autisme

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik vind het juist bere interessant O-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Vind ik ook!

Ts is al lang stil weliswaar...

jammer

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Ik denk dat je er nog niet uitkomt via de wetenschap. Vraag me af of dit ooit wel aangetoond kan worden. Als je leest hoeveel vormen/gradaties van autisme er zijn.

Nog steeds kunnen we niet communiceren met een hond..dus deze onderzoeken blijven moeilijk.
Hersenbeschadigingen zullen inderdaad wel voorkomen bij dieren.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat heeft dus ook met name mijn interesse. Bij de mens begint het met uitgebreide anamnese en testen. Daar werd volgens mij nooit autisme aangetoond middels MRI . Bij een hond kun je via de mens wel een anamnese afnemen en er zou gewerkt kunnen worden met een symptomenlijst en bepaalde onderzoeken, maar ligt toch allemaal lastiger. Daar komt bij dat er vaak veel overlap is en dat ook het opgroeimilieu meespeelt. Juist zo ingewikkeld is dan wel weer interessant. Ik had bioloog moeten worden :-D

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

Van echte autistische honden heb ik ook nog nooit gehoord, maar ik kan me er iets bij voorstellen als iemand het gevoel krijgt met een autistische hond te maken te hebben. Er zijn honden die zo zelfstandig of op zichzelf zijn dat ze geen mens nodig lijken te hebben.
Een voorbeeld:
Ooit had ik een vriendin van wie de man het syndroom van Asperger heeft, in de volksmond ook wel verstandige autisten genoemd. Deze man had met een reis voor zijn werk (hij was douanebeambte) een Sarplaninacpup meegebracht (gekocht). Dat ras sprak hem aan, terwijl hij bij nader inzien niet in staat was om voor het dier te zorgen. De opvoeding en verzorging kwamen totaal op zijn vrouw neer. (Ze ging zelfs met de grote sterke hond naar de hondenschool voor gehoorzaamheid. Niemand van de hondenschool geloofde erin, maar het dier werd een welgemanierde Sarplaninac).
Door de jaren heen kreeg zij steeds meer het gevoel dat haar man een hond had gekozen die dezelfde karaktertrekken had als hijzelf: moeilijk bereikbaar voor kontakt, erg afstandelijk, gevoelig voor regelmaat, maar o zo intelligent.

Daarnaast kan ik me voorstellen dat ook dieren door trauma's kontaktstoornissen kunnen oplopen, waardoor hun gedrag autistische trekjes krijgt.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Hoewel het jaar nog niet om is roep ik alvast dit topic uit tot het meest belachelijk van 2011.

honden page profiel GriffyloverGriffylover

honden foto van Griffylover

We zijn 'vereerd' met je nominatie, maar dan heb je waarschijnlijk nog lang niet alle topics van dit jaar gelezen. Je hebt nog iets meer dan 1,5 maand de tijd om de de rest te lezen en tot een uiteindelijke keuze te komen.
Wat loof je trouwens voor prijs uit?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik heb toch zo'n beetje alles op HP gevolgd dit jaar maar het zou kunnen dat ik een topic "Mijn hond heeft faalangst" of iets in die trant gemist heb.:-)
Ik dacht aan een getatoeëerde oorkonde getiteld "faalhaas" :-)

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Ik heb toch zo'n beetje alles op HP gevolgd dit jaar maar het zou kunnen dat ik een topic "Mijn hond heeft faalangst" of iets in die trant gemist heb.:-)
Ik dacht aan een getatoeëerde oorkonde getiteld "faalhaas" :-) "


Ben het wel met je eens hoor.

Het gevaar ligt op de loer dat mensen hun 'autistische'hond ook nog eens gaan 'behandelen' O-)

Ik houd het maar op een 'gedragstoornis', hoewel weten we dat wel zeker?
Ook dat is nog een hele 'uitzoekerij'. Ze doen iets wat wij niet prettig vinden...maar waarom?

