Spoed ! Hulp nodig !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Zonnig01Zonnig01

Dag allemaal,

Ik woon in Groningen en ben gastgezin voor een organisatie die buitenlandse honden opvangt.

Nu heb ik echter een probleem. Kort nadat de hond hier kwam, ontdekte ik dat hij extreme verlatingsangst heeft. Samen met de organisatie hebben we van alles geprobeerd. Toch moest hij af en toe als ik booschappen ging doen in de bench. Het was een pure hel voor de hond.

Hij maakt door deze paniek ook van alles kapot, zo ook de bench ! Vorige week toen ik naar huis fietste stond de hond ineens voor het raam. Hij had de deur van de bench vernield en liep los in huis.

De hond kan hoe dan ook niet los in huis lopen en de bench is kapot. Ik krijg ook geen nieuwe bench van de organisatie en ik kan nu dus niet de deur uit. Ik moet echter wel eten ! Ik heb geen familie meer met wie ik contact heb, dus ik sta er echt alleen voor.

Zojuist hoorde ik ineens dat de chauffeur heeft afgezegd, want de hond zou morgen in de eerste instantie naar een gastgezin met honden gaan. ( Met andere honden heeft hij waarschijnlijk geen verlatingsangst. ) Ze hebben geen andere chauffeur en dus zit ik met mijn handen in het haar. Hoe kom ik aan iemand die circa een week op een hond kan passen ?

En de hond kan niet alleen blijven en ik moet het huis uit om booschappen te doen. De organisatie heeft geen oplossing en ik sta er nu dus alleen voor. Ook het bestuur wordt niet geïnformeerd en dat vind ik een beetje vreemd. Dit is mijn eerste opvanghond en dus baal ik wel.

Ik dacht er aan om een auto te huren. Het wordt echter niet vergoed door de organisatie en van het autoverhuurbedrijf mag er geen huisdier in de auto. Ik weet het echt niet meer.

Oh ja; mijn katten zijn ook nog bang voor de hond !
Het is wel een hele lieve Breton

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoed ! Hulp nodig !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

Wat doet hij als hij los in huis is alleen maar dan zonder bench.
Waarom moet hij erin en mag hij niet los?

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

jeetje, wat een nare ervaring!

het eerste is: weet jij namen van het bestuur? zo ja... ga googlen en bel ze zelf op! dat jij op deze manier aan je lot wordt overgelaten slaat helemaal nergens op.

zo nee... dan moet je je contact persoon tot in het hele irritante blijven bestoken met telefoontjes en mails.... echt... de hond is hun verantwoordelijkheid als jij gastgezin bent... zij moeten het oplossen...

ten tweede... ik heb ook wel eens huisdieren vervoerd in een huurauto.... daarna goed stofzuigen en geen hond (mens) die het merkt...

heel veel sterkte!!!!

ps wil je even via pb aan mij of het modteam doorgeven om welke organisatie het gaat... thanx



honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

Hoelang heb je hem en kun je niet telkens met een minuutje aanleren, dan enz...
En iets lekkers geven zodat hij wat te doen heeft zonder. Bench.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Ik zou inderdaad proberen in contact te komen met het bestuur. Belachelijk dat ze je zo aan je lot over laten.
Verder als je alleen weg moet om boodschappen te doen, is het dan geen mogelijkheid om via internet een weekje je boodschappen te bestellen en laten bezorgen? Niet de ideale oplossing en zeker niet hoe het zou moeten gaan, Of als je weg moet oppas proberen te regelen..

honden page profiel Zonnig01Zonnig01

Bedankt voor jullie reacties !

Zojuist heb ik toch maar een mail gestuurd naar het bestuur. Ik heb wel getwijfeld, want het voelde een beetje achterbaks.
Toch is en vind ik dit onzin. Ik moet immers wel een oplossing hebben.

En ze willen je geen nieuwe bench geven of leveren EN ze hebben geen chauffeur EN ik krijg de onkosten niet vergoed als ik een auto moet huren.........EN één van de bestuursleden woont hier zo ongeveer een uurtje vandaan. Laat haar maar met een oplossing komen ! Het is toch hun hond ?

Helaas heb ik geen kennissen in de buurt en ook heb ik geen contact meer met mijn familie.

