Jonge pup in 3 verschillende gastgezinnen..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Zoals sommige weten ben ik al weer op zoek naar een nieuw hondje.

Mijn vriend heeft een pup gezien waar hij wil kijken en enthousiast over is! Ik iets minder maar goed, het begin is er.. De pup is 3 maanden en nu 4 weken in Nederland en wegens omstandigheden zit ze al in het 3e gastgezin.. Ik vraag me af in hoeverre dit invloed kan hebben in het hechtproces van de hond zeg maar..

De reden dat ze al 2 keer verplaatst is kan het hondje zelf overigens niks aan doen. En we gaan haar zaterdag op zoeken. En ik vind haar schattig hoor, maar het zou niet een hondje zijn wat ik zou uitkiezen..

Het hondje wat ik zo leuk vind en mijn vriend wat minder komt 5 demcember naar Nederland! Dus hem gaan we ook zeker opzoeken.

Nu dacht ik ook al, nou dan hebben allebei een eigen hond! Leuk, samen wandelen, samen puppycursus etc. Maar dit wordt te druk natuurlijk.. Ik kan in mijn enthousiastme nog wel eens doordraven ;-)

We hoeven heus niet gelijk een beslissing te nemen uiteraard. Als we allebei bij ons standpunt blijven zoeken we nog even verder tot we een hondje tegenkomen wat we beide leuk vinden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jonge pup in 3 verschillende gastgezinnen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

hoe weet je of het niet aan de hond ligt? sommige honden hebben inderdaad pech.
mijn hond was 10 maanden en was zn 6e eigenaar. alhoewel ik hem geweldig vind en hij een allemansvriend is zal ik nooit zo n sterke band met krijgen wat ik met mijn andere 2 heb.
het voordeel hiervan is wel dus dat hij elk mens leuk vind en die andere van mij wat minder in ruil t.o.v wij als hond/baas.
ik denk dat het ook wel per hond zal verschillen.
wel vind ik dat je allebei achter de keus moet staan. en ga niet op het uiterlijk af!

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Je hebt een punt dat je niet alleen op het uiterlijk af moet gaan, maar dit doe je (on)bewust misschien toch. Ik vind alle honden leuk en schattig echt waar. Maar ik wil het wow effect, wat ik bij haar niet heb, en bij een ander hondje wel. Iets wat je aantrekt, en dat heb ik niet als ik haar foto;s bekijk. Dit beteken niet dat ik haar geen kans wil geven daarom wil ik best wel kijken. Want dan kun je heel anders tegenover het hondje staan natuurlijk..

Het eerste gastgezin had zelf een aantal honden, wat logies honden en deze pup en haar zusje. Plotsling moesten ze afscheid nemen van een hond van hunzelf, en dit heeft natuurlijk een impact gehad en het was te druk met alle honden. Dus toen ging ze een weekend bij iemand anders om na het weekend bij het gastgezin geplaatst te worden waar ze nu zit.

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

mag ik vragen wat voor hond jullie precies zoeken?

honden page profiel delilah, (mede)baasje van drumdelilah, (mede)baasje van drum

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

" mag ik vragen wat voor hond jullie precies zoeken? "


misschien stond dit in een ander topic?

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

ja dat gebeurt idd vaak en te makkelijk dat stichtingen honden van gastgezin naar gastgezin laten gaan,ik heb ook 3 jr opvang gedaan en ik was hier altijd nogal op tegen maar soms gaat het niet anders,idd meestal echte redenen maar ook soms ivm vakantie wat ik niet snap als je weet dat je vakantie voor de deur hebt moet je niet aan opvang beginnen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Het hangt helemaal van het hondje in kwestie en de opvangers af. Dat andere hondje heeft misschien wel te weinig contact met mensen gehad.
Het zou tactisch wel eens goed uit kunnen pakken om voor het hondje te gaan waar je vriend voorkeur voor heeft. Grotere kans dat ie meer meedoet met het opvoeden en verzorgen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik denk niet dat de hond er zoveel last van gaat hebben.
Het zijn niet lange periodes geweest en continue korte periodes dat hij verbleef bij de gastgezinnen.

Het wauweffect ja ik snap wat je bedoelt maar dat wauw effect is al snel weg als blijkt dat het hondje die in de opvang ohh zo lief en leuk was uiteindelijk een vervelend hondje is die een mooie kop heeft maar totaal niet is wat je verder zoekt.

Tuurlijk kijk je ook naar het uiterlijk maar ook zeker naar het karakter en innerlijk van de hond.

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Bedankt voor julie reacties!

We hebben het op een laag pitje gezet. We gaan eind december eerst naar Spanje. De vrouw die ervoor heeft gezorgd dat onze vorige hond naar Nederland kon komen begint met een aantal andere vrijwilligers een nieuwe stichting, en zijn nu letterlijk en figuurlijk aan het opzetten en opbouwen. Dus ik ben spullen aan het inzamelen en die brengen we dan eind december die kant op..

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

He Joyce, wow, plannen voor een nieuw hondje?
Als je naar spanje gaat, weet ik zeker dat er een hondje op jullie pad komt.
Misschien wel mooi om het even zo op z'n beloop te laten, wie weet??
Ik vind het geweldig dat jullie naar Spanje gaan, hou je ons op de hoogte??
Pootje van Santa! :-)

honden page profiel Ellen met Noah en Flinn!Ellen met Noah en Flinn!

honden foto van Ellen met Noah en Flinn!

Een hond kiest niet om naar 3 verschillende eigenaren te gaan.
Ik vind ook niet dat je dat de pup kwalijk kan nemen;
hij kan er niets aan doen.

Ik zou gewoon de pup opzoeken, en kijken of het klikt.

Als je hem defenitief houdt, hecht hij zich wel aan jullie hoor!

Succes

honden page profiel ChiroChiro

honden foto van Chiro

Hoi Anna,

Ja zoals je wist was ik al aan het bedenken hoe ik iets kon betekenen voor de stichting en de honden. En ik denk dat het deze manier is ;-) We hebben eind december 2 weken vakantie, en ik was aan het denken gegaan. Toen ik van de week een mailtje las van Maaike dat er onenigheid was daar, en dat zij en nog een aantal vrijwilligers uiteindelijk hebben besloten zelf een nieuwe stichting en shelter op te richten wist ik het eigenlijk al. Alleen moest ik mijn vriend nog zover krijgn haha. Er zijn al veel mensen die spullen willen doneren, ik heb ook dierenwinkels benaderd die ook voor ons bezig zijn, ik ga morgen uitzoeken of we ergens een busje mee kunnen krijgen bij een auto verhuur bedrijf waarbij alleen de brandstof kosten hoeven te betalen. En dan over 2 weken die kant op! Dan is Chiro zijn zinloze dood niet voor niet geweest zeg maar, hoe zonde het ook is dat er eerst een hondenleven ontnomen moet worden voor er zoiets opgang komt maar goed dat is een ander verhaal..

Ellen ik snap je reactie, en het was ook niet banketstaaf naar de pup toe.. Ik weet zeker dat zij een goed thuis gaat krijgen! Alleen niet bij ons, omdat we even met iets anders bezig zijn.

Onze tijd komt nog, en wie weet komen we in Spanje een leuk hondje tegen wat ons beide ligt inderdaad Anne.. Maar dat zien we dan wel, eerst maar eens alles rond krijgen, is een hoop geregel haha!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jonge pup in 3 verschillende gastgezinnen.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: goed idee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^