puppy corrigeren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Toen mijn honden aan het wisselen waren lag ik een 'kong ijsje' in de bench als ze verplicht rust moesten hebben. Dan konden ze lekker nog even ergens op kauwen wat heerlijk aanvoelde voor die gevoelige tandjes, en daarna vielen ze als een blok in slaap.

Ik mengde karnemelk met water (hoe vaker je het doet, hoe minder water je nodig hebt maar in het begin mengen) of magere yoghurt met water en deed dit in de kong (wel het kleine gaatje afsluiten met tape bijvoorbeeld). Dit liet ik een dag invriezen, en zo hadden ze een heerlijk ijsje! Als ik ze dan weer uit de bench haalde, dan vulde ik de kong opnieuw voor de volgende dag. Ze waren me dankbaar tijdens het wisselen haha!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy corrigeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Doordat ze dus zo veel energie heeft gaan we lekker lang wandelen, en dan komen we thuis en heeft ze nog energie voor 10.
Daarom denken wij we wandelen lekker lang wordt ze is een keer moe, maar dat werkt dus ook niet zo.

Daarom wisten we het echt niet meer wat we ermee moeten.


"


Je kunt ook teveel doen met een pup waardoor deze volkomen doorslaat in hypergedrag. de kunst is het vinden van de juiste balans. Een pup heeft 18-20 uur kwalitatieve slaap nodig op een dag. Als je pup dermate doordraait en niet meer afleidbaar is dan is het waarschijnlijk tijd voor rust. Als je pup niet in staat is deze rust zelf te nemen dan kun je pup helpen door middel van een beperkte en prikkelvrije ruimte. Geef je pup er een botje bij en laat de pup verder. Meestal valle ze dan wel in slaap (de een met iets meer moeite dan de ander).

Als je beter de valkuilmomenten weet van de pup kun je hier van tevoren al in spelen met verplichte rustmomenten in te lassen (groot voordeel is dat je hiermee het doorslaande hypergedrag grotendeels al voorkomt). Dus een vast schema akktie-rust. Reken in dat geval voor 1 uur aktie gevolgd door 2 uur rusttijd.

Succes met je draakje

honden page profiel EuforiaEuforia

honden foto van Euforia

" Hé, mijn baasjes gaat eten. Dat ruikt lekker, ik ga eens kijken :-)
Maar ik krijg helemaal niks. Niet eens aandacht :'( WOEF!
Hallo baas, je ziet me. :-D
Ik wil ook wat eten... Hmmm, lekkere broekspijp. Krijg ik ook wat, krijg ik ook wat, krijg ik ook wat?? :-D
Oh, maar dit is helemaal niet leuk. Ik lig in een keer op mijn rug en wordt tegen gehouden. We gaan toch spelen? Dit wil ik helemaal niet! :'(
Joepieeee, ik ben weer vrij! Nu snel wegwezen, anders lig ik weer zomaar op mijn rug O-)
Whohoooow, mijn baas rent achter me aan. Dit is een leuk spelletje :-D:-D:-D
Maar baas, waarom ben je nou zo boos?

;-) De rest is al gezegd. Veel succes ermee :-) "


Hehe, grappig maar wel de waarheid.

Voor de rest is alles al gezegd

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

HondenPage is tegen het gebuik van fysieke correcties en voor een positieve opvoeding..

Fysieke correcties zijn, behalve achterhaald, beschadigend voor de vertrouwensrelatie en kunnen serieus risico meebrengen voor welzijn van mens en dier.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

NOOIT in de nek pakken!
Dit is voor een hond een verschrikkelijke doodsbedreiging!
Op de rug leggen, betekend voor een hond, buitengewone angst!!

