Spelgedrag honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Ik ben erg benieuwd hoe jullie honden spelen..

Onze basenji's spelen heel erg vocaal en best druk.

Mensen die het niet gewend zijn en mensen die niet zoveel van honden weten schrikken soms, denken dat het niet goed gaat.

Ze gebruiken heel veel lichaamstaal en duidelijk in een vriendelijk spel, maar zijn enorm vocaal met "kreten" en een apart soort "grom" (roffel eigelijk)
Omdat ze niet blaffen, zijn ze niet meteen lekker rustig ;-)

Voor ons is dit normaal maar de reactie van sommige mensen is soms erg grappig..

Zo waren we jaren geleden eens op een show en speelde onze Buana met een andere jonge reu en dit ging heel vocaal, druk en heerlijk speels.
Alles aan de losse riem overigens want we zaten een paar meter achter de ring.
Hoe relaxed ik en de eigenaresse van de andere reu naar onze spelende heren te kijken, hoe verontwaardigd er een vrouw aan kwam lopen.. "Maar waarom halen jullie ze niet uit elkaar? ze maken elkaar straks nog af"
"Nee hoor mevrouw, zo spelen Basenji's" (legden haar uit wat ze deden daarbij)
Ze stond even te kijken en na een minuutje of wat zag ze inderdaad dat dit spel was maar ze vond het zoooo gek.. Helemaal gek stond ze te kijken toen de mannen na het spel tegen elkaar op een kleedje gingen liggen..

Hoe spelen jullie honden?
Is daar nog iets typisch bij qua ras?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spelgedrag honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Wij hebben 2 stafford broertjes, die nu ook steeds meer gaan spelen. Mijn ouders zeggen ook vaan: Jeetje, gaat dat wel goed? Maar je ziet duidelijk dat ze spelen op sommige momenten (het gaat nog niet helemaal 100% maar ze kunnen makkelijk samen en het spelen wordt steeds beter). Het is zo gek om 2 staffords te zien spelen. Maar ook als diesel samen speelt met een andere krachtpatser, heel gek om te zien haha!

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

o ja die chihuahau bijten elkaar soms best hard hoor , zijn zo gek als een deur, en dotje gilt altijd , net of ze word vermoord. dat gaat door merg en been. en diva ( stafford) spelen meestal wild, met bijten, maar ze bijt nooit iets raak, dus meer luchtbijten haaha. ook al zoiets gek. diva heeft wel wat ze altijd heeft gehad, als we een nieuw speeltje hadden, moest zij het als eerste hebben hahah, o wee als je er aan kwam, kwam ze in opstand en ook als ik botten , haal, zij moet ze hebben , al zijn het er 6. denk dat al mijn honden wel een beetje maf zijn.

honden page profiel BakarddyBakarddy 3 doggies

honden foto van Bakarddy

Spelen soms vreselijk wild.
Weet niet of het ras specifiek is, maar hier worstelen onze beren echt.
Het klemzetten, en dan proberen naar de grond te werken.
Geweldig om te zien,Zeker als ze nog wel eens tegen alkaar aan staan op hun achterpoten.
Hoop gegrom, bek wijd open,tanden bloot...
Maar gelukkig......zijn de kindjes van de achterburen er nu een beetje aan gewent. ;-)

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Doowey heeft hier een vriendje (ook een lab) die spelen samen, lui............
Ze gaan allebij liggen en in elkaar oren en wang bijten, zonder een geluidje te maken :-D
En bij andere rassen is het rennen en dollen met elkaar ;-) ;-)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

" Wij hebben 2 stafford broertjes, die nu ook steeds meer gaan spelen. Mijn ouders zeggen ook vaan: Jeetje, gaat dat wel goed? Maar je ziet duidelijk dat ze spelen op sommige momenten (het gaat nog niet helemaal 100% maar ze kunnen makkelijk samen en het spelen wordt steeds beter). Het is zo gek om 2 staffords te zien spelen. Maar ook als diesel samen speelt met een andere krachtpatser, heel gek om te zien haha! "


Zij zijn dus ook lekker vocaal en "druk", de staffies die wij tegenkomen spelen inderdaad vaak ook zo met onze mannen als hoe Basenji's onder elkaar spelen.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

