Komt weer op mijn pad..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DianeDiane 3 doggies

honden foto van Diane

Margje...je bent een mens naar mijn hart!!!! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Komt weer op mijn pad.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Eerst even qua uiterlijk reageren :-)

Toen ze hier net was:


Nu, 2,5 week later (en ik schrik er zelf van, want zie ze nu pas naast elkaar)


Ze zit dus als je naar uiterlijk kijkt echt beter in haar vel.
Reageer zo nog even op jullie apart!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Zo, dat is letterlijk beter in je vel zitten!
Prachtig en dat in die korte tijd!

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Waaw wat er verbetering! :-D
Ze heeft bij jou de rust gevonden :-)
ik respecteer echt heel erg wat je doet voor haar :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Op mijn profiel heb ik nog even wat meer foto's gezet en dezelfde, dan kun je ze ook wat groter bekijken.
Als je het zo onder elkaar ziet, dan schrik ik ook wel hoe erg het was. En begrijp ik weer helemaal waarom ik haar gewoon niet terug in dat hok kon stoppen.

Net zijn we weer even wezen wandelen en heeft ze mijn nichtje ontmoet. Helemaal buiten, muilkorfje om in het begin. Niets aan de hand, ze heeft even aan mijn nichtje gesnuffeld, die is 2,5 maar ziet zoveel honden die interesseert zich er totaal niet voor. En het was goed. Kwam een kwispeltje bij, oortjes naar achteren, wat ze doet als ze iets lief vindt haha. En dat was het weer. Kort maar helemaal goed gegaan.
Veel uitlaatservices buiten. Maar ze weet dat ze naast mij kan gaan lopen en dan loods ik haar er doorheen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Tjee meis, dit is erg lastig voor je en dit vraagt veel aanpassingen voor je.

Ik heb een paar aanvullingen voor je. Persoonlijk zou ik haar ook niet meer los doen. Maar kleine wandelingen, rustige wandelingen en laat haar kijken naar veel dingen zodat ze er bekend en rustig mee om leert te gaan.

In huis MOET je zeker weten waar de rest van de katten is en waar Biko is. Ze is nu loops en daardoor eerder prikkelbaar. Ik weet zelf wat het is en je MOET het nu zeker weten. Je moet gaan sluizen in huis zodat ze nu eerst rust krijgt. Elke prikkel komt nu harder naar binnen bij haar en zal haar eerder op scherp zetten.

Ik weet wat het is want deze situatie heb ik hier ook gehad. Niet met de katten maar wel met Tessa en de cavaliers.

Mocht je hulp nodig hebben dan mag je altijd contact met mij opnemen. "


Sluizen is hier erg moeilijk, het is niet zo groot, maar ik let nu wel extra op. Als ik de kamerdeur open of er een kat achter zit. Nu zijn ze niet meer zo 'dom' om meteen naar binnen te spurten en ik kijk waar Cyra zich op dat moment begeeft. Gisteren had ik visite, daar was een man bij, dan gaat ze ook in de bench. Ze mag dan later even snuffelen als ik zie dat die mensen opvolgen wat ik zeg en daarna gaat ze weer terug. Dat vind ze zelf ook fijn. Ze zet niet de hele bench op stelten. Wat ze wel doet als ik de katten in de woonkamer laat lopen en haar in de bench heb.. dat gaat dus niet. Haar hele snuit haalt ze open aan de bench, zet haar tanden erin.. Dus dat doen we niet meer.
Apart in een kamer boven dan haalt ze dus de hele kamer overhoop. Daar staan boekenkasten met hele oude boeken, niet zo'n succes ;-) Maar de katten hebben nu boven en Cyra beneden, Biko is eigenlijk waar ik ben, maar mag ook zelf kiezen om naar boven te gaan.
'Spelen' in huis is niet meer toegestaan. Geen geflikflooi, elkaar met rust laten.
En ik huis is het nu erg rustig, ze gaat gewoon liggen en ligt ook regelmatig helemaal op haar rug te rollen.
Of is zelf met een speeltje in de weer.
Dat ligt hier ook gewoon en daar is totaal geen strijd over. Botjes is ook zo goed als over. Als ze gewoon in de kamer op een bot kauwt heeft ze er alle vertrouwen in dat ik haar met rust laat, kan ik langslopen, wat tegen haar zeggen, allemaal prima. Laat het botje daarna ook zo weer liggen, geen bezitsdrang meer.
Alleen als ze een botje heeft in de bench en de bench is dit. En ik zeg wat of beweeg richtig bench, dan is het nog grommen.

Bedankt voor je tips. Ik let nu inderdaad ook erg op, zeker met de katten.
Het enige is dat ik het voor de katten heel sneu vind, maar dat is gewoon even niet anders.

