Tatrahond

Tatrahond

Rasgroep van de Tatrahond

De Tatrahond behoort tot de Rasgroep "Herdershonden en Veedrijvers behalve Zwitserse Sennenhonden"

Geschiedenis van de Tatrahond

Deze fraaie berghond is afkomstig uit het Tatragebergte dat zich uitstrekt van Polen tot in Slowakije. Hier worden ze vandaag de dag nog steeds als bewakers van schaapskuddes gebruikt. Steeds vaker houdt men deze honden alleen als beschermer van huis en haard. Zoals bij alle witte berghonden kon de herder hem 's nachts door zijn witte vacht onderscheiden van het roofwild dat het vee belaagde.

Karakter van de Tatrahond

Rustig, beheerst, schrander, moedig, leergierig, onafhankelijk, zelfstandig, zeer terughoudend naar vreemden, vriendelijk voor zijn gezin, zeer waaks. Vanwege zijn zelfstandige aard moet een Tatra consequent opgevoed worden; dan is hij zeer trouw en beschermend voor de mensen, kinderen en dieren voor wie hij zich verantwoordelijk voelt.

Rasstandaard van de Tatrahond

Herkomst
Een grote, stevige, zwaar gespierde hond die rechthoekig is gebouwd; de teven zijn iets langer dan de reuen. Hij geeft de indruk van kracht en beweeglijkheid, zijn ogen staan ernstig.
Schofthoogte
reuen 65 - 70 cm; teven 60 - 65 cm
Gewicht
45 - 69 kg
Vacht
De vacht is op de hals en romp lang, dicht en recht, soms iets golvend en voelt hard aan. Hij heeft een dikke ondervacht en een fraaie pluimstaart. De Tatra is effen wit, crèmekleurige vlekken zijn niet gewenst.
Gebruik
Herdershond, waakhond.

Gezondheid van de Tatrahond

Geen rasspecifieke problemen bekend; incidenteel komt wel heupdysplasie voor.

Verzorging van de Tatrahond

Geen informatie over de Verzorging van de Tatrahond gevonden.
Heb jij ontbrekende informatie over de Verzorging van de Tatrahond ? Dan kun je dat toevoegen

Opvoeding van de Tatrahond

De tatrahond (Owczarek Podhalanski) vraagt om een baas die van nature overwicht uitstraalt. De opvoeding van de tatra moet consequent en in alle rust en harmonie plaatsvinden.

De opvoeding van een tatra pup tot aan een volwassen huishond brengt een aantal regels met zich mee waaraan men zich moet houden. Voed je tatra pup op met veel liefde maar wel consequent(ja is ja – nee is nee). U als roedelleider bepaalt wanneer er gespeeld en geknuffeld wordt en ook wanneer het eindigt.

Wees met je pup het eerste jaar voorzichtig met lange wandelingen bouw dat langzaam op met 5 min per maand.Zorgt ervoor dat je pup niet van de banken ,tafels of stoelen springt. De pup dient niet op een gladde vloer worden opgevoed leg als u een gladde vloer heeft een kleed of loper erover .Ter bescherming van de nog tere botten van en pup die bij verkeerd uitgijden op een gladde ondergrond ernstig of onherstelbaar beschadigt kunnen raken. Het is verstandig om met je tatra pup ook een puppy en vervolg cursus te volgen, hier beleef je samen veel plezier aan en het is leerzaam voor baas en hond. Denk er wel bij na dat een tatra pup veel rust nodig heeft.

Pups en kleine kinderen dienen altijd begeleid van volwassenen om te voorkomen dat een pup onbedoeld te hardhandig wordt aangepakt of dat de pup te ruw of wild met een kind speelt .

Het is van groot belang om onze witte vriend goed te socialiseren, een aantal punten zijn: drukke straten,in de auto,markten,kermis,andere honden,kleine kinderen,vuurwerk, en een wandelingetje door onweer, als hij hieraan gewend is geraakt zal hij hierop positief op reageren. Neem uw tatra pup gewoon zoveel mogelijk overal mee naar toe.

Vergeet nooit dat een tatrahond opgevoed moet worden met zachte hand maar wel consequent. Opvoeden met harde hand werkt niet, sla uw tatra nooit, hiermee beschadigd u het vertrouwen tussen u en u tatra.

Een gouden regel luidt dan ook:opvoeden is 99%Prijzen en 1%Berispen

Houd men zich hieraan dan heb je een prachtige en een goede witte metgezel, die graag liefde neemt en geeft aan het hele gezin.

Rasvereniging van de Tatrahond


Tatra-Club Owczarek Podhalanski
Tatra-Club Owczarek Podhalanski

Wijnkoopbaai 37
2904BN Capelle a/d IJssel
Telefoon: 010-2202072
Website: http://www.tatraclub.nl


Tatra hondenvereniging Owczarek Podhalanski Nederland
Tatra hondenvereniging Owczarek Podhalanski Nederland

Elp
Website: http://topnl.eu

Popularitieit van de Tatrahond

De Tatrahond staat op dit moment op de 106e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Tatrahond

Regelmatig kammen en borstelen.

Tatrahond pup aanschaffen

Geen informatie over het aanschaffen van een Tatrahond pup.
Heb jij overige informatie het aanschaffen van een Tatrahond pup. ? Dan kun je dat toevoegen

Tatrahond fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Tatrahond.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Tatrahond pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer weten over de Tatrahond ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: klein
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Tatrahond:


Afbeeldingen

Geen foto's gevonden voor Tatrahond

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Niet voldoende informatie over de Tatrahond

De volgende items bevatten geen informatie. Heb jij ontbrekende informatie over de Tatrahond ? Dan kun je dat toevoegen

  • Verzorging

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^