puppy corrigeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel veronique veronique

honden foto van veronique

Hallo,

wij hebben een vraagje,
we hebben een old english bulldog van 18 weken oud.
ze heeft vaak gedrag dat we niet kunnen corrigeren. we leze er al veel over maar niks helpt het wordt eigenlijk alleen maar erger.

wanneer we bijv. aan het eten zijn gaat ze op een afstand naar ons blaffen of happen en dan zeggen we foei, maar dan gaat het gewoon door, dan gaan we staan gaat ze ook door met happen en grommen en lopen we dan naar haar toe gaat ze weg rennen.
als we haar te pakken krijgen pakken we haar bij haar nekvel en leggen we haar op de grond met 2 vingers bij haar hals en 2 vinger bij haar lies maar dat wordt een groot worstel partij. dit kunne we wel 6x doen maar niks helpt. dan zetten we haar in de bijkeuken om af te koelen, dan wordt ze wel stil, dan halen we haar weer in de kamer en gaat het gewoon nog 6x zo door.
wat nu?

laten we haar in de tuin scheurt ze de hele tuin door, op de loungeset over de buxus zo et gras weer op en zo als een speer weer naar binnen. echt energie voor 10. wat gepaard gaat met grommen en blaffen naar ons.

we hebben haar al botjes gegeven, balletjes met brokjes erin een fles met een gat erin waar brokjes in kunnen maar daar is ze in 2 minuten al op uitgekeken...

hoop dat iemand iets voor ons weet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy corrigeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waarom mag ie niet door de tuin scheuren?

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

als we haar te pakken krijgen pakken we haar bij haar nekvel en leggen we haar op de grond met 2 vingers bij haar hals en 2 vinger bij haar lies maar dat wordt een groot worstel partij. dit kunne we wel 6x doen maar niks helpt. dan zetten we haar in de bijkeuken om af te koelen, dan wordt ze wel stil, dan halen we haar weer in de kamer en gaat het gewoon nog 6x zo door.
wat nu?


Bovenstaande moet je NOOIT doen!Je pakt geen pupjes van 18 weken bij het nekvel en dan ook nog met vingers prikken in haar hals en lies? Neeee, dat kan echt niet! Dan kweek je een valse hond.

Negeren is het sleutelwoord. Hoe moeilijk ook. En kalmeren. Haar rustig toespreken als ze weer wild wordt. Maar verder negeren. Als ze in jouw ogen positief gedrag vertoond: direct belonen!!

Verder: Welkom in de wondere wereld van het hebben van een pup!!

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Een bulldog opvoeden is niet niks vooral als ze een sterk ontwikkeld karakter heeft. Mijn vraag aan je is hoe jij op het moment bent als ze niet luisterd ben je op zo een moment boos of gefrustreerd(kan ik me goed indenken als ze dr continue mee doorgaat) dan luisterd een hond meestal al niet meer maakt niet uit welke leeftijd. Ze zien dat vaak als een zwakheid, als je rustig kunt blijven op het moment van corectie en doorzet met enorm veel geduld kan je resultaat krijgen, ik weet niet of het corrigeren (op de grond pinne met 2 vingers) en het spartelen van haar wel zo een goed idee is bij zo een jonge pup, vooral omdat ze zo spartelt krijg ik het idee dat je gefrustreerd bent op zo een moment, puppies en volwassen of in de pubertijd zittende honden verzetten zich tegen gefrusreerde of nerveuze of kwade mensen en luisteren dan niet.
Als dit allemaal niet het geval is en je er wel rustig onder bent moet je kijken of je wel op het juiste moment corrigeert.
Verder is het belangrijk dat de pup vaak moet rusten omdat het groeit en veel indrukken verwerken moet, een bench is daarvoor handig, en rusten hoeft niet direct slapen te zijn maar kan evengoed even niks doen zijn. verder heeft ze voldoende beweging en spel? Heeft ze genoeg speeltijd met andere honden?

