Als jouw hond word aangevallen door een andere hond..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ~Luna~~Luna~

honden foto van ~Luna~

Kun je geen andere manier bedenken om dit soort dingen af te leren Desiree?
Dit lijkt me meer luiheid....
Nee, niet afleren, gewoon die slipketting om dan is het ook opgelost ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als jouw hond word aangevallen door een andere hond.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

Ook hier helaas een serieus gevecht meegemaakt. Ranger was nog geen jaar oud. Er was een andere mechelaar ontsnapt en die kwam met ontblootte tanden op ons af. Ik ben blijven staan en eerst werd er gesnuffeld, rustig gepraat: goed zo, dat is braaf. Tot helaas de andere hond toch besloot om zn tanden in Ranger te zetten. Ik had ranger aan de lijn en de ander was los. Achteraf denk ik dat het misschien beter was geweest om ook Ranger los te doen, maarja, hoe was het dan afgelopen. In ieder geval, twee knokkende honden maakt een hoop herrie en ik kon met geen mogelijkheid bij de andere hond komen. En geen baas in de buurt.....
De overbuurvrouw trok de deur open en gooide me een paraplu toe, daar heb ik de hond een serieuze optater mee geven en deze droop af. Overbuurvrouw riep me binnen, zodat ik Ranger na kon kijken. Ze vertelde me dat deze hond overdag altijd alleen is en regelmatig uitbreekt, met als gevolg dat haar ene boomertje doodgebeten is, de andere boomer heeft het na een operatie wel overleefd.
Eenmaal terug thuis politie gebeld, maar konden destijds alleen een melding maken en geen aangifte opnemen. Zolang deze hond daar heeft gewoond, durfde ik er niet meer langs, maanden erna nog met een paraplu in de hand Ranger uitgelaten en heb ik 4 jaar werk gehad om weer met Ranger enigszins normaal over straat te kunnen en nog als er een hond los aangesneld komt, vliegt ze er direct op.... Helaas heb ik er destijds niet bij stil gestaan om een gedragstherapeut in te schakelen, ik ben nl zelf toen ook bang geworden. Dus mijn advies als je dit overkomt met je hond, vraag raad bij iemand die er verstand van heeft...

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

Miranda, je wist waar ie woonde?
Jammer dat je buuf geen foto ervan gemaakt heeft, had je bewijs.
Had je hond ook wonden?

honden page profiel MarindaMarinda

honden foto van Marinda

" Miranda, je wist waar ie woonde?
Jammer dat je buuf geen foto ervan gemaakt heeft, had je bewijs.
Had je hond ook wonden?

"


Ja, ik wist inderdaad waar de hond woonde, wist ook hoe deze mevr bekend stond en heb daarna besloten het te laten rusten en me met Ranger bezig te houden ipv met haar.
Later kwam ik haar geregeld tegen met de hond gemuilkorfd en de eerste keer heeft zij mij aangesproken op mijn agressieve hond...,daar zakte mijn broek toch even van af. Ik heb netjes uitgelegd wat er was gebeurd en zij had het inderdaad gehoord van buurtbewoners en vertelde me dat ik dan mijn hond maar had los moeten gooien. Toen ik aanmerkte dat het wellicht handiger zou zijn om uitbreken van haar hond te voorkomen, vertelde ze me dat ze daar geen zicht op heeft, want ze werkt 5 hele dagen. Nou, dan weet ik genoeg... Niet verder in discussie gaan met iemand met zo'n dikke plaat voor dr hoofd...
Ik heb er destijds geen foto van gemaakt en de verwondingen vielen mee, paar fikse schrammen en kale plekken. Geen hechtingen nodig gehad.