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink 3 doggies

honden foto van Nadja & Bink

Jeetje wat een verschil zeg die vacht.
Goed dat je foto's maakt, want je vergeet snel hoe iets was.
Ze heeft het duidelijk naar haar zin bij jou.

Ik vind het bijzonder dat je dit allemaal doet. Ze verdient een goede stabiele omgeving waarin ze helemaal tot zichzelf kan komen.
Maar de poezen die verdienen dat net zo goed. Sneu dat ze boven blijven. Wellicht is dat toch van tijdelijke aard en kun je ze over een tijdje, onder toezicht dat wel, toch bij elkaar hebben. Ik hoop het voor je.
Veel succes en veel geduld!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Margje, we hebben al PB contact gehad over Cyra, maar ik lees nu je topic en wil toch nog even hier reageren. Wees alsjeblieft voorzichtig met je 'nee'. Maak er niet een bommetje van . Ze heeft al enorm veel stress en spanning in haar lijf. Er hoeft maar dit te gebeuren en het triggert haar tot 'klappen'.

Eerst werken aan haar stress verlagen. Leer haar hoe ze die kan laten afvloeien. Laat haar zakken in emoties. Ga dan aan de slag met trainen/opvoeden. Ben je al bij Nelis geweest? Hij kan je handvaten geven om Cyra te helpen bij het doen zakken van haar spanning/stress.

We hadden al gezegd, Shadow en Cyra hebben veel gelijkenissen zo. Nogmaals; wees alsjeblieft voorzichtig, voor er echt gaten vallen.

Ik wens je alle goeds&sterkte om Cyra te begeleiden en hoop van harte voor jou en haar dat het je gaat lukken. "


Eigenlijk is haar stressniveau over het algemeen best laag. Het is alleen dat ze heel snel van 1 op 100 is.
Ook dat is wel aan het verbeteren.
'Nee' gebruik ik niet in de zin van de 'basta' bij Biko ;-)
Mensen die mij weleens 'Basta' hebben horen roepen bij Biko vragen zich altijd af hoe zo'n diep geluid uit zo'n klein vrouwtje komt haha. Biko heeft dat nodig om hem te stoppen in zijn drijven.
Deze 'nee' zeg ik echt op hele neutrale, zachte toon. En ze reageert er meteen op door te stoppen met bijvoorbeeld haar snuit onder arm duwen. Madam houdt van kroelen.. en steekt dan lekker die hele kop onder arm en dan een paar keer achter elkaar. Net als je een kop koffie in je handen hebt bij voorkeur ;-)
Een 'nee' is dan echt genoeg, dan zie je haar kijken: 'oke, dan even niet'.
Soms probeert ze het nog 1 keer, dat negeer ik dan en dan loopt ze maar weg.
Het is dus geen 'nee' als jij me weleens hebt horen zeggen :-)

Qua gehoorzaamheid doen we heel weinig, 1 keer dus behendigheid gedaan, meer voor de fun en om haar coördinatie wat beter te krijgen. Haar laten realiseren dat ze vier poten heeft en een achterkant haha
En verder is het de hele dag niets. 1 'grote' wandeling vandaag dan midden op de dag, maar meestal kies ik rond een uur of 18 als iedereen verder aan tafel zit. En drie korte, aan de lijn.
Binnen wel wat speuren naar brokjes.

Dinsdag ga ik naar Nelis, dus dan krijg ik van hem wat tips en trucs.

Cyra is wel hapgraag naar de katten, en vreemden is meer grommen, maar heb ik wel het idee dat als ze geen ruimte zou hebben om weg te gaan, ze zou happen.
Aan mij is ze nu zo gewend, ik kan zonder problemen een muilkorf omdoen, haar oren schoonmaken (dat zat tegen een infectie aan, maar de DA kan niet goed kijken) alles. Ze vindt het prima en als ik ondertussen kriebel nog leuk ook haha

Het is ook lastig voor mij om te omschrijven waarom ik bepaalde dingen wel en niet doe, want het gaat echt volledig op gevoel. Ik kijk naar haar en doe wat ik denk dat goed is. Maar nu ik probeer daar een goede redenering achter te bedenken lukt dat niet echt..

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Heb je contact gehad met de fokker?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" (ik was ingelogd als gast) Ik vind het zeer frappant dat ze niet meer zichzelf bijt sinds ze bij jou is. Dit is toch een zeer positieve ontwikkeling. Ook zeer frappant dat ze dit direkt weer ging doen toen de mevr. van het asiel daar was.

