Als jouw hond word aangevallen door een andere hond..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Killian (Gast)

Mijn hond gaat altijd grommen en blaffen als ik op wandel ben en een andere hond tegen kom, gisteren was er even een loslopende en die kwam altijd dichter en dichter maar men hond ging rustig liggen en liet de kleinere hond komen en de kleine hond snuffelde wat en dan kwam het baasje de hond terughalen. Mijn hond zou normaal nooit een andere aanvallen, alleen als hij zich moet verdedigen. Ik vind dat een hond alleen mag losgelaten worden als je er echt zeker van bent dat er geen andere hond komt. En als je hond wordt aangevallen en als het echt tot bloeden gaat dan ga je toch zeker je hond helpen en die andere eens wat harde stampen geven..? Je wilt je eigen hond toch beschermen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als jouw hond word aangevallen door een andere hond.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

als Guus vecht is het vaak niet zomaar over.
Ik vind dat dan heel moeilijk. Guus is al twee keer echt gewond geraakt omdat ik niks ded. Iedereen zei: blijf erbuiten. Terwijl mijn Guus aan het janken en piepen was. Als dit weer gebeurt ga ik denk ik met de riem proberen ertussen te komen

honden page profiel HannahHannah

honden foto van Hannah

Harde stampen geven kan ook heel averechts werken, zoals ik eens heb mogen zien... Twee pitbulls die elkaar te lijf gingen, en de baas van de ene (de ander liep zonder baas over straat ;-) ) stond erbij te schoppen en om hulp te gillen. Ik snap waar de reactie vandaan kwam maar het ging van kwaad tot erger. Mijn vriend en ik hebben toen beiden bij de achterpoten omhoog getild zodat ze zich in ieder geval niet meer schrap konden zetten. Dat hielp, ze lieten beiden los. Of dit de beste methode is... geen idee. Het is in ieder geval de go-to methode in Texas, waar dit nogal eens voorkomt ;-)

Killian (Gast)

Mhh jah stampen wordt de andere hond nog bozer van maarja wat kan je doen als je hond echt serieus aan het vechten is? tegen een pitbull stampen lijkt me ook niet zo slim

Allemaal berenpepperspray kopen? :-D

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Lotte in mij eerdere reactie schreef ik oa al, dat je de andere hond bij de staart of achterpoten van de grond kunt tillen.

Niets doen, kan bij bepaalde typen honden tot ernstige verwondingen leiden, en schoppen kan de honden nog feller maken in hun gevecht.

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

Hier even een reactie van een raadgever- (eerste hulp bij recht).

(Zoals in ons geval, waren die van ons los en die andere vast. En ondanks dat je in een losloop gebied loopt.. lees maar..)

De eigenaar van de loslopende hond neemt een risico door zijn hond los te laten lopen, waardoor hij geen controle meer heeft de zelfstandige gedragingen van zijn dier. Daarbij speelt "schuld hebben" geen rol. Dat heet risico-aansprakelijkheid. Als een bepaald risico zich voordoet/gebeurt dan is daarmee de aansprakelijkheid gegeven.

En dat risico is dat de hond kennis wil maken met een aangelijnd exemplaar (wel onder controle), die daar niet van gediend is met alle gevolgen van dien. De gevolgen zijn dan voor rekening van de eigenaar van de loslopende hond. Ook de evt. dierenartsrekening van de aangelijnde hond.

Ook is het verstandig om met de bijtende hond niet te gaan lopen op een plek waar loslopende honden zijn toegestaan. Ook daar blijft de eigenaar van de loslopende hond aansprakelijk, maar zou een klein deel van het risico naar baasje van bijtende hond verschoven KUNNEN worden, omdat je daar loslopende honden kunt verwachten. En je weet dat jouw hond daar niet van gediend is.

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

Hoe is het nu met je hond?

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

" Hoe is het nu met je hond? "


Aan wie vraag je dat?