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

De hond kan niet alleen zijn, dus ook niet in een bench. De oplossing; de hond niet langer alleen laten dan dat hij alleen kan zijn. Elke keer dat je hond toch langer alleen is, heeft hij weer een paniek-ervaring erbij en wordt het moeilijker en moeilijker hem vertrouwen te geven..

Wij hebben hier een hond gehad die verlatingsangst had naar 1 persoon . Hij kon dus en niet alleen thuis zijn, maar de eerste week ook niet zonder mij. Ik kon hem niet aan een ander overlaten.

Duidelijk is jouw situatie niet ingesteld op je opvanghond. Heel erg jammer.. :'(

Misschien kan je een buurvrouw vragen voor jou boodschappen te halen en dat jij aan de slag gaat met het opbouwen van het alleen zijn, het vergroten van het vertrouwen van de hond en zijn zelfstandigheid?

honden page profiel HugoHugo

honden foto van Hugo

kijk eens of je hem/haar kan neppen. kijk eens wat hij doet als je een radio aan laat staan, misschien dat hij stemmen al vertrouwd :-D

honden page profiel SandySandy

honden foto van Sandy

wat erg voor je , als het bestuur je niet wil helpen dan zou ik zeggen breng hem terug naar de opvang

Anoniem (Gast)

" wat erg voor je , als het bestuur je niet wil helpen dan zou ik zeggen breng hem naar de opvang in zuidwolde leg het hele verhaal uit .
wat ik alleen niet snap is dit de asiels zitten hier in nederland ook vol waarom moet je dan een hond uit spanje of weet ik waar weg halen, die honden die hier zitten hebben ook hulp nogig.
ik vind dat de honden hier voor gaan inplaats van uit buitenland, ik ben een leek op honden uit het buiteland halen geen ervaring mee,maar ik weet wel dat alle honden die daar weg komen hebben iets of ze zijn ziek en moeten hun leven lang medicijnen hebben of ze kunnen niet alleen zijn en zo zijn er nog wel meer dingen.
maar toch wil ik je sterkte wensen met je probleem. "


Wat een onzin, dat 2e gedeelte. Ja, er zijn heus wel honden met problemen, die uit het buitenland komen, maar om nou gelijk te zeggen dat alle honden een gedragsprobleem hebben, of de rest van hun leven medicatie moeten slikken..
Waar heb je dat vandaan???

Ts, inderdaad gewoon achter het bestuur aan. Ze kunnen je echt niet zo laten zitten! Belachelijk gewoon.
Zou je voor nu anders niet je boodschappen kunnen bestellen bij bijv. de Albert Heijn?
In ieder geval heel veel succes, hopelijk komt er snel een goede oplossing.

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

wat rot zeg en wat een organisatie... krijg je niet eens een bench terug....
kan die nieuwe mensen van gastgezin dan niet de hond op komen halen ?
en als je nu wel een nieuwe bench krijgt en de hond daar in voert... dan gaat hij zich misschien ook wat lekkerder voelen in de bench.... opbouwen....
en anders misschien iets als een thundershirt of iets kalmerends wat geen kwaad kan...

suc6 ermee

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

" wat erg voor je , als het bestuur je niet wil helpen dan zou ik zeggen breng hem naar de opvang in zuidwolde leg het hele verhaal uit .
wat ik alleen niet snap is dit de asiels zitten hier in nederland ook vol waarom moet je dan een hond uit spanje of weet ik waar weg halen, die honden die hier zitten hebben ook hulp nogig.
ik vind dat de honden hier voor gaan inplaats van uit buitenland, ik ben een leek op honden uit het buiteland halen geen ervaring mee,maar ik weet wel dat alle honden die daar weg komen hebben iets of ze zijn ziek en moeten hun leven lang medicijnen hebben of ze kunnen niet alleen zijn en zo zijn er nog wel meer dingen.
maar toch wil ik je sterkte wensen met je probleem. "


Wat een wijsheid zeg...
Kijk eens op mijn profiel naar Paco, Terra en Saltarin.
Dat zijn 3 spanjaardjes. En nee, ze hebben geen gedragsproblemen, hebben ook niet "iets", en moeten geen medicijnen slikken...

