Grasallergie, tips?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Hee allemaal.

Eergisteren lag Faya lekker in ons oerwoud (tuin) te knagen en toen ze klaar was zag ik twee kleine bultjes.

Na een half uur werd dat ongeveer dit:





De dierenarts heeft haar een anti allergie prik gegeven maar deze hielp slecht, vandaag is het pas echt over. Omdat ze in het gras gelegen heeft kunnen ze met enige zekerheid zeggen dat het daar van komt. Maar dan is gelijk de vraag: En nu? Overal is gras.

Onze tuin gaat in ieder geval direct dicht, die heeft nu voorrang. Alleen om nu iedere keer zo'n prik te gaan halen als ze even last heeft staat me niet aan.

Alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grasallergie, tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Mijn hond werd helemaal ziek van die prik (maar pas in de nacht er op). Maar mijn oude hond die was allergisch voor pas gemaaid gras. Weet je toevallig of het net gemaaid was of niet? Dan zou je er nog om heen kunnen lopen als het net gemaaid is.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Nee het is niet net gemaaid. Er is aan die tuin nog weinig gedaan (we zijn nog niet zo lang geleden verhuisd)

Overigens werd zij heel angstig een paar uur na de prik, ze heeft ook bij me geslapen. Maarja kapot gaan van de jeuk is ook niet alles.

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Dan kun je het het beste inderdaad zelf inschatten wat het is. Hier is diesel allergisch voor een of ander plantje (zie maar uit te zoeken welke!) Waarschijnlijk een soort onkruid.

Hij is hier de hele nacht ziek geweest. Diarree en overgegeven. Zelfs uit zijn bench gebroken door zo lang aan het haakje te frutselen totdat er 1 van de 2 open van en hij er onderdoor is gekropen omdat hij echt zijn bench niet wilde bevuilen. Nog overal diarree en kots om de bench en kots op de bank, en diesel zat echt heel zielig op de andere bank. Gelukkig waarschuwde de andere honden me, want het was half 3 's nachts en 2 verdiepingen lager. Voor ons nooit meer die prik dus. Ik heb hem even afgespoeld voordat ik naar de dierenarts ging (misschien was het een stofje wat nog op zijn huid zat). Het ging na een paar uur weer over. Zonder die prik had het misschien nog 2/3 uur extra geduurd. Ik heb hem gewoon ook laten slapen verplicht toen die het kreeg, zodat hij geen last zou hebben van de jeuk. werkt prima overigens!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dat is inderdaad zo, zie het maar te vinden!

De prik heeft Faya lichamelijk weinig last van gehad. Eigenlijk geen last. Geestelijk alleen heel heftig.

Ze heeft mijn vriend gebeten toen hij haar gerust wilde stellen, ze was onder de bank gekropen (wat eigenlijk niet past) en ga zo maar door.

Ik heb haar bij me genomen en naast me op het schapenvel gelegd, toen werd ze wat rustiger. 's Avonds mee naar boven en daar heeft ze ook nog heerlijk geslapen.

Voor de prik heb ik wat azijn over haar gesmeerd, met half bevroren washandjes haar nat gemaakt maar niets hielp, ze zat alleen maar te piepen en te bijten..

Gelukkig is nu alles weer over maar ik wil dit niet nog een keer zoals je kan begrijpen.

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Neee inderdaad! Brrr, moet er ook niet meer aan denken!

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Je zou brandnetelthee kunnen proberen. Daar zit een natuurlijk anti-hystamine in. Je zou thee kunnen trekken en over het voer kunnen doen misschien. Bij de tuinen verkopen ze grote zakken gedroogde brandnetel.

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Is dat speciaal voor gras allergie, of voor allergie in het algemeen? Dan zou ik dit namelijk ook kunnen proberen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Alles is meegenomen, baat het niet dan schaad het niet.

Wil het wel zoveel mogelijk op de natuurlijke manier proberen. Faya is best gevoelig, dat wil ik niet nog erger gaan maken met al die paardenmiddelen.

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Je noemt je tuin oerwoud...ik neem aan dat er erg veel planten staan.
Als de hond op de buik gelegen heeft zouden de plekken ook op de buik moeten zitten. Het lijkt echter aan de zijkant te zitten. Ik zou dan eerder denken dat het een reactie is op iets waar de hond langs is gelopen.

Er bestaan heel veel soorten gras. Dus je hebt goed kans dat als het een echte grasallergie is dat het niet voor alle soorten gras is. Dan is het alleen lastig om uit te zoeken welke soorten wel.

Wel enorm vervelend, want voordat je weet wat het precies is.

Veel succes igg!

