomen. Ik vind dat niets speciaal en ik hoop dat velen dat met mij eens zijn.   Nu heb ik niet alleen een AST, ik heb ook een Amerikaanse Cockerspaniel. Daisy is een kleine allemansvriend maar voor haar gelden dezelfde regels. Ook Daisy gaat gewoon aan de riem als ik in een situatie kom waarin ze een ander tot last kan zijn, bijvoorbeeld als we een aangelijnde hond tegenkomen.   Het kan mij dus overkomen dat ik in een losloopgebied loop met een aangelijnde hond en een loslopende hond. Volgerns mij ben ik daar net zo welkom als elke andere persoon. Ik zorg ervoor dat mijn honden anderen niet tot last zijn. Het is toch niet zo vreemd om te verwachten dat anderen zich dat verantwoordelijkheidsbesef en fatsoen ook aanmeten?
 

Vrienden van annemarie

honden foto van Frankhonden foto van Misky, Chukkie, Edge en Khan honden foto van Daniellehonden foto van debbie & zoehonden foto van cindyhonden foto van Jackhonden foto van Leslie & Ziggyhonden foto van Jolandahonden foto van Hunter

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^