In mijn dagelijks leven als dierenarts, is er iets waar ik een ontzettende hekel aan heb

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Want waarom zou het dan wel erg zijn voor een hond om ingeslapen te worden op zijn derde bij een gebroken poot, maar niet voor een koe die helemaal gezond is? "

 

Euh, dat die koe geslacht wordt als hij/zij gezond is lijkt me een gezondheidskwestie voor de mens. Lijkt me niet normaal om te wensen dat je een zieke koe gaat eten, of eentje vol gezwellen, omdat dat dier dan een volledig leven heeft gehad.

 

Ook is het voor sommige dieren niet mogelijk om alle behandelingen te doen. Paarden en gebroken benen zijn berucht, en dat zal ook wel (deels) gelden voor koeien.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel SaapSaap 3 doggies

honden foto van Saap

" Ik vind het niet zo erg dat ze bij mijn kliniek ent schema's hebben, Specific dieetbrokken aanbieden en ook wormmiddelen etc. verkopen. Het is er, maar ik hoef het niet af te nemen. Nu is het wel zo dat ik bij alles zelf blijf nadenken en keuzes maak. Dat weet mijn dierenarts en denkt daarin zelfs mee. Hondeneigenaren die zelf minder weten/nadenken varen dus sneller mee op de 'expertise' van dierenarts/kliniek.
 
Slechts een keer meegemaakt dat ik een afspraak maakte voor een jaarlijkse check en de assistente zei dat ik moest enten. Dan volstaat een 'ik ent niet' in mijn optiek ook prima. Ze hebben ook een gratis urine check bij 8+ honden die voor de enting komen. Dus ik was zo vrij om zijn urine alvast mee te nemen. Paniek aan de balie ... want eeeeehm... dat gaat samen met enten en ik ent niet. DA steekt hoofd om de hoek van de deur 'is oké hoor'. De halve kliniek die daar staat is met mijn geld betaald, dan wil ik potjandorie ook een gratis urine check  Ik neem ze niks kwalijk, zo werken ze daar. En zij nemen mij niks kwalijk, ik ben immers vrij om anders te kiezen ... hooguit wat verwarring af en toe, maar we vinden de weg naar elkaar wel. "

Sorry even off topic als het mag. Is de urinecheck voor de nierfunctie? Ik zal er namelijk laatst aan te denken of ik nierfalen niet preventief kon laten checken. Je hoort zoveel honden die hieraan dood gaan en ik wil nierfalen graag voor zijn bij mijn hond.

 

wel netjes van je DA dat ze niet blijven aandringen. Mijn DA weet inmiddels ook dat ze mij de RC brokken voor allerlei kwaaltjes echt niet kan aansmeren. Alleen als ik een keer een andere DA heb proberen ze het nog wel eens.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Toen mijn hond zijn pootje gebroken had kwam de dierenarts bij me zitten. 

Mijn keuze was +/- 3000 euro aan operaties en na controles en dan grote kans dat het weer helemaal goed kwam of een paar 100 euro en het pootje amputeren. 

Ik kon toen niet geloven dat er mensen er mensen waren die voor een pup van 6 maanden niet zonder twijfelen de portomonee zouden trekken. Ik heb ook geen 3000 euro over en kon dat ook niet makkelijk ophoesten, maar heb het gewoon  betaald en nu is het weer 100% goed.

 

Ik vind (dit klinkt misschien hard) maar als je de verzorging van een dier niet kan betalen, neem het dan niet of neem een verzekering en dek het zo af. Je hebt wel de verantwoordelijkheid over een levend wezen.

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

" Toen mijn hond zijn pootje gebroken had kwam de dierenarts bij me zitten. 
Mijn keuze was +/- 3000 euro aan operaties en na controles en dan grote kans dat het weer helemaal goed kwam of een paar 100 euro en het pootje amputeren. 
Ik kon toen niet geloven dat er mensen er mensen waren die voor een pup van 6 maanden niet zonder twijfelen de portomonee zouden trekken. Ik heb ook geen 3000 euro over en kon dat ook niet makkelijk ophoesten, maar heb het gewoon  betaald en nu is het weer 100% goed.
 
Ik vind (dit klinkt misschien hard) maar als je de verzorging van een dier niet kan betalen, neem het dan niet of neem een verzekering en dek het zo af. Je hebt wel de verantwoordelijkheid over een levend wezen. "

 Dit klopt hoor, maar je moet ook goed beseffen dat een situatie kan veranderen. Dat je veel geld opgespaard had en dat door welke reden dan ook helaas op is.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Hier in het dorp zit ook een dierenarts, zo richting de pensioenleeftijd aan. Waarschijnlijk ooit begonnen omdat hem het vak "wel leuk leek" of zo. Hij heeft vast wel wat verstand van bepaalde zaken, maar nooit vervolgopleidingen gedaan, duidelijk niet. Gaat op een ouderwetse starre manier om met huisdieren. Meer een ouderwetse veearts of zo.