Het blijft moeilijk en zoeken..maar dat maakt het wel weer leuk..spannend, en soms vervelend. ;-)

honden page profiel cootjecootje

honden foto van cootje

ineens weer volop beweging.....en gezien we misschien in aanmerking komen voor een prijs :-D
doe ik nog een gooi

telkens schreef ik een stukje...om het helder te krijgen........hersenen zelfs van de mens weten we nog niet alles

autisme is een pervasieve.....in nl diepdoordringend ontwikkelingsstoornis....deze stoornis is al aanwezig voor de geboorte
zonder ingrijpen van mens.....worden deze honden niet eens geboren....komen ze wel ter wereld is het de mens die ze in leven houd.....een moederhond verstoot echt zo´n pup

maar moet ontzettend opletten wat ik neer zet...om te voorkomen.......dat onwetende mensen het lezen.....horen van een keizersnede....en er dan maar meteen vanuit gaan......ohhhh geen puppie uit dat nest....want die kunnen wel eens autistisch zijn....
of....nou moeten we maar niet een pupp gaan bijvoeren.....begrijp jullie wat ik bedoel
er zijn maar weinig goed onderbouwde wetenschapelijke conclusies

laten we autisme....gewoon onderbrengen onder gedragsproblemen.........dan is het voor iedereen duidelijk.....als je maken krijgt met echte gedragsproblemen....en niks werkt..een gedragskundige zou het moeten kunnen herkennen

johanna (Gast)

nou ik heb sinds vier dagen een pup van 8 weken oud en heb voor heen een hond gehad en mijn moeder heeft sinds 5 maanden een hond en ik moet toegeven die honden reageerde heel snel en die van mij reageerd heel traag en reageert niet als ik zijn naam roep zo we zijn vanavond naar de dierenarts geweest en die zei dat ie slecht hoort maar dat kan nog veranderen maar hij reageert ook best wel traag zo het zal me niks verbazen dat ie een afwijking heeft en misschien een honden autisme heeft.....

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" nou ik heb sinds vier dagen een pup van 8 weken oud en heb voor heen een hond gehad en mijn moeder heeft sinds 5 maanden een hond en ik moet toegeven die honden reageerde heel snel en die van mij reageerd heel traag en reageert niet als ik zijn naam roep zo we zijn vanavond naar de dierenarts geweest en die zei dat ie slecht hoort maar dat kan nog veranderen maar hij reageert ook best wel traag zo het zal me niks verbazen dat ie een afwijking heeft en misschien een honden autisme heeft..... "

Je pup moet z'n naam eerst leren voor dat hij er op gaat reageren. Begin maar ééns met z'n naam te roepen met een heel klein stukje kaas in je hand wat je hem dan geeft als hij komt. Zo leert hij heel snel z'n naam en al na paar keer zal hij snel naar je toe komen als je z'n naam roept.

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Nou, ik geloof, nee ik ben ervan overtuigd ooit een hond met autisme te hebben gehad. Het was een super klein beestje en de fokker heeft veel gedaan om het leven van dit hondje te behouden.
Ze is uiteindleijk twaalf jaar geworden.
Deze hond keek je nooooit aan, ondanks cursussen, wilde ze zeer moeizaam leren. De leidster yoen zei mij al dat het aan de hond lag. Ik scoorde minimale punten ondanks het vele oefenen. Later bij een keuring kreeg ik hetzelfde te horen, wij werkten met de hond maar de hond deed niet zo veel met ons. Ze was ook vergeetachtig, sprong op het eendekroos en zonk. Ze vergat dan te zwemmen. Met kanoen viel ze standaard meerdere malen uit de boot en zodra ze dacht dat je haar had, verdronk ze. Enz. Enz.
Het lukte niet om een band met haar op te bouwen, ze was gewoonweg niet op mensen en andere dieren ingesteld. Ze wenste ook geen contact met de andere hond die we hadden en ze ging vaak de strijd aan. Ze liep vaak weg en kwam niet als je haar riep of moeizaam.
Dit was de vierde hond die we hadden dus ervaring hadden we echt wel.

Ook bij dieren komen verminderde of andere vormen van hersenfuncties voor net als homofilie wat bij dieren ook gebruikelijk is. In de toekomst komen ze vast met meer onderzoeken en dan wordt bevestigd wat we eigenlijk wel weten.

honden page profiel moosmoos

honden foto van moos

Zoals je zwakbegaade honden hebt, zullen er ook honden zijn met autisme O-). Hopelijk, maar waarschijnlijk wel, honden met borderline...