Je kunt het beste gewoon negeren ;-)

Ik zou als ik jou was ook een nieuwe hondenschool zoeken ;-)
Dit is geen goede cursus, als ze je dit aanraden ;-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik wou niet reageren maar ik doe het toch.het breekt mijn hart dat je de pup zo vastpakt,bij de nekvel en op de zij liggen dat doe je toch ook niet bij een baby?doe dat niet meer en geef de pup de rust die de pup nodig heeft.en zoek een andere hondenschool.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Als je niet zo veel verstand hebt van de opvoeding en je af gaat op wat een hondenschool zegt omdat je denkt dat dit goed is, dan kunnen we haar niet veel verwijten. Ze weet nu dat het niet goed is en zal het denk ik ook niet meer doen. Ze heeft nu veel tips en we hopen snel verbetering te zien!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Als je niet zo veel verstand hebt van de opvoeding en je af gaat op wat een hondenschool zegt omdat je denkt dat dit goed is, dan kunnen we haar niet veel verwijten. Ze weet nu dat het niet goed is en zal het denk ik ook niet meer doen. Ze heeft nu veel tips en we hopen snel verbetering te zien! "


Precies, daar is dit forum een heel mooi middel voor. Mensen laten zien dat het ook anders kan :-)

honden page profiel DarcoDarco

honden foto van Darco

Darco is nu al 6 maanden gepasseerd. We hebben hem nu bijna 4 weken bij ons, overgenomen van andere eigenaars omdat die daar onveilig zat.

Dus dat van puppytandjes weet ik niet.. ik zal voorlopig niks meer laten trekken etc. We gaan van de week naar de dierenarts gaan, en ik zal eens naar zijn tandjes informeren.

Ik heb ervaring met veel honden, maar ik was ook nog een kind dus ik had veel hulp van mijn (groot)ouders en elke puppy verschilt toch wel. Darco springt nogal uit de andere honden, amai :-)

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

nog even ter aanvullig, wat je ook doet. Blijf vooral RUSTIG. Zodra jij ook maar iets van stress of spanning voelt pikt de hond dit op.

Darco, het probleem zit hem bij jullie waarschijnlijk in het feit dat hij bij zijn vorige eigenaren niet heeft geleerd rust te nemen en daar heb je nu dus last van. Gewoon de tips opvolgen en terug naar het begin dan komt het goed. Ik heb zelf momenteel een 6 maanden oude aussie met ADHD trekjes. Ik heb hem gekregen met 12 weken en ben vanaf dat moment begonnen met leren rusten. Nu, na 3 maanden begin ik eindelijk resultaat te zien van mijn inspanningen. Hij is er nog niet maar het wordt steeds beter. Succes

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Hmm wat is lekker lang wandelen....????
Weet je wle dat hij maar max 20 min mag lopen.....????
Of wil je een hond met HD..???

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dit was al gezegd Cabasja :-D

honden page profiel DarcoDarco

honden foto van Darco

" nog even ter aanvullig, wat je ook doet. Blijf vooral RUSTIG. Zodra jij ook maar iets van stress of spanning voelt pikt de hond dit op.

Darco, het probleem zit hem bij jullie waarschijnlijk in het feit dat hij bij zijn vorige eigenaren niet heeft geleerd rust te nemen en daar heb je nu dus last van. Gewoon de tips opvolgen en terug naar het begin dan komt het goed. Ik heb zelf momenteel een 6 maanden oude aussie met ADHD trekjes. Ik heb hem gekregen met 12 weken en ben vanaf dat moment begonnen met leren rusten. Nu, na 3 maanden begin ik eindelijk resultaat te zien van mijn inspanningen. Hij is er nog niet maar het wordt steeds beter. Succes "


We waren sowieso van plan om hem alles opnieuw te leren, zodat hij leert wat wij wel willen en wat niet. Ik zal een eigen topic openen, over een ander probleem.

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva

honden foto van Emmy & Ziva


Het is vast al een paar keer gezegd maar toch: Je hondje niet bij het nekvel nemen hoor!
Wat ik zelf heb gemerkt bij het opvoeden van mijn pup is dat negeren echt de sleutel is tot het afleren van ongewenst gedrag.
Dat negeren kan je perfect toepassen bij je voorbeeld van tijdens het eten. Het is even doorbijten maar de resultaten zijn de moeite zeker waard!