 

De andere DA's in z'n praktijk hebben geen specialisatie of zo. En worden zo ook zeker niet ingezet. Ik heb zulke verhalen gehoord over die kerel... niet te geloven. Zo kwam er eens een hond zo erg bloedend binnen dat het bloed letterlijk over de grond heen spoot. De hond had een flinke wond voor op z'n neus. Al het bloed over de vloer.. hij kwam binnen vloekend en tierend wat dat moest en wie dat zou gaan opruimen. Vriendin van me was er ooit eens met een konijn wat ziek was. Nou bleek het konijn een infectie te hebben (door dat de anus niet schoon was) waarop hij kwaad reageert had "Had je dat nou zelf niet kunnen zien, het is je eigen schuld. Ik kan er ook niets meer mee, neem hem mee en begraaf hem maar alvast". 

 

Last but not least... ik heb er zelf een keer binnen gezeten voor iets kleins met Lobbes, anaalklieren geloof ik. Dat durfde ik daar nog wel te laten doen.. Er zat een man met een hond binnen, een oudje mager en versleten. De hond at niet meer.. hij wou weten of er nog wat te doen was. Hij ging naar binnen en 1min later stond hij weer buiten, letterlijk zo snel ging dat. Zonder hond.. ik hoorde de DA in de deuropening nog zeggen dat het nu heel druk was. Hij ging "het" wel doen als de man naar huis was en het spreekuur voorbij was. De hond werd door iemand anders zolang in de röntgenkamer geplaatst, alleen. De man stond bij de bali te huilen terwijl hij afrekende... en de hond bleef achter, helemaal alleen.

 

Door puur toeval kwam ik met Lady bij een andere dierenarts in een klein dorp in Limburg, 30 min rijden, maar ik ga nooit meer naar een andere DA. Als je daar binnenkomt is het alsof je met de koning of koningin binnenkomt, zegt genoeg denk ik. Voor geïnteresseerde het is de dierenarts in Ell, super dierenartsen werken daar. En ze werken allemaal samen en DELEN  hun kennis.

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Sorry even off topic als het mag. Is de urinecheck voor de nierfunctie? Ik zal er namelijk laatst aan te denken of ik nierfalen niet preventief kon laten checken. Je hoort zoveel honden die hieraan dood gaan en ik wil nierfalen graag voor zijn bij mijn hond.
"

 

Urine onderzoek qeeft een bepaalde hoeveelheid informatie op basis waarvan bepaald kan worden of verder onderzoek gewenst is. Oa mbt de nierfunctie. 

 

Ik heb even een link voor je opgezocht, daar staat helder in uitgelegd wat er zoal nagekeken wordt met een urine onderzoek. 

 

http://www.dierenziekenhuis.nl/Bibliotheek/tabid/69/ItemID/246/Word/Urineonderzoek/Default.aspx

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

"  Ik denk dat het ook erg te maken heeft met kwaliteit van leven. Ik heb het geld met liefde uitgegeven omdat Aston zijn hele leven voor zich heeft, was hij al 15 en was er totaal geen verwachting van goede genezing dan deed ik het ook niet.
 
Maar als ze mij dood lieten gaan omdat mijn familie niet 6000 euro voor mijn genezing wilden betalen terwijl ik nog jaren te gaan had dan zou ik dat ook mooi k*t vinden. "

 Als iemand ernstig ziek wordt, word hij hier behandeld. Er zijn in het buitenland ziekenhuizen/specialisten die beter aangeschreven staan. Omdat we gewend zijn ons over te geven aan de medische zorg hier berusten we daarin. Een enkel keer wordt er welééns een inzamelingsactie gehouden voor een kind om die voor een betere behandeling naar het buitenland te kunnen laten gaan maar er wordt door de behandelende artsen toch gewoonlijk niet tegen een ernstig ziek iemand verteld dat er die buitenlandse mogelijkheden zijn. Logisch want als daarna verteld wordt wat het prijskaartje is wat daaraan hangt zal dit voor 99% van de mensen zeer moeilijk te financieren zijn. Bij honden zijn we dus blijkbaar zover dat we operaties doen die voor de meeste hondenbezitters moeilijk te bekostigen zijn of i.i.g. in een rare verhouding met de aanschafprijs staan. Ik vind het discutabel dat hierbij mensen wel voor het blok gezet worden en als het om een mens gaat niet(terwijl we een mensenleven toch meer waard vinden)

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Aan het eind van het onderzoek en/of behandeling van uw dier dient u de nota bij onze balie te voldoen. Wij verzoeken u vriendelijke deze nota contant of bij voorkeur per pin te voldoen.


Dit staat op de site van "de Wagenrenk"

Veterinair specialistisch centrum.


honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" Aan het eind van het onderzoek en/of behandeling van uw dier dient u de nota bij onze balie te voldoen. Wij verzoeken u vriendelijke deze nota contant of bij voorkeur per pin te voldoen.