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

"

Jee wat erg!
Hoe reageerde die andere eigenaar? "


De eigenaar liep weg... Ik richtte mijn aandacht op mijn hondje, omdat deze onder het bloed zat. Toen ik weer op keek was de eigenaar weg gelopen. Ik ben er niet achter aan gegaan, maar weet wel wie het is en ben van plan deze persoon aan te spreken. Was echt niet netjes.. gelukkig gaat alles goed met Marley

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen


Hier ook in korte tijd 2 incidenten,

Een aantal weken geleden is hij uit het niets op het strand gegrepen door een boxer ik was hier niet bij, maar Diesel had deze hond niet zien aankomen was samen met man en kids van de duinen aan het springen en die boxer komt vanaf een meter of 50 aangedenderd en valt Diesel gelijk aan, vechten natuurlijk maar door dat mijn man de vrouw wegstuurde en zelf ook doorliep was het snel voorbij.

Nu net, ik loop met m'n honden de dijk op doe even wat oefeningen met Diesel even een blijf en zit en sta oefening, laat h'm nog even blijven tot 25 meter roep h'm netjes voor aan de voet en daarna vrij.
Lopen richting het hek waar we verder de dijk op kunnen en daar komt een vrouw met een herder aan piepbal in z'n bek Diesel rent erop af en wacht dan altijd een meter of 10 voor de hond wacht op mijn commando, knikje met m'n hoofd en gaat dan normaal gezien naar de hond toe.'
Het eerste gebeurt blijft netjes op 10 meter staan maar die herder heeft zich "verstopt" en voor ik Diesel toestemming kan geven stormt die herder op h'm af straat mega hoog alle haren op z'n rug omhoog, zoals altijd rent Diesel dan weg als honden zo op h'm afgestormd komen maar was nu niet snel genoeg want de herder dook al op h'm, en Diesel laat het kaas niet van z'n brood eten dus je snappen vechten.
Ik raak nooit zo snel in paniek maar dat mens stond te blerren als een viswijf, Diesel kon los komen maar pakte vervolgens de herder even goed vast en schudde daarbij ff lekker met z'n kop, zij maar slaan met d'r riem op Diesel dus heb er even verzocht daarmee op te houden en heb Diesel in z'n halsband gepakt los gezegt en mee genomen.
Nou toen kreeg ik even een hele scheldsalvo over me heen dat ik een asociale hond had enz enz.
Er liep nog iemand achter deze dame met haar hond en zij had al bewust afstand gehouden omdat de herder net daarvoor op de dijk ook al een andere hond had te pakken.

Eigenlijk wordt ik hier wel onzeker van, ik weet dat Diesel geen vechter is en eigenlijk met alle honden goed gaat.
Ik loop heel veel in losloopgebieden en heb daar nooit problemen, maar toch gebeurt dit.
En ja als hij wordt gegrepen dan bijt hij wel van zich af en gaat het gevecht wel aan.

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

Mijn ervaring is helaas, dat als je 'm aan de riem hebt-houd, je meer rechten hebt...

zoals ik eerder schreef, onze hond was los in losloop gebied en werd gegrepen door een aangelijnde hond. Maar wij kunnen fluiten naar het geld wat we aan de dierenarts kwijt waren..terwijl dat van de 'dader' vergoed is... ;-)

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Okay ,dan nu ook maar mijn horrorstory, een jaar of vijftien geleden, maar nog steeds een gebeurtenis waar ik beter vlak voor het inslapen niet aan kan denken...
Ik was met mijn een beetje te kleine border terrier teefje Terry van zo'n 1,5 jaar een kampeer-wandeltocht aan het maken. Grote rugzak met tent e.d. op mijn rug, we zouden een weekje wegblijven. Op de derde dag liep ik op een weggetje langs wat boerderijen. Terry aan de riem om een beetje op te kunnen schieten. Bij een huis waar we langs kwamen liepen twee pyrenese berghonden achter een gaashek. Redelijk ver van de weg en achter gaas. Plotseling zag ik een van de honden door een gat in het gaas komen en op ons af stormen. Het ging zo snel dat voor ik het wist de riem uit mijn hand schoot. De pyreneeer had Terry in de bek en stond ermee te schudden alsof het een konijn was.
Ik heb geschreeuwd zo hard ik kon, heb mijn 15 kg rugzak in twee handen genomen en de hond daarmee een enorme knal op zijn achterhoofd gegeven. Hij liet Terry vallen, die er als een haas vandoor rende. De hond probeerde vervolgens mij te grijpen, maar die kon ik met mijn rugzak van me af slaan. Het voordeel was dat Terry daardoor weg kon komen. Ik ben achteruit bij het huis weggegaan en heb bij de volgende boerderij hulp gekregen. Met een auto zijn we Terry gaan zoeken, die ik uiteindelijk in schok vond langs de weg. Ze had wat kneuzingen en oppervlakkige verwondingen, maar was in een behoorlijke schok. Later heeft ze last van haar rug gekregen, maar of daar verband tussen was?
Ik heb mijn vakantie uiteraard afgebroken. Ik kende thuis gelukkig een lieve pyreneeer, daar zijn Terry en ik nog kreupel en al mee gaan wandelen. Het ging allemaal zo snel dat Terry er niks in haar kop aan heeft over gehouden. Ik wel. Ik ben tot op de dag van vandaag bang om langs een erf met waakhond te lopen met mijn honden.