On topic : @Zonnig01 :
Heb je al antwoord van het bestuur?
Een beetje een goeie stitchting zoekt namelijk tot ze een oplossing hebben gevonden.
Het kan ook niet dat je geen vervangbench krijgt...
Of dat je er niet 1 mag gaan kopen die vergoed wordt achteraf.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" De hond kan niet alleen zijn, dus ook niet in een bench. De oplossing; de hond niet langer alleen laten dan dat hij alleen kan zijn. Elke keer dat je hond toch langer alleen is, heeft hij weer een paniek-ervaring erbij en wordt het moeilijker en moeilijker hem vertrouwen te geven..

Wij hebben hier een hond gehad die verlatingsangst had naar 1 persoon ook niet zonder mij. Ik kon hem niet aan een ander overlaten.

Duidelijk is jouw situatie niet ingesteld op je opvanghond. Heel erg jammer.. :'(

Misschien kan je een buurvrouw vragen voor jou boodschappen te halen en dat jij aan de slag gaat met het opbouwen van het alleen zijn, het vergroten van het vertrouwen van de hond en zijn zelfstandigheid? "


Hier sluit ik me helemaal bij aan, het is nl bekend dat veel herplaatsers waar dan ook vandaan de eerste tijd niet alleen kunnen zijn.

Ik zou een goede vriend, vriendin, buur, of familielid de situatie uitleggen en daar hulp vragen of zij de eerste tijd je boodschappen mee willen nemen. Of een winkel die thuisbezorgd. Om nu de hond weer te gaan herplaatsen, ik weet niet, van hot naar her slepen met honden ben ik zelf niet zo voor.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

jeetje wat vervelend. misschien daarna maar voor een andere organisatie opvangen?

als je dat natuurlijk nog wilt? want zo is het opvangen niet zo leuk meer.

ik hoop dat je een oplossing vind!!
zelf vang ik ook op, maar ik wete ook even niet wat je kan doen

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

" ik ben een leek op honden uit het buiteland halen geen ervaring mee,maar ik weet wel dat alle honden die daar weg komen hebben iets of ze zijn ziek en moeten hun leven lang medicijnen hebben of ze kunnen niet alleen zijn en zo zijn er nog wel meer dingen.
maar toch wil ik je sterkte wensen met je probleem. "


sorry ik heb ook al wat honden opgevangen en stages gelopen in een enderlands dierenasiels beide zie je hetzelfde. hele leuke honden die niets hebben, maar ook honden die wel iets hebben (medicijnen,een ziekte,gedragsproblemen o.i.d dus zowel in NL als in het buitenland omdat iemand een buitenlander is zou die veel meer mankeren waar slaat dat nu op ?

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Gewoon niet meer opvangen, je kan het duidelijk niet aan. Je kan niet inschatten wat her vraagt om een hond op te vangen.

Ik hoop dat de hond zo snel mogelijk naar een ander opvnggezin gaat, de hond wordt hier de dupe van.

Je vliegt van het een naar het ander, er is al zo vaak gezegd je goed voor te bereiden. De site van buzhonden is je ook al vaak genoeg als tip gegeven, maar het hondje moest meteen komen.

Jammer hoor.

Elke hond die nieuw bij jouw in huis komt, moet wennen enz. Dat is een behoorlijke investering.

Je bent er duidelijk niet aan toe, en hebt het niet overzien.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik heb gehoord dat er een oplossing voor de hond wordt gevonden. Het verhaal van Zonnig is niet niet compleet, de stichting is heel hard bezig om de hond weg te halen. De hond moet verplaatst worden van Groningen naar Limburg. Maar er wordt aan gewerkt. Over de vergoeding is ze ook niet eerlijk geweest.

Ik schrijf dit, omdat er ook goede stichtingen zijn. Een verhaal heeft twee kanten.

honden page profiel KaatjeKaatje

honden foto van Kaatje

" Gewoon niet meer opvangen, je kan het duidelijk niet aan. Je kan niet inschatten wat her vraagt om een hond op te vangen.

Ik hoop dat de hond zo snel mogelijk naar een ander opvnggezin gaat, de hond wordt hier de dupe van.

Je vliegt van het een naar het ander, er is al zo vaak gezegd je goed voor te bereiden. De site van buzhonden is je ook al vaak genoeg als tip gegeven, maar het hondje moest meteen komen.

Jammer hoor.