Dit staat op de site van "de Wagenrenk"

Veterinair specialistisch centrum. "

 Dat staat bij verwijscentrum de tweede lijn ook, maar als je verzekerd bent bij petplan (die wel een samenwerkingen heeft met dierenartsen maar niet meer met klinieken) krijg je de factuur mee om te declareren. Binnen een week is het geld wat je vergoed krijgt gestort en met 2 weken kregen we de officiële factuur van tweede lijn die we direct konden overmaken.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

"  Dat staat bij verwijscentrum de tweede lijn ook, maar als je verzekerd bent bij petplan (die wel een samenwerkingen heeft met dierenartsen maar niet meer met klinieken) krijg je de factuur mee om te declareren. Binnen een week is het geld wat je vergoed krijgt gestort en met 2 weken kregen we de officiële factuur van tweede lijn die we direct konden overmaken. "

 



Als je verzekerd ben geen probleem.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud. 3 doggies

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Dat is in elk geval wat wij ervaren hebben. Is prettig verlopen. 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  Die vergelijking gaat misschien niet op.
Maar van de verzekering krijg ik een duidelijk overzicht wat er in rekening is gebracht, wat er wordt vergoed, wat het kost en wat de eigen bijdrage voor mij.
 
Als wij ziekenhuis kosten of dokters kosten maken krijgen we geen duidelijk overzicht.
 
De uitslagen plus rapporten van de onderzoeken inclusief de foto's tijdens het onderzoek van Sadi vorig jaar heb ik allemaal zelf toegestuurd gekregen. Niet eens om hoeven vragen.
 
ALs ik zie welke onderzoeken Tjaard heeft gehad na zijn 3-voudig herseninfarct, huisarts ziekenhuis etc. Je krijgt echt geen raport hoor, en als je tijdens een gesprekje vraagt om een verslagje gezien Tjaard stukkej vergeet en ik ook, ja ja we sturen een verslagje maar kan wel een paar dagen duren. Een verslagje krijg je niet.
Een samenvatting van de onderzoeken krijg je niet. De beelden of de foto's krijg je niet. En een overzicht van de kosten die gemaakt zijn en wat er vergoed is door de verzekering al helemaal niet.
 
Wat mij betreft hebben ze dat bij de klinieken/dierenarts en dierenverzekering een stuk beter voor elkaar. Kan de menselijke zorg nog wat van leren.
  "

 

Even geheel offtopic, maar het is denk ik geen probleem als je dan zelf aantekeningen maakt toch? Iig niet vervelend over voelen, dan hadden ze het zelf maar moeten doen.

honden page profiel MagdaMagda 3 doggies

honden foto van Magda

" Ik ben het er mee eens hoor wat je schrijft, en dat het niet zomaar iets is.
Maar er zou een betere voorlichting moeten komen voordat iemand aan een dier begint, want je moet het geld er ook voor hebben om ervoor te kunnen zorgen.
Maar er moet ook meer gekeken worden naar het fokken van de rassen, want er zijn veel ongezonde honden rassen.

Zelf vind ik het wel vervelend dat dierenartsen veel dingen preventief gedaan worden, en eigenlijk ten koste van de hond, zoals castratie, jaarlijkse entingen, preventieve ontworming, voeding. Hier word heel veel aan verdiend om alles preventief te doen, terwijl het eigenlijk niet nodig is.
Jammer dat dierenartsen er eigenlijk maar heel weinig over weten. Voor mij is het dan lastig om een goede dierenarts te vinden die wel iets weet over voeding, enting en wat ik net allemaal benoem. Veel dierenartsen worden gesponsoord door o.a royal canin, hills etc, terwijl die voedingen helemaal niet goed zijn voor de hond. Veel granen en toevoegingen in die brok.

Maar dit word zo'n discussie die al vaker benoemd word.
Maar het zijn wel de vraagtekens die ik bij de meeste dierenarts neer zet. Ze maken ook vaak misbruik van hun kundig heid, als een dierenarts zegt dat bijvoorbeeld jong castreren goed en gezond is, zou een leek dat meteen geloven omdat een dierenarts dat zegt. Maar uit onderzoek blijkt het juist helemaal niet gezond te zijn. Dat zijn allemaal van die dingen waavan ik denk hmmm.. "

 Hier ben ik het mee eens .

 

Ook de prijs verschillen tussen de verschillende dierenartsen vind ik erg veel voor dezelfde producten/behandelingen.

 

Ik heb laatst een cavia moeten laten inslapen (ze zou ook zelf vast na een paar dagen zijn overleden) dat kostte 50 euro .

Vind dit toch niet in verhouding staan.

Veel mensen verklaren me voor gek die zeggen hier heb je 4 nieuwe cavia's voor .

Dus ook in deze is het dier het slachtoffer.

 

Anoniem (Gast)

maar wat zegt de dierenarts in de beginpost nu eigenlijk? Volgens mij alleen maar dat ze het ook het liefst gewoon voor iedereen zou doen maar dat dat financieel niet uit kan. En dat dat pijn doet maar dat het niet haar verantwoordelijkheid is om die kosten op te brengen. En sorry, daar is volgens mij geen stok tussen te krijgen. 

 

De eigenaar is verantwoordelijk dat de kosten voor de zorg van zijn huisdier opgebracht kunnen worden. Niet de dierenarts. 

 

Over de vergelijking naar de menselijke zorg: de reden dat we het hier in NL zo goed hebben is dat we een collectieve verantwoordelijkheid dragen. We betalen allemaal ook voor een ander. Ben je in bv de VS niet verzekerd of kom je bij een ziekenhuis waar jouw zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan wordt er gewoon niks gedaan. Schrijnend voorbeeld: een kind dat dood gaat aan hersenvliesontsteking want ziekenhuis A wilde niks doen ivm ontbreken verzekering dus moesten ze naar ziekenhuis B... 