Gelukkig gaat het met Indy weer heel goed!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Nou, dat heb ik gister weer meegemaakt.. Marley (mijn labrador van 6 maanden) stond bij een hek te snuffelen. Komt er een jack russel (niet dat het ras iets uit maakt, elk ras heeft tanden) aan. Deze loopt ook naar het hek. Snuffelt even aan Marley en bijt zo in zijn neus, door het hek heen. Marley schrok en kroop met zijn staart tussen de benen naar mij. Gelukkig stond er een hek tussen. Dat maakte wel een verschil. Ik merk wel dat ik heel kalm blijf, maar als het hek er niet gestaat had dan had ik er alles aan gedaan om te zorgen dat marley niet erger gebeten werd!

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

Tayco is 2 weken geleden gebeten door een jachthond! Die hond wandelde los langs zijn baasje.. Tayco is op da gebied heeeeeel speels naar honden toe dus we doen hem altijd aan de lits.. Toch probeert hij dan te gaan spelen maar we kunnen hem dan nog houden omdat hij aan de lits is dus tot aan de hond geraakt hij niet.. Maar dat vond die jachthond ni zo leuk dus ik hoorde kabaal, zag een hond op mijn hond vliegen.. Mijn vriend probeerde die hond van de onze af te krijgen, terwijl dat andere baasje nog ni de neiging had om te helpen.. Tot we een jank hoorden, toen is mijn vriend tegen de andere hond beginnen schoppen (dit komt misschien wel wreed over, en wil effe verduidelijken dat we op dat moment alleen aan onze hond dachten).. toen kwam de andere baas pas helpen.. Eindelijk die hond van onze afgekregen! Ik vond dat Tayco veel naar zen achterkant ging om te lekken dus ik was hem aant controleren maar het was donker dus ik zag niks.. Ondertussen was mijn vriend aan het vloeken op de andere man dat die zen hond aan de lits moet doen ipv los langs hem en zeker als er andere honden langs komen! (we kwamen hem regelmatig tegen en altijd deed die zen hond dan vast) de man wandelde rustig verder.. Niks gebeurd volgens hem.. Uiteindelijk zijn we naar de dierenkliniek kunnen rijden omdat tayco een wond had in zen bil (de jank die we gehoord hadden kwam dus van onze hond).. Een uur later was hij 2 nietjes rijker!!

Maar goed dat we deze man wisten wonen want die heeft later die avond nog een bezoekje van ons gehad.. Hij gaf toe dat hij fout zat, maar hij was zen hond aan het opleren om zonder lits te wandelen.. Zijn hond had niets;

het gevolg is wel dat ik nu ook niet meer alleen durf gaan wandelen met onze hond.. Want een week na het bijtincident kwamen we dezelfde hond terug tegen.. Tayco bleef bij ons, het baasje van de andere hond deed zijn hond aan de lits en wandelde aan de andere kant van t straat en die hond deed weer lelijk! Grommen, blaffen, trekken enz.. als die los was geweest hadde we weer hetzelfde aan de hand gehad!

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

" Nou, dat heb ik gister weer meegemaakt.. Marley (mijn labrador van 6 maanden) stond bij een hek te snuffelen. Komt er een jack russel (niet dat het ras iets uit maakt, elk ras heeft tanden) aan. Deze loopt ook naar het hek. Snuffelt even aan Marley en bijt zo in zijn neus, door het hek heen. Marley schrok en kroop met zijn staart tussen de benen naar mij. Gelukkig stond er een hek tussen. Dat maakte wel een verschil. Ik merk wel dat ik heel kalm blijf, maar als het hek er niet gestaat had dan had ik er alles aan gedaan om te zorgen dat marley niet erger gebeten werd! "


Jee wat erg!
Hoe reageerde die andere eigenaar?

