HondenPage baasje Henny/Spero

Wat schreven de vrienden van Henny/Spero op het forum

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Super! Nu lekker bijkomen. Laat je de dierenarts langs komen om te controleren of de teef leeg is en alles er goed uit ziet met de pups? 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Super fijn! Je zult een drukke nacht gehad hebben. :) Hoe is alles gegaan?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Trillen doen mijn teven als ze de daadwerkelijke temperatuurdaling hebben, vanaf dan bevallen ze binnen 24 uur bij mij. Laat de hond absoluut niet meer los buiten en ga alleen nog maar naar buiten met een handdoek en een zaklamp. Wij dimmen in huis de lichten en gaan zelf liggen om de teef rust te geven. 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Hoe is het gegaan vannacht? Teven die tegen de bevalling aan zitten kunnen slijm verliezen, dus dat kan het likken en de druppel verklaren. Als het de hoeveelheid heeft van een "plasje", dan kan het het vruchtwater zijn dat is gebroken. 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Import vraag/ervaringen gevraagd grote reis met pup
Hele stomme dit, maar laat de fokker er op letten dat er een doorzichtige folie over de rabiës sticker en dergelijke zit, anders is de boel niet geldig.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Probeer als het lukt je rust te nemen tussendoor. Als je teefje slaapt zelf ook lekker gaan liggen, al slaap je niet. De nacht van een bevalling is lang en de periode daarna intensief. Zeker de eerste paar dagen dat de pups 24/7 onder toezicht moeten blijven vind ik zelf erg heftig altijd. Ik trek dan rustig 30 - 40 uur achter elkaar door zonder slaap. Dat red ik echt niet als ik daarvoor niet uitgebreid gerust heb.   Bij mij zijn de pups altijd druk. Bewegen zelfs tijdens de bevalling nog. :)
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Drachtig hondje
Het hijgen hoort er inderdaad helemaal bij! :) Het klinkt voor mij allemaal nog redelijk als de voorbereidende fase waarbij de pups indalen en klaar gaan liggen, maar dat is lastig zeggen over een forum natuurlijk. De duur van deze fase kan variëren tussen een paar uur (24 - 48) tot een paar dagen/in sommige gevallen een week. Laat je hond in deze fase absoluut niet meer alleen, laat de hond niet meer los lopen en ga altijd met een handdoek naar buiten voor het geval er een pup buiten geboren wordt. Neem in de avond zeker een zaklamp mee. Sommige honden verwarren de aandrang om te persen voor een pup met poepen, dus die willen dan graag naar buiten en dan wordt de pup geboren.   Voor de rest is mijn advies om lekker je eigen ding te blijven doen en de hond "een beetje links" te laten liggen. Bevallen is een natuurlijk iets, probeer niet teveel aan de hond te blijven frunniken. Ga lekker je ding doen, was opvouwen, filmpje kijken, etc. en stop die thermometer lekker weg. Die pups komen echt wel. ;)
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nestje fokken
" Oh wat lief!!Ik woon zelf in Brabant dicht bij Gelderland.Goed om dit allemaal te horen! Dit is info die me wel helpt Heb jij ook toevallig ervaring met afstoot van pups? " Lotte Bij onze eerste teef zagen we op de echo dat ze een aantal vruchten had die wel bevrucht waren, maar het niet gered leken te hebben. Lege vruchtblaasjes. Dat wordt netjes door het lichaam opgenomen (in de regel). We hebben er verder niets van gemerkt. :) Dat is helaas voor mij behoorlijk uit de richting. :( Maar hopelijk kan ik je via tekst op weg helpen! :) Je mag mij altijd een PB sturen, maar vanwege de pups reageer ik wel wat traag momenteel.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Nestje fokken
Hoi Lotte, ik fok zelf ook Golden Retrievers, dus als je wil dan ben ik zeker bereid om je verder te helpen! :) Geen idee waar je woont qua omgeving, maar wie weet is het in de buurt en anders kan ik in ieder geval via berichten wellicht wat voor je betekenen.   Kans op een keizersnede is er altijd, percentages vind ik lastig noemen. Het is mij opgevallen dat keizersnede eerder voorkomen (in mijn geval) bij kleine nesten dan bij grotere nesten. Mijn eerste nest was een keizersnede, omdat een overleden pup voor aan lag en de boel tegen hield. Teef is daarna twee keer natuurlijk bevallen. Haar dochter was drachtig van een eenling en ook dat werd een keizersnede, omdat de teef niet genoeg weeën had. Zij is daarna leeg gebleven (twee keer) en zodoende besloten om haar terug te trekken uit de fok. Daarna met een halfzus en die eenling gefokt en zij hebben allebei een probleemloze bevalling gehad.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Groentemix recepten?
