tammenga kvv

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

Ik geef mijn honden zowel vlees als brok. Gaf eerst lotgering en dog lovers gold. Nu werd mijn hond yindi drie weken geleden erg ziek, dierenartsen konden niks vinden, ik werd naar huis gestuurd met de mededeling dat het waarschijnlijk haar hormonen waren, ze was 2 maanden geleden loops geweest, voelde niet goed, 2 x langsgeweest en de 1 bevestigde de diagnose van de ander. Anderhalve week later wilde ze nog steeds niks eten, dus nog steeds was ik haar aan het dwangvoeren op een gegeven moment ging de knop om, dit slaat nergens op ze is ziek! in de auto gestapt bloedonderzoek geeist, gekregen en de volgende dag paniek het was niet goed nierwaardes slecht en andere dingen ook verhoogd of verlaagd 3 dagen aan het infuus, daarna waardes wil helemaal normaal . Ik kon haar komen ophalen, gevraagd wat het nu veroorzaakt had , wisten ze niet, ze was nu toch goed? thuis voelde ik dat ze helemaal niet goed was, gaan googlen en kwam op de ziekte van addison uit, de volgende dag laten testen bij een nieuwe dierenarts had het helemaal gehad met de grote kliniek en ja het is addison, ze krijgt nu medicijnen en begon weer langzaam te eten, alleen paardenvlees en de mix van tammenga waar ik net een paar kilo van had gekocht om het uit te proberen, nu had ik nog een kilo voor haar voor dit weekend dan kon ik maandag nieuwe halen, stelen mijn andere honden de bak en had ik niks meer, ik bel vandaag op dat ze niks anders wil eten ( lotgering, gehakt, kip, rodi worsten alles geprobeerd) en ik vroeg of ik misschien wat op kon halen.. en wat zegt hij ze moet gewoon eten , ze heeft 3 weken bijna niks gekregen ik kom het vanavond nog brengen! dat is zo'n service dat ik het even op het forum kwijt wil! zeker na alle teleurstellingen van de afgelopen tijd in mensen (lees dierenartsen) top!!! en het vlees ziet er super uit! een aanrader!!!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tammenga kvv" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Zo dat is nog eens service.

Jammer dat ze niet hier in zuid-limburg een afhaalpunt hebben zo het graag eens proberen maar voor 50 kilo kwijt te komen in de vriezer lukt me niet.

Beterschap voor je hond :-D

honden page profiel CarlaCarla 3 doggies

honden foto van Carla

Wat fijn dat je hondje nu weer eet.
En ook makkelijk dat je bij hun in de buurt woont.
Heb net een bestelling gedaan,hij heeft hier 2 weken geleden wat voor mijn honden gebracht.
Ze vinden het heerlijk.
Heb hier de completemix,beterschap met je hondje.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Sommige bedrijven hebben nog hart voor hun zaak en voor hun klanten (de hond in dit geval O-) ). Dit soort bedrijven moeten ze klonen :-D

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ha Marion,
Ik heb je link dus gevonden hahaha. Moet zeggendat ik je hondje echt en enorm schatje vind! Wat een leuke foto!
Ben heel blij dat je hondje nu weer beter eet en zich hopenlijk ook beter voelt.
Wat zonde toch dat DA's zo laks kunnne reageren.

Echt Super dan Tammenga zich zo opstelt. Ik mail met hen over het organiseren van een afhaaldag hier in de buurt en moet zeggen dat ik hen in de mails al heel vriendelijk en betrokken vind.
Ik ben ook heel erg benieuwd naar hun vlees. Dus ik ga zeker naar een van de afhaaldagen van hen.

honden page profiel Nantastic!© Casa di Coontastic Nantastic!© Casa di Coontastic speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Wat geweldig zeg!
Ik zou zelf ook zo graag Tammenga gaan voeren naast de andere merken die ik voer.
Jammer genoeg leveren ze nog niet in Zeeland en de afhaalpunten in Nederland zijn alsnog te ver vanaf hier... Hoop dat ze snel ook deze kanten op gaan leveren, zou ik geweldig vinden!

Ik weet trouwens niet waar je wonende bent en welke kliniek je bent geweest?