 

In Nederland woedt trouwens ook de discussie hoeveel een mensenleven waard is: de zorgkosten reizen de pan uit, we zijn een van de landen waar het meeste geld per hoofd van de bevolking aan zorg wordt uitgegeven. Nieuwe therapien wordt ook naar kosten gekeken: het voorgestelde plafond is bv 80.0000 euro per gewonnen levensjaar. En voor iedereen die hier overheen gaat vallen: hoeveel zorgpremie extra wil je betalen? 

Mensen hebben geen idee wat hun zorg kost en zijn ook nog eens niet bereid ervoor te betalen als de zorgverzekeraar het niet vergoed. Een vriend van mij loopt jaarlijks duizenden euro's mis aan inkomsten omdat mensen weigeren het bedrag te voldoen (en dan gaat het om bedragen tussen de 60 en 150 euro per patiënt, kun je nagaan hoeveel mensen gewoon niet betalen). Ertegen verzekeren? Ja, er bestaan verzekeringen tegen wanbetalers maar dat een soort contract met een incassobureau en dat kost ook klauwen met geld.

Voor dierenartsen is er geen fonds dat gemiste inkomsten door wanbetalers opvangt (degene die dat schreef mist volgens mij echt elke praktijk ervaring met het runnen van een bedrijf o.i.d als je dat gelooft geloof je toch gewoon in sprookjes?) , ook zij kunnen hooguit een contract afsluiten met een incasso service. En dat moet je dan ook weer betalen.

 

Ik heb zelf een fijne praktijk en ik ben daar trouwe klant (wie weet Gastinnetje en Obi komen we daar elkaar nog eens tegen). Dus toen ik afgelopen zondag weer eens met mijn brekebeentje met een nare wond daar zat, vond de DA dat zo sneu voor ons dat hij spontaan een gewoon ipv een zondag tarief rekende. Nou dat hoeft echt niet van mij hoor, ik was al lang blij dat ik kon komen. Maar ik vond het wel echt aardig! 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Anoniem (Gast)

13 mei 2015 om 14:24

Dank je voor het fantastische antwoord.

@Magda...Waar is het dier het slachtoffer van!!
Omdat je het beestje voor 50 euro hebt laten inslapen...of vond je het zonde van het geld en had je liever gewacht....Het beestje een paar dagen.....laten creperen....

Dat noem ik pas dierenliefde...Sorry.

Zonder geld kan niemand leven, ook de dieren niet..

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik vind alleszins het antwoord van Anoniem niet verkeerd. 

 

 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

" maar wat zegt de dierenarts in de beginpost nu eigenlijk? Volgens mij alleen maar dat ze het ook het liefst gewoon voor iedereen zou doen maar dat dat financieel niet uit kan. En dat dat pijn doet maar dat het niet haar verantwoordelijkheid is om die kosten op te brengen. En sorry, daar is volgens mij geen stok tussen te krijgen. 
 
De eigenaar is verantwoordelijk dat de kosten voor de zorg van zijn huisdier opgebracht kunnen worden. Niet de dierenarts. 
 
Over de vergelijking naar de menselijke zorg: de reden dat we het hier in NL zo goed hebben is dat we een collectieve verantwoordelijkheid dragen. We betalen allemaal ook voor een ander. Ben je in bv de VS niet verzekerd of kom je bij een ziekenhuis waar jouw zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan wordt er gewoon niks gedaan. Schrijnend voorbeeld: een kind dat dood gaat aan hersenvliesontsteking want ziekenhuis A wilde niks doen ivm ontbreken verzekering dus moesten ze naar ziekenhuis B... 
 
In Nederland woedt trouwens ook de discussie hoeveel een mensenleven waard is: de zorgkosten reizen de pan uit, we zijn een van de landen waar het meeste geld per hoofd van de bevolking aan zorg wordt uitgegeven. Nieuwe therapien wordt ook naar kosten gekeken: het voorgestelde plafond is bv 80.0000 euro per gewonnen levensjaar. En voor iedereen die hier overheen gaat vallen: hoeveel zorgpremie extra wil je betalen? 
Mensen hebben geen idee wat hun zorg kost en zijn ook nog eens niet bereid ervoor te betalen als de zorgverzekeraar het niet vergoed. Een vriend van mij loopt jaarlijks duizenden euro's mis aan inkomsten omdat mensen weigeren het bedrag te voldoen (en dan gaat het om bedragen tussen de 60 en 150 euro per patiënt, kun je nagaan hoeveel mensen gewoon niet betalen). Ertegen verzekeren? Ja, er bestaan verzekeringen tegen wanbetalers maar dat een soort contract met een incassobureau en dat kost ook klauwen met geld.
Voor dierenartsen is er geen fonds dat gemiste inkomsten door wanbetalers opvangt (degene die dat schreef mist volgens mij echt elke praktijk ervaring met het runnen van een bedrijf o.i.d als je dat gelooft geloof je toch gewoon in sprookjes?) , ook zij kunnen hooguit een contract afsluiten met een incasso service. En dat moet je dan ook weer betalen.
 
