schuwe puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel vandanavandana

Hallo

ik heb sinds kort een puppy, ze is erg bang voor geluiden. Aan ons is ze inmiddels wel gewend.
ze wilt buiten niet lopen ze zet geen een stap. in de achtertuin speelt ze wel gewoon. snoepjes lust ze ook niet ze eet wel gewoon goed. ze speelt ook goed met onze reu van een jaar. maar buiten wilt ze gewoon niet lopen.
hoe kan ik haar leren buiten te lopen? heeft iemand tips?

groetjes vandana

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "schuwe puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RassenraderRassenrader

honden foto van Rassenrader

Waar heb je de pup vandaan, is ze wel gesocialiseerd bij de fokker?

honden page profiel vandanavandana

daar speelde ze in de achtertuin ook gewoon normaal maar ze is nog niet eerder bij de fokker buiten wezen wandelen

honden page profiel RassenraderRassenrader

honden foto van Rassenrader

Heb je haar bij een professionele fokker vandaan, bij een particulier nestje, bij een broodfokker? Weet je wat de fokker aan socialisatie heeft gedaan (oftwel, zaten de pups de hele dag in een afgelegen ruimte/schuur, of groeiden ze op in de woonkamer? Heeft de fokker ze met verschillende mensen, dieren, geluiden en dingen laten kennismaken?)
Om wat voor ras gaat het, en hoe oud is ze nu? Hoe lang hebben jullie haar nu? Is ze ook bang voor mensen?

Het is op zich normaal dat de pup niet vooruit wil komen tijdens het wandelen, er zijn veel meer pups die dat doen. Ze willen hun veilig hol, het huis, niet verlaten. Ze moeten nog wennen aan de grote wereld en alles wat daarbij hoort. Grote lawaaiige brommers en auto's, overal vreemde geurtjes, zo'n riem om je nek... Het is ook allemaal niet niets voor zo'n kleintje. Je zou haar op kunnen tillen voordat je de deur uitgaat, en haar dragen naar een plek een stuk van huis weg. Daar zet je haar neer en probeer je haar te laten lopen door haar voorzichtig mee te lokken door leuke geluidjes te maken en op je hurken te gaan zitten. Als ze meeloopt beloon je haar met je stem en geef je haar iets lekkers. Heb geduld, het komt allemaal goed! Als ze bang is voor een geluid, troost haar dan niet! Dan bevestig je de angst. Wat je beter kan doen is doorlopen alsof er niets aan de hand is. Wel mag je haar steun bieden en haar laten merken dat ze er niet alleen voor staat door haar vrolijk toe te spreken of achter je benen te laten schuilen. Probeer te doen alsof dat enge geluid de normaalste zaak van de wereld is, dan zal je pup die houding overnemen.
Een geluiden-cd kan je mogelijk ook helpen. Begin met een zacht volume en strooi overal lekkere brokjes rond in de kamer. Zet de cd langzaam iets harder als je ziet dat het goed gaat en ze de brokjes opeet. Als ze bang is en ze eet niet, ga dan een stapje terug en zet de cd zachter. Wen haar zo rustig aan vreemde geluiden.

Misschien kan je eens andere snoepjes proberen als ze deze niet lust. De meeste honden zijn dol op gedroogd vlees, worst, en stukjes kaas. Misschien kan je dat eens proberen.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker

honden foto van Nadine

Oeps dan is ze ook nog niet gesocialiseerd :'(
En ze zijn er ook niet mee gaan wandelen...

Dan komt de pup niet van een goede fokker.!

Nog veel werk dus.
Neem haar zoveel mogelijk mee ga jij achtetstevoren zodat je haar heel lief en met leuk stemetje kan roepen spring doe gek dan komt het pupje wel meegelopen.

Ga ook naar drukke plaatsen.
Tram bus trein, ze heeft dus nog niks geleerd en dat hoord de fokker te doen.

Markten winkels enz.

Wel niet te lang laten wandelen. Neem haar op tijd op je arm. Dan terug op de grond en terug jij achterstevoren lopen lief en gek doen en ze hupelen dan vrolijk mee :-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Je kunt haar op de arm even meenemen en telkens zelf een klein stukje laten lopen.
Als je andere honden tegenkomt zet haar dan op de grond, maar ga zelf ook op je hurken zitten zodat ze bij je kan schuilen. Aai haar dan niet, biedt haar alleen bescherming.
Belangrijk is dat je haar wel op de grond zet, zo ziet ze andere honden namelijk vanuit het goede perspectief.
En andere honden haar ook.
Rustig aan, iedere dag een beetje. Je kunt haar lokken met lekkers.
Geef haar bijvoorbeeld geen eten uit de bak, maar gebruik haar voer om haar buiten mee te belonen.

Succes

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

Ik lees dat je nog een andere hond hebt ?

Ga met hen beiden wandelen.
Je pup zal automatisch de ander hond volgen en er van leren.

honden page profiel vandanavandana

Hallo iedereen bedankt voor de reacties. Ik heb de pup bij een fokker die al 25 jaar honden fokt. Ze zijn niet in de woonkamer opgegroeit maar in een groote houte bak. Ze is nu 12 weken en ik heb haar nu een week. Met onze andere hond erbij lopen hebben we al geprobeerd ze loopt dan wel kleine stukjes lop op een weiland. Maar speeld niet met hem.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Voor dat spelen is het nog allemaal veel te spannend.

