flexie - Waarom zo slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

@Veronique: jouw beschrijving is dus idd zoals het NIET hoort, en dan vind zelfs IK de flexi een onding... :-D
een flexi mag NOOIT een vrijbriefje zijn om je hond zomaar totale vrijheid te geven en te laten doen en lopen waar hij zin in heeft... en al hélemaal niet om andere mensen/honden mee te hinderen, dat is absoluut uit den boze!!
trouwens: waarom denkne jullie dat het sluitknopje erop staat??? O-)
langs een drukke baan hoort een hond ook al niet aan de losse flexi te lopen!! Maar dat wat er gebeurde met die hond die zomaar de straat overliep aan z'n lange lijn, datzelfde gebeurt er ook met een hond die helemaal niet aangelijnd is en opeens iets ziet aan de overkant en wég is voor baas kan reageren!!

maar ik blijf erbij: bij correct gebruik is het een super-ding!! ;-)
doodjammer dat teveel mensen het totaal verkeerd gebruiken!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "flexie - Waarom zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Flex aan de flexi (hehe) is een ramp.

Ik haat die dingen maar kan me voorstellen dat ze in sommige situaties een uitkomst zijn. Ze worden alleen vaker fout dan goed gebruikt.

Van de week nog, een Berner met slip en flexi. Die hond kreeg toch een optater iedere keer als hij aan het einde kwam. Wat steeds gebeurde want hij was nogal onstuimig. Bah!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb een flexi met zo'n brede band, dus niet echt schuren met het draadje. Aangezien ik in het centrum van de stad woon en het korte wandelingetje (20 min) een laan is met gras en geparkeerde auto's en weg aan beide zijden is het voor ons een uitkomst.

Maar gewoon op de stoep zonder gras of bomen in de buurt loopt Dobby aan een normale politielijn.

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Ik vind hem ook handig..

Bij mij moet fenna aan de flexilijn ook volgen, maar als ze dan even vooruit loopt (we zijn volg nog aan het oefenen) dan heb je niet gelijk dat getrek aan je arm maar dan is het net volgen alsof ze een soort los is..

Ook ga ik ermee naar de hondentraining zodat ze de ruimte heeft om te lopen (dan krijgt ze het commando dat ze rond mag lopen) maar tijdens hondentraining doe ik de gewone riem aan. Als ik weer teug loop naar huis vind ze het altijd fijn om te zwemmen, en dat kan dan aan de flexilijn :-)
Niet echt een heel goed punt hoor, maar ik vind hem juist superhandig! :-)
Maar meestal is fenna gewoon los, maar naar het bos moet ze even vast ...

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Oww.. ik heb dat tweede stukje een beetje verkeerd geschreven.. Ik bedoelde..

Bij mij moet fenna volgen aan de Flexi, maar als ze dan vooruit loopt, dan heb je niet gelijk dat getrek aan je arm.. Dan roep ik haar weer bij me, en we gaan verder met volg oefenen, maar het is zo fijn dat je dan geen getrek voelt :-)


en sinds ik met de flexi loop word het trekken zelfs minder.. Ik zet hem trouwens ook vaak op de knopje dat hij niet meer "rolt"..

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Wij gebruiken 21 jaar een rolautomaat(want zo werden ze vroeger genoemd)van 8 meter.het is niet de bedoeling dat de hond van de ene naar de andere kant van de weg zwalkt,maar dat is een kwestie van opvoeden.De hond loopt links en als we terugaan aan de andere kant van de weg,weer links van mij.Het voordeel is bij een groot grasveld kan je de lijn laten gaan.Ik zie ze vaak lopen met de riem om de hand en pols gedraaid
Hier mag de hond nou eenmaal niet los,en zo heeft ze toch wat ruimte.

Zoals eerder gezegt bij goed gebruik, ideaal geef alleen lijn als de hond goed reageert op commando's,ik weet dat mijn hond niet zwalkt naar de overkant. Ze wacht op een seintje van mij kijkt naar mij en mag naar de overkant on terug te gaan.

honden page profiel Claudia & TankClaudia & Tank 3 doggies

honden foto van Claudia & Tank

Spike heeft ook een flexi.
We gebruiken het niet vaak.
Maar wel op plekken waar hij niet los mag zo heeft hij toch nog steeds een beetje vrijheid.
En ook aan de flexi luistert hij goed.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

" Door de constante spanning op de lijn leert je hond nooit met ontspannen lijn lopen. Het is vooral het psychologisch effect bij de hond van constante 'trek' aan de lijn. Daarnaast kan je hond aan zo'n flexlijn behoorlijk freewheelen zonder echt contact met jou. De meeste mensen drukken bv simpelweg op de rem als de hond moet stoppen of hengelen de hond binnen ipv van echt echt onderling contact en samenwerking.