Ik heb zelf een fijne praktijk en ik ben daar trouwe klant (wie weet Gastinnetje en Obi komen we daar elkaar nog eens tegen). Dus toen ik afgelopen zondag weer eens met mijn brekebeentje met een nare wond daar zat, vond de DA dat zo sneu voor ons dat hij spontaan een gewoon ipv een zondag tarief rekende. Nou dat hoeft echt niet van mij hoor, ik was al lang blij dat ik kon komen. Maar ik vond het wel echt aardig!  "

 Maar ga je, als je op deze manier denkt, niet eigenlijk weer een wereld creëren waar de armen niet de zorg krijgen de ze nodig hebben, puur en alleen omdat ze het niet kunnen betalen? Dat is toch middeleeuws?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ik denk dat zoals met alles , het juiste pad in het midden zal liggen.

 

de rijken zullen zich altijd meer kunnen permitteren, maar of ze daardoor gelukkiger zijn ?

 

alleen de dieren mogen er geen dupe van worden.

dus als je al onbemiddeld bent, neem dan 1 huisdier en geen drie of vier.....

 

en als DA kan je misschien soms je regels eens overschrijden, je oordeelt zelf of het nodig is , geval per geval. Zo zou ik het doen. 

 

 

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

" Ik denk dat zoals met alles , het juiste pad in het midden zal liggen.
 
de rijken zullen zich altijd meer kunnen permitteren, maar of ze daardoor gelukkiger zijn ?
 
alleen de dieren mogen er geen dupe van worden.
dus als je al onbemiddeld bent, neem dan 1 huisdier en geen drie of vier.....
 
en als DA kan je misschien soms je regels eens overschrijden, je oordeelt zelf of het nodig is , geval per geval. Zo zou ik het doen. 
 
  "

  Dit dus, inderdaad. Een algemeen beleid is prima, maar je moet ook niet bang zijn soms eens de regels voor iemand te buigen.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  Maar ga je, als je op deze manier denkt, niet eigenlijk weer een wereld creëren waar de armen niet de zorg krijgen de ze nodig hebben, puur en alleen omdat ze het niet kunnen betalen? Dat is toch middeleeuws? "

 



Zo'n plafond is niet alleen voor de armen hoog hoor. Ik heb een vrij behoorlijk jaarsalaris en kan, ondanks dat ik jaarlijks een 10% van mijn bruto jaarsalaris kan sparen, maar kan dat soort bedragen ook niet ophoesten.

Wat dat eerder is, is accepteren dat een mensenleven niet oneindig kostbaar is en dat er limieten zijn aan hoever we bereid zijn te gaan om een leven te rekken. En dan is de vraag of wij dat als samenleving acceptabel vinden. En als we dat niet acceptabel vinden; hoe veel zijn we bereid aan de verzekeringsmaatschapijen over te maken om die onbeperkte zorg in stand te houden.

Dat heeft niets met middeleeuws te maken; dat is een gewetensvraag aan de samenleving.

En de puissant rijken kunnen altijd wel een uitweg vinden. Dat is de bonus die geld met zich mee brengt.

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

"  Maar ga je, als je op deze manier denkt, niet eigenlijk weer een wereld creëren waar de armen niet de zorg krijgen de ze nodig hebben, puur en alleen omdat ze het niet kunnen betalen? Dat is toch middeleeuws? "

 



Dat heeft niets met arm en rijk te maken, kan je het je niet veroorloven dan niet. Of dat een dure auto is of een huisdier.

Uit dit topic heb ik begrepen dat de dierenarts menselijker moet zijn en soepeler met betalingsregelingen ezv ezv....En wat zijn de plichten van het baasje.....

honden page profiel Jenny & AstonJenny & Aston 3 doggies

honden foto van Jenny & Aston

"  

Zo'n plafond is niet alleen voor de armen hoog hoor. Ik heb een vrij behoorlijk jaarsalaris en kan, ondanks dat ik jaarlijks een 10% van mijn bruto jaarsalaris kan sparen, maar kan dat soort bedragen ook niet ophoesten.

Wat dat eerder is, is accepteren dat een mensenleven niet oneindig kostbaar is en dat er limieten zijn aan hoever we bereid zijn te gaan om een leven te rekken. En dan is de vraag of wij dat als samenleving acceptabel vinden. En als we dat niet acceptabel vinden; hoe veel zijn we bereid aan de verzekeringsmaatschapijen over te maken om die onbeperkte zorg in stand te houden.

Dat heeft niets met middeleeuws te maken; dat is een gewetensvraag aan de samenleving.

En de puissant rijken kunnen altijd wel een uitweg vinden. Dat is de bonus die geld met zich mee brengt. "

Hier heb je gelijk in. Ik vind ook dat je een leven niet eindeloos moet rekken als het echt op is. Ik had het meer over hoe het in amerika er aan toe gaat, had het wat beter moeten toelichten. Volgens mij hebben ze in amerika wel weer gratis klinieken maar daar zijn de wachttijden natuurlijk ook ellenlang.

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

"  

Dat heeft niets met arm en rijk te maken, kan je het je niet veroorloven dan niet. Of dat een dure auto is of een huisdier.

Uit dit topic heb ik begrepen dat de dierenarts menselijker moet zijn en soepeler met betalingsregelingen ezv ezv....En wat zijn de plichten van het baasje..... "

 Werk jij nu nog als dierenarts? 