Ik heb zelf een Dobermann gehad met de ziekte van addison, net als jou stelde ze eerst bij de dierenarts niet die diagnose, sterker nog een dierenarts had het over een hernia en ik moest haar een paar maanden bench rust geven! Ik blij dat ik het niet geloofde, ik volgde mijn gevoel en ben naar een andere dierenarts gegaan. Daar sloeg het bloedonderzoekapparaat op hol omdat haar bloedwaardes erg slecht waren, ze snapte er niks van en konden het niet plaatsen. Ze hebben zo hun best gedaan, tot midden in de nacht bezig geweest! En toen hadden ze het "addison" ze is die nacht meteen bij de dierenarts aan het infuus gegaan, de dierenarts heeft op een matras naast haar geslapen, hoe geweldig! De volgende ochtend ben ik met haar naar dierenkliniek in Merelbeke (Gent) gegaan... Daar is ze meteen opgenomen, als ik mijn gevoel niet had gevolgd was ze overleden, ze had geen uur later aan het infuus moeten gaan want dan had ze het niet gered...

Mijn Ziva was een heel bijzonder geval, dat vonden ze in Merelbeke ook, geregeld zijn er overleggen geweest met artsen in Amerika omdat ze klachten had die ze niet konden plaatsen! Zo had ze geregeld (vooral bij bepaalde emoties en als haar addison waarde weer niet goed was) spiertrekkingen op haar kop. Dan klapte haar bek op een slot door de spier die verkrampte, ze kreeg haar bek dan een aantal seconden lang niet open! Vaak zat haar tong er dan nog tussen, je kunt het gegil misschien wel voorstellen. Dat was vreselijk!

Toen ze 2 was hebben ze de addison ontdekt, vlak daarna ontdekte ze ook nierfalen. Ze was moeilijk stabiel te krijgen, het duurde erg lang alvorens de juiste dosering medicatie was gevonden. Ze is ook meerdere keren op de IC opgenomen geweest in België. Ondanks dit alles en de vele medicatie heeft ze toch nog een mooi leven gehad. Ze is jammer genoeg maar 5 jaar geworden, maar met alle goede zorgen had ze wel een mooi leven, al was ze wel ziek en waren er flinke dalen. Op den duur slikte ze 10 soorten medicatie op een dag en ik bakte speciaal zout brood voor haar wat ik zelf had ontdekt omdat ze zonder zout zieker werd. Ze was mijn zorgenkindje, ik was altijd met haar bezig. Maar ze was ook de rode draad van het vermaak! Zo lief, zo vrolijk! Altijd blij, ook al was ze ziek, nooit mopperen, altijd netjes alle onderzoeken laten doen zonder zeuren of tegenstribbelen. Alle artsen die haar geregeld zagen (sowieso elke maand controle in Merelbeke) waren helemaal gek op haar, ze wist alle harten te stelen en dat vond ik altijd zo mooi en bijzonder. Ik mis haar nog elke dag, ze was een voorbeeld voor velen, zo dapper, vrolijk en lief!

Ziva was een medisch vraagstuk, gelukkig kunnen honden die alleen addison hebben en snel de goede dosis medicatie hebben erg oud worden met deze ziekte. Wel zul je uiteraard altijd allert moeten zijn, je hond nog beter leren kennen, signalen en bepaalde situaties goed in kunnen schatten. Zo kun je zelf cortisone geven wanneer je denkt dat er stress/emotie gaat zijn, dit zal niet alleen negatieve stress zijn, ook positieve kan al erg ziek maken. Maar hier zullen de artsen jou zeker in begeleiden!

De reden waarom ik vaag waar je woont is omdat ik erg blij was met de specialiste in Merelbeke, ze is gespecialiseerd in honden met addison, ze is erg lief zowel voor de mensen en de dieren. Mocht je haar naam willen dan kun je me even een PB'tje sturen, ik kan je haar zeker aanraden.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik zou dat zeker doen! ziet er echt goed uit en mijn honden die best kritisch zijn ( zijn toch voor een groot gedeelte poedels) eten het goed en mijn zieke hond wil dit echt alleen eten, het gaat na drie dagen medicijnen al zo goed! ze is qua gedrag e.d. al weer bijna de oude ze is wel erg afgevallen dus ze zal de komende tijd wel behoorlijk moeten eten om weer een beetje op gewicht te komen, maar het gaat goedkomen! vorige week zaterdag lag ze nog heel slecht aan het infuus en hoopte de arts dat ze de drie dagen infuus zo overleven..