" o ja die chihuahau bijten elkaar soms best hard hoor , zijn zo gek als een deur, en dotje gilt altijd , net of ze word vermoord. dat gaat door merg en been. en diva ( stafford) spelen meestal wild, met bijten, maar ze bijt nooit iets raak, dus meer luchtbijten haaha. ook al zoiets gek. diva heeft wel wat ze altijd heeft gehad, als we een nieuw speeltje hadden, moest zij het als eerste hebben hahah, o wee als je er aan kwam, kwam ze in opstand en ook als ik botten , haal, zij moet ze hebben , al zijn het er 6. denk dat al mijn honden wel een beetje maf zijn. "


Dat spele bijten doen ze hier ook, heel apart, express in elkaars ballen bijten bv maar echt in spel, want ze geven er geen kik om.. O-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

"

Zij zijn dus ook lekker vocaal en "druk", de staffies die wij tegenkomen spelen inderdaad vaak ook zo met onze mannen als hoe Basenji's onder elkaar spelen.

"


Haha ja heel vocaaal! Voor buitenstaanders ziet het er uit alsof ze elk moment kunnen gaan knokken, maar dan met kwispelende staarten haha.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

" Spelen soms vreselijk wild.
Weet niet of het ras specifiek is, maar hier worstelen onze beren echt.
Het klemzetten, en dan proberen naar de grond te werken.
Geweldig om te zien,Zeker als ze nog wel eens tegen alkaar aan staan op hun achterpoten.
Hoop gegrom, bek wijd open,tanden bloot...
Maar gelukkig......zijn de kindjes van de achterburen er nu een beetje aan gewent. ;-) "


hahahaha
Wow, dat lijkt me wel heel gaaf om te zien, past ook wel bij mijn idee van de Landsheer en soortgelijke rassen :-)

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

" Doowey heeft hier een vriendje (ook een lab) die spelen samen, lui............
Ze gaan allebij liggen en in elkaar oren en wang bijten, zonder een geluidje te maken :-D
En bij andere rassen is het rennen en dollen met elkaar ;-) ;-) "


hahaha prachtig, ik zie dat al helemaal voor me!
Er woont een lab bij mijn ouders in de buurt, die probeert keer op keer met de mannen mee te rennen (die kunnen uren rennen zonder te stoppen) en op een gegeven moment stopt ze, laat zich vallen in het gras en gaat uitrusten.
Wat onze Chafuko dan weer erg jammer vind, en gaat lekker klieren.. kom nou... kom nou rennen... (lees, zn poot tegen haar aanduwen en tegen haar aan gaan rollen) :-D
Ze trapt er elke keer weer in trouwens :-D

honden page profiel 3 draken 3 draken 3 doggies

honden foto van 3 draken

nikeey is ook niet stil als ze speelt ze moet altijd grommen blaffen piepen en dat schrikt sommige mensen en honden nog wel is af :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Haha wat een leuk verhaal.

Lola speelt niet heel vaak, maar als ze speelt gaat het gepaard met een indrukwekkend gegrom en ook nog wat gepiep, en veel mensen lopen dan gauw door met hun hond, maar gelukkig niet iedereen. ;-)

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Met andere poedels is Koda lekker aan het rennen en dollen.

Koda houdt verder nog al van op de achter poten en dan twee voorpootjes de lucht in hij heeft een keer een andere hond ontmoet die precies zo speelde het was net of ze samen aan het dansen waren zo'n leuk gezicht. :-D

Hij houdt eigenlijk niet van stokken sjouwen en zo. De hond van mijn broer (een labrador) dus wel dus als die samen zijn heeft hij echt zo iets van kom rennen laat die stomme boomstam nou liggen.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Als Tess met andere honden speelt is ze heel stil qua geluid... maar heeft er ook geen enkel probleem mee als de andere hond wel luidruchtig is... een van haar beste vriendjes is een duitse herder... man o man.. wat komt daar een gleuid uit.... maar ze hebben het wel heel leuk samen ;-) ;-) ;-) ;-)

Tess maakt wel veel grom geluiden als ze eventjes met haar oversized tennisbal mag spelen... dan is het een groot grom feest... overigens wel met hele blije lichaamssignalen.... maar die tennisbal houden we wel voor "eventjes"...