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Maar bovenal vergeten we hoe goed de zorg voor onze huisdieren is.

 

Mijn boef werd ziek,dezelfde dag kon ik komen,bloed prikken,scan,echo...alles werd op 1 dag gedaan,ze wisten ook onmiddellijk de diagnose en we konden met de behandeling starten,medicijnen....ging het niet goed met de medicijnen dan werd aangepast,bel je s'nachts op feestdagen dan staan ze klaar toch mijn da's. Tuurlijk wordt de praktijk duurder omdat ze meer specialisaties in huis halen,zodat je niet met een soms doodzieke hond overal naar toe moet rijden.

 

Ik vind dat de zorg voor huisdieren soms beter geregeld is dan de reguliere zorg voor de mens.

 

Als wij die goede zorg voor onze huisdieren willen behouden,dan zullen we keurig onze rekeningen moeten betalen.

honden page profiel SaraSara 3 doggies

honden foto van Sara

"  

Dat heeft niets met arm en rijk te maken, kan je het je niet veroorloven dan niet. Of dat een dure auto is of een huisdier.

Uit dit topic heb ik begrepen dat de dierenarts menselijker moet zijn en soepeler met betalingsregelingen ezv ezv....En wat zijn de plichten van het baasje..... "

 Nu denk ik dat je het nogal zwart-wit ziet. Ik had alle begrip voor je beginpost, vind daar niets verkeerd aan, en natuurlijk is het niet de beslissing van de DA geweest dat ik een hond (eender welk huisdier) neem. Daar ben ik alleen verantwoordelijk voor, en dus ook de kosten die dat met zich mee brengt. Natuurlijk moet de dierenarts vergoed worden voor de diensten die hij verleent en mag hij de vraag stellen of het baasje die kosten wel kan dragen. Als die dat niet kan, is het zijn goed recht om niet te behandelen.

Maar af en toe enige soepelheid aan de dag leggen is nooit verkeerd.

Wat Anny schrijft, is wat mijn dierenarts doet. Af en toe, worden de regels een beetje gerokken en verschoven en wordt er minder gerekend dan hij zou kunnen doen. Omdat ik daar op een gegeven moment elke week stond om op controle te komen, omdat hij zag hoeveel zorg wij besteden aan Sasha. Ik heb nooit gevraagd om minder te hoeven betalen, maar ik weet dat hij af en toe minder gerekend heeft dan hij had kunnen doen. Omdat hij ook uit idealisme dierenarts is geworden en ook vooral dieren wil helpen. 

Dus als het eens kan, in een bijzonder geval, wil hij wel eens een extra inspanning doen. En ik waardeer dat.

Ik vind niet dat hij eender wie zomaar 'op de bof' moet helpen. Maar mijn dierenarts is wel van het soort, kom je met een noodgeval, wordt er eerst geholpen, dan pas wordt er over geld gesproken. 

(Valt het op dat ik wel tevreden ben met mijn dierenarts?)

honden page profiel MagdaMagda 3 doggies

honden foto van Magda

"  

Dat heeft niets met arm en rijk te maken, kan je het je niet veroorloven dan niet. Of dat een dure auto is of een huisdier.

Uit dit topic heb ik begrepen dat de dierenarts menselijker moet zijn en soepeler met betalingsregelingen ezv ezv....En wat zijn de plichten van het baasje..... "

 

Er zijn dingen die het leven lopen die je niet kan voorspellen .

En vanaf 2008 toen de crisis insloeg zijn veel mensen die goede banen hadden ontslagen .

 

En idd een dure auto verkoop je een duur huis ook (als dat lukt).

 

Maar een huisdier doe je niet weg (te minste ik niet ) en dan kan je dus voor onvoorziene kosten met je huisdier komen te staan die je wel kon betalen toen je die goede baan nog had.

Maar nu niet meer en dan worden de dieren de dupe zoals ik aangaf met mijn cavia .

Ik heb haar laten inslapen voor 50 euro omdat ik dat kon ,maar als je echt geen geld meer heb door werkeloosheid buiten jouw schuld ,crepeert zo een beestje doordat het zo duur is.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

"  
Er zijn dingen die het leven lopen die je niet kan voorspellen .
En vanaf 2008 toen de crisis insloeg zijn veel mensen die goede banen hadden ontslagen .
 
En idd een dure auto verkoop je een duur huis ook (als dat lukt).
 
Maar een huisdier doe je niet weg (te minste ik niet ) en dan kan je dus voor onvoorziene kosten met je huisdier komen te staan die je wel kon betalen toen je die goede baan nog had.
Maar nu niet meer en dan worden de dieren de dupe zoals ik aangaf met mijn cavia .
Ik heb haar laten inslapen voor 50 euro omdat ik dat kon ,maar als je echt geen geld meer heb door werkeloosheid buiten jouw schuld ,crepeert zo een beestje doordat het zo duur is. "

 

Gelukkig kun je een cavia zelf ook nog wel een keertje omleggen... Met de hond wordt dat al moeilijker :p

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

" maar wat zegt de dierenarts in de beginpost nu eigenlijk? Volgens mij alleen maar dat ze het ook het liefst gewoon voor iedereen zou doen maar dat dat financieel niet uit kan. En dat dat pijn doet maar dat het niet haar verantwoordelijkheid is om die kosten op te brengen. En sorry, daar is volgens mij geen stok tussen te krijgen. 
 