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ik woon in drenthe..dus nogal ver weg, wat ik heb begrepen dat je verschillende vormen van addison hebt , moet volgende week haar bloed weer laten controleren maar als je het verschil ziet tussen woensdag en nu (woensdagavond begonnen met medicijnen) dan wil je niet geloven wat 2 x daags 4 kleine pilletjes met een hond doen! Heb nu een hele lieve dierenarts gevonden een dorpje verder, wil niks meer met de kliniek te maken hebben die niet eens een poging hebben gewaagd om uit te vinden wat ze nu had, alleen aan symptoombestrijding hebben gedaan en niet verder nagedacht wat ervoor had gezorgd dat die waardes zo slecht waren, ik kan daar zo boos om worden!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Prachtig!

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ze heeft afgelopen nacht al meer gegeten dan ze nodig heeft per dag...dit bedrijf verdiend het om te groeien!

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Dat is goed nieuws! :-D

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

" ze heeft afgelopen nacht al meer gegeten dan ze nodig heeft per dag...dit bedrijf verdiend het om te groeien! "


Wat fijn zeg! Hopelijk voelt ze zich snel weer de oude.

honden page profiel CarlaCarla

honden foto van Carla

Wat fijn dat je hond weer eet.
Dus jij woon ook in Drenthe,ik in Emmen.

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

ze eet paard als een paard ;-) hoop er snel wat andere diersoorten bij te geven.. ik woon in drouwen dus behoorlijk dichtbij

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ik zou ook wel een Tammenga willen proberen.
Zijn er mensen in de buurt van Valkenswaard die samen zouden willen bestellen? Anders moet je zo veel afnemen.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Ik zou ook wel een Tammenga willen proberen.
Zijn er mensen in de buurt van Valkenswaard die samen zouden willen bestellen? Anders moet je zo veel afnemen. "


Ze hebben ook tussen personen en afhaaladressen. Als je ze even een mail stuurt heb je erg snel een antwoord.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

dank je greetje!

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

" Ik zou ook wel een Tammenga willen proberen.
Zijn er mensen in de buurt van Valkenswaard die samen zouden willen bestellen? Anders moet je zo veel afnemen. "
woon in hamont nu en neem om de 2 maanden 100 kg van hun af
dus als je binnenkort mee wil bestellen en tot hamont kan komen laat je maar iets weten

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

@Marion; waar haal jij je Tammenga nu dan?? Woon ook in Drenthe namelijk.
Ben me aan het oriënteren voor soorten kvv, maar zag dat hun geen verkooppunt in de buurt hadden of dat je 100 kilo moet afnemen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ga morgen een kilo halen van tamminga. ik woon er drie kilometer bij vandaan. :-D

wist ik niet, maar hoorde het van carla van het forum hier.

even een probeersel voor bamse, en kijken wat het is. :-D

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Geen 100 kilo maar voor 100 euro!

honden page profiel RenateRenate

honden foto van Renate

" Geen 100 kilo maar voor 100 euro! "

Ja sorry die bedoel ik O-)

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

kijk uit met tammenga , als die het te druk gaat krijgen :'( zal het vlees uit alle hoeken en gaten gaan komen
en zie de ellende bij lotgering

honden page profiel maartjemaartjegoedgekeurde fokker

honden foto van maartje

daar moeten ze dan voor waken, geen groei als de kwaliteit niet goed is want dan richt je je bedrijf weer ten gronde, hij heeft vandaag weer een mailtje gestuurd hoe het met mijn hond is! topper!

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Heb ook tammenga gemaild:

Hallo Mevrouw Janssen,

Bedankt voor uw interesse in onze producten.
Wij zijn inderdaad bezig om onze vlees mixen te laten analyseren.
Dit doen wij omdat wij willen aantonen dat een vleesmix van zeer goeie kwaliteit niet duur hoeft te zijn.

voor onze vleesmixen gebruiken wij de volgende onderdelen: spiervlees(vleessnippers, bloedvlees, kopvlees) organen (hart lever nier pens) calcium (gemalen ribben strotten en botslijpsel)

Volgende week hebben wij een route uw kant op.
Welke dag heeft uw voorkeur? We zullen dan in overleg met de andere klanten kijken welke dag het beste past.