Hier is het hoofdzakelijk "met de pot mee eten". Eten wij sperziebonen, dan staat er een zoutloos pannetje naast met sperziebonen voor de honden. Eten wij wortelen, dan staat er een pannetje zonder zout naast voor de honden. Eten wij witlof... afijn, je snapt hem vast wel. ;) Ik let hierbij wel op de koolsoorten. Als wij kool eten dan krijgen zij daar een beetje van of ik geef ze die dag wat anders. Wij plannen onze maaltijden over het algemeen wat verder vooruit, dus als ik weet dat we de volgende dag broccoli eten dan kook ik meer groenten voor hen de dag daarvoor.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Groentemix recepten?
" Ik heb m niet zelf gemaakt, een goede kennis van me wel. Ik zal het haar doorgeven.    Je kan alles uiteraard gekookt geven, de wortels kook ik ook altijd even omdat ze altijd niet te malen zijn, maar feit blijft wel dat de groenten met koken wat voedingswaarde verliest, dus liever niet.  " Pascale, Kahlúa&Willow Zou jij voor mij aan jouw kennis willen vragen of ik dit zou mogen delen met mijn pupkopers? Die lopen ook behoorlijk vast in het voeren van groenten altijd en dit lijstje is echt geweldig. Wordt uiteraard niet gepubliceerd, is enkel voor "in de kennel". 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Geen eetlust pups; genetische aanleg?
Ik denk dat er zeker wel een genetisch component meespeelt. Mijn ene hond lust bijna geen vis en ik weet dat meer halfbroers/halfzussen daar niet van houden. De rest van de kinderen van de moeder lusten wel vis, het is iets typisch van dat nest. Mijn andere hond is juist gek op vis en ik weet dat haar vader daar ook helemaal verslaafd aan is. Ik maak haar niet blijer dan met een vissnoepje, vissnack, vismaaltijd, vis, vis, vis.   Fijn dat Murphy nu lekker op gewicht zit en goed in haar vel zit! :D
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Rustdag
Rustdag is vrij relatief denk ik. Dat is voor iedereen tenslotte weer anders. Hier gaan de meiden twee keer in de week hardlopen en ik train drie keer in de week met ze. De andere twee dagen zijn "rustdagen". Wat dus in houdt dat ik wel lekker 1 - 1,5 uur los + half uur - uur aangelijnd met ze wandel en ze een puzzel krijgen, maar er wordt niet gesport.Edit: en natuurlijk nog twee keer een plasrondje van 10 - 15 minuten. ;) Even vergeten.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Lickimat
Mijn meiden hebben inmiddels een aardige collectie Lickimatten. Je hebt de 20 cm (normaal formaat), maar ook de 28 cm (large) en dan is er ook nog de slomo variant met meerdere vakjes. Deze is meer "sloopproof", omdat ie gemaakt is van plastic ipv TPR. Wij hebben zelf Golden Retrievers en de 20 cm vind ik prima te doen met ze. Het is geen super lange activiteit, maar het houdt ze even een minuut of vijf bezig. Ik smeer er vooral hun kvv op, maar soms ook blikvoeding, banaan (bij de één, de ander lust dat niet), Smoofl in de zomer, soms gooi ik er ei op en daarna in de magnetron, etc. Je kunt flink varieren. Als je bang bent dat de Lickimat zelf te klein is kun je ook kijken naar de Wobble? Dit is een halve bol die heen en weer wobbelt (tenzij je hond zo'n slimmerd is die zijn poot er in legt) en daardoor kan er meer in. Deze vind ik ook erg handig voor de kvv, want dan past hun volledige maaltijd er in.   Mocht je vragen hebben stuur gerust een PB! :) Mijn meiden (en ik) zijn gek op puzzelen, dus wellicht kunnen we ideeën uitwisselen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Wel of geen 2e dracht echo
Vervelend dat ze leeg is gebleven en zeker goed in de gaten houden op symptomen van een baarmoederontsteking! Heeft de dierenarts nog iets geadviseerd? Dat jouw teefje nu leeg is gebleven hoeft niets te zeggen, het kan pech zijn. Bij een tweede dekking kan het heel goed zijn dat jullie wel pups krijgen zoals in het bovenstaande verhaal van Dagmar.   Heel veel succes met het verwerken hiervan, het horen dat een teef leeg is, is nooit leuk nieuws en heeft tijd nodig om een plekje te vinden. Het afzeggen van alle mensen die vol verwachting zaten te wachten op een pup vond ik zo verschrikkelijk om te doen.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Jachtlijn
Ik maak voor mijn Goldens zelf de jachtlijnen van gevuld PPM (hondenlijn van paracord.nl). Zit een biothane stop op en een steg ring. Hij trekt hier niet de haren uit de vachten gelukkig, daar heb ik zelf ook altijd zo'n hekel aan.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Kluifmateriaal puppy
Yakkaas, koffieboomwortel en de olijfwortel werken hier goed voor het kluiven. Verder inderdaad hoefjes, maar daarbij gooi ik het laatste stukje voor de zekerheid wel altijd weg. Kophuidplaten zijn ze hier ook altijd gek op. Ik bestelde ze eerst via Via-Natura, maar ben overgestapt naar BarfFlevo, omdat die platen groter zijn. Ik heb vier honden, dus ik neem dan altijd een zak van 5 kg af.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Herfst fotoshoot met Team Podenco!
