Lotgering, ben er bijna :-)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Nou ik heb de vriezer al staan, nu het vlees nog, dat valt nog niet mee..:-(

Thuisbezorgen is lastig.. Ik werk gewoon 40 uur, ik weet dat dat erg uniek is, en me buren zijn of oud of ook met hun eigen dingen bezig, ik kan niet van hun gaan verwachten dat ze de hele dag thuisblijven en vervolgens gaan sjouwen met mijn kratten hondenvoer..

Vervolgens dacht ik, als ik nou voor me werk de stad uit moet bel ik een dichtsbijzijnde verkooppunt en bestel ik me 4 kratjes en haal het dan meteen op, maar bleek dus weer dat het bij een verkooppunt aanzienlijk duurder werd voor 'zo'n grote bestelling'..

Wat moet ik nou? Wat een gedoe..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lotgering, ben er bijna :-)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja de keuze moet je dan maken, misschien als je de dag belt hoe laat ze komen, dat je buren het toch even voor je kunnen aannemen, en in je vriezer willen stoppen, of anders dat je die tijd naar huis komt.

bestellen ja dan zal je er voor thuis moeten blijven, bellen de dag dat ze bezorgen, de chauffeur weet dan exact hoelaat tie voor je deur staat. :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Up O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat wil je nog meer weten ?christien ? :-D

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

Dagje thuis werken?

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

@Willemijn - Of er echt geen andere optie is.. En hoeveel duurder het ongeveer is bij een verkooppunt..

Ja een dagje thuiswerken, het ken ook te gek natuurlijk.. Me baas ziet me aankomen..

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

" @Willemijn - Of er echt geen andere optie is.. En hoeveel duurder het ongeveer is bij een verkooppunt..

Ja een dagje thuiswerken, het ken ook te gek natuurlijk.. Me baas ziet me aankomen.. "


In onze stad zit een fabriek, dus ik betaal niet meer bij mijn 'verkooppunt'. Maar goed, je wilt niet je buren inschakelen, je kan geen dagje vrij nemen of thuis werken, je wilt het niet bij het verkooppunt halen omdat dat duurder zou zijn. Dan ben ik bang dat er geen verdere oplossingen voor je zijn..

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Ik weet niet waar je woont?.., maar hier In Den haag waar ik me Lotgering haal bij een verkooppunt is het niet veel duurder.
Had de laatste x bv :
-16 Totaal vlees
-10 Vis
-10 Pens voor 28 euro.
Ik neem zelf 2 tassen mee waar de Lotgering ingaat,dus ook geen kosten voor de kratten.


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

neem het advies van liesbeth aan christien. zo kom je toch aan vers vlees toch ? :-D

de anderen opties zijn niet aan de orde voor je, geen buren die je kunnen helpen, geen dag vrij, dan zou ik iets meer uitgeven bij een verkooppunt waar je het zelf dan kan ophalen, mooi op een zaterdag, als je vrij bent.

honden page profiel guidoguido

Is het misschien mogelijk een klein vriezertje beschut buiten te zetten,en dat te vermelden bij je bestelling? De levering wordt in het vriezertje gelegd.Ik ken nog personen die dit doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

goed idee quido. :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

@Suzanne - met alle respect, ik kan toch niet aan mijn buren gaan vragen of ze even een dagje thuis willen blijven, dan vooral even de kratten-inhoud overscheppen, bevroren rollen, want ik heb me eigen kratten, en het dan even ergens koel zetten.. Ja ik vind dat vervelend.. En een dagje ervoor vrijnemen ja dat kan toch niet, me baas ziet me aankomen, "ik moet een dagje vrij want me hondenvoer komt eraan", mensen verklaren me al voor gek dat ik zo moeilijk doe met me voer, toen ik Chels nam wist ik niet beter dan dat mensen hun voer in de supermarkt kochten, en mensen die helemaal een aparte vriezer voor hun hond hadden VOND ik beetje ziekelijk.. Inmiddels heb ik hier geleerd dat een (dure) graanvrije brok wel vereist is, Chels krijgt nu Orijen Red à 80 euro de zak, ze tilt nog d'r neus ervoor op ook maar als ze ergens anders komt eet ze zelfs het kattenvoer nog schrokkend op.. Maar KVV was nog het beste, nou oke, aangezien Chels kritiek krijgt op d'r peperdure brokken ga ik nu weer KVV proberen, maar dat valt ook weer niet mee..

