allerlei probleempjes met een pup van 10 mnd. HELP!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Hallo,

Mijn naam is Susanne en ik heb een kruising AM Stafford/ Engelse Bulldog van bijna 10 maanden jong.
We hebben haar gekregen met 10 weken. Toen we haar gingen halen waren alle pups wel rustig maar we dachten dat dat gewoon hun karakter was. Eenmaal thuis bleek dus dat ze echt alles eng vond. Vreemde mensen was ze bang van, ze wilde door ons wel geaaid worden maar verder door niemand want ze verstopte zich gewoon. Gras was eng, eigenlijk was alles eng. De eerste tijd hebben we haar snachts in onze slaapkamer gelaten met de bench naast mijn bed en dit ging goed. Toen steeds kleine stukjes verder van mijn bed tot ze naar een paar weken gewoon in de kamer stond. Dit ging allemaal prima. Behalve dat ze elke keer plaste en poepte in haar bench en ze bleef ook gewoon in haar eigen ontlasting liggen.(ik had wel mijn wekker gezet om de paar uurtjes om haar te laten plassen buiten) Wij met haar naar de dierenarts want misschien was het iets lichamelijks. De dierenarts stelde een paar vragen en vertelde dat ze nooit gesocialiseerd was. Waarschijnlijk heeft ze daar altijd met haar broertjes en zusjes opgesloten gezeten in de bench en moesten ze daar ook hun behoefte in doen. Maar na een tijd werd ze toch zinderlijk. Toen het probleem met uitlaten: als ik met haar naar buiten ga dan poept en plast ze wel maar bij mijn man doet ze niks en dan doet ze haar behoefte gewoon in de tuin. Heb ik ook geen probleem mee want je ruimt het gewoon op als ze klaar is maar het hoort natuurlijk niet zo.
Hondentraining heb ik niet gedaan want ik had alle boekjes nog van de vorige hond en ze is erg slim want zit en af heeft ze in 2 dagen geleerd. Verder speelt ze ook elke dag met de honden van mijn vriendin (met honden heeft ze geen probleem) Ze heeft genoeg problemen waar we nog aan moeten werken maar het grootste probleem is dat ze nu al anderhalve week sochtends om 4 uur gaat janken, piepen en blaffen. Ik er natuurlijk uit want misschien moet ze plassen maar nee hoor mevr wil gewoon bij mij zijn. Laten blaffen is geen optie want ik heb 2 kinderen en buren. Dus heb ik bij mijn vriendin een 2e bench gehaald om weer boven naast mijn bed te zetten maar dan begint ze ook te blaffen. Ik haar weer beneden gezet met een pyamajasje van mij zodat ze iets heeft met mijn geur. Kom ik vanochtend beneden om half 6 want toen begon het geblaf weer, had ze mij jasje helemaal verscheurd! Wie oh wie kan mij helpen want krijg nu toch echt slaapgebrek. Uit de bench laten is ook geen optie want ik ben erg bang dat ze de boel gaat slopen of denken jullie dat het wel mee valt aangezien ze ook overdag veel op de bank slaapt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allerlei probleempjes met een pup van 10 mnd. HELP!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Als jij en je man samen buiten lopen doet ze dan ook niks?
Als ze dan wel iets doet moet je man haar belonen.
(Misschien heeft ze wel slechte ervaringen gehad met de behoefte doen waar een man bij is).

Voor de socialisatie van je pup was het misschien toch handig geweest om een cursus te doen.
Wat overigens nog niet te laat is!
Ze is pas 10 maanden dus misschien kan je ergens in de buurt nog mee doen met een jonge honden cursus. Bij een goede hondenschool kan je ook advies krijgen.
Een cursus is natuurlijk niet alleen om te leren hoe te zitten en te liggen.
Spelen met andere honden is misschien nog belangrijker.

Heb je al een bench geprobeerd met een kleed erover heen?
Djago werd daar helemaal rustig van en die hebben we nooit meer gehoord 's nachts.
We hebben hem vanaf dat hij 8 weken was en hij heeft maar 2x gejankt 's nachts.
Het is ook wel per hond verschillend.
Hoelang zit ze 's nachts in de bench? Misschien is het wel te lang voor haar.
Zit ze overdag ook los als er niemand thuis is of zit ze dan in de bench?

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Het kan natuurlijk zijn dat ze echt in paniek raakt in de bench en dat het dus echt niet leuk vindt. Probeer het anders even met een kussen od deken in je slaapkamer.
Misschien valt het allemaal wel reuze mee.
Er zijn honden die gewoon echt niet in een bench kunnen.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Bedankt voor je reactie.