Je kan natuurlijk niet gaan negeren dat je hondje op de loungeset springt en je dit niet wil. Hoewel ik het eens ben met de forummers die reeds zeiden dat dit iets is wat pups nu eenmaal doen ben ik wel van mening dat je het meteen moet afleren als je niet wil dat het opnieuw gebeurt. Ik denk dat het in dit geval het beste is om haar in de tuin vooral met jou bezig te houden, dan is er geen aandacht voor de loungeset. Je kan misschien af en toe in de loungeset gaan zitten als zij ook buiten is en als ze er dan inspringt consequent met een rustige maar gemeende 'neen' haar op de grond zetten. Op de duur zal ze wel leren dat dat niet haar plaatsje is.

Heel veel succes in ieder geval en geniet van je pupje!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Ik begrijp ook niet dat je op je pup afloopt stapje voor stapje en aan blijft kijken. Weet je dat dit zeer bedreigend over komt? Doordat je pup zich bedreigt voelt wordt hij onzeker en begint te grommen en te blaffen. Stoppen hiermee.

Als je dit ook geleerd wordt op de honden school zou ik zeker een andere school opzoeken. Het op de zij leggen idem.....

Rust en geduld zou veel beter zijn.

Het wandelen is ook veel te lang voor de pup. Veel beter is om meerdere keren kort te gaan dan 1,5 uur aan een stuk.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

De hond laat zich dus niet corrigeren, dat lijkt me duidelijk. Enig idee wat er aan vooraf zou moeten gaan voordat jou correctie ook als een correctie zal aan komen? Over het algemeen moet je elkaar eerst leren kennen, vervolgens moet er een wederzijds respect opgebouwd worden, en door respect creëer je een vertrouwensband, als dit allemaal voor elkaar is en de hond zou om wat voor reden een keer een correctie nodig hebben, dan is een 'nee' of 'foei' over het algemeen wel genoeg, en als jullie een goede band hebben opgebouwd hoef je niet eens meer te corrigeren

En wat het corrigeren betreft, daar hoort het op de grond leggen wat je op de hondenschool hebt geleerd niet bij, deze mensen zaten waarschijnlijk ook met de handen in het haar wat betreft zijn gedrag, en konden niets anders bedenken dan dit.

Dogachtigen laten zich over het algemeen al helemaal niet corrigeren op deze manier en komen des te harder weer terug, andere rassen laten zich ook niet corrigeren maar zijn dan weer meer conflict vermijdend en houden zich in.

Probeer je wat minder te focussen op zijn ongehoorzame gedrag, en wat meer op het scheppen van een onderlinge band met de hond, niet op zijn gedrag ingaan, er niet achteraan vliegen, niet de hond op de grond duwen dit allemaal gaat alleen maar tegen je werken en dit is verlagend voor jou positie. Hoe rustiger jij reageert op de hond, en hoe zelfverzekerder jij over komt des te meer respect krijgt de hond voor jou. Het wordt uiteraard iets moeilijker nu omdat het gedrag al iets gevorderd is zal ik maar zeggen, maar als je volhoud pluk je de vruchten

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"

Ik begrijp ook niet dat je op je pup afloopt stapje voor stapje en aan blijft kijken. Weet je dat dit zeer bedreigend over komt? Doordat je pup zich bedreigt voelt wordt hij onzeker en begint te grommen en te blaffen. Stoppen hiermee.

Als je dit ook geleerd wordt op de honden school zou ik zeker een andere school opzoeken. Het op de zij leggen idem.....

Rust en geduld zou veel beter zijn.

Het wandelen is ook veel te lang voor de pup. Veel beter is om meerdere keren kort te gaan dan 1,5 uur aan een stuk.
"


Je hebt gelijk dat het heel bedreigend kan zijn voor een hond.
Er zijn er echter ook legio die er niets van hebben, en de reactie van deze hond te lezen, volgens mij heeft hij er echt niets van!
Dan werkt het dus ook niet..

