MAG jou hond andere dieren opjagen..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Deze discussie begint een beetje een rare wending te krijgen..
Mijn bedoeling is helemaal niet om met een vinger te wijzen..
Ik vraag meningen, en dat ik het daar niet mee eens ben, dat is toch niet erg?
Het is jou eigen mening :-)
Ik heb ook gezecht dat mijn honden, als er een kleiner diertje voorbij rent, er echt wel achteraan willen, maar dat ik dat tot nu toe altijd heb kunnen voorkomen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MAG jou hond andere dieren opjagen..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" nee dat mag van mij niet, ze moet met iedereen rekening houden, muis kat enz. ze mag nergens achteraan vliegen.

bamse mag alleen op spinnen jagen, en opeten of er achteraan, maar dat is dan ook alles. voor de rest moet ze overal afblijven, kip, koe, eend, kat, alles wat vier poten heeft, afblijven. "


Dat zijn heel bijzondere eenden! :-D *lol*

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

haha en bijzondere kippen ook ;-) O-)
we snappen je punt :-D

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" haha en bijzondere kippen ook ;-) O-)
we snappen je punt :-D "



:-D

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

honden foto van Simone

Ik heb hier een zeldzaam exemplaar denk ik... Heb dan wel een kruising jagertje, maar vind echt niks interessant. Behalve een haas/konijn die wegrent (en die hij ziet). Uiteraard mag hij dit niet, maar hij vind over het algemeen alles niet interessant genoeg.. Welk spoor hij op dat moment ruikt is veel belangrijker dan wat er rond loopt.. t zit er gewoon niet echt in!

Ik ben dol op jachthonden, vind ze schitterend. Maar bewust laten jagen op echte dieren, nee. (Rare ik.. haha!)

aan de andere kant.. het is ook deels natuur! Dus je voorkomt niet dat dit instinct erin zit.. het is wat je er zelf in toelaat.

Enneh.. als er een reiger bij mijn vijver zou zitten, zou die zeker weggejaagd worden. Als het niet door mijn hond is, dan wel door mij! haha!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Angela,

Een reiger en daar rustig naar toe lopen Petra? Dat meen je toch werkelijke niet hè, want dan heb je er nog nooit eentje van dichtbij gezien.

Die snap ik even niet. Ik zie heel vaak reigers en als je rustig in hun richting loopt vliegen ze weg :-)

Dat is nu precies hetzelfde!! Ik jaag de vogels niet op, maar mijn hond doet dat ook niet. Mijn hond doet namelijk niet doelbewust de vogels opjagen,

Waarom voel je je dan zo aangevallen als je hond geen vogels opjaagt of wegjaagt? Omdat hij toch een spelletje speelt zoals je in een eerdere reactie aangaf?

*Het volgende is in het algemeen en voor niemand speciaal in het bijzonder*

Het kan heel onschuldig lijken als je hond een eend spot en deze met snelheid het water indrijft. Of als je hond een kraai ziet en jij je hond toestaat naar deze kraai toe te rennen waarop de kraai wegvliegt. Maar het is niet onschuldig, je hond wordt getriggert door de vlucht en het lachende 'baasje' bevestigd zo dat dit een leuk 'spel' is. Het levert dus dubbel succes op, de jacht (de aangewakkerde jachtdrift) is effectief want de vogel vlucht en de beloning van een goedkeuren lachend 'baasje'. Gedrag wat succes oplevert neemt toe. Dus wat eerst bij toeval ontdekt wordt resulteert uiteindelijk in het speuren en spotten en wegjagen van vogels, eenden whatever. Honden op jacht hebben oog voor hun 'prooi' en weinig oog voor de omgeving en gevaren in deze omgeving. Het is dus niet altijd zo onschuldig als gedacht. Bovendien kan deze jachtdrift zich verder uitbreiden als de hond de smaak eenmaal te pakken heeft.