Als we samen lopen doet ze wel de behoefte als ik de lijn maar vast heb, ik zal het eens proberen dat hij haar dan gaat belonen.
De hondencursus is meer gericht op oa spelen en omgaan met andere honden en daar heeft ze totaal geen problemen mee. Ik heb ook al een paar keer een consult gehad van een gedragstherapeut van het pension. Haar mening was in laten slapen want het zou een angstbijter worden?? Ja sorry maar na haar luister ik dus niet meer. Luna is pas 10 mnd dus we kunnen er alle kanten nog mee op!! Je neemt geen hond in huis om hem weg te doen of af te laten maken als het ff tegen zit. In voor en tegenspoed hahahah. Savonds om 23 uur wordt ze nog eens uitgelaten en daarna zorg ik dat ze rustig is voor ze de bench ingaat. Een deken, kruik, wekker, radio hebben we ook al geprobeert zonder resultaat.
Ze hangt wel erg aan me (en het liefste volgt ze me overal naartoe). Ik heb haar nooit gerustgesteld als ze angstgedrag vertoonde maar heb het genegeerd. Zelden gaat ze overdag uit zichzelf in de bench liggen (met de deur open en snoepjes erin) maar als we weggaan dan gaat ze zonder problemen in de bench en is ze gewoon stil. Maar als ik soms even 10 minuten wegga of even buiten sta te praten met iemand dan zit ze gewoon los in de kamer. Kan het zijn dat ze gewoon bang is om alleen te zijn in het donker? Dat ze ons dan kwijt is? Of is het gewoon puberen en aandacht trekken? Mijn man ging eerst om 6 uur zijn bed uit en liet haar dan plassen in de tuin (anders doet ze niks) en als hij naar zijn werk ging dan ging ze weer in de bench tot mijn wekker afging, teminste dat was de bedoeling maar zodra hij de voordeur dicht deed begon zij alweer te blaffen. Dat ik om 6.45 uur mijn bed uit moest door het geblaf dat vond ik niet erg maar het werd steeds eerder dat geblaf en nu dus al bijna 2 weken dat ik om 4 uur al beneden zit en dat vind ik toch een beetje te vroeg.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het kan ook zijn dat ze meer beweging of meer prikkels nodig heeft en dat ze 's morgens echt uitgeslapen is.

Je wandeld schrijf je maar wat doe je verder met haar?

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Simone,

Bedankt voor je reactie...

Het liefste heb ik haar gewoon beneden want zelf loopt ze geen trappen en ik moet haar dus elke keer naar boven tillen (wat ze dus ook niet leuk vind). Nu nog niet zo heel erg maar ze zal heus nog wel wat groeien en wat aankomen. Overdag ligt ze ook veel op de bank te slapen maar ik ben bang als ik dat s'nachts ook ga doen dat ze dan gaat slopen of haar behoeft gaat doen.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Esther,

Elke ochtend gaan we ongeveer 45 minuten de polder in en dan kan ze lekker los rennen en hier maakt ze ook flink gebruik van.
s'middags gaan we ongeveer een uur de polder in met mijn vriendin en haar honden en dan lopen ze ook los en rennen en vliegen ze achter elkaar aan.
Er wordt ook gespeeld in de tuin met balletje of andere speeltjes en sávonds maken we nog een lekkere wandeling en net voor het slapen gaan we even naar buiten om te plassen en daarna weer naar huis.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Je hond krijgt idd meer als genoeg beweging.

Ik doel op geestelijke stimulans en dan het echte werken. Volgen zonder een koekje bv., zoekspelletjes, dogdance oefeningen???

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

Je moet echt het vertrouwen zien te winnen van je lieverd lijkt het wel.
Ga met je man en haar wat meer samen lopen en neem een tennisballetje mee. Zo ga je vertrouwen winnen en bouw je met z'n drieen een band op.

Wij hadden wel die band met Max maar waren nog geen 100% leider in zijn ogen volgens de GT. Vanaf het moment met z'n drietjes veel lopen en een balletje is het vanaf het eerste moment veranderd.

Misschien een ideetje waardoor zij begrijpt dat jullie met z'n drietjes een roedel zijn.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Simone

Ik ben met haar aan het oefenen om te wandelen zonder trekken. Elke keer als ze trekt aan de riem dan blijf ik stilstaan tot ze weer naast me staat en de lijn slap hangt en dan beloon ik haar soms met koekje en andere keer weer met de stem en dan lopen we weer verder.