"



Dit is heel zwart wit .De lijn staat bij ons nooit strak je kan gewoon een lus laten hangen ,loopt ze naast me staat de lijn niet strak. Als pup geleerd niet te zwalken.Kan ze de ruimte krijgen geef ik die ook ,Is het druk loopt ze naast me .
Het psychologische effect heb ik moeite mee zoals je het hier neer zet,ik heb constant contact met mijn hond als ik buiten loop.Ik mis niets van wat ze doet.En zij reageert goed op mij.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Over trekken en niet in de gaten houden van de baas. Sire weet precies hoe lang de flexilijn is, dus hij trekt eigenlijk nooit aan de flexi. Hij houdt mij heel goed in de gaten en weet precies tot waar hij kan gaan voordat hij niet meer verder kan.
Bij Ivy heb ik de flexi alleen gebruikt toen ik langer ziek was en de honden al een paar dagen niet meer naar het park waren geweest.

Zag laatst ook een beagle aan slipketting en flexi.

Nogmaals het kunnen ondingen zijn, maar op de juiste manier gebruikt kan het uitkomst bieden voor mensen die in gemeentes met een streng hondenbeleid wonen.

Hier is de meest dichtbijzijnde losloopplaats op 10 minuten fietsen. Dus dan ben je al 20 minuten onderweg en heb je nog geen stap gezet. Dus we gaan meestal 2x per dag naar een losloopplaats en 2x aan de flexi. Daarnaast zijn hier veel losloopplaatsen niet geschikt als losloopplaats.



Zie je die linkerstrook gras tussen het fietspad en de busbaan?
Perfecte plek om je honden los te laten lopen volgens gemeente Haarlem :'(

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

sorry 2x los en 2x aan de riem. Niet altijd de flexi :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"


Dit is heel zwart wit .De lijn staat bij ons nooit strak je kan gewoon een lus laten hangen ,loopt ze naast me staat de lijn niet strak. Als pup geleerd niet te zwalken.Kan ze de ruimte krijgen geef ik die ook ,Is het druk loopt ze naast me .
Het psychologische effect heb ik moeite mee zoals je het hier neer zet,ik heb constant contact met mijn hond als ik buiten loop.Ik mis niets van wat ze doet.En zij reageert goed op mij. "


Natuurlijk is er ook een categorie die verantwoord om gaat met het flexgebruik ;-) Die weet hoe de rem werkt en die de hond al dan niet met flex geleerd heeft fijn ontspannen mee te lopen en niet de flex gebruikt als hulpmiddel om de hond binnen te hengelen. Maar ik zie ze helaas ook veel anders, verkeerd gebruik.

Ik denk dat ik vreemde honden heb die dus wel degelijk last hebben van het psychologisch effect van de constante trek van de flexlijn. Lily wil er niet eens mee uitlopen vanwege de trek aan de hals/nek en Jip wordt (hoewel het beter gaat) toch veel meer een ongeleid projectiel dan aan de gewone lijn.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

idd Petra, een MASSA mensen die er jammer genoeg totaal niét mee weten om te gaan, en dan zijn het verschrikkelijke dingen, voor de hond zélf die, zoals Flex hierboven al zei, telkens een verschrikkelijke snok meekrijgen als ze op 't einde van hun lijn komen gerend, én voor alle andere mensen en honden onderweg!!

maar da's zo met élk middel, denk ik... :-)

honden page profiel Maks met Fenna & YunaMaks met Fenna & Yuna 3 doggies

honden foto van Maks met Fenna & Yuna

Inderdaad, je moet er wel mee om kunnen gaan. En de hond moet er ook geschikt voor zijn..

honden page profiel MonicaMonica 3 doggies

honden foto van Monica

" voor wie ermee kan omgaan is het een super-makkelijk ding...
maar dat geldt voor zovele dingen!! iets is niet perse slecht omdat er héél veel 'fout' mee omgesprongen wordt!! Ik heb 8 honden, allemaal tussen de 40 en 70 kilo, NOOIT een trekkende hond, en er hoeft absoluut geen spanning op de lijn te zitten: ze kan ook doodgewoon gebruikt worden als een 'normale' lijn, maar het voordeel dat je nooit een 'loshanged einde' hebt...
je geeft je hond nét zoveel ruimte als je zélf wil of als mogelijk is gezien de situatie!!
mijn pups die ik opleer met een flexi trekken NOOIT en lopen vanaf moment één mooi mee...
mijn honden lopen allemaal héél netsjes 'naast' waar het moet, en kunnen 'lang' lopen waar die mogelijkheid zich voordoet en het toch niet gewenst is om ze helemaal onaangelijnd te hebben (wat ze uiteraard OOK allemaal kunnen én mogen waar die mogelijk erin zit!!)
DUS: IK wil NOOIT wat anders...

andere mensen vinden het inderdaad een "onding', en ik moet éérlijk toegeven: bij foutief gebruik vind ik datzélf ook!! ;-)
een flexi is zéker niet de bedoeling dat de hond onder alle omstandigheden de volledige lijn gaat mogen gebruiken en zou mogen lopen waar hij maar wil...
"


helemaal mee eens..

