MAG jou hond andere dieren opjagen..??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AngeliqueAngelique 3 doggies

honden foto van Angelique

Rambo mag dit ook niet, enigste waar hij op wil jagen, is kraaien, maar dat laat ik ook niet toe. dit komt omdat hij als pup een keer heel erg is geschrokken van een kraai die op hem afkwam omdat hij een botje bij zich had.. sinds die tijd is hij boos op kraaien, de rest trekt hij zich niks van aan... sterker nog, hij zakt voor de vogels door zijn voorpoten zo van: spelen?? haha!

mijn voordeel is dan ook dat we altijd een tamme vogel in huis hebben, dus rambo is daarmee opgegroeid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MAG jou hond andere dieren opjagen..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola intresseert het niet, maar ik zou het ook niet toestaan, nergens voor nodig dat ze andere dieren opjaagd.

Wat ik ook niet snap is dat sommige mensen hun kinderen eenden op laten jagen en daar lachend bij staan. O-) :'(

honden page profiel AngeliqueAngelique 3 doggies

honden foto van Angelique

" Lola intresseert het niet, maar ik zou het ook niet toestaan, nergens voor nodig dat ze andere dieren opjaagd.

Wat ik ook niet snap is dat sommige mensen hun kinderen eenden op laten jagen en daar lachend bij staan. O-) :'( "


Wat je ook vaak ziet is mensen die het lollig vinden duiven in de stad te schoppen... hoevaak ik wel niet in de stad groningen een duif tegen kom met gebroken vleugel.. ongelofelijk!! maar vooral verbijsterend, ik snap de lol er niet van, krijg al de kriebels als rambo een prik moet krijgen, laat staan een vogel de vleugel breken... :'(

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Eefke mag geen enkel dier opjagen. Of het nu eenden, ganzen, konijnen of herten zijn. Ik wil rustig in het bos met haar kunnen lopen. Ziet ze iets, dan kun je dat aan haar lichaamshouding zien en gaat ze onder appel.

honden page profiel Angie, Jolie †, Sooki en Pipa SkyeAngie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye 3 doggies

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Persoonlijk heb ik (als ik eerlijk ben) mss ooit eens mijn hond duiven laten wegjagen... maar ik vind het over het algemeen niet leuk als ze dieren opjaagt. Als ze alweer achter fazanten, of eenden zit roep ik meestal op haar... nét hetzelfde bij katten en andere dieren. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het feit dat ze haar eigen leven in gevaar kan brengen door zo roekeloos ergens achteraan te rennen... maar ook dat van die andere dieren. Ik kan er zo boos om worden dat ze op zo'n momenten "out of control" is.

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla 3 doggies

honden foto van Mieke ft. Dhayla

Dhayla mag geen enkel dier opjagen, aan katten mag ze snuffelen. Maar als de kat wegloopt dan mag ze er niet achteraan. Als ze los is dan wil ze nog wel eens achter de vogels aan. Dit kan je hier in het bos eigenlijk niet voorkomen. Ze gaat er pas achteraan als ze wegvliegen (stilstaand zijn ze niet leuk), en ik roep haar meteen weer terug. Vind het niet fijn dat ze dit doet, maar af en toe kan je het gewoon niet voorkomen.

Vaak als ik dhayla uitlaat lopen de katten mee. Vind het altijd zo associaal als mensen hun hond dan achter de katten aan gaat en die mensen er zo bij staan van: o ze doet ze niks ze wil er alleen achter aan of ja die kat is toch wel sneller.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Hier mag ook absoluut niet gejaagd worden!

Storm heeft toen hij net een maand bij ons was een zwaan opgejaagd en ook te pakken gehad, verschrikkelijk vond ik dat. Gelukkig is de zwaan er goed vanaf gekomen en kon ik Storm op tijd vast pakken voordat hij echte schade aan de zwaan had toegebracht. Ben gelijk met hem aan de slag gegaan toen en met heel veel succes gelukkig.