Ik vind ook dat je bij een pup niet dit soort dingen toe moet passen.
En zeker niet dat het als algemene informatie bij een hondentraining gegeven moet worden.
Maar, er zijn echt wel gevallen waarbij de hond aankijken, of op hem inlopen heel goed als correctie kunnen dienen. Echter altijd onder begeleiding van.. en pas als duidelijk is dat gewoon afleiden e.d. niet werkt.

En laten we niet vergeten dat negeren nog altijd 1 van de ergste straffen is die er is voor een hond (en mens overigens). Het ontkent het bestaan van de hond. Kinderen die veel genegeerd zijn door hun ouders houden daar emotioneel veel schade aan over.
Dat kan bij een hond precies hetzelfde. Altijd maar negeren is ook niet goed. Dit kan zeer veel stress opleveren, meer stress dan op een (uiteraard niet pijnlijke!!) duidelijke manier grenzen aangeven.

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie

honden foto van Joëlle <3 Sammie

Ik herken wel wat van de dingen van Sam, toen hij de eerste tijd bij ons was. In het begin wisten we niet zo goed wat we ermee aanmoesten, en ik vrees dat hij in het begin heel wat te verkroppen heeft gehad.( telkens maar weer een sextet van hard NEE! roepende mensen etc., net de verkeerde hondentrainers op het verkeerde moment geloven enz. enz.)achteraf was Sam ook vooral gestrest, hij begreep ons niet, wij begrepen hem niet.. gelukkig zijn we erg snel tot de conclusie gekomen dat er heel wat verkeerd ging, en door voldoende rust in te bouwen, en door heel kalm, consequent en vooral vriendelijk en geduldig te zijn, hebben we heel wat bereikt. Sam is gewoon een erg gevoelig hondje, hij wil het persé goed doen en is hierdoor snel gestres, met alle gevolgen van dien. nu hij ons helemaal vertrouwt is hij vriendelijk en meestal vrij rustig.

Vergeet ook niet dat je je in de gelukkige positie bevindt van puppenbaasje.. (ik zelf ook ;-) ) daar horen nu eenmaal soms fratsen bij, over een jaar is je hond veel stabieler. Probeer er dus maar van te genieten, want volgensmij kun je er later,als het goed is hartelijk om lachen.

ik zou ook kritisch zijn tegenover een hondenschool met dit soort methoden. Een hond corrigeren door hem op zn zij te leggen is heel intimiderend voor een hond (PUP!)en is, als je het al wil gebruiken, een laatste redmiddel..
Ik ken een hond die op advies van de hondenschool telkens als hij een fout maakte in zijn nekvel werd gegrepen, en heen en weer werd geschud, in de lucht (prooidodend gedrag?). Het gevolg was een hond die heel onzeker was, geen vertouwen had en meer en meer beet. Op het laatst kon niemand meer zijn halsband omdoen. Helaas geen happy end, de hond is uiteindelijk ingeslapen. De zelfde mensen hebben nu 2 andere honden, maar nu positief opgevoed. Het zijn allebei lieve, stabiele en rustige honden.


veel succes ermee...

honden page profiel Lian & IndyLian & Indy

honden foto van Lian & Indy

Echt heel herkenbaar.... Indy kon ook zo reageren.
Ze is nu vijf maanden en ik loop een goed half uurtje per wandeling met haar, dit omdat ze het heel goed aan kan en ook het grootste gedeelte van de ronde ook netjes naast me loopt.
Verder heb ik echt een vast schema voor de hele dag, werkt ook super.
Zo is het bijv. voor het avondeten wandelen, dan eten, indy in de bench en ook eten en nog wat luieren totdat wij klaar zijn, nog even uit de bench, rond half acht, acht uur weer in de bench om een tukkie te doen, rond negen uur er weer uit, nog wat spelen oefeningen doen, klein rondje wandelen om half tien, daarna een kauwstaaf waar ze een half uur mee zoet is, en dan rond kwart over tien, half elf naar bed.
Ze heeft evengoed nog een paar keer per dag een "aanval" maar dan zet ik imdy even een goed minuutje in de gang om te kalmeren, en daarna is het weer goed.
Echt met Indy heb ik me ook af en toe geen raad geweten maar het word beter, het is bij mij nog niet helemaal over maar in elk geval heel veel beter dan bijv een maand geleden..

