Zo trots op mijn staffie!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik heb vanavond weer cursus gehad met Diesel (Amerikaanse stafford) van 6 maanden. We doen nu de basis cursus. Deze komt na de puppy cursus. Hij is echt super fanatiek dus ik ga zeker door met andere cursussen.

Vandaag was de 3de les en de honden doen het echt heel goed, dus we krijgen al snel nieuwe en moeilijkere opdrachten. Diesel doet het elke les echt super en mocht vandaag als eerste hond los lopen. Hij moet dan nog wel volgen maar omdat die het aan de lijn zo super deed (constant mij aankijken en echt mij volgen met mijn benen want hij keek nergens anders heen) mocht hij los volgen. Ook toen bleef hij strak gericht op mij. Daarna volgde ook andere hondjes en dat was voor mij ook een uitdaging omdat die vaak in het bos gaat spelen. Dit moet ik ook even onder commando zetten (ga maar kijken..) maar nu ben ik al blij dat hij lekker kan spelen met alle hondjes.

Het was echt een lekkere chaos maar wel onder controle. De een was het blijven aan het oefenen, de ander het wandelen, de ander het hardlopen, de ander met speeltjes (ook een nieuwe opdracht vandaag!) en een volgende nog een beetje het zit en lig. Omdat Diesel de zit, lig en het volgen onder controle heeft, en perfect uitvoert (ik kan hem laten liggen, blijven, wegrennen zo ver als ik wil en ook weer terugrennen zonder dat hij ook maar aanstalte maakt om op te staan), ging ik mij nu concentreren op het los volgen en het spelen. Het los volgen ging ook prima dus dan maar het spelen oefenen. Hij is echt heel fanatiek dus ook met zijn speeltje! Het was de bedoeling om het apporteren een beetje in te studeren, maar het apporteren met een bal doet hij al (in de woonkamer kleine stukjes, want wil zijn heupen niet te veel belasten). Ik wilde vooral oefenen op het los laten. Als die kaken van die stafford namelijk iets vast hebben, staan ze ook echt op slot! Maar ik gooide het touw weg, hij pakte hem, hij kwam naar me toe en liet het ding gelijk los (terwijl hij mijn hand met brokken nog niet gezien had). Zooo blij was ik! Ik heb het nog 3/4x geoefend en toen ben ik positief geeindigd.

Als laatste mochten we kijken of een examenoefening al lukte (omdat de hondjes het echt heel goed doen). Ze moeten dan met zijn alle op een hoop liggen, nog geen 30cm van elkaar af. Je moet dan je buurhondjes kunnen aaien zonder dat je eigen hond gek wordt en ook wilt, en daarna moeten ze blijven. Ook dan moeten ze geen aandacht hebben voor de andere honden (ook al liggen ze met hun kont bijna in de ander zijn neus) maar voor jouw! Daarna moet je met zijn alle wegrennen en ongeveer 30 meter. Daarna weer terugrennen. Je hond moet blijven liggen en blijven. Diesel deed dit echt supeeeeeer! Ik ben zo trots! Veel hondjes stonden op, liepen over hem heen, snuffelde etc, maar hij had alleen oog voor mij. Hij snuffelde even toen een teefje boven op hem stond bijna, maar de baas van die hond had haar al snel en hij had gelijk weer oog voor mij!

Hij ligt nu helemaal knock-out in zijn bench te slapen, en morgen kunnen we weer lekker oefenen! Als het donderdag lekker weer is dan gaan we met de groep ook eventjes naar het hondenstrandje om de honden even afkoeling te geven, maar ook om te trainen!

Ik ben echt heel blij dat hij zo fanatiek is, en ook super trots als mensen zeggen dat hij het echt heeel goed doet voor zo'n jonge hond. De puppycurusus sloot hij ook al af met bijna alleen maar 10en, en ik merk ook echt dat het thuis ook zijn vruchten afwerpt. Hij gaat niet meer zo vrolijk naar andere toe, maar wacht totdat ik het zeg, en ik kan lekker met een losse lijn lopen. Geen getrek maar pure aandacht, want ik ben veeeeeel leuker! De aandachtsoefeningen heb ik nog maar heel af en toe nodig, maar hij weet het heel snel en heeft dan weer zijn volle aandacht!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zo trots op mijn staffie!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel helmahelma 3 doggies

honden foto van helma

Daar zou ik ook apetrots op zijn !!:-D
Hij vind het over duidelijk super leuk!!
gaat zo voort!!

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Tjee, super goed zeg., :-D Ik zou ook glimmen van trots. Volhouden zo en jullie gaan nog prijzen winnen. ;-)

honden page profiel Claudia, Andor en DeamonClaudia, Andor en Deamon 3 doggies

honden foto van Claudia, Andor en Deamon

Begrijp heel goed dat je trots bent! Ga zo door!

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

Knap hoor! Ga zo door.. Doen jullie op cursus ook met een clicker?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja, alle cursussen die daar worden gegeven zijn met de clicker. Persoonlijk vind ik het ook de meest positieve manier van trainen. Vooral bij kleine hondjes is het heel positief.