Ook met Tara is het wel een keer misgegaan helaas. Ondanks dat Tara zo ziek was zat haar jachtinstinct er behoorlijk goed in. Je zag dan ineens haar neus de lucht ingaan en dan ging ze als een speer achter een konijn ofzo aan. Zo heeft ze dus 1 x toen het donker was een konijn te pakken gehad, beestje schreeuwde gewoon echt. Ik heb het konijntje toen gelijk uit haar bek gehaald en het naar de da gebracht, waar hij helaas ingeslapen moest worden. Sindsdien is het gelukkig nooit meer voorgekomen omdat ik ook met haar toen direct aan de slag gegaan ben.

Het is me helaas dus wel 2 x overkomen, maar het bewust toe laten of weet ik het wat, nee nooit. Vond die 2 x al vreselijk en kan het konijntje nog horen schreeuwen :'(

Zie het hier helaas ook veel hoor, ook veel honden hier die fietsers en joggers in de enkels happen en waar de bazen alleen maar bij lachen :'(

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart 3 doggies

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Ik laat mijn honden niet bewust achter andere dieren aanjagen. Daarom kan Lobs ook niet zomaar ergens los. Lobs is een herplaatser en een Wetterhoun met een MEGA jachtinstinct wat er eigenlijk bijna niet uit te trainen valt omdat hij zo eigenwijs is.
Hij gaat alleen los op plekken waarvan ik weet dat er geen katten lopen. Die jaagt hij wel alleen op, hij zal ze niet doden, maar ik vind het wel vervelend. NEE roepen heeft geen zin, dan hoort meneer je echt niet.
Wanneer ik bijvoorbeeld een watervogel met een nestje zie dan lijn ik hem direct aan. Achter een reiger of zo wil hij nog wel aanrennen, maar die reiger die lacht in zijn vuistje, wat wil hij doen dan?
:-)
Voor Lobs ga ik een muilkorf kopen voor het loslopen bij mij in de buurt. Er zitten namelijk egels en die doodt hij. Als dat nu een keer gebeurd, maar het is echt al veel te vaak gebeurd. Dan maar een muilkorft.
Lobs altijd aan de riem houden kan echt niet, dan kan hij zijn energie niet kwijt.

Maar even over de vraag over het opjagen, Nee mijn honden mogen dat niet. Mira doet dit gelukkig ook niet en zij luistert WEL heel goed (heeeeerlijk)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Ach kom zeg, je kan ook overdrijven.
Ik voed mijn honden normaal maar goed op en als ze willen spelen met de vogels, vind ik dat niet erg. Overigens is het gewoon speel gedrag wat DJ vertoont. Van Sophie weet ik het nog niet.

"


Ik heb nog nooit honden zien 'spelen' met vogels ... Ik durf ook de stelling in te nemen dat dit voor de hond geen 'spel' is en voor de vogeles al helemaal niet, dus als er sparke zou zijn van 'spel' is dit beslist geen samenspel. Het een jaagt, het ander vlucht.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ach, als ik loop over het gras, dan vliegen de vogels ook weg. O-) Ik ren ook weleens en ook dan vliegen ze weg en lachen in hun vuistje. Zoals iemand hier boven mij zo leuk zei.

Ik denk zelf dat er hier een hoop schijnheiligen zitten die nu zeggen dat hun honden niet eens even naar vogels toe rennen. Je kan het niet voorkomen wanneer je lekker in een losloopgebied loopt te wandelen. Overigens doen katten het ook en nogmaals, dat vind bijna iedereen normaal, want dat is de natuur.

Als er in mijn tuin een reiger komt die mijn koi karpers wil opeten, dan mag mijn hond die reiger wegjagen. Zijn jullie ook zo schijnheilig om te zeggen dat jullie dat ook niet toelaten? Kom maar reiger, eet ze maar op hoor, mijn hond mag je toch niet wegjagen!

Werkelijk, ik lig hier echt in een deuk.