Vr gr Bill Tammenga

Op 7 november 2011 18:32 schreef Kim het volgende:
Goedemiddag,

Graag wil ik van u weten of u een analyse op uw vlees loslaat en welke delen van dieren er gebruikt wordt.

Wanneer kunt u leveren in de omgeving Breda Tilburg?

Mt vriendelijke groet,

Kim Janssen

Verstuurd vanaf mijn iPad



--
Met vriendelijke groet,

Tammenga Diervoeders
Kloosterlaan 57
9677PP Heiligerlee
Tel: 06 340 32 340
Email: [email protected]
www.tammenga-diervoeders.nl


Ik ga ds bestellen. Casper eet echt alles dus moet geen Pt leem zijn

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb ook vanochtend vroeg een mail gehad, ja ze hebben het druk gehad met antwoorden van mensen die problemen hadden bij een andere levenrancier. ja dat zijn wij he. :-D

ik ga vandaag even een proefpakket halen voor bamse. ik heb nog vlees in de vriezer liggen dat gaat eerst op. als het bevalt dan neem ik af bij tamminga.

en er stond ook bij, grof gemalen stukken vlees, hond moet kauwen, had er bij geschreven dat ik een newfoundlander heb, dat zou voor bamse ideaal zijn, want gemalen vlees heeft ze altijd behoorlijk veel moeite mee. jullie horen het van me.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er stond ook in de mail dat er met een analyse gewerkt wordt. en op NRV basis. nou wie weet is het wel wat. :-D

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" kijk uit met tammenga , als die het te druk gaat krijgen :'( zal het vlees uit alle hoeken en gaten gaan komen
en zie de ellende bij lotgering "


Hè Marty, dit vind ik nou wel een beetje flauw. Ik begrijp dat je mensen wilt waarschuwen en dat is ook goed maar je kan Tammenga en LG nou niet gelijk over een kam scheren. Uit mijn mail wisseling met Tammenga blijkt dat zij anders met de hygiëne om gaan dan LG. Nou weet ik wel dat ik dat niet kan controleren maar ik geef ze voorlopig het voordeel van de twijfel.

Dat er bij LG salmonella is gevonden heeft niets met Tammenga te maken. Hun analyses zijn nog niet binnen dus dat wachten we dan maar af.

Jullie hemelen HB op in de andere topics en dat zal ook wel terecht zijn maar zoals ik ook al heb aangegeven zijn er ook mensen die HB niet kunnen betalen. Iedereen wil op zijn manier het beste voor zijn hond maar soms zijn de middelen beperkt en wie weet is dit wel een goed alternatief. Laten we nog even uitgaan van het goede in de mens.......

Mijn indruk van het bedrijf is in elk geval goed. De mail wordt snel en uitgebreid beantwoord. Ik heb 10 kilo besteld om te proberen.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Deze mail heb ik net nog van Tammenga gekregen. Netjes dat hij LG niet afbrand. Daar kunnen we een voorbeeld aan nemen.....



Hoi Margreeth,

Het is een hele rel aan het worden zie ik.
Dit is natuurlijk geen reklame voor de kvv producenten.
Nu is het wel zo, dat mensen goed moeten realiseren dat analyses moment opnames zijn.
Ook is het zo, dat op het moment dat wanneer er iets slechts uit de analyses komt, je vaak al een paar weken verder bent.

Wat Lotgering nu is overkomen kan elk kvv merk overkomen, hoe het bedrijf er mee om gaat is dan van belang.
Wettelijk is het bedrijf dan verplicht dit te melden aan het vwa en wat er nog over is van de besmette partij terug te halen en te vernietigen.
Ook is een transparante en heldere communicatie naar de klanten zeer belangrijk.

Nogmaals onze menig is dat wij als producenten een grote verantwoordelijkheid hebben om de risico zo klein mogelijk te maken.
En mocht er toch iets misgaan, dan is het belangrijk dat het bedrijf hier professioneel op reageert en duidelijk en eerlijk is naar zijn klanten.

vr gr Bill Tammenga

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

Al zegt het niets over de kwaliteit of dergelijke, wel vind ik de mail die je hebt gehad echt heel erg netjes. Inderdaad ook dat ze LG niet gelijk afbranden..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tammenga kvv" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: kijk en vergelijk . hahaha
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^