Wie heeft ervaring met Ecostyle vlovrij op het dier?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Ik probeer met Joep zo natuurlijk mogelijk om te gaan en dan bedoel ik,vers vlees/groenten/fruit/knoflook/honing/karnemelk enz enz.
Voor in en om het huis en strand gebruik ik in de zomer eigenlijk alleen maar verse knoflook/karnemelk tegen vlooien.
Dat bevalt me prima,nooit 1 vlo gezien.
Maar....ga volgende week naar een vakantie huisje midden in de bossen in Drenthe.
Om ons huisje ligt 180m2 grasveld en als we het pad aflopen ,lopen we heerlijk richting bos en meertjes.
Niks mis mee ;-)
But....ik wil Joep toch iets extra s geven tegen de vlooien en teken en nou las ik dat Ecostyle(op natuurlijk basis),een vlo/teken spray heeft.
http://www.natulistic.nl/webshop/index.php?item=ecostyle-vlovrij-op-het-dier-spray-500ml&action=article&group_id=23&aid=305&lang=NL
Is dit wat..heeft iemand hier ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie heeft ervaring met Ecostyle vlovrij op het dier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

ik lees even mee, heb hier geen ervaring mee maar ben voor dusty ook opzoek naar iets meer natuurlijke middelen in de zomerseizoenen dan komt hij ook veel in de bossen

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Upje ;-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik woon in de achterhoek en kom dagelijks in de bossen met Sterre en hoog gras langs de sloten..
Waarom zou Joep in Drente meer parasieten opdoen dan waar je nu woont.

Blijf gewoon doorgaan met wat je doet of lees en bestel het middel van TEAMdier..
Karnemelk en biofoodbonbons verkopen ze ook in Drente.. ;-)

Fijne vakantie.. :-D ;-)

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

ik heb ecostyle vlo vrij voor op het dier hier liggen, maar nog niet gebruikt
dus daar ben je niets mee hè
heb het wel al eens op mijn arm gespoten (testje :-) ) om te zien of het sterk ruikt, reactie geeft op de huid en dat was oké ;-) ruikt nauwelijks en irriteert niet (op mezelf dus ;-) )
maar ik ben momenteel met knoflookgranulaat bezig voor charlie en voorlopig gaat dat goed dus ik gebruik de spuitbus voorlopig niet

er zijn ook druppels voor tussen de schouders van ecostyle, die heb ik wel al gebruikt bij Charlie, ging ook wel goed, maar ruikt zeeeeeeeer sterk, een beetje té (en bij de kat hebben ze een sterke reactie reactie gegeven dus daar ben ik ondertussen iets minder wild van)

de omgevingsspray van ecostyle vind ik ook wel goed (da's dus niet voor op het dier hè)

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

IljaIk woon zelf in Den Haag,kom nauwelijk in bossen of struiken met Joep.
Wandel 3 x in de week op het strand en tussendoor wandel ik heerlijk een uur door de stad om de wandeling te eindigen op het uitlaadveld,waar nauwelijk bosjes of struikjes staan.
Had zelf het idee dat als ik echt de bossen in ga/veel struiken/hoog gras ,dat Joep daar meer kans loopt op in ieder geval teken??
Ook staat het huisje midden in het bos en om ons huisje ligt 180m2 eigen grasveld waar hij veel aanwezig zal zijn.
Dacht dus dat de karnemelk en knoflook niet alleen voldoende zouden zijn??

Kathbestaat Ecostyle alleen maar uit natuurlijke middelen,of zitten er ook nog middelen in die toch nog schadelijk zouden kunnen zijn voor je hond?

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

Wel Liesbeth, ik ga er van uit dat ecoystle enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt die onschadelijk zijn vermits ze dat zo aangeven. "100% natuurlijk" staat er op.
Ik vind het wel jammer dat niet elk ingrediënt wordt meegedeeld.
Voor de druppels bvb heb ik zelfs verschillende malen gemaild én gebeld naar ecostyle omdat ik graag wist over welke ethersiche oliën het gaat. Zeker omdat de kat er niet tegen kon (trok zijn haar uit op de plek van toediening en kwam nadien een korst op). Ze hebben me enkel gezegd dat er margosa inzit (wat er ook opstaat) en citronella, maar de rest is "geheim van de chef". De hond heeft geen slechte reactie vertoond op de druppels.

Op de spray voor op het dier staat spiritus saponatus 8% als werkzame stof en daar zitten ook nog oliën bij (maar welke staat er alweer niet op). Ik denk wel dat die spray oké is vermits je die zelfs mag gebruiken voor puppy's en kittens.

Heb ook eens dit tekstje gevonden op een ander forum, is wel van het jaar 2007, dat was ook een antwoord van ecostyle, ik ga dit even stelen ;-) ('k weet niet of dat mag?) en hier zetten:


"De VloVrij producten zijn mild van aard en 100% natuurlijk. De werkzame stof in VloVrij op het dier is Spiritus Saponatus, het betreft kaliumzouten van vetzuren. Dit klinkt misschien heftig, maar het betreft vetzuren die bijvoorbeeld ook in veel voedingsmiddelen te vinden zijn, zoals in vlees, vis, brood en fruit. De combinatie in de vetzuurketen maakt dat het product het schildje/beschermlaagje van de vlo (+ eitje, larve, pop) kapotmaakt, waardoor de vlo in een hoog tempo 'leegloopt'. Het middel is veilig voor mens en dier en bevat dus geen enkele gifstof.
De werkzame stoffen van VloVrij vlooiendruppels zijn geurstoffen uit natuurlijke plantenextracten ondermeer afkomstig van mint, eucalyptus en citronella. De druppels werken preventief. Het is heel belangrijk om eerst alle vlooien te doden middels de VloVrij op het dier en de omgeving te behandelen met een omgevingsspray. Als alle vlooien zijn verwijderd dan kunt u de druppels toepassen om zo uw dier 4 weken lang te beschermen tegen een nieuwe plaag. Als u nog vragen heeft horen wij het graag.

Met vriendelijke groet,
ECOstyle Animal Care B.V."


Ik zou zo'n bus kunnen meenemen eventueel en gebruikten indien nodig. Dat zou ik zelf doen denk ik... 'k weet niet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hier in huis heb ik ook de ecostyle spray, je sprayt wat op de vacht, als je gaat wandelen en je hond blijft vrij van ongedierte, het komt niet in de bloedbaan, als het regent of als je hond zwemt is er geen werking, het is echt 100 % natuurlijk, wil je toch iets gebruiken tegen de teek en vlo, kan je deze spray gerust gebruiken.

honden page profiel AndreaAndrea

honden foto van Andrea

Bij cooper heb ik het nog niet gebruikt. Die is bij de dierenarts behandeld met een pipetje.
Bij de katten heb ik het wel gebruikt,toen ze er een paar hadden. Vond t zelf wel heel goed werken. Ik heb ze er toen mee ingesprayed en met een washand helemaal ingemasseerd.
Vind het inderdaad ook fijn, dat het helemaal natuurlijk is.

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Dan ga ik het toch bestellen voor alle zekerheid,ga volgende week maandag weekje weg(Drenthe). ;-)
Dus kan ik hem voor die tijd nog even insprayen!

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Ik heb het een paar leer gebruikt, maar het hielp niet. Binnen een tot enkele weken weer vlooien. Wij wonen in Drenthe en Daisy loopt veel door de bossen en heide. Tot nu toe heeft ze hier nog geen vlooien opgelopen. Risico valt wel mee denk ik.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie heeft ervaring met Ecostyle vlovrij op het dier?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^