honden page profiel Erica,    Sterre en ChayraErica, Sterre en Chayra

honden foto van Erica,    Sterre en Chayra


Ik ging vanmiddag met Chayra het bos in, en ik had haar los lopen, in de verte zag ik een vrouw aankomen met 2 labs en een BC. Ik ken de vrouw van gezicht en Sterre had ook al eens een aanvaring met ze. Nu deed ik Chay aan de lijn en die vrouw haar honden maar die trokken zo hard dat de 2 labs er vandoor gingen en grommend, en tanden bloot achter chay aan. Als reflex liet ik de lijn los, blijf ik staan en ging chay er vandoor. de vrouw greep de twee honden en chay kwam meteen weer naar me toe en ik heb haar beloond toen ze naar me toe kwam. ze was geschrokken maar reageerde verder wel goed.
Een minuut later kwam er weer een hond aan, ditmaals waren ze beide los, ze kwam "om de hoek" zetten en zag haar niet zo snel, chay schrok even en gaf een grommetje van schrik volgens mij maar daarna waren ze vrij snel aan het spelen en wouden ze niet meer stoppen.

honden page profiel de redderde redder

honden foto van de redder

Ik moet zeggen sinds ik kokkie ken / heb 90% van de honden die ik tegenkom doet echt lelijk tegen kokkie.
Ik weet het zeker als ze los hadden gelopen was het een vechtparij geworden. Ik ben er echt van geschrokken en kokkie is overvriendelijk en is absoluut niet dominant. Ik kan me herinneren met de tijd met de 2 bouvies, was het
veel lekkerder om buiten te lopen en met andere honden te laten spelen.

Ik kan die baasjes ook niet snappen om hun hond los te laten waarvan ze weten dat hun hond aggressief is tegen andere honden.

Ik weet nog met de dominante boxer. Zo wat had ik een pesthekel hoe hij tegen andere honden deed. Ik liet `m niet los tot de periode na trainingen het wel kon.

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

Die van ons zijn ook niet agressief aangelegd.
We hebben de oudste (1/2 doof en iets eerder geiriteerd) wel met een muilkorf lopen, maar dat komt omdat ie alle poep probeert op te eten! Is een beetje een tik van hem. En om niet beide gefrusteerd thuis te komen van een wandeling-hebben vroeger al van alles geprobeert- draagt ie zo'n ding...(want anders gooide hij thuis de zooi weer eruit...brrr) De meeste mensen denken dan dat ie gevaarlijk is, maar dat is ie juist niet! Mensen kijken vaak niet naar de lichaamstaal...zien zo'n muilding en bam veroordeeld..

Had die hond die dat gevecht begon maar zo'n ding om!!!
Of niet in dat losloop gebied gewandeld- ook al was ie aan de riem..

Oudste hond vind alleen kleine hondjes nog wel es leuk om mee te spelen...uche..dus dat voorkom ik. Want je weet nooit wat ie met zijn lompe lichaam zal doen...

En ons dove teefje kan iets te enthoussiast doen...dus die moet nu ook (meer) aan de riem...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als jouw hond word aangevallen door een andere hond.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 6 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Angstige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^