@Willemijn - ik heb geen auto, alleen een bedrijfsbus, daar mag ik geen privé kilometers mee rijden, en als ik iemand anders 20 euro benzinegeld moet gaan geven word het wel een hele dure grap, ken ik net zo goed een 4 euro de kilo KVV gaan geven..

@Guido - ze gaan zeker niet door de steeg achterom en zetten het dan in de schuur..? O-)

Inmiddels heeft een buurman aangeboden om het in Abcoude op te halen, hij moet van de week voor z'n werk naar Nijmegen (vanaf Den Helder) dus hij wil het wel ophalen voor me.. Dan voel ik me nog een beetje bezwaard maar ja het is 1 van de weinge optie's..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Mijn leverancier rekent boven de 100 euro geen bezorgkosten. Een krat totaalvoer kost 29,75 euro. Ik weet niet of dat heel veel duurder is. Tot nog toe hebben ze hier altijd na 18.00 uur geleverd. Wellicht is dit een oplossing ? www.gunshies.nl

De volgende bezorgronde is op woensdag 16 november. Wellicht kun je ze benaderen met de vraag of ze de gewenste bestelling kunnen leveren en of ze ook dan na 18.00 uur bezorgen. Lijkt het je wat bel ze dan vanavond nog, normaal moet je 2 weken van tevoren bestellen.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Boven de 100 euro? Hoe groot is uw vriezer haha :-D Klinkt interessant, als ze er rekening mee willen houden en dan op zo'n tijdstip kunnen komen, dat is top.. Bedankt, zo'n tip zocht ik :-D

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Boven de 100 euro? Hoe groot is uw vriezer haha :-D Klinkt interessant, als ze er rekening mee willen houden en dan op zo'n tijdstip kunnen komen, dat is top.. Bedankt, zo'n tip zocht ik :-D "


Vier kratten is toch meer dan 100 euro ? De kratjes krijg je zo wie zo niet geleverd dus je zit niet met statiegeld. Voor zover ik weet doen ze hun rondje richting Den Helder altijd in de namiddag en zijn hier nog nooit voor 18.00 uur geweest.

Met 4 euro de kilo zit ik snel aan 100 euro hoor ;-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik wou een halve krat Totaal E13,50 een halve krat Totaal met Vis 13,50 en een halve krat Totaal lam/rijst 17,50

Dan ken ik 2 maanden voort had ik berekend.. O-)

honden page profiel SusanneSusanne

honden foto van Susanne

" @Suzanne - met alle respect, ik kan toch niet aan mijn buren gaan vragen of ze even een dagje thuis willen blijven, dan vooral even de kratten-inhoud overscheppen, bevroren rollen, want ik heb me eigen kratten, en het dan even ergens koel zetten.. Ja ik vind dat vervelend.. En een dagje ervoor vrijnemen ja dat kan toch niet, me baas ziet me aankomen, "ik moet een dagje vrij want me hondenvoer komt eraan", mensen verklaren me al voor gek dat ik zo moeilijk doe met me voer, toen ik Chels nam wist ik niet beter dan dat mensen hun voer in de supermarkt kochten, en mensen die helemaal een aparte vriezer voor hun hond hadden VOND ik beetje ziekelijk.. Inmiddels heb ik hier geleerd dat een (dure) graanvrije brok wel vereist is, Chels krijgt nu Orijen Red à 80 euro de zak, ze tilt nog d'r neus ervoor op ook maar als ze ergens anders komt eet ze zelfs het kattenvoer nog schrokkend op.. Maar KVV was nog het beste, nou oke, aangezien Chels kritiek krijgt op d'r peperdure brokken ga ik nu weer KVV proberen, maar dat valt ook weer niet mee..

