puppy heeft diaree ,welke voeding adviseren jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel loreenloreen

honden foto van loreen

Hoihoi ik heb sinds vrijdag een mechelse herder/hollandse herder pup.Alleen word ik werkelijk gek dat hij alles maar eet.Hij is nu dus ergens ziek van hij heeft vannacht 2 keer over gegeven,en heeft wel wat water gedronken en maar een paar brokjes.Diaree is echt heel waterig.Hij krijgt prins brokken en s avonds prins natvoer(vriezer).Maar heb ook het idee dat hij niet zo heel gek is op het voer alleen het natvoer.Van de brokken blijft er altijd nog veel staan.Welk voer geven jullie ,wat niet al te duur is?ik kijk nu op zooplus iemand ervaring met bosch puppyvoer? graag jullie reacties :-) alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy heeft diaree ,welke voeding adviseren jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Wij hebben ook een pupje die in het begin heel erg diarree had. Alleen bij ons lag het aan het voer wat we mee hadden gekregen van de fokker. Daar kan Diesel niet goed tegen. De tweede nacht dat hij bij ons was, heeft hij tot 3 keer toe de hele bench volgepoept met diarree, langs de tralies af naar beneden.. Paar dagen aangekeken en toen we toch naar de DA moesten, hebben we direct gevraagd wat we ermee moeten doen, Hij poepte wel 10keer op een dag!
We zijn accuut moeten overstappen op Royal Canin (gelukkig heeft hij van voerverandering geen last gehad), maar sindsdien doet hij het fantastisch! Hij poept nu 3 keer per dag ongeveer, drinkt goed, ontzettend speels en zijn vacht glimt ontzettend, dat iedereen vraagt hoe wij het voor elkaar krijg dat zijn witte vachtje zo blinkt!
Diesel eet ook alles wat op de grond ligt, maar dan ook echt alles!
Hij is vorige week ontzettend ziek geweest :'( , weer de hele bench volgepoept met diarree, aantal keren overgegeven, geen fut, alleen maar willen slapen.. Beschuit at hij wel, brokken niet..
Dus we hebben gemengt.. 2á3 dagen heeft het geduurd voordat hij weer de oude was, maar hij had gewoon wat gegeten waar hij eigenlijk vanaf moest blijven, waardoor hij ziek is geworden ;-)

honden page profiel loreenloreen

honden foto van loreen

Hoi suzan,

Ja mijn pupje kreeg je geloofd het of niet brinta bij de fokker,lekker goedkoop en kwa puppy brokken volgens mij van de aldi.Ik twijfel of het het voer is want meneer eet werkelijk alles wat op de grond ligt gisteren had hij opeens een oude kleine kerstbal in zijn mond :S.Vind het levensgevaarlijk.Dus de kans dat hij iets van de straat heeft geplukt terwijl ik het even niet zag is groot.Royal canin vind ik echt te prijzig helaas.Had al mijn katten destijds erop maar ging echt failliet.

Hij schijt iig niet zijn bench onder maar spugen wel :( vannacht 2 keer en gelukkig niet meer daarna.Maar hoe krijg ik zijn maagje tot rust terwijl hij wel wat binnen krijgt?

gr

honden page profiel Suzanne & DieselSuzanne & Diesel

honden foto van Suzanne & Diesel

Oh, dat is wel erg makkelijk van de fokker.. Erg jammer natuurlijk, maar helaas is daar niks aan te doen. Wij hebben maar een hondje, dus met Royal Canin is het wel te doen, hoewel als ik afreken: een zak van 2 kilo voor 15€ vind ik het ook wel erg prijzig hoor!
Veel mensen om me heen hebben tegen me gezegd dat kip met rijst of rijstwater erg goed helpt tegen de diarree, maar of het ook het maagje rustig maakt, zou ik niet durven te zeggen..
Zelf heb ik hem beschuit gegeven en toen is de diarree ook gestopt..
Maar nogmaals, ik zou niet durven te zeggen of dat het maagje kalmeert!