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik gebruik hem in het bos. Honden mogen hier nergens echt los, en zo kan hij toch een beetje heen en weer draven en snuffelen en zo. Het is vind ik wel de bedoeling dat je hond luisterd naar stemcommado's, en Fedor doet dat behoorlijk goed, want ik kan hem met dat lijntje absoluut niet onder controle houden. Het is dat los niet mag.
Hij moet naast me komen lopen als we bij een hoek aankomen waar ik niet om de bocht kan kijken zodat ik hem bij me heb als daar andere honden of wandelaars zijn. Ik vraag bij andere honden altijd of ze even losmogen als het daar kan. Ik gebruik hem nooit op straat.
Zo kan het wel vind ik.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Wij hebben er ook één voor Kobus, maar gebruiken hem bijna nooit omdat ik er geen voorstander van ben. Hoewel ik moet toegeven dat het af en toe wel handig kan zijn. Zo hebben wij de Flexi op vakantie veel gebruikt, omdat Kobus lang niet overal los kan en hij anders niet lekker kan rennen.

Waarom ik geen voorstander van de Flexi ben:
- Vaak wordt de Flexi niet goed gebruikt. Mensen nemen een pupje, hebben geen zin/nemen er de tijd niet voor de hond fatsoenlijk los te leren lopen en omdat het zo makkelijk is nemen ze een Flexi. De lijn staat vervolgens constant op "los" en de hond kan meerdere keren de straat oversteken om naar een hond aan de overkant toe te gaan terwijl er een auto rijdt... Baasje schrikt, haalt de hond terug, let wéér niet op de hond en hond doet weer hetzelfde (met eigen ogen zien gebeuren!!). Om moe van te worden.
Bovendien rennen dit soort honden dus vaak naar andere honden toe om ze vervolgens te bijten, omdat ze nooit los met andere honden hebben mogen spelen...
- De snuk aan de riem wanneer men plotseling op remmen drukt/de riem op is.
- De lijn kan zo doorgekauwd worden als je even niet oplet (Kobus O-) )
- De hond moet trekken om een langere lijn te krijgen... Veel honden krijgen hierdoor de neiging om altijd aan de riem te trekken.


Buiten de laatste twee punten om, is het dus echt een kwestie van goed op je hond letten en op een verantwoorde manier deze riem gebruiken. Het overgrote deel van de Flexi gebruikers doen dit helaas niet. :'(

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends 3 doggies

honden foto van Odielah & friends

IK vnd ze prima en zet ze gewoon op slot als ik hem als een gewone riem wil gebruiken...
Jentho loopt aan de gewone riem, die wordt uiteindelijk toch te zwaar, een Flexi kauw
je namelijk wel vrij snel stuk...

Voor mij is het nu een uitkomst omdat Elah niet meer overal los kan, dus in gebieden waar ik iets meer overzicht heb kan ik haar lekker haar gangetje laten gaan zonder dat ze echt weg kan lopen..
En als je honden hebt die heel erg goed luisteren is er sowieso niks aan de hand, is dat niet zo, dan kan het gevaarlijk zijn omdat ze zo weg kunnen schieten en je soms te laat zou kunnen zijn om ze terug te trekken...

Zoals met bijna alles, hij heeft voor en nadelen...je moet er zelf gewoon verantwoordelijk
mee omgaan.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

" Ik vervloek die dingen nog eens grr... levensgevaarlijk..

Er zijn zat topics waar beschreven staat waarom ze zo slecht zijn.

Groetjes Loes "



Vertel jij me eens waarom ze zo slechtzijn. Als je niet weet waar je op reageerd,zeg dan niets, je klets namelijk komplete onzin uit.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends 3 doggies

honden foto van Odielah & friends

Er zijn ook mensen zat die niet om kunnen gaan met een "gewone riem" , lopen maar te trekken en de scheuren aan zo'n hond. HEt ligt niet aan de riem het ligt aan de baas, wij zijn degene die op moeten letten en verantwoordelijk moeten omgaan met OF een flexi OF een gewone riem..

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.