Mijn hond ziet de vogels als een spelletje, want zeg nu zelf: denk je ooit dat hij er eentje te pakken gaat krijgen? Of denk je dat mijn hond opeens kan vliegen?

Ik wacht echt op iemand hier die nu eens gewoon zegt dat zijn/haar hond ook achter de vogels probeert aan te rennen.

katten, eenden, zwanen en andere honden laat hij met rust. Vogels die op een grasveld zitten waar hij zijn behoeft altijd doet, die rent hij even achterna., Jonge, jonge.............wat erg!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Nee! Prima om te buigen door afleiden met een speeltje najagen,koekje en naast laten lopen(voor mij makkelijk,er is een stuk waar de konijnen zitten,daarna kan ze weer vrij) en anders aanlijnen als ik geen zin heb om zo hard te werken,hahaha.
En goed lezen van haar lichaamstaal zodat ik haar kan stoppen voordat ze denkt weg te stuiven.

Opjagen heeft gewoon geen zin,stressvol voor de dieren en die van mij leert er niks van.

Mochten we nu in een ander land wonen waar gejaagd mocht worden en Mila zou een succesvolle jager zijn(dus pakken en direct doden,zonder er mee te spelen of alleen maar onsuccesvol op te jagen=stress voor de dieren) dan zou ik er geen probleem mee hebben,dat ze haar eigen maaltijd vangt.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ach, als ik loop over het gras, dan vliegen de vogels ook weg. Ik ren ook weleens en ook dan vliegen ze weg en lachen in hun vuistje. Zoals iemand hier boven mij zo leuk zei.

Vogels die opschrikken door een beweging van jou kun je niet voorkomen, dat gebeurt hier in de tuin al als ik de achterdeur opendoe. Van geheel andere orde dan doelbewust opjagen.

Ik denk zelf dat er hier een hoop schijnheiligen zitten die nu zeggen dat hun honden niet eens even naar vogels toe rennen. Je kan het niet voorkomen wanneer je lekker in een losloopgebied loopt te wandelen. Overigens doen katten het ook en nogmaals, dat vind bijna iedereen normaal, want dat is de natuur.

Het kan je een keer ontkomen, dat is iets anders dan toestaan dat er doelbewust gejaagd wordt. Een gewaarschuwt mens kijkt een volgende keer in het voren. Dus op tijd afleiden en ombuigen of hond aan de lijn doen als je hem los niet onder controle hebt.

Als er in mijn tuin een reiger komt die mijn koi karpers wil opeten, dan mag mijn hond die reiger wegjagen. Zijn jullie ook zo schijnheilig om te zeggen dat jullie dat ook niet toelaten? Kom maar reiger, eet ze maar op hoor, mijn hond mag je toch niet wegjagen!

Wat dacht je van er zelf even kalm naar toelopen ipv je hond laten jagen?

"Mijn hond ziet de vogels als een spelletje, want zeg nu zelf: denk je ooit dat hij er eentje te pakken gaat krijgen? Of denk je dat mijn hond opeens kan vliegen?"

Jagen is geen spelletje, jagen is altijd ernst.

"Ik wacht echt op iemand hier die nu eens gewoon zegt dat zijn/haar hond ook achter de vogels probeert aan te rennen."

Ik denk dat heel veel honden getriggert worden door de snelheid, de aktie. Dat is ook niet het discussiepunt. Het discussiepunt is of je dit toestaat of niet.

"katten, eenden, zwanen en andere honden laat hij met rust. Vogels die op een grasveld zitten waar hij zijn behoeft altijd doet, die rent hij even achterna., Jonge, jonge.............wat erg!"

Het zegt iets over jou als mens dat je dit niet erg vindt en ook dat je geen oog hebt voor eventueel gevaar voor je hond, ander dier en overige weggebruikers.

honden page profiel HannaHanna 3 doggies

honden foto van Hanna

Nee...nee. Niet de kat van de buren, niet de vogels in mijn tuin, hebben nesten..is mijn tuin op ingericht...niet op de Schotse Hooglanders die loslopen in het bos..enz. enz.