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike

honden foto van Leen & Geike

Hey,
Heb je al eens geprobeerd om haar niet te pakken te krijgen? Het op de rug leggen lijkt mij zo'n overdreven reactie voor wat ze doet. Zou me recht zetten, er in assertieve houding voor gaan staan en foei of wat dan ook zeggen. Blijft ze je nog uitdagen zet je nog stap naar voor (je houdt rustige maar kordate houding aan), blijft ze het doen zet je nog paar stappen. Wanneer ze opgeeft (rustig wordt, gaan liggen) of wegloopt, zou ik terug naar mijn plaats gaan. Is ze weggelopen en komt ze terug om weer kabaal te maken zou ik het nog eens herhalen.

Als het heel energie beestje is, moet je ze gewoon ook voldoende uitdaging geven: trekspelletjes, wandelen, trainen etc. Wanneer ze in rustige gemoedstoestand is, zal je ook veel meer gedaan krijgen. Zie natuurlijk niet wat ze precies doet wanneer ze gromt en blaft wanneer ze door jullie tuin crost, maar een beetje blaffen en grommen wanneer zeer opgewonden hoeft niet persé onrustbarend zijn volgens mij. Ze weet gewoon met haar energie geen blijf.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Corrigeren mag vanaf 15 weken, maar niet op deze manier. Leer hem bijvoorbeeld een woordje aan (NO geeft de voorkeur omdat dat snel is en je dat niet in het alledaagse leven gebruikt. Rijmt het te veel op zijn naam doe dan bijvoorbeeld foei. Maar veel mensen hebben dit dus kan het zijn dat je hond ook op andere reageert.) en koppel daar iets negatiefs aan. Het ligt aan het probleem welk negatief gevolg je kunt eten. Een trainster kan je hier beter bij helpen. Doe verder nooit iets bij een pup voordat je zeker weet dat je het goede doet. Vooral als het om straffen gaat.

Is het misschien een idee om hem in een bench te doen als je gaat eten? Doen we hier ook altijd en is gewoon voor hun eigen rust en voor die van jou.

En laat hem gewoon even lekker razen in de tuin! Daar is het een pup voor haha. Hij stopt vanzelf, maar als je er achteraan gaat rennen dan ziet hij dit alleen maar als spelletje en gaat hij gewoon door. Negeer hem gewoon compleet en doe lekker je eigen ding!

honden page profiel veronique veronique

honden foto van veronique

Ze mag wel door de tuin scheuren en zo ook weer naar binnen maar niet op onze loungeset. en dan gaat ze op de loungeset liggen/zitten en gaat ze blaffen net zo lang tot we naar buiten komen en haar corrigeren en dit helpt niet. dit blijft dan zo door gaan. erop en erweer af door ons en er dan weer op etc. etc.

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Voldoende rust geven (bench?) en zelf kalm blijven.

Gaan jullie al naar puppycursus? Dat lijkt me namelijk de aangewezen plaats om je vragen te stellen. Daar kunnen ze namelijk de interactie tussen jullie pup en jullie zien he.

Maar een te drukke pup heeft vaak gewoon meer rust nodig.

En bewaar je geduld, het is nog maar een ukkie immers. ;-)

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Een loungeset is natuurlijk een mooi hindernisbaantje! Geweldig om daar als pup lekker overheen te crossen! Ik zou dan gewoon even de loungeset wegzetten hoor. Pups doen zulke dingen nou eenmaal.