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Wauw wat goed! Ik ben jarloers op je pupsel ;-) Ik begin de 27e weer met cursus, dan ga ik echt voor de oefening waarbij de hond aandacht moet hebben voor de baas, want Bink is namelijk snel afgeleid (bijv. een vliegende vogel..) en ik krijg het zelf maar niet voor elkaar om zijn aandacht op mij te houden.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Hier had ik ook problemen mee, maar door die clicker en de juiste aandachtsoefeningen is hij nu volle aandacht. Ik had het eigenlijk alleen met wandelen. Bij het zitten, liggen etc had hij wel al aandacht. Zolang ik maar die brokken in mijn hand heb haha! Dat kun je later afbouwen, maar nu is het gewoon heel fijn.

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Met de clicker werk ik niet, maar met brokjes heb ik wel altijd veel gewerkt. Tot dat meneer alleen wat ging doen voor een brokje, als hij die niet kreeg deed hij ook niks haha, dus dat ben ik een beetje aan het afbouwen want ik wil dat hij voor mij werkt en niet voor een brokje, alleen wat lekkers na een goede wandeling of bij een moeilijke oefening bijv.

Maar op cursus zal ik wel weer veel moeten belonen met de aandacht oefening, dat hoop ik dan op den duur ook weer af te bouwen.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Mijne doen nu ook heel veel alleen nog maar voor een brokje (behalve de oefeningen die ze echt al 100x hebben gedaan). Maar ik bouw het later af. Door gewoonte gaan ze steeds meer dingen ook zonder brokken doen, en dat kan ik dan steeds meer afbouwen (bijvoorbeeld 2x doen voordat ze een brokje krijgen, daarna 3x etc).

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ja klopt, dat heb ik in het begin gedaan, al was het lastig want hij verwachtte toch steeds een brokje en bij de 3e keer keek hij vaak van me weg als ik wat vroeg (argh!), maar dat is nu niet meer zo erg, alleen met nieuwe/moeilijke oefeningen doet hij het nog.

Maar ik was gewend om met veel brokjes te werken, moest ook op de vorige cursus, steeds hoorde ik weer "Brokje voor zijn neus!" dus ik hoppa met een brokje juist laten volgen en zitten tja tot het examen, daar mocht het ineens niet dus ik was lekker keihard gezakt haha. Daarom ben ik daarna drastisch minder gaan voeren tijdens het oefenen.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

O, wat raar! bij ons mocht het wel. Oke, je krijgt minder punten, maar het mag wel. Als je ziet dat jouw hond het even moeilijk heeft, dan moet je hem even kunnen helpen. Vooral een pup! Wij kregen dan ook punten voor leiding van baas naar hond.

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Nja wat raar hier mocht het echt niet, pff ik baalde wel maar ik heb er wat van geleerd, hopelijk slaag ik in november of december met vlag en wimpel. Zou leuk zijn dat ik daarna of volgende zomer agility kan doen samen met jou Staff :-D

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Jaaaaa! lijkt me echt zo gaaf!

honden page profiel Sugamilk, Milou en Steffie*Sugamilk, Milou en Steffie* 3 doggies

honden foto van Sugamilk, Milou en Steffie*

Wat goed zeg van je Staffie. Ikzelf heb ook een Stafpup, maar kan helaas geen cursus met haar gaan volgen omdat ze eerst aan haar hartafwijking geholpen zal moeten worden.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

o dat is inderdaad minder nieuws! Wat een schatje trouwens! Succes ermee!

honden page profiel AngeliqueAngelique 3 doggies

honden foto van Angelique

Daar zou ik ook zeker trots op zijn.
Onze Sem deed het ook heel goed op cursus.
Helaas heeft hij na vijf cursusen er echt geen zin meer in.
Dus nu maar een seizoen recreanten doen, trainen en agilitie in 1.
Woensdag beginnen we weer.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Haha wel leuk! Altijd leuk als je zo trots kunt zijn! Morgen heb ik weer les en hopelijk gaat het weer zo goed!
Ik ga ook net zo lang door totdat hij niet meer wil of ik geen cursus meer kan verzinnen haha.

honden page profiel Sugamilk, Milou en Steffie*Sugamilk, Milou en Steffie* 3 doggies

honden foto van Sugamilk, Milou en Steffie*

Dank je wel Maxime. (Je kent me trouwens wel ;-) O-) )
Ik baal er inderdaad ook van, maar hoop ooit hier ok een topic te plaatsen dat ik trots ben op mn meisje. :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ik dacht het hondje al te herkennen van foto's! Leuk dat je hier ook zit :-)

honden page profiel Sugamilk, Milou en Steffie*Sugamilk, Milou en Steffie* 3 doggies

honden foto van Sugamilk, Milou en Steffie*

Euhm, nee dit is een nieuw hondje, maar herkende baley. :P (Ben "stief" fam van je ex ;-) )

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Ja klopt, maar zat laatst even wat rond te kijken op facebook en toen zag ik een foto van jouw met je nieuwe puppy! En nu je dat zei kwam het opeens weer in me op hihi.

honden page profiel Sugamilk, Milou en Steffie*Sugamilk, Milou en Steffie* 3 doggies

honden foto van Sugamilk, Milou en Steffie*

Oww, zo. Nou toevallig dat we elkaar hier weer treffen. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zo trots op mijn staffie!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wennen aan de bench
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^