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly

honden foto van Nathalie en lilly

ik weet het niet meer,
lilly word elke keer aangevallen :'( aangevallen door elke keerde zelfde hond.
Maar het houd niet op, en lilly bijt helemaal niet, en die andere hond blijft maar bijten, en die baas laat zijn hond altijd los, en als je hem aanspreekt loopt hij rustigg door!

wat moet ik doen :'(

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

" Tayco is 2 weken geleden gebeten door een jachthond! Die hond wandelde los langs zijn baasje.. Tayco is op da gebied heeeeeel speels naar honden toe dus we doen hem altijd aan de lits.. Toch probeert hij dan te gaan spelen maar we kunnen hem dan nog houden omdat hij aan de lits is dus tot aan de hond geraakt hij niet.. Maar dat vond die jachthond ni zo leuk dus ik hoorde kabaal, zag een hond op mijn hond vliegen.. Mijn vriend probeerde die hond van de onze af te krijgen, terwijl dat andere baasje nog ni de neiging had om te helpen.. Tot we een jank hoorden, toen is mijn vriend tegen de andere hond beginnen schoppen (dit komt misschien wel wreed over, en wil effe verduidelijken dat we op dat moment alleen aan onze hond dachten).. toen kwam de andere baas pas helpen.. Eindelijk die hond van onze afgekregen! Ik vond dat Tayco veel naar zen achterkant ging om te lekken dus ik was hem aant controleren maar het was donker dus ik zag niks.. Ondertussen was mijn vriend aan het vloeken op de andere man dat die zen hond aan de lits moet doen ipv los langs hem en zeker als er andere honden langs komen! (we kwamen hem regelmatig tegen en altijd deed die zen hond dan vast) de man wandelde rustig verder.. Niks gebeurd volgens hem.. Uiteindelijk zijn we naar de dierenkliniek kunnen rijden omdat tayco een wond had in zen bil (de jank die we gehoord hadden kwam dus van onze hond).. Een uur later was hij 2 nietjes rijker!!

Maar goed dat we deze man wisten wonen want die heeft later die avond nog een bezoekje van ons gehad.. Hij gaf toe dat hij fout zat, maar hij was zen hond aan het opleren om zonder lits te wandelen.. Zijn hond had niets;

het gevolg is wel dat ik nu ook niet meer alleen durf gaan wandelen met onze hond.. Want een week na het bijtincident kwamen we dezelfde hond terug tegen.. Tayco bleef bij ons, het baasje van de andere hond deed zijn hond aan de lits en wandelde aan de andere kant van t straat en die hond deed weer lelijk! Grommen, blaffen, trekken enz.. als die los was geweest hadde we weer hetzelfde aan de hand gehad!

"


Ik weet nu helaas uit eigen ervaring dat loslopende honden risico vormen, en niet aansprakelijk zijn voor andermans leed-als ze aangelijnd zijn.

Dus de onze liepen los en 1 van de onze was gegerepen door een aangelijnde hond. Ook mijn partner was daarbij gebeten. Om een lang verhaal kort te maken- wij krijgen geen vergoeding, ondanks dat onze hond wel iets van 13 hechtingen had... en dat in losloop gebied..

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

" Tayco is 2 weken geleden gebeten door een jachthond! Die hond wandelde los langs zijn baasje.. Tayco is op da gebied heeeeeel speels naar honden toe dus we doen hem altijd aan de lits.. Toch probeert hij dan te gaan spelen maar we kunnen hem dan nog houden omdat hij aan de lits is dus tot aan de hond geraakt hij niet.. Maar dat vond die jachthond ni zo leuk dus ik hoorde kabaal, zag een hond op mijn hond vliegen.. Mijn vriend probeerde die hond van de onze af te krijgen, terwijl dat andere baasje nog ni de neiging had om te helpen.. Tot we een jank hoorden, toen is mijn vriend tegen de andere hond beginnen schoppen (dit komt misschien wel wreed over, en wil effe verduidelijken dat we op dat moment alleen aan onze hond dachten).. toen kwam de andere baas pas helpen.. Eindelijk die hond van onze afgekregen! Ik vond dat Tayco veel naar zen achterkant ging om te lekken dus ik was hem aant controleren maar het was donker dus ik zag niks.. Ondertussen was mijn vriend aan het vloeken op de andere man dat die zen hond aan de lits moet doen ipv los langs hem en zeker als er andere honden langs komen! (we kwamen hem regelmatig tegen en altijd deed die zen hond dan vast) de man wandelde rustig verder.. Niks gebeurd volgens hem.. Uiteindelijk zijn we naar de dierenkliniek kunnen rijden omdat tayco een wond had in zen bil (de jank die we gehoord hadden kwam dus van onze hond).. Een uur later was hij 2 nietjes rijker!!