Natuurlijk als je ergens rustig loopt vliegen vogels en eenden meestal weg. Ze zien je aankomen en kiezen ervoor een veiliger heenkomen op te zoeken. Neem het voorbeeld van de eenden... zij lopen lekker in het gras te grazen en zien een vrouw met twee honden aankomen, langzaam grazende bewegen ze zich meer richting de vijver en als ze zien dat het geen 'gevaar' is grazen ze aan de rand verder (sommigen kiezen er voor wel te water te gaan), maar allemaal in een rustige energie.
Dan komt er wer een vrouw aan met twee honden, ze is nog verder weg en de eenden grazen kalmpjes verder...ineens denderen er twee hond met een noodvaart op de eenden af die over elkaar heenduikelend allemaal als eerste het veilige water proberen te bereiken. Dat geeft een schrikeffect en een onrustige energie.

Als ik ergens wel van kan genieten is het de kalme energie waarin ik me kan bevinden in het een zijn in en met de natuur. Het geeft mij een kick als ik op een bankje met mijn honden zit en de eenden scharrelen vol vertrouwen om ons heen. We zijn geen bedreiging en ze voelen geen bedreiging (ik heb dit ook ervaren met reeen). Het is of we op dat moment allemaal in dezelfde trilling van dat NU zijn, harmonie en vertrouwen.

Ik wilde dit toch nog graag even aanvullen in dit topic.




honden page profiel lilianne&totolilianne&toto 3 doggies

honden foto van lilianne&toto

mijn hond jaagt ook het liefst maar van mij mag ze het op geen van alle dieren doen dan kan je je hond dalijk ook niet los laten in het bos of het strand
nee ik bijgrijp sommige mensen echt niet

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik voel mij aangevallen omdat er wordt gezegd dat mijn hond zus of zo doet. Terwijl jullie het niet kunnen zien vanachter je beeldscherm of dat jullie mij over een kam scheren met mensen die hun hond aansporen om achter andere dieren aan te gaan.
Ik kan je dus vertellen dat ik dat niet doe. En dat ik als de beste mijn eigen hond ken.
Daarbij geeft hij niets om eenden en ander soort dieren. In april zijn e op vakantie geweest in Ommen en daar barstte het van de konijnen. DJ is dus altijd aangelijnd uitgelaten, omdat ik niet wil dat hij achter die konijnen aangaat. Plus dat hij verdwaald of weet-ik-veel ergens uitkomt en ons niet meer kan vinden.
Achter de katten gaat hij niet meer, dat heb ik eruit gekregen.

Waar ik mij druk om maak, is dat er overdreven wordt gereageerd op het feit dat als mijn hond losloopt met uitlaten en we komen op "zin' veld, en er zijn vogels aanwezig, dat hij daar heen gaat. En als dat ook al als misdadig wordt gezien, dan vind ik jullie aardig overdreven.

En een reiger beste petra? Heb je daar werkelijk weleens naast gestaan in je tuin? Ik wel, ik schrok mij helemaal het hoedje, omdat dat ding (die lijkenpikkers zoals ze ook wel genoemd worden vanwege hun houding) was groter dan mijzelf!

Overigens ambieer ik rust en stilte. In mijn huis hangt enorme serene stilte, elke dag weer. Ik mediteer, en doe aan yoga. Ik weet hoe het is om stilte te willen boven alles. Maar mijn hondje mag lekker rennen op zijn veldje, vogels of geen vogels.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

En een reiger beste petra? Heb je daar werkelijk weleens naast gestaan in je tuin? Ik wel, ik schrok mij helemaal het hoedje, omdat dat ding (die lijkenpikkers zoals ze ook wel genoemd worden vanwege hun houding) was groter dan mijzelf!