De eigenaar is verantwoordelijk dat de kosten voor de zorg van zijn huisdier opgebracht kunnen worden. Niet de dierenarts. 
 
Over de vergelijking naar de menselijke zorg: de reden dat we het hier in NL zo goed hebben is dat we een collectieve verantwoordelijkheid dragen. We betalen allemaal ook voor een ander. Ben je in bv de VS niet verzekerd of kom je bij een ziekenhuis waar jouw zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan wordt er gewoon niks gedaan. Schrijnend voorbeeld: een kind dat dood gaat aan hersenvliesontsteking want ziekenhuis A wilde niks doen ivm ontbreken verzekering dus moesten ze naar ziekenhuis B... 
 
In Nederland woedt trouwens ook de discussie hoeveel een mensenleven waard is: de zorgkosten reizen de pan uit, we zijn een van de landen waar het meeste geld per hoofd van de bevolking aan zorg wordt uitgegeven. Nieuwe therapien wordt ook naar kosten gekeken: het voorgestelde plafond is bv 80.0000 euro per gewonnen levensjaar. En voor iedereen die hier overheen gaat vallen: hoeveel zorgpremie extra wil je betalen? 
Mensen hebben geen idee wat hun zorg kost en zijn ook nog eens niet bereid ervoor te betalen als de zorgverzekeraar het niet vergoed. Een vriend van mij loopt jaarlijks duizenden euro's mis aan inkomsten omdat mensen weigeren het bedrag te voldoen (en dan gaat het om bedragen tussen de 60 en 150 euro per patiënt, kun je nagaan hoeveel mensen gewoon niet betalen). Ertegen verzekeren? Ja, er bestaan verzekeringen tegen wanbetalers maar dat een soort contract met een incassobureau en dat kost ook klauwen met geld.
Voor dierenartsen is er geen fonds dat gemiste inkomsten door wanbetalers opvangt (degene die dat schreef mist volgens mij echt elke praktijk ervaring met het runnen van een bedrijf o.i.d als je dat gelooft geloof je toch gewoon in sprookjes?) , ook zij kunnen hooguit een contract afsluiten met een incasso service. En dat moet je dan ook weer betalen.
 
Ik heb zelf een fijne praktijk en ik ben daar trouwe klant (wie weet Gastinnetje en Obi komen we daar elkaar nog eens tegen). Dus toen ik afgelopen zondag weer eens met mijn brekebeentje met een nare wond daar zat, vond de DA dat zo sneu voor ons dat hij spontaan een gewoon ipv een zondag tarief rekende. Nou dat hoeft echt niet van mij hoor, ik was al lang blij dat ik kon komen. Maar ik vond het wel echt aardig!  "

 

Geen idee wat zorgkosten zijn? Het is maar hoe je het bekijkt. Waarom weten we zo weinig over de werkelijke kosten? Omdat er behoorlijk wat zakken gevuld worden! Het meeste strijken de lullers (managers) in de zorg en wat er dan nog overblijft wordt ook nog eens op bezuinigd.

En dat honden iets zijn waar je maar niemand mee lastig moet vallen want "verantwoording van de baas"....ja,ja...waarom dan wel 21 % belasting?? Dat gaat wel naar de samenleving, maar diezelfde samenleving laat ze net zo gemakkelijk verrekken.

De problemen die ondervonden worden in de zorg is begonnen met de privatisering ....en zakken vullen zonder toezicht. Berekenen doen ze niet, moeite ook niet...plaats een nota onder een willekeurige noemer en degene wie het krijgt zoekt het maar uit.

Wel hier roepen dat verzekeringen en fondsen sprookjes zijn. Het bestaat wel degelijk, maar dat zijn weer kosten. Focus ligt op verdienen. Over de rug van...en ook nog goedpraten allemaal.

De crisis komt ook voort uit de graaicultuur en steeds meer mensen zijn er de dupe van.   

 

(noem zorg bij mensen en dieren) 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" maar wat zegt de dierenarts in de beginpost nu eigenlijk? Volgens mij alleen maar dat ze het ook het liefst gewoon voor iedereen zou doen maar dat dat financieel niet uit kan. En dat dat pijn doet maar dat het niet haar verantwoordelijkheid is om die kosten op te brengen. En sorry, daar is volgens mij geen stok tussen te krijgen. 
 
De eigenaar is verantwoordelijk dat de kosten voor de zorg van zijn huisdier opgebracht kunnen worden. Niet de dierenarts. 
 
Over de vergelijking naar de menselijke zorg: de reden dat we het hier in NL zo goed hebben is dat we een collectieve verantwoordelijkheid dragen. We betalen allemaal ook voor een ander. Ben je in bv de VS niet verzekerd of kom je bij een ziekenhuis waar jouw zorgverzekeraar geen contract mee heeft? Dan wordt er gewoon niks gedaan. Schrijnend voorbeeld: een kind dat dood gaat aan hersenvliesontsteking want ziekenhuis A wilde niks doen ivm ontbreken verzekering dus moesten ze naar ziekenhuis B... 
 