Ben je ook op cursus>?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Probeer haar bijvoorbeeld met een snoepje van de set af te lokken en zeg daarbij het woord 'laag' op het moment dat ze er af springt. Beloon haar daarna met het snoepje. Herhaal dit elke keer. Probeer alles positief op te lossen :-) Zo kun je spelenderwijs leren. Van een pup moet je nog gewoon heel veel pikken haha. Net kleine kinderen!

honden page profiel ~*Sandy*Yoda & Yip*~~*Sandy*Yoda & Yip*~

honden foto van ~*Sandy*Yoda & Yip*~

Ben je met haar al op puppy cursus geweest, wellicht leren jullie zo hoe jullie elkaar het beste kunnen begrijpen?
Het lijkt me dat door dit gedrag dat ze uiteindelijk altijd aandacht krijgt, en negatieve aandacht is ook aandacht....
Jammer dat je de pup op haar zij legt, wie heeft je verteld dit te doen? Ik hoop niet dat dit afgekeken is van CM afleveringen...Die afleveringen zijn nml compilaties van vaak maanden en maanden werk aan/met die honden.

Dus ik raad je aan om een een keer af e spreken op een hondenschool voor advies, en als je dat al gedaan hebt, ga dan terug voor meer advies..

Succes met je pup.

honden page profiel veronique veronique

honden foto van veronique

haar op de grond leggen met de vingers hebben we van de puppie cursus geleerd doordat ze van geen ophouden weet.

Het op staan en telkens een stap naar haar toe zetten en niks zeggen en alleen aankijken helpt ook niet dan rent ze telkens weg en gaat ze met d'r voorpoten liggen en kont omhoog (speel gedrag dus.) en dat ook gewoon terwijl we met haar 1,5 door de polder rennen ze is niet moe te krijgen...

we wandelen veel met haar 5 keer op een dag zeker wel, doen veel spelen met d'r touw, bal, een fles vind ze helemaal leuk. we wandelen elke avond echt lang en mag ze ook los lopen en speelt ze met andere honden, vind ze helemaal leuk. alleen als we dan thuis komen en op de bank zitten. gaat ze op een afstand lopen grommen en happen naar ons, gepaard met blaffen. en dan ook doordringend blaffen met happen dat je d'r tanden ziet.

Rennen achter haar aan doen we in iedergeval al niet doordat ze dat alleen maar leuk vind.
In de bench doen met dit gedrag hebben we nog niet geprobeerd, misschien is dat een oplossing.

bedankt voor de vele reactie's

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

veel rust geven en haar in haar wakkere tijd lekker laten spelen en tegelijk op een positieve wijze dingen leren met iets lekkers werkt het snelst en is leuker voor de pup en voor de eigenaar.
Corrigeren mag natuurlijk zo af en toe maar zo neerpinnen vind ik persoonlijk niet nodig bij een jonge pup.
Ga eens langs bij een puppycursus als je haar te moeilijk vind, sowiso is een puppycursus een aanrader vind ik of ze nou wel of niet moeilijk doet, zo komt ze ook in contact met andere pups en zie je hoe je op en leuke manier met je pup bezig kunt zijn.
Ook kun je dan je probleem voorleggen aan de trainer en die kan je dan op weg helpen.
In de bench rust doet vaak erg goed en spelenderwijs leren, met iets lekkers als beloning.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Dat is volgens mij allemaal uitdagen en aandacht vragen...ook met boos worden, of haar te pakken proberen te krijgen ga jij de strijd aan en/of geef je toch aandacht (negatieve aandacht is ook aandacht)

ik zou een portie engelengeduld uit de kast pakken en heel veel van dit gedrag gaan negeren...
dan houdt het uiteindelijk wel op en valt het kwartje...let wel, vaak wordt het eerst erger voor het beter wordt, dus dan vooral niet opgeven!!

en tijdens etenstijd de hond in de bench of mand?

als lola hier niet rustig is als ik zit te eten gaat ze ook de bench in...soms ook uit haarzelf...het kwartje valt dus vanzelf wel.
consequent en rustig zijn, en vooral volhouden!