Dan ben je kleiner dan ik dacht ;-) Of bij jou wonen andere reigers. Maar bij mij zijn ze niet zo groot en tam dat ze blijven staan dat ik er naast kan gaan staan. Ik heb destijds groenerik de pelikaan gezien en aalscholvers zijn hier ook veel. Die zijn groter dan de reigers. Ohja, ook ooievaars. Ik vind ze prachtig, reigers en de rest ook :-)

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Voorbeeldje van vanmiddag:

Ik loop met Denzel op een graspad met aan twee kanten water met allemaal eendjes, meerkoetjes en ganzen. Aan de ene kant naast het water lopen allemaal schapen, koeien en paarden. Denzel kan met gemak het water over de weilanden in. Dat mag hij niet en dat doet hij ook niet. Ook de ganzen en eendjes laat hij met rust en als het even duurt voor de ganzen uit de weg zijn laat ik hem even zitten en wachten. Prima dus. Ik hou constant zijn lichaamstaal in de gaten om het evt. jagen voor te zijn. Denzel jaagt op zicht.

Nou is hij met een andere hond door het hoge gras aan het rennen en hij rent voor me uit. Ineens staat hij stil en voordat ik ook maar iets kon zeggen maakt hij zo'n luchtsprong (jullie kennen het vast wel zo'n hoge sprong vanuit stilstand en dan landen op eerst de voorpoten) en heeft hij een muisje te pakken.......ik brul UUUHHH, en hij laat onmiddelijk los maar het muisje was al dood....... :'(
Daar kan ik nou zo van balen, let ik zo goed op en toch een muisje te pakken........zucht.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

"

Dan ben je kleiner dan ik dacht ;-) Of bij jou wonen andere reigers. Maar bij mij zijn ze niet zo groot en tam dat ze blijven staan dat ik er naast kan gaan staan. Ik heb destijds groenerik de pelikaan gezien en aalscholvers zijn hier ook veel. Die zijn groter dan de reigers. Ohja, ook ooievaars. Ik vind ze prachtig, reigers en de rest ook :-) "


Het wemelt hier van de reigers, vooral in het najaar, winter en voorjaar. Je hebt er maar zo een aantal op je dak van het huis zitten, of bij de buurman op de schuur. Dan overzien ze alles en dus ook de vijver van zowel die van de buren als die van mij.
Echt, ze zijn niet klein, het zijn joekels. En ik ben 1.62 groot.

Maar goed, ik denk dat ik wel duidelijk geweest ben. Ik neem het verder niemand kwalijk maar men moet gewoon niet zeggen hoe mijn hond doet en hoe hij is en wat hij doet en op wat voor een manier hij dat doet. Iedereen over een kam scheren is wel het minste wat je kan doen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik ben 1.58 en een halve cm :-D Maar even serieus... je meent toch niet werkelijk dat er bij jou reigers zijn die groter zijn dan jij? (ja als ze op het dak zitten ;-) )

Ik vind het mooie vogels.

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends 3 doggies

honden foto van Odielah & friends

" @ petra, mooi gezegd :-D
@ odielah, jammer dat je er verschil in ziet,of het een jong dier is of niet..
"


Jemig, je moet het niet zo zwaar opnemen...
Elah zal geen kleine eendjes of andere vogeltjes opjagen gewoon omdat die ook
nog niet zo snel zijn en niet weg kunnen komen, daar ligt mijn verantwoordelijkheid...
Volwassen duiven zijn ruim op tijd weg zodra ze Elah zien en omdat ik dat weet en ook
op dat moment de situatie best wel in kan schatten laat ik haar gaan...
Ik zeg toch niet dat ze vogels dood mag bijten....pffff, wordt soms zo moe van sommige reacties..

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Maar goed, ik denk dat ik wel duidelijk geweest ben. Ik neem het verder niemand kwalijk maar men moet gewoon niet zeggen hoe mijn hond doet en hoe hij is en wat hij doet en op wat voor een manier hij dat doet. Iedereen over een kam scheren is wel het minste wat je kan doen.

Jij gaf zelf aan dat het voor jouw hond naar vogels toe rent om te willen spelen. Daar ben ik op ingegaan. Eigenlijk is je hele toon nogal verontwaardigd en je maakt anderen uit voor schijheiligen. Misschien ook even naar je eigen inbreng in dit topic kijken ;-)

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Klopt helemaal wat je zegt. Maar omdat ik schijnheilig gezegd heb, vanwege het feit dat iedereen in deze topic zegt dat hun honden nooit maar dan ook nooit naar vogels toe rennen, kan ik dat echt niet geloven.