honden page profiel btje & peanut & rubybtje & peanut & ruby 3 doggies

honden foto van btje & peanut & ruby

Onze meiden spelen best ruw, nou ja mensen denken vaak dat ze elkaar aan het afmaken zijn maar dat is niet haha.
Onze meiden zijn alleen in het weekend samen, en als Peanut en ik nog maar 1 stap binnen zetten staat Ruby al te trappelen van doe die riem uit ik wil spelen spelen spelen haha.
voorpoten vliegen regelmatig de lucht in en de visite maar denken die maken elkaar af, neeuh heb sinds Ruby hier is nog maar 1 wondje bij peanie gevonden (schammetje) en ook 1 bij ruby.
Wel heeft peanie door het spelen zo hard haar kop gestoten dat dat een grote bult werd en dus wel een dierenarts bezoekje omdat ik bang was dat het iets anders was maar die lomperd heeft gewoon te hard haar kop gestoten.
wel leuk om mijn meiden zo te zien 2 totaal verschillende rassen (peanie is kruising flatcoated en ruby is een husky) 2 totaal verschillende karakters maar toch samen 1 (en dat na 3 maanden al want ruby hebben we pas 3 maanden en de eerste maand vraten ze elkaar echt bijna op)
Nu doen ze alles samen eten, drinken, slapen ,spelen en het baasje en het vrouwtje klieren kunnen ze samen ook geweldig.

honden page profiel Sarina, Kyra & Yoko Sarina, Kyra & Yoko 3 doggies

honden foto van Sarina, Kyra & Yoko

De kleinste van de twee huilt vaak en is een beetje dramatisch :-D Maar op zich spelen ze lekker door, achter elkaar race, in de bench poffen, naar de andere plaats race, worstele, speels in de wangen bijten of aan de schoudertjes en als afsluiter samen HUILEN :-D Hahaha het is echt het zien waard om de mijne te zien spelen.. Weet niet of dit typisch Chihuahua is.. ik denk van niet want bij andere honden lopen ze altijd heen en weer of in rondjes (weinig lichaamlijk contact dan wel, wat normaal is.. want ik denk dat ze wel weten dat ze kunnen winnen tegen grotere) :-)

honden page profiel Sarina, Kyra & Yoko Sarina, Kyra & Yoko 3 doggies

honden foto van Sarina, Kyra & Yoko

" De kleinste van de twee huilt vaak en is een beetje dramatisch :-D Maar op zich spelen ze lekker door, achter elkaar race, in de bench poffen, naar de andere plaats race, worstele, speels in de wangen bijten of aan de schoudertjes en als afsluiter samen HUILEN :-D Hahaha het is echt het zien waard om de mijne te zien spelen.. Weet niet of dit typisch Chihuahua is.. ik denk van niet want bij andere honden lopen ze altijd heen en weer of in rondjes (weinig lichaamlijk contact dan wel, wat normaal is.. want ik denk dat ze wel weten dat ze kunnen winnen tegen grotere) :-)

"


Dat ze NIET kunne winnen van grotere* hihih foutje!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Niet....... :-D ;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So 3 doggies

honden foto van Lo&So

Ik vond jouw honden helemaal niet raar spelen. Mijn meiden konden er prima mee omgaan.
Je hebt gezien hoe die van mij spelen.
Sorry is vooral van de potentrekkerij en het rennen. Lola houdt van beuken en rondhupsen.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Wat ik tot nu toe heb gezien bij AB's onder elkaar is hard tegen hard. Bodychecks, grommen, naast bijten. Gewoon compleet door het lint gaan zonder dat je bang hoeft te zijn dat de ander het niet leuk vind, die is net zo gek..

Met andere rassen gaat het wel anders, veel gemoedelijker. Dit was het eerste 'spel' tussen Deamon en Flex. Anderhalve meter uit elkaar en elkaar beide uitdagen en gek doen haha. :-)

honden page profiel BoBo 3 doggies

honden foto van Bo

Bo vind het vooral leuk om heel erg hard rondjes te rennen om de andere honden heen :-D

Verder lijkt ze haar 'speelstijl' vaak aan te passen aan de hond waar ze mee speelt: soms is het rennen, soms elkaar tegen de grond werken, soms aan een tak sjorren, ga zo maar door...

honden page profiel NeleNele 3 doggies

honden foto van Nele

Onze rottweiler en husky spelen echt agressief met elkaar. Super veel grommen en blaffen, veel lichaamstaal.. En ze hebben geen bang om elkaar pijn te doen (als er 1 van de 2 eens piept stopt de andere wel meteen hoor :-) )
Maar dus echt heel ruig, op elkaar springen, elkaar bijten (liefst in de nek). Elkaar onderuit halen door aan de poten te trekken doen ze ook graag :-D

honden page profiel Chantal met YaraChantal met Yara 3 doggies

honden foto van Chantal met Yara

Quinta heeft een chihuahua vriendinnetje en daar speelt ze altijd een stuk rustiger mee. Echt een beejte lui op de grond wangen happen enzo.
Maar als we buiten iets van haar formaatje of groter tegenkomen gaat het er soms ook wel ruw aan toe, Quinta blaft ook en veel mensen lopen dan door :'(