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hé, mijn baasjes gaat eten. Dat ruikt lekker, ik ga eens kijken :-)
Maar ik krijg helemaal niks. Niet eens aandacht :'( WOEF!
Hallo baas, je ziet me. :-D
Ik wil ook wat eten... Hmmm, lekkere broekspijp. Krijg ik ook wat, krijg ik ook wat, krijg ik ook wat?? :-D
Oh, maar dit is helemaal niet leuk. Ik lig in een keer op mijn rug en wordt tegen gehouden. We gaan toch spelen? Dit wil ik helemaal niet! :'(
Joepieeee, ik ben weer vrij! Nu snel wegwezen, anders lig ik weer zomaar op mijn rug O-)
Whohoooow, mijn baas rent achter me aan. Dit is een leuk spelletje :-D:-D:-D
Maar baas, waarom ben je nou zo boos?

;-) De rest is al gezegd. Veel succes ermee :-)

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Wat ze hier gewoon doet is aandacht opeisen. Dit lukt want jullie gaan naar haar toe. negatieve aandacht is ook aandacht. Overigens zou ik toch overwegen een andere hondenschool te zoeken waar ze niet werken met fysieke correcties en wat dat komt zeker niet te goede aan jullie relatie met de hond.

Hoe veel rust krijgt hij. In mijn ervaring komt dit soort hypergedrag 9 van de 10 keer door een gebrek aan rust. Een hond slaapt zo'n 18 uur per dag en een pup heeft zelfs nog meer rust nodig om de prikkels te verwerken.

Wanneer ze iets doet wat niet mag geef je haar 2 of 3 keer een alternatief (speeltje, iets te kauwen etc.) wanneer ze hier geen aandacht aan geeft is het duidelijk tijd voor bed en begeleid je haar naar een rustige plek. Ik gebruik hiervoor zelf een bench met een laken erover heen, maar ook de gang of bijkeuken is een optie. zolang er maar geen prikkels zijn.

Ga ervan uit dat een pup voor ieder uur wakker zijn 2 uur moet slapen.

honden page profiel veronique veronique

honden foto van veronique

Ja de bench hebben we en vind ze ook niet erg, dus ga dat nu ook zeker proberen.

de puppy cursus hebben we al afgerond van 9x en gaan nu door met basis 1 en basis 2 maar die vertelde deze dingen dus om op d'r zei te leggen en op te staan en telkens een stapje naar haar toe tot ze opgeeft maar nee hoor... echt niet.
ze vind het juist leuk dat we naar haar toe gaan lijkt wel. doordat ze et echt wel 6x kan herhalen.

en dat is op de loungeset buiten net zo. ze kijkt gewoon naar de deur tot je eraan komt. en maar blijven blaffen van " kom nou, kom nou ik zit op de bank"

maar ook gewoon als we in de woonkamer op de bank zitten kan ze in 1x gaan blaffen en happen en grommen zo uit et niets naar ons....

honden page profiel petra en jackpetra en jack

honden foto van petra en jack

je kunt haar ook aanleren wanneer jullie gaan eten haar in de bench te stoppen

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" haar op de grond leggen met de vingers hebben we van de puppie cursus geleerd doordat ze van geen ophouden weet.

Het op staan en telkens een stap naar haar toe zetten en niks zeggen en alleen aankijken helpt ook niet dan rent ze telkens weg en gaat ze met d'r voorpoten liggen en kont omhoog (speel gedrag dus.) en dat ook gewoon terwijl we met haar 1,5 door de polder rennen ze is niet moe te krijgen...

we wandelen veel met haar 5 keer op een dag zeker wel, doen veel spelen met d'r touw, bal, een fles vind ze helemaal leuk. we wandelen elke avond echt lang en mag ze ook los lopen en speelt ze met andere honden, vind ze helemaal leuk. alleen als we dan thuis komen en op de bank zitten. gaat ze op een afstand lopen grommen en happen naar ons, gepaard met blaffen. en dan ook doordringend blaffen met happen dat je d'r tanden ziet.

Rennen achter haar aan doen we in iedergeval al niet doordat ze dat alleen maar leuk vind.
In de bench doen met dit gedrag hebben we nog niet geprobeerd, misschien is dat een oplossing.

bedankt voor de vele reactie's
"


Het op de rug leggen en dan met je vingers op bepaalde plaatsen is de zwaarste straf die je je hond kunt geven. Lager dan dit kan hij niet.
Dit soort manieren van corrigeren hebben een hele goede timing nodig en een grote kennis van hondentaal. Ik vind het dan ook jammer dat ze je dit op cursus geleerd hebben.