Net zoals nu Odielah & friends ook zegt, duiven en andere vogels zijn ruim op tijd weg. Jonge en dan maken jullie je daar druk om.
En ja, hij ziet er een spelletje in. Maar dat willen jullie weer niet geloven. Ik jaag hem niet op hoor! Naar geen enkel dier trouwens. Dus dat over 1 kam scheren, dat doen jullie dus wel.
Maar ik a hier verder mijn energie niet meer insteken, geloof maar wat jullie willen geloven. Ik weet hoe het zit en hoe ik met mijn hond omga.

Oh ja, de reigers zijn hier enorm groot. Als ik de kans krijg en als ik het niet vergeet in de winter, zal ik een foto maken.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Over een kam scheren doe jij helaas ook. Niet iedereen in dit topic zegt dat hen honden nooit achter andere dieren aangaan. Het gaat er om of je het toestaat of niet, en gelukkig zijn de meeste van mening het niet toe te staan.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

dan ben ik mischien een vreemde eend hier...maar Sasja mag van mij wel jagen.
ik weet ook dat ze het alleen doet omdat ze het leuk vind.
alleen jagen..ze heeft nog nooit iets doodgebeten.
(eu..behalve vliegen & muggen en mischien een klein spinnetje)

er is al meerdere keren gebeurd dat een konijn uit schrik bleef zitten.
Sasja deed er niks aan..alleen met de neus porren om te zien of er beweging in zat.
en toen verloor ze de intresse.
dit ook met katten en eenden.

Herten hoef ik me niet druk om te maken, want die zitten hier niet in de buurt.
(behalve dan in een parkje achter gaas...daar kan geen enkele hond bij)

het is gewoon dat natuur en mensen steeds dichter op elkaar gaan wonen.
dan krijg je dit soort botsingen.

maar ook ontwijk ik bewust bepaalde plekken die niet veilig zijn vanwegen auto's, kinderen of andere gevaren.
of tijdens broedseizoen en als er kuikens zijn.

het is niet alleen het jagen van de honden..maar ook de andere dieren worden op deze manier niet teveel gewend aan mensen omdat HUN vluchtgedrag juist weer actief word beoefend.

hebben jullie ook wel eens gedacht aan de vele katten die snachts op straat lopen..die jagen ook maar dat zien wij vaak niet.

het is een natuurlijk proces.

maar als je het echt af wilt leren, moet je wel thuis een vervaning hebben voor het jagen.
dit heb ik ook gedaan..en sins ik dit actief beoefen met het jagen achter kaas, popcorn en hondenkoekjes en leuke kattenspeeltjes..is het een stuk minder geworden en luisterd ze beter.
vaak kan ik haar ook terug roepen.

het zit in de natuur van zowel prooi als jager.

ondanks dat er toch wel eens iets mis gaat, is het gewoon zo.
je kan jezelf wel groen en geel ergeren..
(en nu ga ik denk ik ruzie krijgen)

nu valt de aandacht op het jagen...maar hebben jullie wel zelf eens bewust gekeken naar wat jullie als een stuk vlees eten?
of als broodbeleg op brood doen?
of mischien een frikaldel bij de snackbar?

het is gewoon heel makkelijk om het vingertje naar een ander te wijzen.
mijn advies??? kijk eens eerst naar jezelf voordat je jezelf gaat ergeren aan anderen.

en mocht ik mensen hiervoor op de tenen getrapt hebben?? Pech gehad.
dit is mijn mening en ik respecteer ook andermans mening.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Oh ja, de reigers zijn hier enorm groot. Als ik de kans krijg en als ik het niet vergeet in de winter, zal ik een foto maken.

Een foto met jou ernaast ;-)

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie 3 doggies

honden foto van Joëlle <3 Sammie

Haha, nou, Sammie gaat niet achter de reigers aan hier, dat zou hij zoiezo niet durven denk ik... Maar hier wonen genoeg reigers, waar ik rustig naast kan gaan staan., zonder er bang van te worden, zij gaan er wel van weg hoor, dat dan weer wel. Toch zijn dit wel de typische stadsreigers, die tam zouden moeten zijn... Ik ken namelijk een vrouw die ze elke dag brood, maar ook kuikentjes uit haar hand voert. (dierenwinkel).. dat is weer een ander uiterste...