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Nee dat heb ik ook inderdaad. De dierenarts kan vaak mooie praatjes ophangen, maar elke keer heb ik er niets aan. Huidschraapsels voor Demodex, blijkt het overgevoeligheid voor normale brokken te zijn. Moest ik zelf achterkomen. Allergieprik en niet er bij vertellen dat sommige er niet tegen kunnen. Achteraf zeiden ze dat het door de allergie zelf komt. Nou sorry, maar dan had het al veel eerder moeten komen? Ik ben op zoek naar een andere dierenarts. Nu is deze wel goed, als je de goede hebt! De man is echt een (#&%()#& en de vrouw is super! Maarja, daar schiet ik niets mee op! Op natuurlijke wijze de allergie bestrijden lijkt mij een beter plan. Mn ouders verklaren me voor gek dat ik die speciale brokken heb en KVV, maar hun zouden zelf nog wat moeten leren! Ze zijn wel opgegroeid met honden, en mijn moeder heeft wel verstand en is bereid om te leren. Maar ik heb soms gewoon medelijden met diesel zijn broertje. Als ik er niet was dan zat hij hele dag alleen. Gelukkig ga ik hier in de buurt wonen, en zal ik hem overdag ook nog wel mee uitlaten. Zie ik dat het echt niet kan, dan eis ik hem gewoon om hem over te nemen. Dit kan ik namelijk niet aanzien. Maarja dat is een ander onderwerp!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Priscilla: Nee hij is al bijna leeg, het is nu eerder een chaos haha. Alle planten zijn al weg voor zover ik kan zien, er staat alleen nog gras.

Faya zat overigens in zo'n puppyzit, zo lekker doorgezakt. Het begon ook echt bij haar rechterbil, daarna kwam het omhoog.

Links had ze ook maar 2 mini bultjes, de rechterkant (waar ze op leunde) zat helemaal vol.

Maar bedankt! Het is zeker puzzelen als je het echt wilt weten en zie het daarna maar de mijden. Ik wil dus graag haar weerstand optimaal hebben. Maarja als je niet zo prettig in je vel zit (geestelijk) dan wordt dat natuurlijk wat lastig.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Overigens was ik wel heel trots.

We kwamen bij de dierenarts binnen en Faya was heel enthousiast. De dierenarts zelf (een andere dan normaal) zei: Zo wat een verschil met die van net hé, wat is ze goed gesocialiseerd!

Toen begon ik wel te gniffelen, als er een niet gesocialiseerd was is het Faya wel. We doen ons best en duidelijk loont het toch! :-D

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Dat is altijd fijn om te horen toch! ik zou ook vol met trots staan!

Mijne is ook helemaaal weg van de dierenarts, en begint al te kwispelen als hij het vanuit de auto ziet. Terwijl ze hem altijd prikken haha.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Haha doet me denken aan Flex, die staat al te springen als we daar voor de deur staan.

Toen er ooit eens een vervanger was en hij zijn weil enting moest hebben vroeg deze mij zijn hoofd vast te houden (heel stevig mevrouw!!) zodat hij hem kon prikken.

Daarop zei ik dat hij heus niet zo angstig hoefde te doen, Flex merkt er niets van. Die vind het alleen maar helemaal leuk daar. Hij ruikt allemaal nieuwe dingen, krijgt een speeltje, knuffels en veel aandacht. Wat wil een hond nog meer haha :-D Op die prik reageert hij nooit.

Faya hield zichzelf gewoon heel goed. Geen gegrom, niet bijten, gewoon heel rustig. Koekje derbij en alles kon nagekeken worden!

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Haha ja, vaak zijn de dierenartsen zelf gewoon bang! Ik heb het toen aangeleerd met de puppycursus, was zelfs een examenonderdeel. Het onderzoeken van de pup en alles mogen doen (als hij staat dus ook zijn hoofd vast houden en omhoog, omlaag, naar links en rechts bewegen en de hond ook op zijn zij leggen, op zijn rug, alles mogen bekijken (oren, ogen, tandjes etc). Dit heeft me echt geholpen bij de dierenarts. Ik zoek dus ook een dierenarts waar ik alles zelf mag doen qua het bewegen van mijn hond. Dit geeft gewoon veel meer rust in die hond, dan wanneer hij tegen die tafel aan wordt geduwd.

Ik heb trouwens een topic geopend over natuurlijke geneeswijzen en opbouwen van weerstand en dergelijke. Misschien kun je hier ook nog wat informatie op doen:

http://www.hondenpage.com/hondenforum/88246/natuurlijke-%28genees%29wijzen-bij-je-hond.php

honden page profiel Niet meer actiefNiet meer actief

honden foto van Niet meer actief

Jeetje Sam! Arme Faya met de bulten en de jeuk!uiteraard begrijpelijk dat je dat niet weer wilt mee maken.pff!wat een kanjer ook dat ze zich zo goed houdt bij de da zeg!

heel veel sterkte!en tot mails ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grasallergie, tips?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^