Het is leuk dat iemand 25 jaar fokt en het zegt wel iets. Maar pupjes moeten ook geregeld buiten de kist komen, in de woonkamer, mee naar buiten, met de auto mee, naar andere omgevingen.
Een heel groot deel van de socialisatieperiode vindt bij de fokker plaats.

Maar goed, gedane zaken nemen geen keer.
Nu voorzichtige stapjes maken. Je hebt haar pas een week, dus rustig aan. Niet alleen met je andere hond meenemen, ook alleen zodat ze leert op eigen pootjes te staan.

Het komt wel, maar je moet er voorzichtig aan werken, geen druk erop, rustig laten kijken en ontdekken.

honden page profiel patriciapatricia 2 doggies

honden foto van patricia


Wouw ik lees dat die fokker al 25 jaar honden fokt maar niet in de woonkamer zijn opgegroeid maar in een houten bak?
Ongelooflijk en daar heb jij je hondje vandaan??
Broodfokker!!

senna (Gast)

Wij hebben een pup van 9 week En is nu een week bij ons. Ook onze pup wil praktisch niet buiten lopen. Hoe graag we haar ook belonen willen als het wel lukt de trainerkoekjes hoeft ze niet. Ook in huis loopt ze met haar staartje tussen de pootjes. Heeft soms wel even een vrolijk moment als de kids thuis komen of een van ons beide. En soms begint ze uit zich zelf te spelen maar dat is niet lang. Misschien verwachten wij ook al te veel. Wij gaan er vanuit dat er gelijk een vrolijke en huppelende pup door huis loopt. Maar is dat wel zo. Wie heeft raad?

Mvg manuela

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Vandana;

wat vervelend wat jullie pupje zo shuw is.

Ik lees dat je pup nu 12weken is, dit is natuurlijk nog erg jong en een pup moet nu eenmaal wennen aan de nieuwe omgeving, nieuwe baasjes en het feit dat ze nu "alleen" is, zonder mama en broertjes en zusjes.

Het is geen goede zaak dat de pups bij de fokker alleen maar in een houten bak hebben gezeten!
Idd zoals eerder gezegd is, vindt een heel groot deel van de socialisatie al plaats bij de fokker, althans dat is hoe het zou moeten zijn..

Een goede, verantwoorde fokker met een goed hart voor de dieren laat de pups al kennis maken met heel veel zaken en ook met bv de dagelijkse huiselijke zaken, aangezien de pups in huis verblijven en zo alle geluiden e.d. oppikken.
Ook het zindelijk worden besteed een goede fokker aandacht aan en doet dus al een hoop voorwerk voor de nieuwe baasjes om zo de pups op een goede, verantwoorde manier en met een gerust hart, mee te geven aan de nieuwe baasjes!

Dus dat iemand " 25 jaar lang honden fokt" zegt in feite helemaal niets!

Nu is het van belang om helemaal vanaf het begin te beginnen!
Jullie hebben daar een hele klus aan en alles moet stapsgewijs, met veel liefde, geduld en niet te snel en te veel willen!
Ook zou ik absoluut naar cursus gaan met je pup!

Heel veel succes!

Groetjes

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Ik neem aan dat je geen Saarloos hebt, want dan kan dit passen binnen het rasbeeld.

Is hij aan de halsband en lijn gewend? Hondjes die dit niet zijn, kunnen alles als eng ervaren.
Wen hem dan eerst thuis aan de halsband en lijn, en draag hem bv buiten, of laat hem loslopen.

Ga zo als hieboven vermeld aan de slag met socialiseren, het liefst met een stabiele hond erbij. Let wel op dat je niet over socialiseerd. Doe het rustig aan en bouw het langzaam op. Wat hij nu leert onthoud hij, dus als je meteen de kermis opgaat en hij teveel enge dingen meemaakt, leert hij voor altijd dat het buiten eng is.

Langzaam opbouwen. Ga ergens op een bankje zitten en laat hem alles bekijken. Doe verder niets en verlang verder niets van hem. Steun hem, maar ga hem niet aaien (belonen) als hij schrikt. Schrikken mag, maar geef hem tijd om te herstellen en alles te leren kennen en niet in paniek te raken.

25 jaar fokken, zegt idd niets, wat als iemand het bv al 25 jaar fout doet?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Wij hebben een pup van 9 week En is nu een week bij ons. Ook onze pup wil praktisch niet buiten lopen. Hoe graag we haar ook belonen willen als het wel lukt de trainerkoekjes hoeft ze niet. Ook in huis loopt ze met haar staartje tussen de pootjes. Heeft soms wel even een vrolijk moment als de kids thuis komen of een van ons beide. En soms begint ze uit zich zelf te spelen maar dat is niet lang. Misschien verwachten wij ook al te veel. Wij gaan er vanuit dat er gelijk een vrolijke en huppelende pup door huis loopt. Maar is dat wel zo. Wie heeft raad?

Mvg manuela "


Ga in ieder geval de ruimte in huis kleiner maken. Bijvoorbeeld een bench met een ren eraan. (puppyren) dan kan je hond eerst vertrouwt raken in dat deel.
Neem voor naar buiten iets extra lekkers mee bijvoorbeeld stukjes worst of kaas. Heeeele kleine stukjes, dat wel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "schuwe puppy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Runderkophuid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^