Jagen is jagen....vogel en andere diersoorten zijn daarom een jachtobject. Je kunt van je hond niet verlangen dat hij weet, die wel en die niet...zo iets heet consequent zijn.

honden page profiel Linda en Nousya Linda en Nousya 3 doggies

honden foto van Linda en Nousya

Nee
Nousya liep een keer los in de tuin, de poort stond open, viegt er een vogel langs, Nousya de vogel 8terna, maar ja ik was binnen, zie ik haar de straat op rennen.
Ik zoeken roepen maar nee hoor, geen Nousya.
Ik stiekem de tuin in lopen van de buren, nope geen Nousya.
Ik rennen naar de sloot hier verder op, ja hoor daar zat ze.
Nou dat is niet echt een pretje hoor, man ik ben geschroken!
Nu wil zo ook wel eens eenden achterna gaan(ik zie het aan haar houding als ze dat wil doen) Zeg ik NEE en dan is het ook nee:
Trainen...
Nousya jaagde vroeger ook op fietser nu niet meer en ook dat:
Trainen...
Nee, ik zie het lol er niet van in om je hond op dieren laten te gaan jagen, ik vind het gevaarlijk.
Ziet je hond een vogel, hup weg is die, de straat over de vogel achterna, komt er een auto aan, bah ik moet er niet aan denken.
Natuurlijk KAN het wel gebeuren, een hond is een levend dier geen robot.
Al heb je hem nog zo goed getraind, het kan altijd natuurlijk gebeuren.
Maar expres je hond dieren achterna laat rennen vind ik niet verantwoord.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ Miora,
je '.punt.' komt nogal negatief over..
Tuurlijk mag je je mening geven, maar ik mag toch wel vragen om die te onderbouwen, zodat ik een beeld krijg, wat jij wel en niet goed vindt??

@angela, sophie, dj,
In mijn ogen, kan het opjagen van andere dieren nooit spelen zijn..
Vind het jammer dat je dit onder 'spelen' ziet..
"Mijn kat valt andere katten aan als die in onze tuin komen. Ik denk dat jij dat ook niet goed vind. Wil je dan hier komen om hem dat af te leren? Een kat? Van 16 jaar oud? Ga je gang, je hebt mij zegen en je bent van harte welkom!!" was dit naar mij gericht?



honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

die punt komt over as in, anders komt hier 'n hele discutie dat je zoiets niet kan en mag, zoals een beetje altijd als je niet overeenkomt met het algemene gedacht op dit forum :-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@angela, sophie en dj,
Mijn honden zijn ook geen robots, en willen soms ook ergens achteraan..
Maar ik laat dit niet toe! Ik probeer het altijd te voorkomen..
Dat er een reiger op je vissen zit te loeren, lijkt me ook heel vervelend, maar daar zijn toch ook andere oplossingen voor, dan je hond het te laten opknappen?

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Mijn honden hebben totaal geen oog voor eenden, ganzen etc. Alleen voor hun poep wat in het gras ligt haha. Ik moet het dus goed in de gaten houden en ze daar ook weg houden. Heerlijk anders zo'n hond die er in ligt te rollen! Eens en nooit meer!

Wel rennen ze met zijn 2en op het weiland soms achter een vogel aan, maar die is dan al aan het vliegen en vliegt ook al aardig ook en schrikt niet ofzo. Dit accepteer ik dan nog.

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

@ miora, fijn dat je het even toelicht :-)
Ieder heeft zen eigen mening, en wie ben ik, om iemand een mening op te dringen O-)
Ik vind: het niet kunnen, dat mensen dit goed vinden..
Jij vind het goed dat jou hond, dit in bepaalde omstandigheden, wel doet..
Dat is jou mening, die ik wel wat moeilijk vind, omdat ik het niet begrijp, maar dat hoef ik ook niet te begrijpen, want het is jou mening ;-) :-)

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

voila :-) en ik begrijp jouw mening ook hoor! :-)
ik zou ook niet willen dat ze die duiven pijn doet,
ze mag ze enkel opschrikken, en daar stopt het ook :-)

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Ik zie aan mijn hond dat het geen jagen is. Maar jullie kennen mijn hond niet, dus ik zou zeggen.........kom eens kijken.
Verder heb ik hier weleens leden horen zeggen( schrijven in dit geval) dat als ze op het strand lopen, de honden dan lekker achter de meeuwen aangaan. Nu opeens schrift niemand dat meer.