Niet menselijks is de hond vreemd.

Gelukkig met minder invloed dan wanneer het je dochter, moeder, vader of broer betreft. ;-)

honden page profiel IljaIlja

honden foto van Ilja

Net als er bij mensen vaccinatieschade optreed komt dit zeker ook bij honden/katten ect. voor.
Neurologische aandoeningen, zoals locomotie klachten, tremoren maar ook auto-immuunziekten kunnen door vaccinaties veroorzaakt worden.
Helaas zijn nog te weinig mensen zich bewust van de schade die toegebracht word door te jong en te vaak inenten.

http://www.wanttoknow.nl/overige/bewijs-geleverd-autisme-veroorzaakt-door-vaccinaties/

http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/vaccinaties-gezondheid/kwik-in-vaccins-en-autisme-causaal-verband/http://

Anoniem (Gast)

Ik heb echt nog

Anoniem (Gast)

Een oud topic, maar toch zal ik reageren. Autisme bij honden, ook wel Canine Autism genoemd kan wel degelijk voorkomen en langzaam aan wordt er onderzoek naar gedaan. Het lijkt te maken hebben met spiegelneuronen, dat betekend gelijk dat elk dier dat spiegelneuronen heeft dus ook autisme kan hebben. Een hond kan echter geen autisme ontwikkelen, hij wordt ermee geboren.

Daarmee begint dan ook het lange proces van diagnosticeren. Wat was het gedrag van de hond als pup en hoe is het gedrag ontwikkeld gedurende de ontwikkeling van de hond. Op een gegeven moment stopt de geestelijke ontwikkeling van de hond en daarmee ook de ontwikkeling van het gedrag passende bij autisme. Als er in de pup geen enkele aanwijzing is geweest van autisme (de pup kon prima communiceren met zijn nestgenootjes en moeder, kon contact maken met op zijn minst de fokker (die is immers bekend) en eventuele bezoekers en later ook de eigenaar) dan kan je ervan uitgaan dat je te maken hebt met een gedragsstoornis als gevolg van zaken als socialisatie (te weinig, oversocialisatie (ja dat kan) of verkeerd) of trauma.

Vervolgens wordt verder gekeken naar de ontwikkeling van het gedrag. Instructeurs op een goede hondenschool kunnen hierbij helpen op sommige vlakken. De hond is gevoelig voor binnenkomende prikkels en heeft moeite deze te verwerken, de hond raakt snel vermoeid en blijft ook lang moe, de hond heeft een aanzienlijk lager energiebehoefte dan passend voor het ras, de hond heeft moeite te communiceren met andere honden en ook mensen. De hond kan wisselend reageren op situaties, het ene moment gaat het goed, maar als er iets heel kleins veranderd kan het zomaar fout gaan waarop de hond angstig of juist gefrustreerd kan reageren. Veranderingen hebben een grote impact. Dit kunnen hele kleine dingen zijn of dingen die een "normale" hond helemaal niet als verandering ziet. Een voorbeeld: Iemand komt bij je op bezoek, voor een hond met autisme is dit moeilijk, maar na een "gewenningsperiode" kan de hond weer enigszins ontspannen. De persoon gaat even naar het toilet of heeft het koud en trekt een vest aan of gaat misschien op een andere plek zitten tijdens het bezoek. Hier raakt de hond gelijk weer door van slag waarop een nieuwe "gewenningsperiode" volgt.

Een ander punt is socialisatie. Een "normale" hond welke goed gesocialiseerd wordt leert dingen als normaal te zien. Eenmaal aangeleerd is het goed en zal het goed blijven (mits er geen trauma ontstaat doordat er iets gebeurd). Een hond met autisme zal telkens weer moeten leren dat fietsen of auto's niet eng zijn. Dat hij niet achter joggers of paarden aan mag rennen. Dat rennende kinderen niet eng zijn. Even gaat het goed en dan ineens is het weer "vergeten" en moet het linkje even opnieuw aangemaakt worden. Dit opnieuw aanmaken gaat sneller dan de eerste socialisatie ging. Kunnen ze dan niet leren? Jawel het gaat alleen op de meeste vlakken langzaam. Kunstjes leren hebben ze echt geen problemen mee (tenzij het ras zelf er moeite mee heeft, maar een zogenaamd slim ras zal ondanks eventueel autisme prima kunstjes leren). Het zijn de situaties waar de hond moeite mee heeft.