Daarnaast geld voor elke straf of beloning: als het niet werkt, stop er meteen mee!
Bij een straf is je doel dat het gedrag waarvoor je straft minder wordt, dat is niet het geval. Je straf komt dus totaal niet over. Pas hem ook niet meer toe, want het beschadigd het vertrouwen tussen jou en je pup en je pup neemt je totaal niet meer serieus want hij begrijpt het niet.

Pak terug op rust en 'hersengymnastiek'. Van rennen en spelen bouwt haar conditie alleen maar op. Maak haar moe door bijvoorbeeld voer te verstoppen en nieuwe oefeningetjes te leren. Dan moet ze gaan nadenken en daar wordt ze lekker moe van.

De spelbogen als jullie straffen geeft aan dat ze je totaal niet begrijpt. Ga dan niet verder, draai je om en loop weg.
Je kunt binnen ook even tijdelijk een kort lijntje omhouden zodat je haar zonder veel omhaal kan pakken en met een hand met brokjes rustig naar de bench kan begeleiden.

Succes!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Je zegt ook dat jullie heel lang wandelen. Je pup mag nog maar 20-25 minuten lopen he per keer. Let daar goed op. (5 minuten per maand dat ze oud is). en 1 uur wakker betekent 2 uur slapen. Als ze 2 uur wakker is betekent dit dus 4 uur slapen. Rust is echt een noodzaak. Gaat ze niet vrijwillig dan moet je haar 'dwingen'

Daarom is die bench zo fijn. Kun je gewoon aanleren dat ze verplicht moet slapen soms, en als jullie gaan eten is dus 1 van die momenten. Als een pup niet genoeg rust krijgt dan worden ze vervelend.

honden page profiel veronique veronique

honden foto van veronique

Doordat ze dus zo veel energie heeft gaan we lekker lang wandelen, en dan komen we thuis en heeft ze nog energie voor 10.
Daarom denken wij we wandelen lekker lang wordt ze is een keer moe, maar dat werkt dus ook niet zo.

Daarom wisten we het echt niet meer wat we ermee moeten.


honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Bij pups lijkt het inderdaad of ze energie voor 10 hebben, maar daarom is die verplichte rust zo belangrijk. Dit kunnen ze namelijk zelf nog niet zo goed inschatten.

Het probleem is als je langer loopt, dat het niet goed is voor de groeiende gewrichten van je hond. Mijn honden konden ook nog wel een uur doorlopen, maar ik ging bewust niet langer (soms 5 minuten) omdat ik geen problemen met heupen en dergelijke wilde.

Misschien helpt het echt, als je hond meer rust krijgt dat ze dan ook minder vervelend is :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hey, ik las dit net toch in een ander topic???
Goed dat je een profiel hebt aangemaakt! Helemaal top van je!
Ik heb zelf enorm veel geleerd hier, dit is echt een manier om verder te komen.

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Wat jou hond op deze manier doet, is aandacht vragen. Negatieve aandacht is ook aandacht. Hij wint het spel, want als hij iets doet wat niet mag, wordt hij beloond met jouw aandacht. Ik zou het negatieve gedrag wat meer gaan negeren. Wat ook kan helpen als je hond zo doet, pak haar op en leg haar BV in de gang. Zeg hierbij helemaal niets. Gewoon in de gang, kont keren en deur dicht! Niet in de bench, want de bench moet haar veilige terrein zijn. Niet haar strafplek! Na 5 minuten haal je jouw hond weer uit de gang en herhaalt ze dan haar gedrag, pak je haar weer op, zonder er wat bij te zeggen, en zet je haar weer in de gang. Op deze manier krijgt je hond wel in de gaten dat het niet leuk is om alleen in die gang te moeten zitten. Misschien dat je het wel tig keren moet herhalen, maar eens zal het kwartje vallen :-D Als je niet wil dat ze op je loungeset komt, zou ik het in haar puppytijd gewoon aan de kant zetten. Straks als ze jou als leider ziet, kun je haar leren dat de loungeset verboden terrein is. Als ze BV niet op de leuningen mag komen, dan zou je die kunnen bedekken met alumiumfolie. Dan gaat ze er niet meer op, maar of dit zo mooi is op je loungeset :-D ;-) Verder zou ik zorgen dat je hond voldoende rust krijgt en niet te veel prikkels. Hierdoor kan ze ook wat lastiger zijn en als ik jou was zou ik op zoek gaan naar een andere hondenschool. De manier die hun hanteren, lijkt mij niet de beste!