Heel veel succes, en engelengeduld & consequent zijn de sleutelwoorden :-)

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Al heel veel tips gekregen denk!

Mijn tips; zoek een andere (positieve) hondenschool. Stop met fysieke correcties. Bied je pup veel rust. Heb geduld, het is een pup.

En ik weet niet of je naar CM kijkt.. Maar je handelingen lijken deels af te leiden van zijn manier van opvoeden en corrigeren? Dan kan ik alleen zeggen.. Er staat 'do not try this at home without..' Mocht je het niet kijken.. Sorry dan voor mijn opmerking dan is het toeval! Gebruik alle bovengenoemde tips dan komt het vast goed!

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES

Hondenpage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Het adviseren van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen is daarom niet gewenst. Behalve beschadigend voor de vetrouwensrelatie kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het is altijd zo jammer dat mensen die net een pup hebben dit soort tips krijgen... :'(
Toen ik Fedor net had werd ook door iedereen gezegd dat ik hem 'stevig moest aanpakken' want het waqs een Landseer.
Zelfs dat ik hem op zijn rug zou moeten leggen :'( :'( andere goedbedoelde tips waren prikbanden, knietjes geven en meer van die onzin.
Heel erg jammer..

Ik zie en hoor van hier in de buurt ook dat dat soort technieken gebruikt worden op hondenshcolen. Zelfs dat ze de pup eerst eens flink ophangen aan de slipketten om zijn karakter te breken. Wegwezen daar!

Gelukkig heb ik al die adviezen kunnen negeren. Maar ik snap wel dat TS deze vraag stelt. Vaak wordt je dit soort advies gegeven door zgn 'kenners'. Ik ben blij dat ze op dit forum terrecht is gekomen, en laten we haar alsjeblieft niet wegjagen, maar tips geven waar ze WEL wat mee kan.

honden page profiel veronique veronique

honden foto van veronique

Ik kan jullie zeggen dat het vanaf dinsdag al veel beter gaat.

We hebben haar regelmatig in de bench gedaan om te slapen en dit accepteerd ze ook.
behalve als we aan het eten zijn dan jankt ze en blaft ze alles bij elkaar.

Ze is nu veel liever en rustiger, ze gromt en blaft af en toe nog naar ons als ze geen aandacht krijgt. maar het gaat echt beter. dus bedankt voor alle goede tips.

ellen (Gast)

HALLO
LEES ONDERSTAAND MAAR, STERKTE ER MEE EN SUCCES

EEN ROEDELlEIDER IS......