Maar goed dat we deze man wisten wonen want die heeft later die avond nog een bezoekje van ons gehad.. Hij gaf toe dat hij fout zat, maar hij was zen hond aan het opleren om zonder lits te wandelen.. Zijn hond had niets;

het gevolg is wel dat ik nu ook niet meer alleen durf gaan wandelen met onze hond.. Want een week na het bijtincident kwamen we dezelfde hond terug tegen.. Tayco bleef bij ons, het baasje van de andere hond deed zijn hond aan de lits en wandelde aan de andere kant van t straat en die hond deed weer lelijk! Grommen, blaffen, trekken enz.. als die los was geweest hadde we weer hetzelfde aan de hand gehad!

"


Ik weet nu helaas uit eigen ervaring dat loslopende honden risico vormen, en niet aansprakelijk zijn voor andermans leed-als ze aangelijnd zijn.

Dus de onze liepen los en 1 van de onze was gegerepen door een aangelijnde hond. Ook mijn partner was daarbij gebeten. Om een lang verhaal kort te maken- wij krijgen geen vergoeding, ondanks dat onze hond wel iets van 13 hechtingen had... en dat in losloop gebied..

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

" ik weet het niet meer,
lilly word elke keer aangevallen :'( aangevallen door elke keerde zelfde hond.
Maar het houd niet op, en lilly bijt helemaal niet, en die andere hond blijft maar bijten, en die baas laat zijn hond altijd los, en als je hem aanspreekt loopt hij rustigg door!

wat moet ik doen :'( "


Hij neemt geen verantwoording voor zijn hond.

Probeer je hem ook te ontwijken? En is dat te doen?

En anders misschien een 2 de persoon mee laten wandelen...de andere hond aanlijnen, en de politie of dierenpolitie bellen.

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly

honden foto van Nathalie en lilly

jaa zeker, maar die hond, gaat eerst sluipen, dan wandelen, en dan rent ie op lilly af

honden page profiel Jessie en Eli Jessie en Eli

honden foto van Jessie en Eli

Het irriteerd me zo dat sommige eigenaren hun onbetrouwbare honden los laten lopen.

Snap dat niet, als je hond eenmaal agressief gedrag heb vertoond dan lijn je de hond toch aan voor beide veiligheid?

Ik ben echt het vertrouwen kwijt sinds mijn hondje ernstig is toegetakeld vermijd ik losloop gebieden ik kan er daar niemand op aanspreken. Maar ook gewoon op plaatsen waar jeje hond moet aanlijnen lopen er honden los!

Moeten de mensen die geen risico willen lopen hun hond in de tuin laten ofzo?

2 weken terug bij mij in de woonwijk is ook een hond gebeten, 15 hechtingen de hond liep los waar het niet mocht en de eigenaar? Die geeft niet thuis. Waar betalen we hondenbelasting voor? Er moet meer controle komen en zodra jeje hond los laat lopen waar het niet is toegestaan een hele hoge boete.

Het lijkt alsof ik steeds vaker hoor dat honden worden aangevallen door valse honden. Bah wanneer nemen mensen eens hun verantwoording.