Sam wil wel achter duiven aan, als hij los is. Meestal is een stemcorrectie voldoende, soms gaat hij er toch achteraan. Ik moedig hem absoluut niet aan om vogels te jagen. Hij dribbelt weer vrolijk weg, en de vogelrust is weer verstoord door een ** die met zn hond wandelt... vindt het niet echt leuk naar die beesten toe. Hij jaagt wél op vliegende insecten, en helaas vangt hij ze ook. Meneer heeft me al verschillende keren trots een wesp gebracht. Hierdoor zijn we al een keer op de spoedeisende hulp beland, maar...leer het hem maar eens af :-(

honden page profiel Joëlle <3 Sammie Joëlle <3 Sammie 3 doggies

honden foto van Joëlle <3 Sammie

Angela, misschien ken je degrote Amsterdamse reiger? O-)

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik laat het ook niet toe, maar als ze loslopen en ze zien een konijn... tja dan hollen ze er wel eens achteraan... maar aan de lijn e.d. mag het van mij niet. Groot wild gaan ze trouwens niet achteraan, zwanen laten ze ook met rust.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip



haha :-D geniaal. Die ken ik niet als nuchtere noorderling O-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Als ik zie dat mensen bewust met hun hond aan de lijn, langs de waterkant lopen, om daar de vogels weg te jagen, dan kan ik me daar wek druk om maken..
Nogmaals ik probeer om niet met me vinger te wijzen, mijn honden willen er ook achteraan, dit heb ik al een paar keer aangegeven.
Ik geef ook mijn mening, maar krijg het gevoel dat die niet gerespecteerd word, door sommige mensen hier..

"

Jemig, je moet het niet zo zwaar opnemen...
Elah zal geen kleine eendjes of andere vogeltjes opjagen gewoon omdat die ook
nog niet zo snel zijn en niet weg kunnen komen, daar ligt mijn verantwoordelijkheid...
Volwassen duiven zijn ruim op tijd weg zodra ze Elah zien en omdat ik dat weet en ook
op dat moment de situatie best wel in kan schatten laat ik haar gaan...
Ik zeg toch niet dat ze vogels dood mag bijten....pffff, wordt soms zo moe van sommige reacties.. "


Ik heb mijn mening gegeven, dat ik het jammer vind, dat je er verschil in ziet of het een jong of volwassen dier is.
Ik respecteer jou mening, maar ik mag toch ook wel mijn mening geven, over hoe ik het zie?

@ Ilona en sasja, ik heb heel bewust gekeken, naar het vlees wat op me boord lag, door hier bewust naar te kijken, heb ik ook nu ong. 5 jaar geen vlees of vis op me boord gehad

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Hier mogen ze niet jagen, maar het gebeurt helaas wel :'( Zelfs in onze eigen tuin jaagt Ceasar op vogels, dood ze en vervolgens eet hij ze op!!

Lopen we nu in het veld rennen Luka en Ceasar wel eens richting vogels maar dat was het dan ook.De gedeeltes waar ik weet dat er reeën zijn, lijn ik de honden aan, ik wil niet hebben dat ze er achteraan gaan.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Fleur mag niet achter dieren aanrennen omdat ik als de doods ben dat ze onder een auto loopt.
Maar wij hebben hier een natuurgebied en daar mag ze los daar zitten vogels ja, ze rent er wel heen en de vogels vliegen weg.
Zie het probleem niet ze pakt niet ze vind die rondscharrelde bewegende dingen gewoon leuk ze is ook pas 10 maanden.
Mijn vriendin heeft een boerderij en ik wil dat Fleur niet achter die dieren gaat rennen want ik pas er vaak op.
En dan zijn de kippen weken van de leg ;-) het is wel zo dat ik een mega nieuwschierige hond heb die alles wil zien en ruiken.
Ze gaat rustig bij een paard van 1 m 60 staan en likjes over de neus geven, ze ziet helemaal geen gevaar.