Een volgend "controle punt" is dat de hond moeite heeft rust te vinden en te ontspannen. Dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling. De hond zal zowel lichamelijk als geestelijk achterlopen op zijn nestgenootjes. Geestelijk valt dat misschien niet zo op, maar lichamelijk zie je heel goed dat de hond wat kleiner blijft en zeker bij reuen valt dit op. Ook de zogenaamde pubertijd lijkt vertraagt te worden. Homeopathie kan helpen de hond te laten ontspannen en slapen en bij succesvol gebruik zie je dan ook dat de hond inderdaad weer gaat groeien en ontwikkelen.

Het diagnostische proces begint meestal bij de eigenaar die een instructeur aanspreekt op de problemen die zij ervaren. De instructeurs proberen te helpen en wanneer dat niet lukt zal een gedragsexpert ingeschakeld worden. Deze zal op basis van besprekingen met de eigenaar en instructeurs en op basis van eigen bevindingen aan het gedrag van de hond en na uitsluiting van andere (medische) oorzaken de diagnose "autisme" kunnen stellen. Vervolgens wordt er gewerkt aan een manier waarop de eigenaar met de hond om kan gaan en de hond kan begeleiden.

Verder diagnostisch onderzoek wordt zelden of nooit gedaan, vooral omdat MRI dan de beste optie is, echter zal de hond hiervoor wakker moeten zijn en stil moeten blijven liggen om de hersen activiteit goed te kunnen waarnemen (deze is namelijk anders voor slapend en actief). De enige die dit voor elkaar gekregen heeft is Dr. Gregory Berns in zijn onderzoek waarvoor hij honden heeft getrained om met gehoorbescherming op stil te kunnen blijven liggen in een MRI scan.

Canine autism wil dus niet zeggen dat je een hond met autisme hebt en dus niets kunt doen aan zijn gedrag. Nee! Het betekend dat je juist extra moet werken om je hond goed te begeleiden en te leren hoe wel om te gaan met zijn omgeving. Het mag nooit een excuus zijn van slecht gedrag, maar een uitgangspunt van waar een juiste training opgezet kan worden.

Hopelijk heb ik zo meer duidelijkheid kunnen geven voor de mensen die toch nieuwsgierig waren.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Een oud topic, maar toch zal ik reageren. Autisme bij honden, ook wel Canine Autism genoemd kan wel degelijk voorkomen en langzaam aan wordt er onderzoek naar gedaan. Het lijkt te maken hebben met spiegelneuronen, dat betekend gelijk dat elk dier dat spiegelneuronen heeft dus ook autisme kan hebben. Een hond kan echter geen autisme ontwikkelen, hij wordt ermee geboren.

Daarmee begint dan ook het lange proces van diagnosticeren. Wat was het gedrag van de hond als pup en hoe is het gedrag ontwikkeld gedurende de ontwikkeling van de hond. Op een gegeven moment stopt de geestelijke ontwikkeling van de hond en daarmee ook de ontwikkeling van het gedrag passende bij autisme. Als er in de pup geen enkele aanwijzing is geweest van autisme (de pup kon prima communiceren met zijn nestgenootjes en moeder, kon contact maken met op zijn minst de fokker (die is immers bekend) en eventuele bezoekers en later ook de eigenaar) dan kan je ervan uitgaan dat je te maken hebt met een gedragsstoornis als gevolg van zaken als socialisatie (te weinig, oversocialisatie (ja dat kan) of verkeerd) of trauma.