Die gedragtherapeut die we hadden vond dat ik eerst aan haar angst moest werken voordat ik ergens anders aan ging beginnen, anders kon ze erg gevaarlijk worden.
Ik verstop ook regelmatig snoepjes die ze dan moet zoeken zodat ze geestelijk ook moe wordt. Soms is ze van een half uurtje zoeken zo moe dat ze lekker in slaap valt.
Met een balletje spelen vind ze leuk en ze komt ook terug met de bal maar het loslaten begrijpt ze niet erg maar daar ben ik nog steeds mee aan het oefenen!
In het begin liepen de kinderen ook mee met een wandeling maar die vinden er niks meer aan om mee te lopen want ze trekt erg en ze kunnen haar niet vasthouden dus dan is de lol er weer gauw af bij hun. Ze spelen in de tuin en binnen wel met Luna.

honden page profiel HalleyHalley 3 doggies

honden foto van Halley

Ik lees dat jouw pup nog maar 10 maanden oud is. Dat wil zeggen : nog zeer jong. Toch moet je er bij stilstaan dat wat er in het eerste jaar gebeurt in het leven van een pup zeer belangrijk is naar de toekomst toe. Ik zou je aanraden om toch in je buurt een hondenschool te bezoeken en eventueel informatie inwinnen . Aangezien je pup nog maar 10 maanden oud is, kan je nog alle kanten op, ook met het gedrag.
En die nachten? Ja, geduld hebben en ik zou zeker volhouden met de bench. Eenmaal de pup doorheeft dat het daar rustig en veilig is, zal hij wel kalm worden.
Waar ik je wel wil voor waarschuwen zijn jouw kinderen. Een kind heeft ook lichaamstaal maar die is moeilijk te begrijpen voor een pup. Als je in deze fase (10 maanden oud) gaat wandelen met de pup, zou ik je kinderen er zeker niet in betrekken. En ik begrijp wel dat je de GT niet wil geloven, maar als een GT zegt dat er angst in jouw pup schuilt dan zal daar wel een klein beetje waarheid in zitten. En als er nu iets gevaarlijk is voor kinderen zijn dat honden die angstreflexen hebben. Daarom zou ik zeker je kinderen niet laten wandelen met de hond en als ze er willen mee spelen zou ik dat toch onder toezicht doen, vooral wanneer men als kind op de grond ligt...
Maar je moet zeker de moed niet verliezen omdat je pup nog moet groeien zowel lichamelijk als geestelijk. Moest dit gedrag zich nog voordoen op een leeftijd van drie jaar of ouder, dan pas zou ik beginnen panikeren.

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Als ik het nu zo bekijk dan zou ik haar tussendoor in de bench gaan doen om alle prikkels verplicht te gaan verwerken.

Ook ga ik denken aan de loopsheid. Is ze al loops geweest? Zo niet, ze krijgen dan vaak een terugval en dit kan het zijn.

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Heel veel tips zijn al gegeven maar ik heb er nog een paar.

Als je vriend naar zijn werk gaat, misschien kan hij dan een gevulde kong in haar bench doen? Daar is ze wel even mee bezig, en let ze niet zo op de omgeving.

En even een vraagje. Als jullie haar in de bench doen, gaan jullie dan bijna gelijk weg of naar bed? Als je dit doet, niet meer doen! Laat haar ongeveer een kwartier van tevoren (eerder mag ook) in de bench gaan met wat lekkers (kong bijvoorbeeld), en ga gewoon door waar je mee bezig was. Ga even tv kijken of in haar buurt even wat doen. Daarna kun je rustig weg gaan of naar bed gaan. Negeer haar dan gewoon.

Zo zal ze de bench niet gaan associeren met het gelijk weg gaan of naar bed gaan, en zal ze er rustiger onder worden.

Deden jullie dit al, dan is dat super natuurlijk! Een deken helpt sowieso, dan zijn ze minder schrikkerig van de omgeving. En verplichte rust geven overdag. Ze is dan wel 10 maanden, maar nog wel jong! Verplichte rust is gewoon nodig overdag, omdat ze anders vervelend wordt.

Misschien kun je ook denkspelletjes voor haar kopen?

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Super bedankt allemaal voor het advies! Ik ga er zeker wat mee doen!

En ze is idd nog niet loops geweest dus daar zou het ook nog aan kunnen liggen begrijp ik nu.
Als de kids met de hond gaan wandelen ben ik er altijd bij maar soms wilde ze de hond vasthouden tijdens het uitlaten maar dit willen ze niet meer. Tijdens eht spelen ben ik er ook altijd bij en ze mogen niet op de grond gaan liggen...ik bedoelde meer dat ze dan balletjes gooien en dan de hond erachteraan rennen. Met deze tips ga ik zeker aan de slag!!