Maar pas liep ik hier over het veld en er lag een uit elkaar getrokken egel dat vond ik zo zielig ik dacht wie doet zoiets? Waarom?
Toen Fleur nog klein was zag ze ook een reiger ze stond stokstijf en vond het maar een raar ding haha ze ging er naar blaffen en de reiger bleef gewoon zitten, ze liep er met een boog omheen.

Ik denk dat ze er nu wel op af gaat dus ze zit altijd aan de riem.
Behalve dus bij de waterweg waar het stikt van de hazen en vogels tja zodra ik een haas zie dan lijn ik haar snel aan.
Ik denk dat ze niets doet maar wel erachter aan rent en dan zit ze in de prikkel struiken dat wil ik dus niet.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

mogen ze helemaal niet van mij, anders heb ik geen kippen meer O-)

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik woon in de polder en hier wemelt het van de reigers. Ze zouden verboden moeten worden!! ;-)
Voordat je het weet heb je er een aantal op je dank of schuur zitten die dan gefixeerd naar je vijver zitten te kijken. Ik heb er schrikdraad omheen maar dat helpt weinig. Ooit een foto gemaakt van zo'n kreng toen wij het huis aan het opknappen waren toen we het net hadden gekocht. Eens kijken of ik die nog ergens kan vinden, want dat is alweer 4 jaar geleden.

Toch ben ik blij te lezen dat er mee mensen zijn, die hetzelfde als ik denken over de vogels. Ilona en ook Fleurtje zien niet echt het probleem wat vogels aangaat.
let wel: op de rest van de dieren vind ik het niet kunnen en ik spoort hem ook niet aan om te jagen. Het ging mij meer om de vogels op een grasveld, waar zo'n heibel om wordt gemaakt.
Als ik in een losloopgebied loop en er zitten vogels op het grasveld daar, dan mag mijn hond gewoon lekker zijn ding doen. Lekker uitwaaien en lekker rennen. De vogels vliegen wel weg en die maken zich er niet druk over. Dat doen de mensen wel, denken ze. ;-)

honden page profiel PriscillaPriscilla 3 doggies

honden foto van Priscilla

Nee, dino mag behalve zijn speeltjes niets opjagen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Tja, in principe wil ik niet dat lola achter de dieren aangaat...er lopen hier bv veel katten in de buurt, nu wil ze daar als jonge pup natuurlijk op af en doet dit als een malle, onbezonnen. ik houd haar vaak aan de lijn op n punt dat de kat nog rusitg blijft zitten of liggen en lola ook rustig wordt. dus haar gewoon wennen ermee en niet erop af laten stormen.

katten die bij mij in de tuin komen mag ze opjagen wat ze wilt, die moeten maar wegblijven uit mn tuin O-)
de tuin is immers ook ons territorium...

als we in de polder lopen, tja ze gaat achter de vogels enzo aan...ik sta er niet bij te lachen of dr aan te moedigen. ik doe mn best om haar terug roepen en keur het dus neit goed, maarja luisteren doet ze op dat moment niet echt...

dusja ze jaagt wel dieren op, maar het is niet gewenst O-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hhahahha.... ja die reigers zouden verboden moeten worden.. O-)
Dat zou handig zijn; goede tip....

Ik zal hier ook eens kijken of het hier ook werkt als ik een bordje in ons weiland en op ons erf zet; VERBODEN voor..

Konijnen...
Hazen..
Geen doorgang voor reeën.. ;-)

Fazanten...
Uh..broedende patrijsjes.. :-D
Kerkuilen en Steenuiltjes

Maar dan ook geen paardensteekvliegen meer graag ...

Misschien help het, probeer het uit, zou ik zeggen; zet een bord neer; verboden voor REIGERS..??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MAG jou hond andere dieren opjagen..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 6 12 3 45 6
Volgende forumvraag: Hondenvoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^