Elke hond die nieuw bij jouw in huis komt, moet wennen enz. Dat is een behoorlijke investering.

Je bent er duidelijk niet aan toe, en hebt het niet overzien. "


Natuurlijk mag je dat vinden, maar dat is niet echt iets wat de TS helpt in dit geval.

Ik hoop dat het bestuur vlug met een passende oplossing komt.
En zijn er geen collega's, kennissen of iemand aan wie je kunt vragen met je naar de opvang te rijden?
Betaal je gewoon het benzinegeld en dan zijn er vaak genoeg mensen die je kunnen helpen. Je moet het gewoon vragen. Of zorgen dat je boodschappen thuisbezorgd worden en er de komende week het beste van maken.
Als jij er gewoon bent is een bench niet nodig.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

"

Natuurlijk mag je dat vinden, maar dat is niet echt iets wat de TS helpt in dit geval.

Ik hoop dat het bestuur vlug met een passende oplossing komt.
En zijn er geen collega's, kennissen of iemand aan wie je kunt vragen met je naar de opvang te rijden?
Betaal je gewoon het benzinegeld en dan zijn er vaak genoeg mensen die je kunnen helpen. Je moet het gewoon vragen. Of zorgen dat je boodschappen thuisbezorgd worden en er de komende week het beste van maken.
Als jij er gewoon bent is een bench niet nodig. "


Omdat de hond direkt weg moet, kan ze op kosten van de stichting een auto huren en kan ze de hond zelf brengen, dit was ook har doel...de hond moet zo snel mogenlijk weg....ver ben ik er klaar mee.

Helmadix (Gast)

ik denk dat veel honden de eerste weken moeilijk alleen kunnen zijn. Onze asielhond ook, was gewoon heel bang, alles nieuw enz, wilde niks fout doen, stonk een uur in de wind van de stress, heel zielig. Inmiddels kan hij super alleen zijn en is hij juist heel rustig.
Ik wil alleen maar zeggen dat ik het niet vreemd vind, hoeft niet gelijk een gedragsprobleem te zijn, met veel rust en tijd kan het goed overgaan.

Fijn Hanna, dat er een oplossing komt.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Het is fijn dat je hart er open voor stond om een hond op te vangen.
Maar dit zijn honden met een trauma die kunnen de eerste weken geen sec alleen zijn.
Het is altijd raadzaam dat er iemand thuis is, de hond in een bench stoppen is geen oplossing je weet niet wat het dier meegemakt heeft.
Raar van de organisatie om jou niet beter door te screenen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat de Ts het misschien niet aankan is mogelijk, echter is het niet de taak van een organisatie om dit van te voren te bepalen?
Je kan immers niet bij jan en alleman zomaar honden gaan plaatsen.
Vind het ook raar dat je dit een soort van uitvecht op een openbaarforum ipv het gewoon te laten gaan en de TS hier persoonlijk op aanspreekt (blijkbaar weet jij de ins en outs van de organisatie)

Dat je de bench niet vergoed krijgt sjah dat kan natuurlijk het is en blijft een organisatie die het geld niet op de rug heeft groeien.
Immers kan je een opvanghond niet gelijk alleen laten en daar had je vtv over na moeten denken.
Als er van groningen naar limburg vervoerd moet worden kan daar even tijd overheen gaan uiteraard dit is niet zomaar geregeld zelfs in een bedrijf met tig mensen en een goede planner werkt dit niet zo dus bij een stichting met neem ik aan vrijwilligers al helemaal niet.

Mensen los dit samen op dus organisatie met de TS inplaats van alles op een openbaarforum te gaan gooien en halve waarheden te gaan vertellen.

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Hmmm, in een eerder topic dat je geopend hebt met de vraag: Singel en een hond mogelijk?
Werd het je al genoeg afgeraden om een hond te nemen omdat je:
A- fulltime werkt
B- totaal geen vrienden hebt, of zelfs maar kennisen
C- totaal geen contact met familie...

Het is idd voor de hond te hopen dat hij snel herplaatst kan worden.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

De TS mag wel een stichting aanvechten, maar als je achter de waarheid komt, mag je niets zeggen...wat een onzin zeg.

Ik ga voor herplaatsers, en ben eerlijk. Heb verder niets met deze stichting te maken.
Verder wordt er door de stichting wel degelijk voor een oplossing gezorgt, en is het niet zoals TS het verteld.