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Halley,

Maar kan dat ineens komen dan dat ze de bench niet meer leuk vind? Ze heeft er tot 2 weken geleden gewoon goed in geslapen?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat jouw hond goed geleerd heeft dat blaffen iets oplevert, namelijk jouw gezelschap, en dat is erg belangrijk voor haar.

Ik hoor van verschillende mensen dat hun angstige hond zo is opgeknapt van behendigheid doen. Ik zou een hondenschool zoeken waar ze met alleen positieve bekrachtiging werken en je hond wat zelfvertrouwen geven door met haar te werken. En als de boekjes die je nog hebt slipkettingen en correcties gebruiken zou ik ze weggooien.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Wendy, je hebt gelijk qua boekjes weggooien. Als ik de foto's bekijk heeft ze een slipketting om en dat is heel jammer :'( .

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Misschien een tip voor het niet willen poepen aan de lijn bij je man: twee lijnen aan de hond, jij én je man. Jij hebt de lijn vast, dus is het goed. En dan leert ze misschien ook dat bij je man aan de lijn alles goed is.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Esther,

Mijn hond heeft geen slipketting want daar ben ik geen voorstander van. Ze heeft alleen een halsband en die krijgt ze alleen om met uitlaten. Thuis heeft ze niks om.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Op je 3de foto via je profiel lijkt het dat ze een slipketting om heeft. Indien dan mijn excusses!!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 2 doggies

honden foto van B met D&A†

Met dat blaffen 's ochtends denk ik dat ze der eigen ook verveeld.
Ze begint te blaffen en jij komt naar haar toe.
Dat is haar beloning.

Ik weet niet hoe ver ze al zindelijk is maar anders moet je man haar proberen te laten zitten.
Of laat haar plassen nog even rond lopen in huis en geef haar dan een gevulde kong mee de bench in.
Die kan je vullen met van alles wat ze lekker vind.
Hier krijgt hij altijd kong met pindakaas.
Daar is ze wel even zoet mee en het is geestelijk bezig zijn dus ze word er ook weer wat moe van.
Misschien dat ze daarna weer gaat slapen.

En ja je moet het negeren.
Geef pas aandacht wanneer ze stil is.
Het zal even moeilijk zijn maar het is een periode waar ze doorheen moet.
En als het niet betert dan toch proberen haar los te laten.
Bijv. Slapen in de bench. Je man haalt haar eruit. Laat haar plassen.
En als hij weggaat gewoon de kong geven.
En wacht dan niet te lang met eruit gaan maar bouw het los lopen langzaam op.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Esther,

heb net ff de foto bekeken en het lijkt idd zo hahaha maar ze heeft een witte streep in haar vacht en daarin zit een bruine vlek dus het lijkt idd zo.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

oké mijn excusses dan bij deze O-) O-)

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Bianca,

Ff een vraagje: hoeveel pindakaas doe jij in die kong? helemaal vol of de helft? Ik heb een kleine kong thuis. En kan het geen kwaad als ik haar elke dag pindakaas of iets dergelijks geef?

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

daarvoor hoef je echt je excuses niet aan te bieden hoor!! whahahah

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Voel me soms best een beetje dom whahah als ik hier al die vragen van mij lees en dan jullie antwoorden. Terwijl ik hiervoor een rottweiler heb gehad maar daarbij ging het eigenlijk allemaal vanzelf!

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Tja hoeveel uh.
Das beetje verschillend denk ik.

Ik ga met het mes door de pot duw de kong iets in zodat de opening wijder word en dan veeg ik langs de rand het mes schoon en dat 3x ofzo.

Je kan de kong vullen met heel veel verschillende dingen.
Je kan er bijv. ook een ijsje van maken met yoghurt.
Dan moet je wel het kleine gaatje aan de onderkant dichtplakken ;-)

Even een voorbeeld:
http://madammikmak.come2me.nl/1114599/Kong-recepten

Er zijn heel veel sites te vinden met kong recepten.
Zo kan je lekker variëren!

honden page profiel @nouk @nouk 3 doggies

honden foto van @nouk

Even geheel off-topic, sorry, maar wat een prachtige hond! Die kleuren, echt heel apart. :-D

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny

honden foto van Liesbeth/Skinny

hoi susanne,geen advies voor je helaas,maar gelukkig heb je al veel advies gehad

maar wilde even zeggen dat ik het een prachtige hond vind,

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Prachtige hond.
Een pup mag nog niet alleen de trap op, omdat ze nog niet volgroeid zijn.
Dat mag pas met 1 jaar, heb ik me laten vertellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "allerlei probleempjes met een pup van 10 mnd. HELP!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Risico's steriliseren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^