Werken op ontspanning is inderdaad wel een goed opmerking van Marit. Ik kan me voorstellen dat een gedragsdeskundige (wie dan ook) erbij halen, voor jou op dit moment geen optie is. Je hebt immers nog niet besloten of je de hond houdt en investeerd er al behoorlijk veel in.

Wel vreemd dat een rasvereniging zich geen moeite doet, voor een hond van hun ras, welke leeftijd dan ook. En met twee jaar al oud zijn? gaat het dan echt alleen om de sport, is een hond dan echt niet meer dan een gebruiksvoorwerp? Ik hoop dat er (buiten de sportliefhebbers) ook echte hondenliefhebbers zijn voor dit ras.

Heb je er wel aan gedacht om de fokker op te sporen?
Ik zou het als fokker verschrikkelijk vinden als dit een van mijn pups zou overkomen en hem direkt willen terugnemen. "


Blijkbaar heeft echt de verandering van omgeving al meteen voor een ontspanning gezorgd. Je zou haar hier ook moeten zien liggen, prinsheerlijk op dekentjes, hoe meer en hoe zachter, hoe beter haha
Maar dan zie je ook hoe sterk de invloed van geur is. Die vrouw kwam van huis, was op weg naar het asiel maar kwam even bij haar kijken hoe het ging.
Duidelijk herkende ze diegene, die kon haar ook aaien en kroelen. En die mevrouw kon gaan zitten en meteen begon ze met staartjagen. Ik het onderbroken, toen kwam ze bij mij zitten. Konden we even praten en die vrouw praat wat tegen haar (cyra zat al wat te hijgen) en ze begint weer met bijten naar haar staart en op haar rug. Dus toen heb ik haar in de bench gedaan. Die vrouw wou haar natuurlijk graag zien en aaien, maar ja, niet met zoveel stress. En dan zie je dat de kennis in een asiel ook echt omhoog moet. Want de vrouw vroeg waarom ze dat nou deed en waarom in haar dan in de bench zet. Niet erg, ik leg het graag uit. En ik hoop ook dat ze het collega's in het asiel uitlegt zodat ze voortaan weten wat je moet doen bij zoveel stress.
Want het zou me niets verbazen als die bijtincidenten komen doordat deze stresssignalen compleet onbegrepen zijn gebleven. Ze mocht bij de balie liggen, waar van alles in en uit loopt.. veel te veel voor haar.

Ja de rasvereniging gaat navraag doen. Maar ze heeft ook geen stamboom (misschien wel, maar ik mag er geen aanspraak op maken, dat is de afspraak met het asiel) en 2 schijnt dus oud te zijn.
Nou weet ik ook helemaal niet of ze voor de sport zo geschikt is.. ja behendigheid en nog wel een tandje meer, maar pakwerk zou ik niet met haar gaan doen denk ik.
Ik weet het niet eigenlijk.. ik ben daar zo niet in thuis!
Maar ze zou wel navraag doen.
Van de meeste verenigingen en fokkers en belangenbehartigers voor Belgische herdershonden heb ik niet eens antwoord gehad..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Heb je contact gehad met de fokker? "


Ja daar heb ik contact mee gehad. Die wou haar zelfs terug.
Hij zegt niet zelf de fokker te zijn, maar het nest is bij hem geboren en de moeder is van hem.. (Cyra's moeder is nu zwanger (of intussen al bevallen denk ik) van haar tweede nest)
Hij zit in de beveiliging en traint dus honden voor beveiligingsdoeleinden en dan met name persoons- en objectbeveiliging.
http://www.dhbn.nl/honden.htm
Dit is zijn bedrijf, maar hij zit een beetje aan de grond op het moment.

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Mireillevdw

Ik lees nu dit topic pas, maar als je die foto's ziet, schrik je wel hoe ze er eerst uitzag en dat het nu al zo aan het verbeteren is. Super van je, zeg. :-D

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin 3 doggies

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin




Nou hopelijk kan ze er idd beter mee overweg binnen een tijdje en mag ze blijven!
Kan zijn dat ik erover heb gelezen, maar wat is haar naam?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ze heet Cyra

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Margje wat een verandering, als je de foto's vergelijkt is het echt een wereld van verschil.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Qua vacht is ze inderdaad erg goed bijgetrokken, nu houden zo :-D

Qua gedrag is ze al wel een stuk beter dan in het asiel, maar het blijft denk ik altijd nadenken. Ze doet me een beetje aan Shai denken, van 0 naar 100 binnen een seconde ;-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Mechel eigen toch!! Het van 0 tot 10 schieten, het knopje om in een fractie van 1 seconde.

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Yep, maar wel moeilijk om zulke honden te heropvoeden, hun reactie vermogen is even iets sneller dan die van de mens O-)

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

He wat fijn om te lezen Margje :-)
Aan haar vachtje alleen al is te zien dat ze zich beter voelt, ziet er stukken rustiger uit, niet zo vurig meer.