Wat de screening betreft, ja dit kan mis gaan.
Val mij dus niet aan dat dit op een openbaar forum wordt uitgevochten, ik ben geen topic opener.

Fijne dag!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ben het volledig eens met Hanna ! Er zijn altijd twee kanten aan een verhaal !! En het is mij ook wel duidelijk dat de TS aan dingen begint en dan pas begint te beseffen wat het inhoudt. En wie is de dupe, de hond !!

Ik hoop dat de Stichting de arme hond daar snel weg heeft, want dit is voor hem ook niet goed !! Iemand met meer ervaring zal een stuk beter zijn !!

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Je hebt het netjes gezegd hoor Hanna ;-)

Ik hoop voor de hond dat 'ie snel een warm mandje vindt.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

ik vind zo een hulpkreet mischien beter bij de hond passen,
voor hem is een aanpassing en een help wat gebeurd hier allemaal en men laat mij hier plots alleen.

als je voor zoiets kiest dan ga je ervoor en leer je de hond alleen zijn.

ik vind het erg,het hondje voldoet niet onmiddelijk want niemand is perfeckt, dus dringend moet dat beestje weg,

volgende keer eerst nadenken.
een hond of pup is niet alleen zonneschijn.

honden page profiel Zonnig01Zonnig01

Oh Hanna ; ik dacht al je komt mij bekend voor.

In de eerste intantie gaat de hond helemaal niet naar Limburg en in de 2e plaats kreeg ik gisteravond te horen dat de kosten van een huurauto niet zouden worden vergoed. Ik sta er versteld van hoe klakkeloos je zomaar dingen van mensen aanneemt. Daarnaast heb ik de adviezen van de organisatie overgenomen en uitgevoerd.

Gisteravond heb ik uiteindelijk een mail naar het bestuur gestuurd. Ik kreeg vanmorgen pas te horen dat het wordt vergoed. ( Gisteren was dit dus niet het geval. )

Op de andere site ga je al tekeer, dus ik snap niet waarom je dit op deze site ook moet doen. Op de andere site houden jullie elkaar het hand boven het hoofd en krijg ik allerlei rottigheid naar mijn hoofd.
Op deze site hoop ik wel gewoon met mensen in gesprek te kunnen gaan.

honden page profiel Zonnig01Zonnig01

" Oh Hanna ; ik dacht al je komt mij bekend voor.

In de eerste intantie gaat de hond helemaal en in de 2e plaats kreeg ik gisteravond te horen dat de kosten van een huurauto niet zouden worden vergoed. Ik sta er versteld van hoe klakkeloos je zomaar dingen van mensen aanneemt. Daarnaast heb ik de adviezen van de organisatie overgenomen en uitgevoerd.

Gisteravond heb ik uiteindelijk een mail naar het bestuur gestuurd. Ik kreeg vanmorgen pas te horen dat het wordt vergoed. ( Gisteren was dit dus niet het geval. )

Op de andere site ga je al tekeer, dus ik snap niet waarom je dit op deze site ook moet doen. Op de andere site houden jullie elkaar het hand boven het hoofd en krijg ik allerlei rottigheid naar mijn hoofd.
Op deze site hoop ik wel gewoon met mensen in gesprek te kunnen gaan. "

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Volgens mij val ik jou niet aan hoor Hanna, vraag me alleen af waarom iets op een bepaalde manier op een openbaarforum wordt neergezet.

Ik ken zowel jou als de TS niet en lees de TS haar verhaal plus de reacties erop zonder verder de achtergrond te weten en geef mijn reactie dus op wat ik weet.
Niemand zegt ook dat je de waarheid mag zeggen maar waarom zou jij dit moeten doen en laat je dit niet over aan de stichting ism de TS.
Je had ook kunnen zeggen "er zitten 2 kanten aan dit verhaal, de TS is niet helemaal eerlijk er wordt door de stichting wel degelijk een goede en nette oplossing gezocht" klaar.

Maargoed dit wordt weer een discussie, ik hoop alleen voor de hond dat deze situatie zo snel mogelijk wordt opgelost en dat de stichting in het vervolg beter kijkt welke hond ze waar plaatsen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Spoed ! Hulp nodig !" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Senna is er helemaal klaar voor!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^