(niet te achterhalen)

Vervolgens wordt verder gekeken naar de ontwikkeling van het gedrag. Instructeurs op een goede hondenschool kunnen hierbij helpen op sommige vlakken. De hond is gevoelig voor binnenkomende prikkels en heeft moeite deze te verwerken, de hond raakt snel vermoeid en blijft ook lang moe, de hond heeft een aanzienlijk lager energiebehoefte dan passend voor het ras, de hond heeft moeite te communiceren met andere honden en ook mensen. De hond kan wisselend reageren op situaties, het ene moment gaat het goed, maar als er iets heel kleins veranderd kan het zomaar fout gaan waarop de hond angstig of juist gefrustreerd kan reageren. Veranderingen hebben een grote impact. Dit kunnen hele kleine dingen zijn of dingen die een "normale" hond helemaal niet als verandering ziet. Een voorbeeld: Iemand komt bij je op bezoek, voor een hond met autisme is dit moeilijk, maar na een "gewenningsperiode" kan de hond weer enigszins ontspannen. De persoon gaat even naar het toilet of heeft het koud en trekt een vest aan of gaat misschien op een andere plek zitten tijdens het bezoek. Hier raakt de hond gelijk weer door van slag waarop een nieuwe "gewenningsperiode" volgt.


(heel herkenbaar check V)

Een ander punt is socialisatie. Een "normale" hond welke goed gesocialiseerd wordt leert dingen als normaal te zien. Eenmaal aangeleerd is het goed en zal het goed blijven (mits er geen trauma ontstaat doordat er iets gebeurd). Een hond met autisme zal telkens weer moeten leren dat fietsen of auto's niet eng zijn. Dat hij niet achter joggers of paarden aan mag rennen. Dat rennende kinderen niet eng zijn. Even gaat het goed en dan ineens is het weer "vergeten" en moet het linkje even opnieuw aangemaakt worden. Dit opnieuw aanmaken gaat sneller dan de eerste socialisatie ging. Kunnen ze dan niet leren? Jawel het gaat alleen op de meeste vlakken langzaam. Kunstjes leren hebben ze echt geen problemen mee (tenzij het ras zelf er moeite mee heeft, maar een zogenaamd slim ras zal ondanks eventueel autisme prima kunstjes leren). Het zijn de situaties waar de hond moeite mee heeft.


(herkenbaar check V)
Vreemd voorbeeld wellicht, maar mijn hond kan 'bekend raken met een persoon en zal dan ook 'bekend' zijn en gewend zijn aan deze persoon in die omgeving. Deze persoon in andere omgeving kan hem ineens heel erg van slag doen raken en stress oproepen


Een volgend "controle punt" is dat de hond moeite heeft rust te vinden en te ontspannen.Dit heeft gevolgen voor de ontwikkeling. De hond zal zowel lichamelijk als geestelijk achterlopen op zijn nestgenootjes. Geestelijk valt dat misschien niet zo op, maar lichamelijk zie je heel goed dat de hond wat kleiner blijft en zeker bij reuen valt dit op. Ook de zogenaamde pubertijd lijkt vertraagt te worden. Homeopathie kan helpen de hond te laten ontspannen en slapen en bij succesvol gebruik zie je dan ook dat de hond inderdaad weer gaat groeien en ontwikkelen.

(heel herkenbaar check V)

Het diagnostische proces begint meestal bij de eigenaar die een instructeur aanspreekt op de problemen die zij ervaren. De instructeurs proberen te helpen en wanneer dat niet lukt zal een gedragsexpert ingeschakeld worden. Deze zal op basis van besprekingen met de eigenaar en instructeurs en op basis van eigen bevindingen aan het gedrag van de hond en na uitsluiting van andere (medische) oorzaken de diagnose "autisme" kunnen stellen. Vervolgens wordt er gewerkt aan een manier waarop de eigenaar met de hond om kan gaan en de hond kan begeleiden.

Verder diagnostisch onderzoek wordt zelden of nooit gedaan, vooral omdat MRI dan de beste optie is, echter zal de hond hiervoor wakker moeten zijn en stil moeten blijven liggen om de hersen activiteit goed te kunnen waarnemen (deze is namelijk anders voor slapend en actief). De enige die dit voor elkaar gekregen heeft is Dr. Gregory Berns in zijn onderzoek waarvoor hij honden heeft getrained om met gehoorbescherming op stil te kunnen blijven liggen in een MRI scan.