Een reiger en daar rustig naar toe lopen Petra? Dat meen je toch werkelijke niet hè, want dan heb je er nog nooit eentje van dichtbij gezien.

Werkelijk, want een smoezen.

Nog even deze quute aanhalen:
Ach, als ik loop over het gras, dan vliegen de vogels ook weg. Ik ren ook weleens en ook dan vliegen ze weg en lachen in hun vuistje. Zoals iemand hier boven mij zo leuk zei. (dat schreef ik dus)
Jij schreef dit:
Vogels die opschrikken door een beweging van jou kun je niet voorkomen, dat gebeurt hier in de tuin al als ik de achterdeur opendoe. Van geheel andere orde dan doelbewust opjagen.


Dat is nu precies hetzelfde!! Ik jaag de vogels niet op, maar mijn hond doet dat ook niet. Mijn hond doet namelijk niet doelbewust de vogels opjagen, maar dat kan ik 100 keer zeggen en honderd keer weten jullie het beter. En jullie schijnen mijn hond beter te kennen dan ik zelf. Heel knap!

En dan nog iets. Ik ben niet thuis, de honden en kat kunnen door het katteluikje naar buiten. De musjes mogen hier gewoon uit het huisje eten, niets aan de hand. Zelfs de kat doet niets.
Een vreemde kat mag hier niet in de tuin komen, en dat vind ik normaal. Maar nu komt er een vreemdeling in mijn tuin. Mag hij die wegjagen? Dan wel hè. Want dan mag hij opeens wel gaan jagen! Het zal wel weer een anders situatie zijn.
Tja, zo kan ik het ook vertellen hoor.

Discussiëren jullie maar lekker verder. Ik lees nog steeds geen eerlijke antwoorden van anderen, maar dat begrijp ik wel, want die durven niets meer te zeggen.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 3 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

angela, ik heb toch wel gezegd dat m'n hond wel mag? :-)

honden page profiel Snoopy en baasjeSnoopy en baasje 3 doggies

honden foto van Snoopy en baasje

ik zeg heel eerlijk dat mijn hond wel katten uit mijn achtertuin mag jagen.
Dat is ook het enige moment dat mijn hond ergens achterna jaagt.
Ik word er namelijk helemaal gek van dat die katten hier in de buurt mijn vuilniszakken slopen en dan alle rommel door mijn tuin verspreiden.
Ik vind ook dat de achtertuin zijn terrein is dus mag hij van mij daar wel jagen.
Vogels enz laat hij overigens wel met rust daar kijkt hij niet naar om.

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag! 3 doggies

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

nee hier wordt niet gejaagd maar ik geef eerlijk toe ik heb wat dat betreft een heel makkelijk hondje.
want hij vind alles lief.
zo hebben wij sinds kort een papegaai en was beetje bang dat hij als het beestje ging flapperen zou reageren of gaan happen maar nee ook dat doet ie niet.
hij is wel nieuwsgierig naar andere dieren, bijv. katten daar wilt hij altijd aan snuffelen of probeert te spelen. en met spelen bedoel ik hij ligt op zijn rug en kwispelt heel hard.
en de eendjes zijn ook leuk om tegen aan te wrijven. (die zijn niet bang hierzo (voor chevy dan)) en die ruiken altijd er lekker.
dus die worden helemaal gelikt en omver geduwd om maar zo veel mogelijk naar eend te ruiken.
maja ik heb mazzel mijn hond heeft het jacht instinct van een walnoot.
echt als ik moet overleven van wat mijn hond kan vangen sta ik op een dieet van gras...
kan ik beter me fret in zetten die vangt tenminste nog konijnen...