Weer meesterwerkjes van Hannah! Prachtige sessie van je heerlijke Poddies. <3 Bizar hoe hard de tijd is gegaan, zeker bij Mik ga je het zien met haar grijze koppie. Doet mij ineens een beetje aan Winnie denken.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Corona fitness
Heerlijk om te zien dit! Mooie focus ook van de honden. Hier is het duimen dat het trainen door mag blijven gaan. Al kan ik jachttraining prima zelf blijven doen, ik vind het groepsverband altijd gezellig en de honden leren ook door naar elkaar te kijken.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Aankopen voor de hond
Telt een mega zak snacks?  We hadden een uitbraak van spekkevers in onze voorraad en dan voel ik mij niet goed erbij om die partij te verkopen, dus de boel in de vriezer gegooid en nu zijn ze voor de hondjes. Kilo of drie voor mijn hondjes en kilo of twee voor de hondjes van mijn ouders. Snacks zijn altijd zo pijnlijk snel op... Verder met dierendag een super leuk pakket gekocht met knuffels en snacks. Daar zijn ze nog steeds blij mee aan het spelen. De Zippypaws knuffels zijn hier echt favoriet, dus we krijgen een aardige collectie nu.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Hondenkussen
Wij hebben een kennel met Golden Retrievers, geweldig ras! Snap je keuze helemaal. ;) Wij hebben voor onze meiden kussens die op maat zijn gemaakt. Ik heb zelf een TV meubel met afwijkende maten en ik houd niet van een kussen dat extreem omhoog staat of dat er een randje zit. Mijn moeder heeft thuis steigerhoutenmand met een kussen er in die ook op maat gemaakt is. Stof kan uitgekozen worden naar eigen wens en alles is netjes op maat gemaakt. Het leuke is ook dat het met de hand gemaakt is, dus uniek. :) Voordeel is ook dat de vulling vastgestikt wordt, dus na het wassen heb je niet zo'n bol, maar het blijft een gevuld kussen.   https://knuffelkleedenzo.nl/product-categorie/knuffelkleden/
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in staartamputatie
Wat een rot verhaal zeg en wat een onmacht. :( Klinkt in mijn oren als heel veel overmacht. Het is zeker geen verminking, gewoon pech en rot dat alles zo is gelopen. Hopelijk gaat alles goed na de operatie en kan de hond straks weer vrolijk rond rennen. :)
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Pup heeft ADHD
Geen ADHD, werklijn. ;) Al herken ik het gevoel heeeel goed hoor dat het als ADHD ervaren wordt! Ik heb hier een donker monstertje rond lopen wat ook het nodige er van kan. Inmiddels is ze 26 maanden en redelijk getemperd, maar ondanks dat zij Golden nummer drie is, ik bewust de keuze voor deze lijnen heb gemaakt en ik veel hulp van de fokker heb gehad was ik regelmatig wanhopig. Het lastige is dat je een mix wil aanbieden tussen lichamelijke beweging, mentale uitdaging en voldoende rust en zelfstandigheid om zichzelf te vermaken er in wil brengen. Dat is een ritme dat bij iedere hond anders is en waar geen standaard handleiding voor is helaas. Wat ik zelf in die periode met mijn eigen jonge hond deed was 's ochtends een uurtje lekker los in het bos, naar het strand, het natuurgebied hier in de omgeving, etc. Iedere keer weer een ander gebied om het afwisselend te houden. Daar mocht ze spelen en zwemmen met mijn andere hond en de honden die wij tegen kwamen en met haar wilde spelen (en niet te ruig waren natuurlijk). Eenmaal thuis wat te knagen om weer wat rust in het koppie te creëren en dan lekker slapen. Voor de middag wandeling lopen we altijd door de wijk, ook weer afwisselend qua routes. Ik neem dan altijd snoep mee, zodat de meiden in het gras lekker naar snoepjes kunnen zoeken, trucjes kunnen oefenen, kunnen werken aan balans en coördinatie, etc. De middag is dus wat "interactiever". Vlak voordat wij avond gaan eten bied ik ze nog een puzzel aan. Soms samen (hond en ik ;) ) een puzzel doen, een Lickimat, snuffelmat of iets anders waarbij ze lekker na kunnen denken. Als het een drukke dag is geweest puzzelen we niet, als we een rustige dag hebben gehad dan zijn de puzzels ingewikkelder. Het is altijd even kijken wat het beste uit komt en naar de hond kijken. In de avond krijgen ze hier vaak voor het slapen gaan nog een lekkere snack om even te knagen. Verder ligt er altijd iets te knagen in huis (koffiewortel bijvoorbeeld). Ik vind het belangrijk Dat de honden altijd de mogelijkheid hebben om te knagen. Dit ontspant en is een belangrijke behoefte voor de hond.   Heel veel succes met je stuiterballetje! Aan het begin is het heel pittig, maar als je eenmaal het ritme te pakken hebt dan komt alles vast wel goed. :)