Inmiddels heeft een buurman aangeboden om het in Abcoude op te halen, hij moet van de week voor z'n werk naar Nijmegen (vanaf Den Helder) dus hij wil het wel ophalen voor me.. Dan voel ik me nog een beetje bezwaard maar ja het is 1 van de weinge optie's.. "


Je hoeft mij niet te gaan uitleggen waarom je je buren niet wilt inschakelen hoor. Ikzelf zou dat ook niet als een oplossing zien, JIJ hebt zelf al eerder aangegeven dat dat toch ook geen oplossing is, dus JIJ hebt er wel over nagedacht. Ik ben heus geen één of ander raar wijf dat je moet uitleggen waarom het gekkenwerk is zoiets aan je buren te vragen! Je vraagt naar een oplossing, het advies van Willemijn was je niet voldoende. Dan kom ik met een andere oplossing, en je hebt er niet eens respect voor. Ik heb geen idee wat voor werk je doet, dat vertel je niet. Maar "Hahahaha, een dagje thuis werken?! Phoe mn baas ziet me al aankomen, het kan ook te gek natuurlijk!" Nou, dan heb ik geen oplossing voor je. Klaar, meer niet! Maar fijn voor je dat je z'n aardige buurman hebt.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ja maar er ff een dagje voor thuisblijven vond ik gewoon geen serieuze oplossing, ik ga niet me baan riskeren omdat me hondenvoer geleverd word, sommige mensen kunnen het zo overdrijven allemaal.. Ik rij in een bestelbusje, maar mijn route varieert dus ik weet nooit wanneer ik waar ben, en al had ik een kantoorbaan, ik kan toch niet me werk oppakken en thuis gaan werken omdat me hondenvoer eraan komt.. En zo als een hyena heb ik niet gelachen.. Ik vind alleen soms dat bepaalde mensen (niet u persoonlijk maar over het algemeen) zo ziekelijk met hun hond bezig zijn.. Netals wanneer een hond maar een beetje gromt of tegenstribbelt nou dan moet er volgens HP meteen een gedragstherapeut bijkomen, en als je daar geen tijd of geld voor heb 'wil je er nieteens moeite voor doen voor je hond z'n welzijn' blabla, krijg je zo'n reactie.. Maar dat u 'als een of ander raar wijf..' dat zijn uw eigen woorden, zo heb ik het niet gezegd of bedoeld..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Ik wou een halve krat Totaal E13,50 een halve krat Totaal met Vis 13,50 en een halve krat Totaal lam/rijst 17,50

Dan ken ik 2 maanden voort had ik berekend.. O-) "


Ik heb zelf in een probeerfase gezeten en toen deden ze niet moeilijk over kleine hoeveelheden.

Is dit het maximum wat je kan bestellen of is dit om eerst even te proberen ? Met 2 hele en 1 halve krat kom je volgens mij aan de 75 euro. Dat is het minimumbestelbedrag. Hoe het zit met de bezorgkosten weet ik niet. Mijn bestellingen zijn minimaal 200 euro. Daar kan ik wel 5 maanden mee vooruit.

Ze komen elke maand richting Den Helder. Het kan zomaar zijn dat ze je huis voorbij rijden op hun route. Hoe makkelijk is het dan om even te stoppen en 50 euro KVV af te geven ? Zo denk ik altijd als ik iets buiten de regels om nodig heb. Ik zou het gewoon even uitleggen en vragen bij Gunshies.

Dat je je buren niet wil verplichten een hele dag thuis te blijven snap ik helemaal. Bij veel werkgevers moet je tegenwoordig weken vantevoren vrije dagen doorgeven. Snap ook dat je die anders wilt besteden. Thuis je route rijden wordt inderdaad moeilijk O-) Het is een gedoe. Ik heb elke avond zorg wat ik regelmatig af moet zeggen omdat bedrijven niet van tevoren aan kunnen geven hoe laat ze komen. Ze willen er zelfs geen rekening mee houden dat ze hier om 17.00 uur klaar zijn. Soms kun je 's morgens bellen hoe laat ze komen maar als ik dan mijn zorg afzeg moet ik die betalen. Zeer klantonvriendelijk.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Maar hoeveel ruimte neemt dat in dan? Hoe groot is uw vriezer wel niet?:-) Ik was al bang dat ik deze bestelling niet kwijt kon.. Ik heb een vriezer gekocht zo groot als een wasmachine met 3 lades.. Dan heb ik eventueel binnen nog plek maar niet heel veel..

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Ik heb een vrieskist van 200 liter.