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

Thea, dat is wel heel spijtig om te horen! hopelijk is alles goed gekomen met jouw hond? Nu vind ik dat je als verstandig baasje wel zelf weet hoe je hond is, waar je hen kan loslaten enz.. Je hebt honden die heeeeel goed luisteren en onmiddellijk terugkomen als je hen roept.. De onze luistert totaaaal niet als hij los op straat is, hij is veel te speels, denkt dat alle honden even lief zijn en graag hebben dat er een andere hond naar hen toe komt enz dus daarom gaat hij aan de lits..
Maar voor ons was de andere baas heel zeker in fout, want andere keren deed hij zen hond wel aan de lijn als hij ons zag en deze ene keer niet en dat is dus mis gelopen.. Toen we bij zen thuis zijn langs gegaan kwamen we ook te weten dat zijn hond al eerder agressief heeft gereageert op andere honden dus dan snap ik het al helemaal niet waarom hij dan probeert om met een agressieve hond los te gaan wandelen?! En blijkbaar had de hond ook zijn baas gebeten toen hij eindelijk kwam helpen dus het was wel menens voor de andere hond!

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Lootah is meerdere keren aangevallen. 1 keer heel erg door een gemuilkorfde! Larbrador... Sinds die tijd is Lootah minder tolerant als andere honden opdringerig doen :'(

En van de week is hij achterna gejaagd door een nieuwe hond hier in de buurt. Lootah liep weg richting huis en toen dook die hond er vol bovenop! Waarop lootah wel terug vocht en die hond rende terug naar zijn baas maar nu met lootah achter hem aan (dit was ook in de richting waar ik stond)... Eenmaal daar greep die hond lootah weer terwijl Lootah mega zijn best deed om die hond te kalmeren...

En uitgerekend de dag erna was lootah bij de soesterduinen leuk aan het spelen met de jack russels van mn nichtje. Komt er een jonge golden reu aan al grommend en wel naar lootah en de rest toegelopen... Lootah gebruikte heel netjes kalmerende signalen en wend zijn lichaam af waarop die andere hond ook vol bovenop hem springt. En toen verdedigde lootah zich wel. Waarop die man riep dat mijn hond asociaal was... Euh... Sorry maar die van hem was alweer met een andere hond aan het vechten...

Maar meestal blijf ik vrij rustig en ik probeer lootah bij zn achterkant te pakken zodat ik hem weg krijg zonder zelf gebeten te worden. Meestal is het gewoon veel herrie en valt het allemaal mee. Maar voor Lootah is het niet echt bevorderlijk voor zijn vertrouwen in andere honden... Maar de aanvaringen die hij heeft gehad waren ook allemaal met honden die zelf heel erg gestressed waren dus eigenlijk moeten de eigenaren daar aan werken, maar als je ze daarop wijst vinden ze het onzin dat een hond overprikkeld/gestressed kan zijn....

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Wat ik trouwens veel lees (en zie op straat). Is honden die uitvallen uit het "niets". Zo leek het met de keren dat het Lootah overkwam ook. Maar lootah valt ook uit aan de lijn en we zijn met een hele goede gedragstherapeute bezig. En veel van dit soort voorvallen komen puur door overprikkeling/stress. Als je honden elkaar laat paseren/naderen veroorzaakt altijd stress! Helemaal als de ruimte beperkt is (aan de lijn). Honden die ruimte hebben zonder invloed van baasjes zullen vele kalmerende signalen gebruiken voor ze elkaar daad werkelijk benaderen (als ze dat al doen want vaak lopen ze dan door zonder begroeting).

Al die dingen die gebeuren in het dagelijkse gebeuren van een hond zij vaak opstapelingen van stress. Er komt steeds meer stresshormoon in het bloed totdat "het glaasje vol is". En gebeurd er dan iets dan kan een hond bijna niet meer notmaal reageren door de stress. En vor zo'n stresspiek aan hormonen weg is uit het bloed kan wel 5 dagen duren. Veel honden hebben echter nietzoveel tijd omte herstellen en worden steeds weer bloodgesteld aan nieuwe stressvolle situaties. Dus eigenlijk zouden alle honden eigenaren hier een cursusin moeten volgen en hoe hiermee om te gaan en zorgen dat je geen stresspieken krijgt. Dan zijn v8eel van deze problemen al weg ;-)

honden page profiel JessicaJessica

honden foto van Jessica

"

Aan wie vraag je dat?