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Erfelijkheidsleer
Elementaire kynologische kennis - R. van der Molen. Heel goed boek. :)
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Enorme plas in huis
Hier ook altijd. Naar het strand geweest of druk bij het water gedaan, dan moeten ze 1 - 2 uur na thuiskomst even plassen. 
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Vacht Golden Retriever
Geduld, geduld, geduld. En de één krijgt meer vacht dan de ander. :) Ik heb er ook één bij lopen die eigenlijk niet dik genoeg in vacht is, maar dat is met het werk wel weer erg nuttig (snel droog en blijft minder troep in hangen). Ik kreeg destijds als tip om haar vacht regelmatig te trimmen (iedere +/- 6 weken), omdat je dan, voor wat mij is verteld, de vachtgroei stimuleert.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in 10 puppy's uit hetzelfde nest overleden door Parvo
" ja goed omschreven, ik weet dat mensenbabies een "vaginale swap" van de moeder krijgen in geval van een keizersnede maar of dat bij honden ook gebeurd weet ik niet   en idd na zes weken dan wel in elk geval titeren   " Dobry Twee keizersnedes meegemaakt en in beide gevallen niets extra's gedaan voor de anti stoffen. Het ene nest is destijds met 6,5 week geënt en de andere (was een eenling) met 6,5 week getiterd, nog de volle riedel aanwezig. Uiteindelijk met 18 weken gevaccineerd, want toen was de parvo pas laag genoeg.   Ik had het verhaal ook voorbij zien komen in de fokkersgroep. Wat een nachtmerrie was dat...
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Dunne ontlasting door kauw materiaal
Al dingen geprobeerd zoals yak cheese stick of koffiewortel? :) Of gekeken naar producten zonder rund?
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in op zoek naar malamute x husky pup
Volgens mij is er inmiddels genoeg informatie gegeven over waarom je NIET voor deze kruising moet gaan en is dus de vraag nu "hoe kom ik aan een verantwoorde Husky of Malamute"? Het antwoord daar op is informeren bij de rasvereniging.
honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasje schreef in Rechten als verkoper na overlijden verkochte pup
Hier kan het juridisch loket veel beter in adviseren, dit is ingewikkelde materie. Persoonlijk als fokker zou ik zelf de autopsie betalen omdat ik zou willen weten waar de door mij gefokte pup aan overleden is en of het al dan niet verstandig is om één of beide ouderdieren uit de fok terug te trekken.
 

Vrienden van Henny/Spero

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)honden foto van astridhonden foto van Sennahonden foto van kirahonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van Labrador Lobbeshonden foto van Evy & Romihonden foto van Charlottehonden foto van Elke <3 Bohonden foto van Priscillahonden foto van Chantal_*_Binkyhonden foto van Kaya.-*-.Britney...honden foto van Claudia & Tankhonden foto van Femkehonden foto van PPPPPhonden foto van Ronald van Jocey en Matchyhonden foto van Irene Emma. honden foto van Sharon & Harleyhonden foto van annemieke&nakhonden foto van silke & woody honden foto van Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoroshonden foto van Greta en Diazhonden foto van Suze en de 3honden foto van Zootjehonden foto van *Sylvana**Devil*honden foto van Ineke & Remyhonden foto van meert nancyhonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van *Laycka en Lady*honden foto van Marianhonden foto van Het Gouden Kwartet & Baasjehonden foto van Chantal en Cayohonden foto van sandra

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^