Canine autism wil dus niet zeggen dat je een hond met autisme hebt en dus niets kunt doen aan zijn gedrag. Nee! Het betekend dat je juist extra moet werken om je hond goed te begeleiden en te leren hoe wel om te gaan met zijn omgeving. Het mag nooit een excuus zijn van slecht gedrag, maar een uitgangspunt van waar een juiste training opgezet kan worden.

Hopelijk heb ik zo meer duidelijkheid kunnen geven voor de mensen die toch nieuwsgierig waren. "



Hee, wat leuk dat dit topic weer omhoog gehaald is met een stuk info. Ik ben inderdaad nog steeds geïnteresseerd, dus dank je wel daarvoor ;-)

Herken er nog steeds dingen in (even aangeduid met check V) en het boeit me dan ook. Maar ik heb dan ook een kleine begaafde asperger-hond hier in huis ;-). Want naast zijn beslist anders-zijn dan ooit meegemaakt met andere honden is hij ook bijzonder intelligent O-)

Van de vroege ontwikkelingsfase is niets bekend tot ca. 7 maand. Dus beide oorzaken zouden mogelijke onderliggende oorzaken voor zijn problematiek kunnen zijn, maar niets meer te achterhalen en dus te diagnosticeren. "Gedragsstoornis" als gevolg van zaken als socialisatie (te weinig) en trauma of autisme en zelfs ongelukkige samenloop van beide factoren zou mogelijk kunnen zijn?

Gedragsstoornis hierboven even tussen haakjes gezet omdat ik het ook ervaar als een combi van gedragsstoornis en emotionele stoornis, waar hij vooral zelf heel erg veel last van heeft.

Het is spijtig dat ik in mijn zoektochten nooit echt verder ben gekomen hierin. Want het is best een hele uitdaging gebleken om te komen waar we nu zijn.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"

Zal je verbazen, maar ik heb een zwakbegaafd hondje gekend. :-) Er was veel fout gegaan tijdens de zwangerschap, hondje was geestelijk beperkt. Slecht zicht, gezondheidsproblemen  "


.ik ook eentje, een frans buldogje, is niet oud geworden

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik ben zelf autist, en ik voel me een beetje bespot met dit topic.
Het is zo makkelijk om meteen maar op autisme te gooien.
Weet je wel wat het is?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik weet niet aan wie je het vraagt, maar als het o.a. aan mij is kan ik je zeggen dat ik er zeker bekend mee ben in mijn familie en weet wat leven met autisme is.

Ik denk dat de opzet van dit topic niet is om mensen met autisme te bespotten, maar juist om zicht te krijgen op dit mogelijk voorkomend verschijnsel bij honden en de discussie daarover.

Rot voor jou dat je dit zo voelt. Mijn insteek in dit topic is allesbehalve spottend. Ik ben juist enorm geïnteresseerd.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik ben zelf autist, en ik voel me een beetje bespot met dit topic.
Het is zo makkelijk om meteen maar op autisme te gooien.
Weet je wel wat het is?
"


.het topic ging erover of honden ook autistisch kunnen zijn. Is wel een interessante vraag. Stel dat het zo is, hoe zou je een hond kunnen helpen. Waarom zou het bij een hond niet net zo werken als bij een mens?

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

We zijn inmiddels 3 jaar verder en je bent hier nog steeds als gast,ik vind dat dat te lang is.
Je reactie 'ik ben er nog' heeft lang op zich laten wachten.

Dit topic zou wat mij betreft wel kunnen stoppen.

Iemand het met me eens.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" We zijn inmiddels 3 jaar verder en je bent hier nog steeds als gast,ik vind dat dat te lang is.
Je reactie 'ik ben er nog' heeft lang op zich laten wachten.

Dit topic zou wat mij betreft wel kunnen stoppen.

Iemand het met me eens. "


Ik heb het destijds niet mee gekregen en vind het stuk van de laatste gast ontzettend interessant. Misschien hebben andere mensen die ook niet met het topic bekend waren wel wat te vragen of toe te voegen. Van mij hoeft er daarom geen slotje op.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" We zijn inmiddels 3 jaar verder en je bent hier nog steeds als gast,ik vind dat dat te lang is.
Je reactie 'ik ben er nog' heeft lang op zich laten wachten.

