Rocky

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yanupa le ParisYanupa le Paris

honden foto van Yanupa le Paris

Ik wil graag een tweede hondje erbij.

Even voor de mensen die nu denken maar je had toch al een tweede hond?
Dat klopt Finn, een mechelse herder kruising van 4 maanden oud. Al na een paar weken kwam ik er bij finn achter dat hij niet gelukkig was, ik woon in een flat op de derde verdieping, nu is dat op zich geen probleem, maar ik heb geen tuin. En hoe vaak ik ook met hem lekker ging wandelen naar het park waar hij los kon, werd hij er niet gelukkiger op. Hij heeft een week bij een vriendin gelogeerd die wel een grote tuin heeft en daar bloeide hij helemaal op hij kon de hele dag lekker buiten ravotten en doen en hij was helemaal in zijn element daar.Toen hebben we in goed overleg besproken dat hij bij haar zou gaan wonen, hoe jammer ik dat ook vond/vind maar was voor hem het beste.

Aangezien ik wel nog steeds graag een tweede hondje wil waar ik lekker mee bezig kan zijn ben ik opnieuw op zoek gegaan naar een hondje dat bij ons past op de flat, (er is ruimte zat voor twee honden, er is alleen geen tuin waar ze heen kunnen).

Ik ben gaan nadenken over wat ik dan graag wil, het liefst heb ik een grote hond, ik ben gek van de mechelse herder, maar ook van de rottweiler. Maar dat is gewoon niet te doen met mijn woning.
Ik wil geen pup, want ook dat heb ik gemerkt is niet echt makkelijk op de derde verdieping zonder balkon. Dus ben ik uitgekomen bij een herplaatser/asielhond. Deze honden verdienen ook een nieuw leven.

Ik was aan het rondneuzen, op marktplaats maar daar haal ik liever geen hond vandaan, heb zelf al twee maal meegemaakt dat je opgelicht wordt, niet alleen wat betreft dieren kopen maar ook andere dingen. Het is geweldig dat zoiets bestaat maar niet alle mensen erop zijn te vertrouwen.

Daarna ben ik de honden gaan bekijken in het asiel hier in de buurt, er zitten op dit moment zeven honden. Stuk voor stuk allemaal lieverds om te zien op de foto. Helemaal onderaan de pagina stond een Rocky.

Rocky is een kruising ruwharige teckel met een ruwharige jack russel. Hij is 1,5 jaar oud. Ik was opslag verlieft toen ik zijn foto's zag. Ik heb meteen gebeld en een afspraak gemaakt om vanmiddag te komen kijken. Dat was goed, ff na tweeën mocht ik komen en ze zeiden er meteen bij neemt u de hond die u al heeft meteen mee om te kijken of er een klik is.

Dus zo gezegd zo gedaan. Eerst ben ik alleen naar binnen gegaan om kennis te maken met Rocky, toen ik hem live zag was ik al verkocht. Rocky heeft een rugzakje, is heel angstig en wisselvallig naar vreemde mensen. Hij stond dan ook van achter in zijn hok luid keels tegen mij te blaffen. Hij is slecht gesocialiseerd en kan niet met alle reuen overweg. Hij is wel gecastreerd. Zijn oude eigenaren hebben afstand gedaan omdat ze door omstandigheden niet meer voor hun honden kunnen zorgen, deze mensen hebben Rocky gehad vanaf 6 weken, wat natuurlijk veel te vroeg is. Hij heeft geen training gehad en kent alleen het commando zit.
Dit alles maakt mij allemaal niet uit, Met de goede begeleiding en heel veel geduld kan ik hem opnieuw socialiseren, en ook het trainen is geen probleem. Ook blaft hij als de deurbel gaat, en ook dat ik geen probleem voor mij dat hoort er nou eenmaal bij en dat weten de mensen aan mijn deur iig dat ze niet zomaar binnen hoeven te komen.

Na dat ik met Rocky kennis had gemaakt heb ik Beau erbij gehaald. Er liep een mechelse herder op het andere erf rond dus daar was beau eerst op gefocust. Daarna ging hij al blaffend op Rocky af. Beau zal hem niks doen, maar laat wel altijd zien dat er met hem niet valt te sollen. en zeker als hij een hond voor de eerste keer ziet. Ik vond het op zich wel goed gaan maar beau kan heel dreigend overkomen als hij zo tegenover je staat, hoe klein hij ook is.

Ik kon nog niet meteen zeggen dat er een klik was tussen beide honden. Rocky is toen terug gegaan naar zijn hok en wij zijn weer naar voren gelopen. De medewerkster van het asiel zei dat ik er goed over na moet denken of ik dit wil, want beide honden gaan elkaar wel versterken. Verder zei ze ook nog dat Rocky en ik iig een goede match zijn en dat ze vond dat ik heel goed met hem omging. We hebben afgesproken dat ik morgen weer samen met Beau heen ga om samen met Rocky te gaan wandelen. Ook een stukje buiten het terrein van het asiel.

Ik ben al helemaal verkocht maar het moet tussen Beau en Rocky ook goed zitten anders wordt het hem niet.
Graag tips en adviezen hoe ik het kan aanpakken.