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Als ik lees wat je allemaal met haar doet (veel en vaak wandelen, spelen, rennen e.d.), denk ik dat ze overprikkeld is, vandaar het happen, blaffen en grommen!
Zeker weten! Deed Zoey ook vroeger.

Verplichte rust. Dat is denk ik wat al heel goed gaat helpen straks. Je doet veeeeel te veel met haar! Ze heeft tijd nodig om al die indrukken te verwerken.

honden page profiel DarcoDarco

honden foto van Darco

" Wat ze hier gewoon doet is aandacht opeisen. Dit lukt want jullie gaan naar haar toe. negatieve aandacht is ook aandacht. Overigens zou ik toch overwegen een andere hondenschool te zoeken waar ze niet werken met fysieke correcties en wat dat komt zeker niet te goede aan jullie relatie met de hond.

Hoe veel rust krijgt hij. In mijn ervaring komt dit soort hypergedrag 9 van de 10 keer door een gebrek aan rust. Een hond slaapt zo'n 18 uur per dag en een pup heeft zelfs nog meer rust nodig om de prikkels te verwerken.

Wanneer ze iets doet wat niet mag geef je haar 2 of 3 keer een alternatief (speeltje, iets te kauwen etc.) wanneer ze hier geen aandacht aan geeft is het duidelijk tijd voor bed en begeleid je haar naar een rustige plek. Ik gebruik hiervoor zelf een bench met een laken erover heen, maar ook de gang of bijkeuken is een optie. zolang er maar geen prikkels zijn.

Ga ervan uit dat een pup voor ieder uur wakker zijn 2 uur moet slapen. "


Onze Darco is ook vrij heel druk, en valt de andere hond aan (een oude hond, kruising Maltezer & Shih Tzu) en dan luistert hij totaal niet meer naar ons. Dus hij moet vaker verplicht rusten in zijn bench? Sinds kort knaagt hij zijn dekentje in de bench kapot (zo'n op formaat gekochte dekentje van die bench, eerder kussenachtig) en ik heb mij laten vertellen dat hij het doet uit verveling? Ik probeer, als hij wakker is, hem goed moe te maken met allerlei speeltjes: balletje gooien, laten trekken aan de touw, brokjesspelletjes, ... vanalles dus. Dus ik mag eruit verstaan, dat als Darco ongehoorzaam blijft, dat hij zijn rust nodig heeft?

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

"

Onze Darco is ook vrij heel druk, en valt de andere hond aan (een oude hond, kruising Maltezer & Shih Tzu) en dan luistert hij totaal niet meer naar ons. Dus hij moet vaker verplicht rusten in zijn bench? Sinds kort knaagt hij zijn dekentje in de bench kapot (zo'n op formaat gekochte dekentje van die bench, eerder kussenachtig) en ik heb mij laten vertellen dat hij het doet uit verveling? Ik probeer, als hij wakker is, hem goed moe te maken met allerlei speeltjes: balletje gooien, laten trekken aan de touw, brokjesspelletjes, ... vanalles dus. Dus ik mag eruit verstaan, dat als Darco ongehoorzaam blijft, dat hij zijn rust nodig heeft?
"