? Een roedelleider is altijd kalm en zelfverzekerd. Bent U boos of gestrest, dan ziet de hond dat als zwakte en zal u niet als leider accepteren.
? Maak uw lichaamshouding groot (rechtop, schouders naar achteren); straal leiderschap uit!
? Negeer de hond ‘s morgens bij de eerste begroeting volkomen. (niet praten, niet aanraken en geen oogcontact) Als de hond geen interesse meer toont mag je hem roepen en rustig aanhalen. (niet overdreven enthousiast doen)
? Voer de hond nooit als hij in een hyperactieve staat is. (blaffen, janken, springen, ronddraaien, enz.) Laat het voer niet de hele dag staan. Niet op binnen 10 minuten, dan weghalen!
? Bij alle doorgangen in en om het huis gaat U het eerst voor … daarna pas de hond.
? Alles in huis is van U, alle huisregels zijn door u bedacht en moeten nageleefd worden. U bent ook diegene die de huisregels (tijdelijk of definitief) kan wijzigen indien dit nodig is.
? Nooit schreeuwen naar een blaffende hond; de hond denkt dat u “meeblaft”.
? Correcties geven heeft slechts tot doel, de hond snel op zijn verkeerde gedrag te wijzen.
? Correcties kunnen gegeven worden door een snelle, korte prik met de vingers, het gebruik van de discs, een kort “hey” of “shhht”, knippen met de vingers, aankijken en ruimte opeisen.
? Geef de hond eerst een opdracht voor hij iets (voer, spelen of aandacht) krijgt (zit, af, of poot).
? Ga niet voor de hond aan de kant, loop tegen hem aan, zodat hij plaats maakt voor U.
? De hond mag geen hoge posities innemen; niet op de bank, stoel of bed.
? De hond mag niet dwingen tot aanhalen (kop duwen) of spel (speeltje brengen). U geeft aan wanneer er geknuffeld kan worden en/of gespeeld.
? Belangrijker nog: U geeft ook aan wanneer het aaien of spelen ten einde is!
? Geef nooit aandacht (aaien, sussend toespreken) als de hond angstig of agressief is!
? Zowel bij het verlaten van de hond als het weer terugkomen, geeft u geen aandacht, ongeacht de tijdsduur. Doe dat pas 10 minuten later!
? Leer bezoek dat zij de hond negeren. U behoort als leider het eerst te worden begroet!
? Voer regelmatig dominante handelingen uit; over kop en nek aaien, borstelen, gebit en oren kijken, hand over de snuit, plat neerleggen en optillen. (rustig en zelfverzekerd)
? Een reu mag niet overal zijn poot optillen (castratie geeft een prettiger karakter bij reuen!)
? Geef de hond meer beweging (wandelen/fietsen/hardlopen) of een extra uitdaging (sport).

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hoi Veronique.

Wat ontzettend fijn! Het blijft natuurlijk een beetje zoeken naar hoe je het leuk kunt hebben.
wat betreft etenstijd kun je ook proberen om haar op een plaatst te leggen bij jullie in de buurt.
Ik leg Fedor dan 'AF' op zijn dekentje, of een andere 'plaats'. Als je dat gaat oefenen met belonen is het misschien wat leuker voor dr. Of geef dr iets lekkers te doen, een gevulde kong is een leuk zoethoudertje.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

@gats; dat bedoelde ik nou met die 'goedbedoelde adviezen"

grrr...

De dingen die je daar zegt zijn GROTE ONZIN!

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

gast bedoel ik natuurlijk O-) O-) O-)

honden page profiel BakarddyBakarddy

honden foto van Bakarddy

Meneer / mevr gast.
Mag ik van u het adres.??
Dan mag u een aantal weken op onze Landseer passen.
Voor u weer een kans om een hond met "normaal" honden gedrag de vernieling in te helpen...

Verdorie.....
(vrijdagavond , bijna weekend, en toch een kleine hartritmestoornis.zonde,zonde,zonde

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES

Hondenpage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Het promoten van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere provocerende handelingen is daarom niet gewenst. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

@Ellen, gast, wat jij daar plaatst past hier niet op het forum, het zijn regeltjes uit het jaar nul, en kunnen een hond goed verpesten, hem stresserig maken, in het ergste geval een gevaarlijke situatie kunnen veroorzaken met alle gevaarlijke gevolgen van dien. :'(

Een hond zegt zulke regeltjes niets, hij zal eerder leren dat een mens een raar onbetrouwbaar wezen is.

Aan ts zou ik willen zeggen, een pup, een baby dus moet men begeleiden met respect, geduld en een grote portie humor en begrip. Als ik jou was zou ik een cursus gaan volgen waar men gebruik maakt van positieve begeleiding van mens en hond.
Ik zou me als ik jou was gaan inlezen over honden en hun taal.

Hier alvast wat leuke links, en bedenk de puppentijd is maar zo kort, geniet er van en blijf vooral kalm en geduldig, geef je hondje genoeg rust en steun om een stabiele hond te worden die ten alle tijde jou kan vertrouwen.


http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien





http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

http://moniquebladder.wordpress.com/2011/04/28/de-baas-of-de-leider-is-er-een-verschil/

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppy corrigeren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wat ben ik trots!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^