Kan ze op de dijk poepen ,met een korte lijn gaat dat niet lukken.Ik vroeg haar even te stoppen,ze bleef keurig wachte op het maken van een foto. Denk niet dat het hier altijd zo rustig is ,het was vakantie tijd,

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie 3 doggies

honden foto van Joëlle <3 Sammie

de flex en Sam is een ehh...niet fantastische combinatie. Hij ging door de extra ruimte die hij kreeg vreselijk trekken. De lijn komt niet slap te hangen, maar schiet terug in het handvat. Sam vindt dit verschrikkelijk leuk, en springt er blij achteraan. Als ik met hem liep hadden we idd haast geen contact, en als hij, blij met de ruimte die hij had een sprintje trok, dan was plotseling de lijn op, en kwam hij met een akelige ruk aan zijn nek tot stilstand. Ik heb de flex dus maar afgezworen. Nu loop ik met een lichte variant van de zogenaamde politielijn. (lijn met ogen) Dat is erg practisch. na wat training trok Sam niet meer, en het aan de lijn lopen gaat eindelijk ontspannen en met vrij veel onderlinge communicatie.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik vind het geen prettig ding in gebruik. Het koord snijd, heb daar een keer een brandwond van gehad op mijn hand, was ook zo slim om het koordje even vast te pakken..
Al vrij snel heb ik de flexi weg gedaan. Toen gebruikte ik daarna een normale lijn van 1,5 meter zoiets.

Wat ik vervelend vind zijn mensen die hun hond overal vrij laten, en de flexi lijn laten uitrollen.
Ook wanneer jij aankomt met je hond, dat is gevaarlijk..Soms zijn die koordjes ook zo moeilijk te zien, dat je niet altijd kan inschatten of de hond nu vast zit ja of nee.

honden page profiel Carine BollenCarine Bollen 3 doggies

honden foto van Carine Bollen

@Joëlle: voorbeeldjes genoeg bij jou dus over hoe het niét hoort!! ;-)
je hondje mag dus nooit 'zomaar' extra ruimte krijgen, niet vrijheid-blijheid en hond zelf laten bepalen hoever hij loopt, waar hij heen loopt...
da's de kunst: weten hoe JIJ als baasje daar zélf de controle over kan houden, en dan krijgen ze dus nooit ofte nimmer die 'akelige ruk' aan hun nek...
want dan wordt een flexi inderdaad vervelend en zélfs gevaarlijk, als er op die manier mee omgesprongen wordt, zowel voor de baas, de hond als zélf als de andere wandelaars met of zonder hond!!
en het is inderdaad maar waar je je het best mee voelt!!

@Caitlin: die met een touwtje zijn ook helemaal niet leuk... Zitten ook héél snel in de war enzo...
nu bestaan ook de 'lichtere versies', dus voor de kleine hondjes met lint! Véél makkelijker om mee te werken!!

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie 3 doggies

honden foto van Joëlle <3 Sammie

" @Joëlle: voorbeeldjes genoeg bij jou dus over hoe het niét hoort!! ;-)
je hondje mag dus nooit 'zomaar' extra ruimte krijgen, niet vrijheid-blijheid en hond zelf laten bepalen hoever hij loopt, waar hij heen loopt...
da's de kunst: weten hoe JIJ als baasje daar zélf de controle over kan houden, en dan krijgen ze dus nooit ofte nimmer die 'akelige ruk' aan hun nek...
want dan wordt een flexi inderdaad vervelend en zélfs gevaarlijk, als er op die manier mee omgesprongen wordt, zowel voor de baas, de hond als zélf als de andere wandelaars met of zonder hond!!
en het is inderdaad maar waar je je het best mee voelt!!
"


Ik begrijp natuurlijk dat het er helemaal aanligt hoe je zelf de controle houdt, maar Sam was toen een pup die nog nooit ook maar een halsband had omgehad. Hij was dus helemaal niet bekend met het verschijnsel aan de lijn lopen en kende nog geen commando's. Het is dan erg lastig om de controle goed te houden. Natuurlijk kreeg hij niet overal de ruimte, meestal hield ik hem gewoon op de lengte van een normale lijn, en moest hij gewoon meelopen. Hij mocht niet 'zomaar' overal gaan en staan waar hij wilde, zoals je wel zovaak ziet.. Als we in een losloop gebied liepen, dan kreeg hij wél lengte, maar dat was voor hem dus erg verwarrend.Hij kreeg dus, als hij merkte dat de lijn meegaf, geregeld wél die klap in zijn nek. ik heb toen besloten dat de flexi en Sam op dat moment géén goede combinatie was, en dat de flexi niet zomaar een losloop-surrogaat is..Nu kan hij netjes meelopen, zonder te trekken, en met aandacht, en hij kent nu ook best veel commando's. Voor we dit moment hadden bereikt had ik er niet aan moeten beginnen, maarja, door schade en schande wordt men wijs he?Ik denk dat het nu wel zou kunnen gaan, maar nog heb ik liever lijn en los duidelijk gescheiden. Heb zelf ook een hekel aan baasjes die hun honden zo aan de flexi over het voetpad laten zigzaggen, die zo op andere honden afstuiteren en die oudere mensen tekkelen doordat hun lijn plotseling uitschuift en veel te lang wordt gehouden....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "flexie - Waarom zo slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: gratis of niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^