De kans dat ze iets pakken is inderdaad ook heel groot, Diesel eet buiten: poep, zakdoekjes, eikeltjes, een tijdje geleden liep mijn vriend met Diesel en hij schoot toen in eens de struiken in (was wat later op de avond dus ook best wel donker) en toen kwam hij eruit geholpen met iets waarvan mijn vriend dacht dat het een heel groot blad was.
Diesel mee naar de straatlamp gelopen en toen kwam hij er pas achter dat het een dode vogel was..
Dus hier op het stuk ligt een uiteen getrokken vogel, de katten peuzelen er lekker aan en laten de botten liggen, zelf denk ik dus ook dat Diesel daardoor zo ziek is geworden. We kunnen niet altijd zien of hij iets oppakt of niet, dus kleine botjes kan er tussen zijn geschoten, helaas :(

Groetjes

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

een hond is een vleeseter en dan voer je brok met 90% graag? conclusie; kijk in vers vlees hoek hier op hp.
waarschijnlijk heeft je pup ook last van stres, logisch maar dan kan het ook van komen.
succes

honden page profiel RyanneRyanne

honden foto van Ryanne

Wat leuk dat je een pup hebt en al helemaal een Herder!
Ik heb hier namelijk ook net een Duitse herder pup (nu 3 maanden oud).

De fokker voerde hem ook Carnibest (vleesvoer) echter ben ik van mening dat ze beter groeien op brok, wat beter is voor de tanden en makkelijker. Toen ik langzaam overstapte van vlees naar brok, nam hij mij dit ook niet in dank af. Brokken neerzetten en de hond gewoon weglopen, maar nu doet ie alles voor zijn brokken! Gewoon volhouden, hij krijgt vanzelf honger;-)

Ook heeft mijn pup één nacht gehad dat ie alles onder braakte en onder gepoept had in zijn bench. Ik ben de volgende dag gelijk naar mijn DA gegaan, daar hij nog niet al zijn entingen had gehad en hij ook duf was. Toen is mij ook het advies gegeven (naast de medicijnen) om hem een paar dagen op rijst en gekookte kipfilet te zetten ipv brok.
Dit heeft uitstekend geholpen bij mijn pup! De rijst moet dat wel helemaal tot prut gekookt worden en de kipfilet minimaal erdoorheen voor de smaak.
Ik hoop dat ie snel opknapt! succes :-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ik ben het niet eens met de opmerking dat je hond het beter doet op brokken en dat het beter voor zijn groei en gebid zou zijn.Maar goed dat is jou mening Ryanne.

wat Loreen betreft zou ik goed voer voor je pup kopen ,je pup is tot 8 weken opgegroeid met brinta,wat denk je dat daar aan voeding inzit,logisch dat je pup alles eet wat hij vindt hij heeft gewoon honger.
Haal een of liever vers vlees en werk aan de gezonde groei en opbouw van je pup. je kan dit niet makkelijk afdoen met goedkope brokken, je hondje gaat dan veel tekorten krijgen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Loreen, je weet wel zeker dat je hond niks mankeert? Giardia of zo? Als ik lees wat voor voer je hond bij de fokker kreeg, dan heb ik die fokker niet zo hoog wat betreft verantwoord een nestje fokken. Dan kan het best zijn dat hij één of andere bacterie vanuit het nest mee genomen heeft. Dan kan je voeding veranderen wat je wil, maar dan zal het achterliggende probleem eerst opgelost moeten worden.

Ik vind het altijd maar eng, mensen die niet genoeg geld hebben om goede voeding aan hun hond te geven. Heb je dan wel genoeg geld als hij straks een keer iets mankeert en bijvoorbeeld geopereerd moet worden?

Ik geef zelf Biofood aan mijn honden. Vind het voor een kwaliteitsbrok (bevat veel meer vlees dan RC) een hele redelijke prijs.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als ik het zo lees zou ik trouwens eerst maar eens even langs de dierenarts gaan met hem, want een pup met zulke ernstige diarree, dat is echt niet goed!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy heeft diaree ,welke voeding adviseren jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dalmatier uit het asiel en kat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^