Maar wel heel grappig om te zien dat ze zich dus aanpast aan het formaat van haar speelmaatje :-)

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

mijn labjes spelen gewoon...
lomp en onbenullig O-)

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

Hier mogen ze niet buiten spelen of de buren bellen me alweer op mijn gsm.
Ja ze wonen ver (tegen bouw)

Hun kind is bang als mijn honden spelen.
Ze bromen en gromen en spelen lief maar het ziet er zo niet uit.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Nou hier kan het er soms hard aan toegaan tussen Sam en Saltarin :-D

honden page profiel AlphaOmegaAlphaOmega 3 doggies

honden foto van AlphaOmega


Tino kan heel leuk spelen...eerst de spelboog dan uitdagen..net wat Kim zegt begint hij te grommen..brommen...maar niet uit aggresiviteit inderdaad schrikken sommige mensen daarvan met als gevolg dat ze eigenlijk me hond met hun riem een oplawaai willen geven. Als hij zijn speelkameraadje gevonden heeft dan is het eerst rondjes rennen dan naar de hond toe en hoe ik dat dan noem...kontjebonken..met zijn kont beukt hij in op de hond steeds weer draaien en bonken. Als ze moe worden gaan ze er bij liggen en rollen. Vaak ook in de nekbijten en poten bijten (knouwen) todat het haar zeiknat is en ze onder de modder kunnen zitten..als het toevallig daarvoor net geregend heeft. Soms vervelend want als ik thuis ben kan ik hem meteen gaan douchen. Dat 3 keer op een dag LOL, Dus soms loop ik een andere kant weer op als ik in de verte zijn vriend of vriendinnetje zie.
Het grappige is dat hij zijn spel wel heel goed doseert..met kleine honden veel rustiger en als die te snel zijn gaat hij er gewoon bij liggen totdat ze zelf maar na hem toe komen om te spelen.

honden page profiel Marleen , Blacky & JustyMarleen , Blacky & Justy 3 doggies

honden foto van Marleen , Blacky & Justy

Mijn ervaring hier is dat twee honden van hetzelfde ras makkelijker samen spelen. Ik denk dat het is omdat ze elkaars lichaamstaal beter kunnen lezen.

Als er hier samen gespeeld word, rennen ze meestal keihard achter elkaar aan, dan moet je opletten of je word ondersteboven geknald. O-)

En tandenwerk komt er ook vaak aan te pas, de buurman zegt vaak "oh, zo meteen gaan ze vechten", je hoort dan hun tanden tegen elkaar kletteren en er word gegromd.
Voor buitenstaanders ziet het er overweldigend uit maar voor hun is het een spel.

honden page profiel Safi KengeeSafi Kengeegoedgekeurde fokker

honden foto van Safi Kengee

Ik vind het zo leuk om te lezen hoe andere honden spelen, er zitten toch veel overeenkomsten in maar ook veel verschillen.
Toch zullen ze elkaar allemaal wel snappen en misschien aanpassen..
Zo mooi die honden van ons :-D

Dat "kontjebonken" dat doet onze Chaffie ook graag, vooral tegen de katten als hij met ze speelt.
zn kop veilig stellen denk ik hahaha, ook tegen de kerstboom trouwens, dat prikt lekker op zn bips... O-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Net als Marleen kan ik ook bevestigen dat honden van hetzelfde rastype geschikter met elkaar spelen.

Mijn herdertje kon prima met andere herdertjes spelen, maar was een stoorzender in de poolhondenroedel wat voor haar duidelijk een kudde was en anders niets.

Onze Laiki spelen met alle remmen los, rennen, tackelen, trekken aan staarten en poten en maken lawaai. De vriend van mijn nichtje kwam me halen omdat onze honden buiten aan het 'vechten' waren; Het bleek om moeder en dochter te gaan die in mijn ogen vriendelijk aan het spelen waren (hij dacht dat ze aan het vechten waren).

Onze Tibetanen zijn meer van gewicht in de 'strijd' gooien, maar gaat prima met laikaspel. En Chaantje is lomp geweld, dat wordt eigenlijk door niemand hier (buiten Mimayin) gewaardeerd. Ook ik ga een stap aan de kant (denkend aan mijn knieen) als hij komt aangedenderd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spelgedrag honden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zo overstuur en verdrietig
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^