In mijn tafelmodel vrieskast kon zo'n 30 kilo KVV in rollen van een kilo. Lotgering kun je beter in elkaar 'puzzelen' dan worsten van een kilo dus daar zou er meer van in moeten passen. Misschien kun je een topic aanmaken met de vraag hoeveel Lotgering er in je vriezer past. Er zijn vast wel mensen die dat weten.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ff denken hoor, 3x een halve krat à 18 rollen à 500gr dus 9kg per krat keer 3 dus dus 27kg? Jeetje dan heb je toch nog heel veel ruimte over? Ik dacht dat hij van 120liter was..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Stippeltje, die datum over de eerst volgende leverdatum, is dat van Lotgering of van uw leverancier?

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

" Stippeltje, die datum over de eerst volgende leverdatum, is dat van Lotgering of van uw leverancier? "


Op 16 november levert mijn leverancier. Volgende mogelijkheid is 16 december. Binnenkort zullen de leverdata voor volgend jaar weer op de site staan. Ik vind dat heel handig, mijn bestelling van nu is voldoende tot half mei volgend jaar. Heel soms zit ik een paar dagen zonder maar dan haal ik 2 rollen FarmFood Fresh om te overbruggen.

Hoe vaak en op welke dagen Lotgering levert weet ik niet. Dat heb ik nooit gevoerd.

Als je vriezer echt 120 liter is moet er 50 kilo in passen. Gemiddeld rekensommetje voor KVV is aantal liters delen door 2 = aantal kilo dat er in past. Als je barft heb je rare vormen waardoor er ruimte verloren gaat. Als je rollen KVV hebt gaat er een beetje ruimte verloren omdat je de ruimte tussen de rollen niet op kunt vullen. De pakketjes van Lotgering schijnt je met veel geduld goed in elkaar te kunnen puzzelen.

Manden of lades kun je er gewoon uithalen, dan heb je nog iets meer ruimte. Bij sommige vriezer mag je alleen de onderste la of mand er niet uithalen. Waarom dat is weet ik niet.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik begrijp het probleem niet zo goed. Wij blijven echt niet thuis voor de bezorging van lotgering! Met dit weer lijkt me dat helemaal geen probleem. Het wordt hier netjes diepgevroren gebracht, buiten in de achtertuin geparkeert, zodat ik het in de vriezer kan doen als ik weer thuis ben...

Misschien dat het problemen gaat opleveren in de zomer, maar je hebt nog even om daar over na te denken!

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Bovendien betaal je ook een tientje voor de bezorging. Wellicht is het voor jou een stuk efficienter om het gewoon te halen bij een verkooppunt, het gaat waarschijnlijk maar om een paar euro..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik heb een verkooppunt benadert maar die zei dat ik het dubbele kwijt zou zijn als ik 3 halve kratten wil, omdat zij per pakje rekent.. Dus een verkooppunt is geen optie.. Doen ze dat? Het in de tuin neerzetten? Dat zou helemaal top zijn.. Moeten ze alleen wel door me smalle steeg, daar past amper een fiets door, weet niet hoe groot die kratjes zijn?

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

" Ik heb een verkooppunt benadert maar die zei dat ik het dubbele kwijt zou zijn als ik 3 halve kratten wil, omdat zij per pakje rekent.. Dus een verkooppunt is geen optie.. Doen ze dat? Het in de tuin neerzetten? Dat zou helemaal top zijn.. Moeten ze alleen wel door me smalle steeg, daar past amper een fiets door, weet niet hoe groot die kratjes zijn? "


Mijn verkooppunt(Den Haag) rekent voor 16 vlees totaal/10 vis totaal/10 pens totaal zonder kratten(totaal 18 kilo) 28 euro.
Echt niet veel meer dan dat je bij Lotgering zelf besteld.
Zijn verkooppunten niet gebonden aan bepaalde prijzen of mogen ze zomaar wat vragen?


honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

"
Mijn verkooppunt(Den Haag) rekent voor 16 vlees totaal/10 vis totaal/10 pens totaal zonder kratten(totaal 18 kilo) 28 euro.
Echt niet veel meer dan dat je bij Lotgering zelf besteld.
Zijn verkooppunten niet gebonden aan bepaalde prijzen of mogen ze zomaar wat vragen? "


Mijn verkooppunt vraagt voor een los pakje Rundlamkip 0,90 cent en voor een krat 29,75 euro. Dat is iets meer dan Lotgering zelf vraagt, daarentegen zijn ze met de bezorgkosten goedkoper.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Lotgering, ben er bijna :-)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tijdelijk een pup in huis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^