honden page profiel AngeliqueAngelique 3 doggies

honden foto van Angelique

Wat mij nu een beetje begint op te vallen en een beetje teleurstelt, eerlijk gezegd.. is het idee dat er nu met vingertjes gewezen gaat worden... we zijn toch met elkaar volwassen mensen?? iedereen heeft zijn eigen idee van opvoeding, en kent zijn eigen hond het beste, immers kan niemand een hond leren kennen door een beeldscherm van een pc.. toch???

dus ga elkaar nu niet lopen afkaffen, uitmaken voor scheinheiligen etc.. als mensen dat zijn, laat ze lekker en verlaag je niet tot hun niveau...

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

" Nee, dat is 1 van de dingen die ik nooit bewust zou doen. Helaas was het vanachtend wel raak, ik liep op straat richting een grasveld waar we altijd ballen gooien. Na lekker even gerent de hebben, zag ze ineens een konijn vrolijk huppelen over het veld, dus ik meteen haar halsband proberen te pakken, maar ik was dus te laat. Madam heeft zeker 10 min achter het konijn aan gezeten en helaas ook er 1 te pakken gehad, vlak voor de ogen van een boswachter :'( . Ik natuurlijk pissig, maar hij zei, laat haar maar, er is een mega plaag hier en een paar konijnen minder zou wel goed zijn!

Ik opnieuw pissig, hij doet dus honden stimuleren om konijnen af te slachten! Ik laat die van mij dus nooit meer los zo vroeg in de ochtend. "


Tja ik weet niet wat beter is een hond, dat een konijn doodt, of jagers die er plezier in scheppen, om dieren te schieten.
Onze hond rent wel achter konijnen aan, maar hij krijgt ze toch niet te pakken.
In de polder zitten konijnen, en grote groepen ganzen. Hij vond het leuk om ze weg te jagen, aar nu hij wat ouder is, loopt hij ze meestal zo voorbij.

Iets doden heeft hij nog nooit gedaan. Laatst zat er een muisje voor hem, hij snuffelde en liep verder :-D

honden page profiel skylaskyla 3 doggies

honden foto van skyla

Nee dat mag mijn skyla niet..
Het jachtinstict is al aanwezig omdat ze een foxterrier is en dus een jachthond..
Ik zou er dan ook niet blij van worden als mijn lieve viervoeter los loopt in het bos en ineens er van doorschiet om 'wild' te vangen...
Daarom wil ik het jagen niet stimuleren.. :-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

je kan het niet voorkomen als je met ze in het park bent of op het strand.maar ze mogen pas 1 oktober weer op het stand.en als ze dan achter iets aanzitten dan kan je daar niets aan doen.en in het park kan je dat ook niet altijd voorkomen.maar hier bij de waterkant met de drukke weg wil ik niet dat ze die eendjes opjagen.die kraaien hier op het hondenveld,jagen die honden juist op.dus wat ik wil zeggen,is je kan het niet altijd voorkomen.en het is ook niet echt jagen.maar bij die drukke weg weet je niet of zo een eend van schrik onder een auto fladderd.daarom wil ik het niet hier hebben.

honden page profiel JustmeJustme 3 doggies

honden foto van Justme

Mijn honden mogen absoluut NIET jagen op andere dieren. Vindt dat wel zo walgelijk om dat te laten doen.
Als we in het bos lopen willen ze nog weleens achter een vogel ofzo aan gaan, maar dan roep ik ze direct terug.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee dat mag van mij niet, ze moet met iedereen rekening houden, muis kat enz. ze mag nergens achteraan vliegen.

bamse mag alleen op spinnen jagen, en opeten of er achteraan, maar dat is dan ook alles. voor de rest moet ze overal afblijven, kip, koe, eend, kat, alles wat vier poten heeft, afblijven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "MAG jou hond andere dieren opjagen..??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 6 12 34 5 6
Volgende forumvraag: Hondenvoer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^