In Nederland woedt trouwens ook de discussie hoeveel een mensenleven waard is: de zorgkosten reizen de pan uit, we zijn een van de landen waar het meeste geld per hoofd van de bevolking aan zorg wordt uitgegeven. Nieuwe therapien wordt ook naar kosten gekeken: het voorgestelde plafond is bv 80.0000 euro per gewonnen levensjaar. En voor iedereen die hier overheen gaat vallen: hoeveel zorgpremie extra wil je betalen? 
Mensen hebben geen idee wat hun zorg kost en zijn ook nog eens niet bereid ervoor te betalen als de zorgverzekeraar het niet vergoed. Een vriend van mij loopt jaarlijks duizenden euro's mis aan inkomsten omdat mensen weigeren het bedrag te voldoen (en dan gaat het om bedragen tussen de 60 en 150 euro per patiënt, kun je nagaan hoeveel mensen gewoon niet betalen). Ertegen verzekeren? Ja, er bestaan verzekeringen tegen wanbetalers maar dat een soort contract met een incassobureau en dat kost ook klauwen met geld.
Voor dierenartsen is er geen fonds dat gemiste inkomsten door wanbetalers opvangt (degene die dat schreef mist volgens mij echt elke praktijk ervaring met het runnen van een bedrijf o.i.d als je dat gelooft geloof je toch gewoon in sprookjes?) , ook zij kunnen hooguit een contract afsluiten met een incasso service. En dat moet je dan ook weer betalen.
 
Ik heb zelf een fijne praktijk en ik ben daar trouwe klant (wie weet Gastinnetje en Obi komen we daar elkaar nog eens tegen). Dus toen ik afgelopen zondag weer eens met mijn brekebeentje met een nare wond daar zat, vond de DA dat zo sneu voor ons dat hij spontaan een gewoon ipv een zondag tarief rekende. Nou dat hoeft echt niet van mij hoor, ik was al lang blij dat ik kon komen. Maar ik vond het wel echt aardig!  "

 

 

Kom je ook in Ell ja? Ik vind het echt een geweldige dierenartsen praktijk daar, petje af voor ze. Ik kan iedereen die twijfelt aan z'n DA die praktijk aanraden.  (Ook kom ik vaak in Weert, bij de dochterpraktijk) Ik heb daar ook wel eens dingen voor Lady helemaal niet hoeven afrekenen. En toen ik Lobbes liet inslapen hoefde ik niet meteen te betalen omdat ik zo van streek was. De dierenarts zei meteen.. nee dat hoeft nu niet, dat regelen we later wel. Ben er met Obi al verschillende keren geweest in het weekend (ook s'avonds nog) en ze zorgen altijd dat er iemand komt/aanwezig is precies op die tijd. Obi had vorig jaar ineens een allergische reactie van een insectenbeet, dat was schrikken. Ze zijn ALTIJD bereikbaar, staan altijd klaar, dag en nacht. Ik heb ook een keer s'nachts in paniek er heen gebeld voor Lady. Ze doen nooit moeilijk.. zelfs dan zijn ze vriendelijk. 

 

In Ell hebben nog zoveel gedaan om Lobbes te redden. En nee dat is niet zo van we gaan door want we vangen geld. Maar ze waren echt bezig een 100% goede diagnose te stellen en dat stel ik nog steeds zeer op prijs. Alles is doorgelicht, met verschillende artsen besproken.. het heeft Lobbes uiteindelijk niet gered. Maar ik WIST 100% zeker dat als hun hem niet konden redden kon niemand dat. En voor Lady heeft de vrouwelijke arts daar zo veel gedaan... terwijl Lady voor een dierenarts echt een rothondje is (sorry Lady maar het is zo). Een eerlijk en goed advies gegeven om Lady juist niet te laten opereren, en ze is zo enorm goed herstelt. Dat ze het later volgens mij zelf niet eens geloofde.  Nooit een vies gezicht altijd vriendelijk die mensen daar. Hart voor de zaak.

 

Ik merk overigens nooit heel veel van het weekend-tarief, dat het echt hoger is bedoel ik. Laatste keer geloof ik niet dat dat zo was.. eigenlijk. Om eerlijk te zijn kom ik er bijna altijd buiten de spreekuren. Laatste tijd alleen maar noodgevallen hier *zucht*.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank 3 doggies

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

"  Dit klopt hoor, maar je moet ook goed beseffen dat een situatie kan veranderen. Dat je veel geld opgespaard had en dat door welke reden dan ook helaas op is. "

 Dat snap ik, maar ik lees dagelijks op Facebook in verschillende groepen. Ik wil een pup voor weinig max 100 euro en dan in de reacties lees je dat diegene eigenlijk geen geld heeft om een pup aan te schaffen en dan zo goedkoop mogelijk wil en daar kan ik me nogal aan ergeren.

 

Als je je baan oid verliest terwijl je al een hond heb is een ander verhaal, ik had het ook over het beginnen aan een hond, maar misschien had ik dat niet duidelijk verwoord.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 14 van 36 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 1415 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36
Volgende forumvraag: Er is iets aan de hand :(
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^