Gelukkig gaat het met Indy weer heel goed! "


Aan jou.

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

" Thea, dat is wel heel spijtig om te horen! hopelijk is alles goed gekomen met jouw hond? Nu vind ik dat je als verstandig baasje wel zelf weet hoe je hond is, waar je hen kan loslaten enz.. Je hebt honden die heeeeel goed luisteren en onmiddellijk terugkomen als je hen roept.. De onze luistert totaaaal niet als hij los op straat is, hij is veel te speels, denkt dat alle honden even lief zijn en graag hebben dat er een andere hond naar hen toe komt enz dus daarom gaat hij aan de lits..
Maar voor ons was de andere baas heel zeker in fout, want andere keren deed hij zen hond wel aan de lijn als hij ons zag en deze ene keer niet en dat is dus mis gelopen.. Toen we bij zen thuis zijn langs gegaan kwamen we ook te weten dat zijn hond al eerder agressief heeft gereageert op andere honden dus dan snap ik het al helemaal niet waarom hij dan probeert om met een agressieve hond los te gaan wandelen?! En blijkbaar had de hond ook zijn baas gebeten toen hij eindelijk kwam helpen dus het was wel menens voor de andere hond! "


Gelukkig gaat het nu weer goed met de onze. Heeft er ook niks van overgehouden..voorzover..uche..
Maar het enthoussiasme voor het losloop gebied is wel getemperd. Die andere hond had het ook vaker gedaan... :'(

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

oh goed! :-) wij zijn ook op de hondenschool gaan 'testen' hoe tayco zou doen tegen andere honden na dat voorval.. Gelukkig heeft hij daar een paar vriendjes zitten en hebben die baasjes vertrouwen in onze hond ;-) dus hij heeft er ook niets aan overgehouden buiten 2 littekens op zijn bil.

Maar dat kan ik geloven dat je nu niet meer zo graag naar een losloopgebied gaat! Ik durf zelfs niet meer alleen te gaan wandelen met mijn hond! Die man wandelt namelijk meestal de zelfde route maar in de tegengestelde richting dus we kruisen elkaar regelmatig.. Ik wil er ni aan denken dat ik ooit alleen aan het wandelen ben met Tayco als ik die hond los tegen kom.. Zou ni weten wat te doen dan!

honden page profiel angarrathangarrath

honden foto van angarrath

Ik vind het persoonlijk altijd moeilijk om met mijn duitse herder Pascha (zie update hondenforum) naar buiten te gaan. Er zijn hier veel loslopende honden. Ze grommen/blaffen altijd, natuurlijk reageert ze direct als ze aan komen hollen met de tanden bloot. Niets is zo erg om door een roedel omgeven te worden. En ja mijn hond is altijd aangelijnd. Kan haar geen ongelijk geven om dan te reageren als ze zo dichtbij komen. Probeer zo rustig mogelijk te blijven. Maar mijn hart gaat wel als een razende tekeer. Probeer dan rustig door te lopen en het geleerde (van de training) toe te passen. Pascha probeert te negeren maar het is moeilijk. Ze is dan helemaal hyper en moet ik mezelf weer rustig en ontspannen zodatt ik Pascha rustig krijg. Daarom probeer ik soms de honden te vermijden, maar ja dat gaat niet altijd, ze zijn echt overal. Ook ik heb wel eens honden een slag met de riem verkocht, hoe erg ik dat ook vind. Wanneer we naar buiten gaan en de roedels in zicht zijn dan is ze vreselijk alert, en ik ook. Probeer altijd rustig door te lopen en Pascha's aandacht bij mij te houden.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Nathalie wat erg. Kun je niet een keer samen met je ouders gaan wandelen en vragen of zij met de eigenaar van de hond willen praten, en hem uitleggen wat de hond doet en dat dit echt niet kan. Mischien komen ze er samen uit dat betreffende eigenaar een volgende keer zijn hond aan de lijn houdt of zijn hond beter gaat opvoeden enz.