Dit topic zou wat mij betreft wel kunnen stoppen.

Iemand het met me eens. "

Nee. gasten zijn hier nou eenmaal toegestaan en ik vind dat je daar dan ook geen tijdsbepaling aan zou moeten stellen. Ik vind trouwens dat reactie van Gast helemaal niet vreemd is, dus ik snap het probleem niet zo goed.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

"

Ik heb het destijds niet mee gekregen en vind het stuk van de laatste gast ontzettend interessant. Misschien hebben andere mensen die ook niet met het topic bekend waren wel wat te vragen of toe te voegen. Van mij hoeft er daarom geen slotje op. "


.Omdat het al 3 jaar oud is zijn er misschien ontwikkelingen op dit gebied, ik dacht laten we dan opnieuw beginnen.
Ok ,ik respecteer je reactie.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

"
Nee. gasten zijn hier nou eenmaal toegestaan en ik vind dat je daar dan ook geen tijdsbepaling aan zou moeten stellen. Ik vind trouwens dat reactie van Gast helemaal niet vreemd is, dus ik snap het probleem niet zo goed. "



Voor mij geen probleem.
Normaal had dit topic in het archief gezeten. Ik zag het boven bij mijn activiteiten staan. Maar zoals ik al zei ga er mee door, prima, voor mij geen probleem hoor.

honden page profiel PP

Een oud werkgever van me zei dat haar hond autistisch was. Hij kwam meteen op me af tijdens mijn sollicitatie gesprek en ze vroeg of ik autisme had. Dat kon ze toen nog niet weten. Was best bijzonder.

Ik denk dat alle honden stiekem autistisch zijn. Ze houden van routine en regelmaat, zijn prikkelgevoelig en gaan bij overprikkeling dingen doen die niet als positief ervaren worden door de mensen om hen heen (rijden, slopen, blaffen). Ze doen dingen graag altijd op dezelfde manier. Ik zie wel wat overeenkomsten :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" We zijn inmiddels 3 jaar verder en je bent hier nog steeds als gast,ik vind dat dat te lang is.
Je reactie 'ik ben er nog' heeft lang op zich laten wachten.

Dit topic zou wat mij betreft wel kunnen stoppen.

Iemand het met me eens. "


Off Topic

Zoals ik het lees is degene die afgelopen week het topic omhoog gebracht heeft met een, voor mij interessante, reactie niet dezelfde persoon als welke dit topic geopend heeft. Dus niet een 1 gast die hier al 3 jaar rondwaard ;-) 2 verschillende gasten :-)

De reactie die jij leest als; "ik ben er nog" lees ik als; " Ik heb echt nog" , maar deze reactie dateert ook al van een jaar geleden en is ook niet dezelfde gast als TS en de gast die afgelopen week reageerde, nog een 3e gast...?

Ik vind de hele uitwisseling over wel/geen autisme bij honden nog steeds interessant en actueel. Voor mij hoeft er dan ook geen slotje op.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Een oud werkgever van me zei dat haar hond autistisch was. Hij kwam meteen op me af tijdens mijn sollicitatie gesprek en ze vroeg of ik autisme had. Dat kon ze toen nog niet weten. Was best bijzonder.

Ik denk dat alle honden stiekem autistisch zijn. Ze houden van routine en regelmaat, zijn prikkelgevoelig en gaan bij overprikkeling dingen doen die niet als positief ervaren worden door de mensen om hen heen (rijden, slopen, blaffen). Ze doen dingen graag altijd op dezelfde manier. Ik zie wel wat overeenkomsten :-) "


Nou de mijne niet hoor, routine en regelmaat staat hier op een laag pitje en overprikkeld heb ik ze ook nog nooit meegemaakt.':-) Er zijn wel meerdere oorzaken waardoor een hond kan rijden, slopen of blaffen buiten overprikkeling. Soms zijn ze simpelweg even lekker hond.;-)

edit: ontbrak een woord

pagina 3 van 7 12 34 5 6 7
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^