Dogo Argentino

Dogo Argentino

Rasgroep van de Dogo Argentino

De Dogo Argentino behoort tot de Rasgroep "Pinschers, Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden"

Geschiedenis van de Dogo Argentino

Dogo Argentino

De Argentijnse Dog is de nationale hond van Argentinie. Hij ontstond pas in de jaren twintig en zijn schepper was dr. Antonio Martinez. Hij wilde een krachtige en moedige jachthond scheppen, die bovendien een goede waak- en familiehond was. De eisen die aan de hond werden gesteld, waren hoog, want het beoogde wild bestond uit wilde zwijnen, poema's en jaguars. Met The Old Fighting Dog of Cordoba uit Spanje als uitgangspunt werd daarna de gevlekte Duitse Dog ingekruist, evenals de Mastin de los Pirineos. de Bordeaux-Dog, de Boxer, de Bull Terrier en de Engelse Bulldog. Het heeft natuurlijk lang geduurd om het ras te consolideren, maar in 1960 werd het uiteindelijk door de FCI erkend. In het land van herkomst wordt hij nog steeds voor de jacht gebruikt.

Karakter van de Dogo Argentino

Dogo Argentino

De Argentijnse Dog is een typische eenmanshond en geen ras voor beginners. Hij is zijn gezin zeer trouw, en daarbij vriendelijk voor kinderen maar tegelijkertijd een scherpe waakhond.

Rasstandaard van de Dogo Argentino

Land van herkomst: Argentinie

Korte geschiedenis van het ras

De Argentijnse Dog is de nationale hond van Argentinie. Hij ontstond pas in de jaren twintig en zijn schepper was dr. Antonio Martinez. Hij wilde een krachtige en moedige jachthond scheppen, die bovendien een goede waak- en familiehond was. De eisen die aan de hond werden gesteld, waren hoog, want het beoogde wild bestond uit wilde zwijnen, poema's en jaguars. Met The Old Fighting Dog of Cordoba uit Spanje als uitgangspunt werd daarna de gevlekte Duitse Dog ingekruist, evenals de Mastin de los Pirineos. de Bordeaux-Dog, de Boxer, de Bull Terrier en de Engelse Bulldog. Het heeft natuurlijk lang geduurd om het ras te consolideren, maar in 1960 werd het uiteindelijk door de FCI erkend. De Argentijnse Dog is een typische eenmanshond en geen ras voor beginners. Hij is zijn gezin zeer trouw, en daarbij vriendelijk voor kinderen maar tegelijkertijd een scherpe waakhond. In het land van herkomst wordt hij nog steeds voor de jacht gebruikt.
Rasbeschrijving

De Argentijnse Dog is een tamelijk grote, zeer krachtige hond, die veel respect afdwingt.

Hoofd: bol-holrond, d.w.z. de schedel is bol zoals het bijterstype betaamt (de lijn van) het gezicht en de snuit zijn hol zoals het hoort bij een reuktype. Schedel en voorsnuit zijn even lang. Krachtige kaken en zwart gepigmenteerde, enigszins zware lippen. Zwarte neusspiegel.

Ogen: donker of hazelnootkleurig, met donkere of lichtere oogranden. De ogen moet goed uit elkaar geplaatst zijn en een levendige uitdrukking, tegelijkertijd met een opvallende hardheid, hebben.

Oren: hoog op het hoofd aangezet, driehoekig en staand of halfstaand. In het land van herkomst worden de oren gecoupeerd.

Gebit: sterk en krachtig, met goed ontwikkelde tanden.

Hals: sterk, goed van spieren voorzien en gewelfd, met zware keelhuid.

Lichaam: brede, diepe en lange borstkas. Goede hoeking van schouder en opperarm, goed bespierde voorhand. De ruglijn helt licht van schoft naar staartaanzet.

Ledematen: krachtige botten, rechte en evenwijdige benen, goed bespierde dijen en krachtige lendenpartij. Matige hoeking van de achterhand.

Staart: lang en grof, reikt tot de punt van de sprong. Wordt normaal hangend gedragen, maar bij beweging of arbeid iets hoger en wordt dan onafgebroken heen en weer bewogen.

Vacht: kort, hard en glanzend.

Kleur: wit. Gepigmenteerde vlekken op de huid zijn toegestaan.

Schofthoogte: 60-65 cm.

Gewicht: 40-45 kilo......

Gezondheid van de Dogo Argentino

Dogo Argentino

Vuile oren wil nog wel eens regelmatig voorkomen.
Regelmatig goed schoonhouden.
Verder is de argentijnse dog over het algemeen lang goed gezond.

Verzorging van de Dogo Argentino

De vacht van de Argentijnse Dog is gemakkelijk in goede conditie te houden.Met een rubberen borstel verwijderd u in de ruiperiode lossen en dode haren.Houd de nagels kort en zoals bij alle andere honden het geval is,moet u ook bij de hond regelmatig conttroleren of de gehoorgang goed schoon is.

Opvoeding van de Dogo Argentino

Dogo Argentino

Deze hond is belist geen hond voor beginners.De Argentijnse Dog behoort een evenwichtige,liefdevolle,maar zeer consequente opvoeding te krijgen.Probeer hem te belonen als hij dingen goed doet,en doet hij iets verkeerds,straf dan met behulp van u stem.De combinatie van afzondering in een kennel en een harde opvoeding brengt bij de Argentijnse Dog onvoorspelbare karaktertrekken naar boven.

Rasvereniging van de Dogo Argentino

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Dogo Argentino.

Popularitieit van de Dogo Argentino

De Dogo Argentino staat op dit moment op de 84e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Dogo Argentino

Informatieve forum over de dogo argentino
deorigineledogoargentino.forumup.nl

Dogo Argentino pup aanschaffen

Koop een dogo pup altijd bij een goede fokker! Dan heb je in ieder geval een gesocialiseerde pup en een vangnet van de fokker indien nodig!
Een dogo pup vereist vooral in het eerste jaar een baas met veel tijd en toewijding die consequent de pup kan opvoeden.

Dogo Argentino fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Dogo Argentino.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Dogo Argentino pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer suggesties

Ben je op zoek naar een Hondenras ? Bezoekers van de hondenpage met een Dogo Argentino hebben ook deze rassen

Meer weten over de Dogo Argentino ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: middelgroot
Kindvriendelijk:
Gehoorzaam:
Waaks:
Kan goed alleen zijn:
Heeft veel beweging nodig:
Is sociaal:

Geef jouw mening!

Deel de info over de Dogo Argentino:


Afbeeldingen

Dogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo ArgentinoDogo Argentino

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Als jij informatie over de Dogo Argentino hebt die de kwaliteit van deze pagina verbetert dan kun je deze pagina aanpassen. Log wel eerst even in om dit te doen.


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^