Met je katjes; even doorbijten , even roeien met de riemen die je hebt. Even hier doorheen en hopelijk vind je tzt een juist plekje voor Cyra.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat in het slechtste geval het nog even schipperen blijft voor jou en de katten, maar dat ze er toch voldoende stabiel uitkomt om een goede baas te vinden. En dan is het het toch waard geweest. :-)

honden page profiel MarcellaMarcella 3 doggies

honden foto van Marcella

wat super dat je dit gedaan hebt.
wat een mooie hond... behalve de achterkant...
wat je misschien ook kan doen is hem rescue spray geven... dat werkt kalmerend en is natuurlijke basis. ik hoop zoooo dat hij opknapt en lekker gaat genieten... maar vraag me af of het wel handig is om dr op vlees te zetten... want als hij terug naar asiel moet en hij is beter en ze gaan hem weer op brok zetten ben je dan niet bang dat hij weer achteruit gaat ?
hou ons op de hoogte :-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat is de hond al mooi geworden.

Hij heeft maar een goed thuis gekregen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

@Hadassa & Wilma, ja ze is een echt Mechelaartje :-) Knop kan heel snel omgaan. Ik heb jaren xHollander gehad en daar was het ook bij. Dat is alleen alweer 7 jaar geleden.. maar ik herken wel veel. Opletten waar je loopt, niet zomaar een hoekje om, ruime bocht nemen.. ogen in je achterhoofd.
Toch merk ik wel dat Cyra iedere dag dat ze rustiger in haar koppie wordt. Ze is niet nerveus zoals je weleens bij mechelaars ziet. Hier binnen ligt ze bijna de hele dag lekker te maffen haha.
Niet blaffen als de bel gaat, niet iedere opstaan als ik opsta. (ik het begin wel natuurlijk) Dus best wel rustig.
Vreemden & katten, dat is het eigenlijk.
Wel iedere kat, niet iedere vreemde..
Ohw en mijn konijnen.. maar ja.. dat is ook wel moeilijk natuurlijk O-)

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Shai is in huis ook heel erg rustig en slaapt veel, maar buiten O-) :'(

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

siertje is nog mooier geworden dankzij jou inspanningen.
tank kwijlt ervan, is ook niet moeilijk want zn vriendin in de buurt is loops en hij is helemaal barry white :-D :-D

dus dikke knuffel aan siertje van tank

je bent een topbaasje en ga zo door

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Shai is in huis ook heel erg rustig en slaapt veel, maar buiten O-) :'( "


haha ja buiten.. dat is dan net even wat anders he ;-)

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Yep, Shai heeft vandaag mijn arm uit de kom getrokken :'(

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" He wat fijn om te lezen Margje :-)
Aan haar vachtje alleen al is te zien dat ze zich beter voelt, ziet er stukken rustiger uit, niet zo vurig meer.

Met je katjes; even doorbijten , even roeien met de riemen die je hebt. Even hier doorheen en hopelijk vind je tzt een juist plekje voor Cyra. "


haha ik zal maar niet tegen Cyra zeggen 'nog even doorbijten' :-D
Maar wel tegen de katjes. Het is voor een goed doel, dat vertel ik ze 's avonds als ze met zijn drieën lekker bij mij in bed mogen! Maar ze zijn geen fan van Cyrtje haha

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

@Marcella, voor geen goud gaat ze terug naar het asiel hoor.
Dus ik ben ik bang dat ze terugvalt als ze van vers vlees af zou gaan.
In het asiel zou ze sowieso helemaal terugvallen denk ik, wat voor voeding ze ook krijgt.
Hier is het vers vlees en als ik vergeten ben te ontdooien brok zonder graan (lu-nogiets) O-)

Nee, stel Cyra wordt levensgevaarlijk richting mensen en mij, dan is denk ik inslapen de enige optie (of ik moet een trainer vinden die zegt: dat maak ik wel even goed!) Maar die kans acht ik niet eens aanwezig dat dat zal gebeuren.
En stel ze gaat echt vechten met Biko bijvoorbeeld, dan hoop ik een andere oplossing te vinden op korte termijn. Omdat sluizen hier heel moeilijk is. Desnoods zou ze dan in een kamer apart of buiten in een kennel kunnen. Als echt laatste optie. Maar ook dat verwacht ik niet.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Yep, Shai heeft vandaag mijn arm uit de kom getrokken :'( "


Auw.. wat gebeurde er?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Komt weer op mijn pad.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 6 12 3 4 56
Volgende forumvraag: schuwe puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^