Zo een lang verhaal geworden, ik hoop dat jullie er een beetje wijs uit konden worden.
Hier nog een paar foto's van Rocky. (hoop dat het lukt om ze in te voegen haha)



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rocky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

helaas kan ik niet voor je beslissen. maar het klnikt goed overdacht!
nou vind jij het geen probleem als de hond blaft maar je buren?

ik heb een husky op een flat en die is helemaal gelukkig hier, denk dat het niet perse aan het ras ligt wat wel en niet op een flat kan maar in jouw geval gewoon aan de andere hond.
ik vind een tekkel ook een typische tuin hond maar dat zeggen ze van huskies ook........

ik weet dat als je een hond erbij wilt het blijft kriebelen, begrijp je helemaal en ik hoop dat je geduld blijft houden totdat de perfecte hond tegen komt.

ben benieuwd hoe het morgen gaat.

honden page profiel Yanupa le ParisYanupa le Paris

honden foto van Yanupa le Paris

" helaas kan ik niet voor je beslissen. maar het klnikt goed overdacht!
nou vind jij het geen probleem als de hond blaft maar je buren?

"


Ik heb gelukkig hele makkelijke buren die het hun niks aantrekken als de honden naar hen blaffen.
Ze blijven zelfs staan totdat Beau weer stil is zodat beau niet wint.
Dus dat zit wel goed.

Ik laat uiteraard even weten hoe het morgen gaat.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Hoe is het gegaan??
Ben benieuwd.

honden page profiel Yanupa le ParisYanupa le Paris

honden foto van Yanupa le Paris

" Hoe is het gegaan??
Ben benieuwd. "


Ik ben nog twee keer geweest met beau. Maar ook beide keren liet beau blijken dat hij het niet leuk vond.

dus heb ik helaas besloten het niet te doen. Beau moet wel met de tweede hond overweg kunnen. We zoeken/kijken rustig verder.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Heel verstandig dat je het dan niet doet.

Beide honden moeten het leuk vinden.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

toch even een kantekening voor je, je andere hond heb je weggedaan omdat tie niet gelukkig bij je is, heeft dat nou met de tuin te maken ? een hond waar je genoeg mee doet, is toch niet alleen gelukkig met een tuin.

voor jou is het ook belastend twee honden, denk daar eens rustig over na, een herplaatser is mooi als je daar voor kiest, maar veel meer werk dan een gesettelde pup , een herplaatser heeft toch vaker een rugzakje mee, ben je veel meer bezig, en wie weet wil die hond ook wel een tuin, dus denk er eens goed over na voor je een tweede hond neemt, nu kon de andere hond mooi bij je vriendin, maar wil niet zeggen dat als deze hond ook niet gelukkig is zonder tuin dat je hem dan ook zo geplaatst krijgt. of dan maar asiel terug ? nee toch, dus heel goed nadenken.

honden page profiel Yanupa le ParisYanupa le Paris

honden foto van Yanupa le Paris

" toch even een kantekening voor je, je andere hond heb je weggedaan omdat tie niet gelukkig bij je is, heeft dat nou met de tuin te maken ? een hond waar je genoeg mee doet, is toch niet alleen gelukkig met een tuin.

voor jou is het ook belastend twee honden, denk daar eens rustig over na, een herplaatser is mooi als je daar voor kiest, maar veel meer werk dan een gesettelde pup , een herplaatser heeft toch vaker een rugzakje mee, ben je veel meer bezig, en wie weet wil die hond ook wel een tuin, dus denk er eens goed over na voor je een tweede hond neemt, nu kon de andere hond mooi bij je vriendin, maar wil niet zeggen dat als deze hond ook niet gelukkig is zonder tuin dat je hem dan ook zo geplaatst krijgt. of dan maar asiel terug ? nee toch, dus heel goed nadenken. "


het grootste probleem was de tuin idd. Hij is bij mijn broer niet een vriendin.

overigens was hij een pup en kon hij niet mee fietsen of hele lange strand wandelingen maken, het was tenslotte een hond die sneller hd/ed zou kunnen ontwikkelen. En dat mag ook allemaal nog niet met een pup. Aangezien ik dit heel graag doe met mijn honden en ze graag overal mee naartoe neem, moest hij vaak alleen thuis blijven.

Bedankt dat je je me hierop wijst, ik heb hier inderdaad goed over na gedacht. Twee honden kan ik heel goed aan. Maar omdat ik vaak weg ben door middel van fietsen en naar het strand met Beau zat Finn wel vaak alleen. En ik kon hem dan niet in de tuin stoppen zodat hij daar lekker kon ravotten. Dus vond ik dat niet de ideale situatie.

IK kijk rustig verder naar een hondje dat bij ons beide past, en dat ook lekker mee kan fietsen en andere inspannende activiteiten kan doen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sorry, je broer , en niet je vriendin, :-D

vind het heel goed dat je er echt over nadenkt, en kijk als je een hond erbij wilt hebben, alle begrip. maar een tuin daarvoor is geen uitgangspunt hoor. :-D

en ik bedoel het goed, ben altijd bang dat het niet lukt en dat de hond dan weer ergens anders naar toe moet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rocky" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: stafford gedumpt in plastic zak
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^