op het moment dat je hond niet meer reageert op de alternatieven mag je ervan uitgaan dat hij overprikkeld is en dus rust nodig heeft. In het uur dat hij wakker is zorg je dat hij zowel lichamelijk als geestelijk is bezig geweest. Verstopspelletjes en trucjes leren zijn daar super voor. Wat ikzelf ook nog wel eens deed was, wanneer hij tegen het punt van slapen aankwam, hem met een Kong (met vulling) in de bench leggen. Dan had hij toch nog even iets om zichzelf bezig te houden (ook geestelijk) en viel hij daarna als een blok in slaap. Voor nu zou ik als ik jou was even het kussen eruit halen. Verder is het toch ook een kwestie van je hond leren lezen...Als je goed op hem let ga je vanzelf bepaalde tekens herkennen zodat je de overprikkeling voor kan zijn en hem daarvoor al rust kan bieden.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Waar heb je deze 'techniek' van corrigeren vandaan zeg ?

Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat je op cursus gaat. En dan bedoel ik niet alleen voor de pup maar ook om te leren hoe jullie met de pup om moeten gaan.

Een pup heeft veel zorg nodig en kan voor zichzelf niet goed bepalen wat hij nodig heeft.
Zorg dat de pup genoeg uitdaging en beweging krijgt, maar zorg zeker voor voldoende rust.
Als de rust ontbreekt krijg je een niet corrigeerbaar ongewenst gedrag wat voorkomt uit het overprikkelt zijn van de pup.

Probeer als de pup ergens op of aan zit ' nee' te zeggen en geef de pup iets wat hij wel mag. Met alleen zeggen wat hij niet mag kan hij de link niet leggen met wat hij wel moet doen.

Let op met de spelletjes die je doet met de pup: trekspelletjes, apporteren etc zijn heel erg slecht voor de gewrichten.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Hou oud is Darco? Je hebt het in elk geval goed gelezen. Wat je omschrijft klinkt ook als te weinig rust.

Als Darco nog niet zijn puppytandjes heeft gewisseld, probeer trekspelletjes dan te vermijden. Je kan het touw rustig over de vloer bewegen, maar meer eigenlijk niet. Trekspelletjes maakt ze sowieso wild, iets wat je liever niet hebt. Het is goed om spelletjes rustig en met beleid te doen. Een kong is een goed speeltje voor pups en ook zoekspelletjes zijn leuk voor ze. Zo worden ze uitgedaagd in hun koppie en met beweging, zonder dat ze daar heel wild van worden.

Hierboven zijn richtlijnen gegeven voor de rust: 1 uur wakker, 2 uur rust. In het begin kan je Darco rust geven in de bench. Als hij gewend is aan de bench, kan je deze open laten.

Zolang hij het vetbed kapot knaagt, zou ik er een deken in leggen of een handdoek waar hij wel op mag kauwen. Dit gaat vanzelf over. Knaagt hij op andere dingen, dan kan je het ruilen. Je zegt 'Darco los'. Pakt rustig het ding af waar hij niet op mag kauwen en geeft hem iets waar hij wel op mag kauwen. Als hij dat pakt, positief belonen met je stem.

Veel succes!

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Dus ik mag eruit verstaan, dat als Darco ongehoorzaam blijft, dat hij zijn rust nodig heeft? "


Ik zou het persoonlijk niet 'ongehoorzaam' noemen.
Hij is 4 en half maand oud, dus gewoon pup...., en een pup moet worden opgevoed.
Dat dit bij sommige heel makkelijk gaat dan bij andere is soms heel frustrerend..., maar ga er van uit dat er tot een jaar of 2 regelmatig kuren kunnen ontspringen bij je hond.
Blijven opvoeden en dat vooral positief...., en consequent zijn...., heb toch wel gemerkt dat nodig is.


Is het trouwens niet mogelijk dat Darco aan het wisselen is en daarom heel dringend ergens op wil knagen O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy corrigeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat ben ik trots!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^