Help.. Ze poept elke keer maar binnen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoleneJolene

honden foto van Jolene

Onze Senna is nu ruim 4 maanden oud. Ik ben de 7e eigenaar... Erg triest, de mensen hiervoor zijn werkelijk hufters tegen haar geweest. Verwaarlozen, slaan en schreeuwen. Dit merk ik aan haar bange gedrag. Nou weet ik dat ze nog maar 4 maanden is, maar het stomme is; ze is WEL zindelijk!!! Ze gaat 8 van de 10 keer naar buiten (deur staat zo goed als de hele dag open) om daar te poepen of plassen. Ze weet heus wel (denk ik) dat het gewoon buiten moet! Ik wandel hele lange einden met haar, meerdere keren per dag. En aan de riem verdomd ze gewoon om haar behoefte te doen. En dan s'avonds begint het. De deur staat verdorie nog los, en mevrouw gaat vrolijk onder/achter de eettafel zitten poepen en plassen.
Ik straf haar niet, zeg alleen: NEE! En zet haar buiten neer. Als ze het buiten doet beloon ik haar overdreven goed met koekjes, knuffels en kusjes. S'nachts is het helemaal een ramp. Ze zit nu in een bench, ze vind het totaal niet erg, gaat er zelf al in liggen als we naar bed gaan. De bench is niet te groot, precies goed. En toch poept ze! Ze ligt er notabene zelf in...
Ik word hier zo ontzettend wanhopig van... Er zijn zoveel dingen wat ik al heb geprobeerd, niks lijkt te helpen.
Iemand nog een goede tip??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help.. Ze poept elke keer maar binnen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lise met Ruby, Naïn & QalvinLise met Ruby, Naïn & Qalvin

honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvin

Ik kan je niet helpen, we hebben Lady niet gehad als ze pup was.

Sorry als het dom is als ik hier op reageer terwijl ik je geen raad kan geven.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Hoe lang heb je Senna nu?

Senna is nog maar een puppy, en helaas een puppy met een behoorlijk rugzakje, wat een nare geschiedenis heeft ze nu al.
Dat ze 8 van de 10 keer zelf naar buiten gaat, is al heel knap voor een pupje van 4 maanden! De keren dat ze het dan binnen doet is jammer, maar niet gek voor haar leeftijd.
Ik zou haar op dit soort momenten niet meer straffen met ''nee!'', maar haar gelijk naar buiten begeleiden zonder iets te zeggen.
Je doet het al heel goed door haar te belonen als ze het wél buiten doet.

Een puppy zal 's nachts ook nog niet zn behoeftes op kunnen houden. Ga je er 's nachts ook uit om haar even buiten te zetten?
Dat kan je nog proberen, zodat de bench schoon blijft. Gaat dit goed, kan je dat uiteindelijk weer af gaan bouwen, zodat ze 's nachts door kan slapen zonder naar buiten te hoeven.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

7e eigenaar :'( :'(
Wat ontzettend sneu voor dr :'(

Ze heeft dus echt nog 0,0 vertrouwen in jullie wat heel logische is
Omdat ze dit vertrouwen nog niet heeft is de grote wereld buiten de tuin natuurlijk erg eng.
Je schrijft dat je hele lange rondes met dr loopt. Dit zijn dus hele lange "enge" stukken..
te eng om op je gemak je behoefte te doen. te druk met alle nieuwe indrukken.
Tja..dan komt ze thuis in dr eigen vertrouwde omgeving en kan ze zich ontspannen en ligt het dus binnen O-)

Begin eens om meerdere malen per dag kleine blokjes om te wandelen. Steeds hetzelfde kleine saaie rondje.
En dan langzaam het rondje uitbreiden...stapje voor stapje...
probeer te voorkomen dat ze dr behoefte in de tuin doet want huis en tuin is voor haar hetzelfde, namelijk haar vertrouwde plekje..

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

Is het echt elke dag dat het verkeert gaat of is het af en toe? Doowey was pas met 5 tot 6 maanden zindelijk. Alleen poepen deed hij wel al buiten, Het is mss raar, maar het kan mss tussen haar oren zitten. Mede omdat ze een paar hufterige baasjes hebt gehad. Ik wil niet zeggen dat je een deskundige moet inschakelen maar die kan mss zien wat er door het koppie heen gaat. Iedergeval wens ik je succes.

honden page profiel JoleneJolene

honden foto van Jolene

Wat een fijne antwoorden!!! Ja, ze is heel erg zielig, en zo ontzettend lief. Ik merk dat ze echt 0,0 vertrouwen in mijn man heeft. Terwijl hij natuurlijk heel erg lief voor haar is, maar naar mij trekt ze wel heel veel. De band moet natuurlijk nog versterkt worden, ik heb haar denk ik net pas 2 weken. En ik heb alle geduld van de wereld, want ik laat haar nooit meer in de steek. Het is ook wel waar wat jullie zeggen natuurlijk, t is nog maar een pup, en de grote stukken vind ze inderdaad ook eng. Vanaf morgen ga ik een saai, kort stukje lopen. En even aankijken of het beter gaat. Mijn man staat erg vroeg op (5 uur) en dan gaat Senna ook nog even naar buiten.

honden page profiel JoleneJolene

honden foto van Jolene

" Is het echt elke dag dat het verkeert gaat of is het af en toe? Doowey was pas met 5 tot 6 maanden zindelijk. Alleen poepen deed hij wel al buiten, Het is mss raar, maar het kan mss tussen haar oren zitten. Mede omdat ze een paar hufterige baasjes hebt gehad. Ik wil niet zeggen dat je een deskundige moet inschakelen maar die kan mss zien wat er door het koppie heen gaat. Iedergeval wens ik je succes. "

Ze doet elke dag wel iets binnen. En ik ga dit eerst even de tijd geven, als het allemaal niet helpt schakel ik wel een deskundige in.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Probeer rustig te blijven, ik lees in je begin post een hoop frustratie, misschien ook onzekerheid of jij het wel goed kan doen, zeker nu ze al 7 eigenaren gehad heeft?
Dit is overigens geheel normaal, dat probeer ik er eigenlijk mee te zeggen, als je je zo voelt;-)

Ze is pas 2 weken bij jullie, al een hoop meegemaakt in haar korte leven, geen positieve ervaringen..Geef het de tijd. Werk aan de band tussen jullie, dan komt het helemaal goed.
Rust, geduld en vertrouwen.

honden page profiel JoleneJolene

honden foto van Jolene

Ik ben ook wel gefrustreerd nu even... Ik laat het haar ook niet echt merken, blijf toch wel met haar kroelen en zoenen! :-) Ik hoop gewoon dat ze mij leert te vertrouwen, en dan geloof ik ook wel dat het goed komt! Dank jullie wel, echt fijn dat ik zo snel van die geruststellende berichten krijg!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Help.. Ze poept elke keer maar binnen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^