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly

honden foto van Nathalie en lilly

" Nathalie wat erg. Kun je niet een keer samen met je ouders gaan wandelen en vragen of zij met de eigenaar van de hond willen praten, en hem uitleggen wat de hond doet en dat dit echt niet kan. Mischien komen ze er samen uit dat betreffende eigenaar een volgende keer zijn hond aan de lijn houdt of zijn hond beter gaat opvoeden enz.

"
mijn moeder vertelde het me O-) O-)

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

"

Aan jou. "


ok :-D

honden page profiel Thea & het viertalThea & het viertal

honden foto van Thea & het viertal

" oh goed! :-) wij zijn ook op de hondenschool gaan 'testen' hoe tayco zou doen tegen andere honden na dat voorval.. Gelukkig heeft hij daar een paar vriendjes zitten en hebben die baasjes vertrouwen in onze hond ;-) dus hij heeft er ook niets aan overgehouden buiten 2 littekens op zijn bil.

Maar dat kan ik geloven dat je nu niet meer zo graag naar een losloopgebied gaat! Ik durf zelfs niet meer alleen te gaan wandelen met mijn hond! Die man wandelt namelijk meestal de zelfde route maar in de tegengestelde richting dus we kruisen elkaar regelmatig.. Ik wil er ni aan denken dat ik ooit alleen aan het wandelen ben met Tayco als ik die hond los tegen kom.. Zou ni weten wat te doen dan! "


Ik ga tegenwoordig vlak bij huis- tijdens de wandelroute, 3x wandelen om alles uit te laten.
De 2 oudste kunnen evt los, (als het heel rustig is)en de 2 jongsten neem ik tegenwoordig appart zodat ik ze nog 'beter' kan begeleiden. Want bij ons zijn ook veel niet zo stabiele honden, wil liever geen risico meer lopen.

Indy heeft er gelukkig niks aan overgehouden.. ze is daarna nog naar een losloop gebied geweest, maar dit keer bleef ze aan de lange lijn.

honden page profiel DesireeDesiree

honden foto van Desiree

1x meegemaakt dat een Am Staff een cafe uit kwam gestormt, ik liep daar met de Berner Sennen van mijn ouders, ik draaide de berner weg zodat ze achter me kwam en nam een dreigende houding aan naar de Am Staff waardoor die (gelukkig) inhield. De eigenaar greep 't beest aan zijn halsband, en toen wilde de staff weer proberen uit te halen. Ik zei dat ie zijn hond moet aanlijnen als ie 'm niet onder appèl had, toen kreeg ik een grote bek van hem! Ik zei dat niet zijn hond een trap verdiende maar dat ik hem maar al te graag in elkaar wou trappen.

Als ik in een horeca gelegenheid ben, hou ik ten alle tijden mijn hond aangelijnd!

Als de Staff de Berner had gegrepen had ik ik hem waarschijnlijk aan zijn achterpoten met een draai op zijn rug geslingerd, kop tegen de grond drukken en met een knie tegen de vlakte ghouden tot de eigenaar erbij kwam.

Freggel heeft zich ooit eens uit zijn HALTI gerukt en een boxer aangevlogen, ik riep tegen 't baasje, laat je hond maar, dat die kaffer 't maar afleert! (ik was zoooo kwaad op Freggel) Toen ik Freggel van die Boxer plukte heb ik hem in onderdaninge positie geduwt, de lege riem om zijn snuit gedraait en hem de laatste 15 meter naar huis geholpen. Tussendoor gevraagt aan de verstijfde man of zijn boxer in orde was, gelukkig niks aan de hand.

Die HALTI was niet verzekerd aan een halsband, wist ik niet dat dat kon, Freggel had dat ding immers al toen ik bij mijn vriend introk. In de dierenwinkel eens gekeken hoe dat ding nu werkelijk gebruikt moest worden, zekeren dus... Ik heb de halti NOOIT meer gebruikt. Hij loopt nu mee aan de slipketting of aan een nylon halsband.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als jouw hond word aangevallen door een andere hond.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: Angstige hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^