Gedrag wordt met de dag erger...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Ik weet het even niet meer. Ik kom net terug van een wandeling met Martha, enfin, wandeling... Het was meer een: achtervolg Monica met muil open en bijt in haar benen spelletje. Ik probeer haar te negeren als we buiten zijn en ze bijt. Maar dat lukt niet. Sta ik stil, bijt ze, wandel ik verder, bijt ze, kijk ik niet naar haar, ze bijt... Ook thuis hier wordt het almaar erger. Zeker na het voorval thuis waarover ik in een ander topic schreef is alles bergaf aan het gaan. Ik ga de kamer uit als ze me bijt om haar te negeren, maar het lijkt haar niets meer te doen. Ook haar bench wil ze niet meer in, ik wil er haar ook niet inzetten, anders gaat ze denken dat ik haar wil straffen. Ik denk dat ze ofwel te weinig rust, ofwel te weinig beweging heeft.Wanneer ze wakker wordt ga ik met haar zo'n 20-30 minuten wandelen. Meestal 20, aangezien ze nog maar 4 maand is. Dan gaan we naar huis en laat ik haar nog wat rondlopen thuis tot ze een uurtje of langer is wakker geweest. Als ze nu vanzelf rustig zou worden zou het geen probleem zijn maar ze rust echt enkel als ik haar in de bench zet. Anders zit ze de hele tijd achter me aan te hossen. Dan laat ik haar ongeveer 2 uur rusten en dan begin ik opnieuw: 20 minuten wandelen... enz.
Wat doe ik nu verkeerd, ik wil het echt graag weten.
(Aangezien ze nogal angstig was in de auto en we elke week een keer of twee met de auto rijden met haar geef ik haar elke dag een paar druppels ratelpopulier. Zou het daaraan kunnen liggen, is ze misschien wat overmoedig? Ik heb wel eerst overlegd met een Bachbloesemspecialist.)

Groetjes,
Monica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gedrag wordt met de dag erger..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Dat is erg vervelend, want op ten duur zit je met je handen in het haar..

Wat hier hielp als Bijou weer eens te hyper was, is zelf iets rustigs gaan doen, zoals een tijdschrift lezen, of wat TV kijken. En dan compleet negeren.
Dus als ze je uit gaat dagen voor een spelletje; Niets doen. Gaat ze irritant lopen doen; Niet reageren.
Vaak zie je dat ze dan ergens een plekje gaan zoeken, de mand of bench bijvoorbeeld, je hoort een diepe zucht en ze zijn in een diepe slaap.

Hoe meer je in discussie gaat, hoe verwarrender en erger het vaak word. Dat is mijn ervaring, tenminste.
Hopelijk vind je snel de manieren om met haar om te gaan, het is even zoeken wat het beste werkt voor jou en voor Martha.

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Dit was het topic dat ik laatst opende:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/86373/frustrerend.php

Ik ga trouwens stoppen met het geven van Bachbloesems. Misschien ligt het daaraan?

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Ik zal het negeren blijven proberen terwijl ik echt in de kamer blijf, dat heeft misschien meer effect. Aangezien ze niet op bed/zetels kan springen kan ik misschien daarop gaan zitten met m'n benen uit zicht en van haar wegkijken, dan kan ze er ook niet meer in bijten. Ik vond het echt jammer vandaag, aangezien het te warm was en ik haar dus nu wilde uitlaten terwijl het een heel stuk afgekoeld was. Zij wilde echt niet mee.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ja precies, zo deed ik dat ook, al kwam Bijou gewoon op schoot slapen, die sprong al vrij snel op stoelen en banken..O-)
Volhouden is de kunst, dat is soms erg lastig, maar echt het beste..Bijou ging als pup soms wel een half uur aan de bank staan krabben, omdat ik op de bank zat en ze er per se bij wilde.
Na 5 minuten word je gek van het geluid bijvoorbeeld, maar ja, niet reageren is het beste. En dan houd het ook op, en het ligt er aan of Martha een volhouder is of niet, Bijou hield dit heel wat dagen en weken vol, totdat ze steeds minder kort aan de bank stond te krabben en uiteindelijk helemaal niet meer.

Misschien toch een betere balans zien te vinden in beweging/activiteit en rust? Als je de indruk krijgt dat ze echt te hyper word..Geef je haar in huis wat te doen? Zoals een gevulde kong of een kluif?

honden page profiel CharlieCharlie 3 doggies

honden foto van Charlie

Hai,

Ik heb je een pbtje gestuurd. Even checken :-D
Groetjes
Sacha

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Hey, bedankt voor jullie reacties. Ze staat nu op het punt in slaap te vallen. Ik zal proberen mijn ouders zo ver te krijgen dat ze met haar een grote wandeling doen straks. Ik moet namelijk ergens naartoe. Als ik terug ben begin ik er opnieuw met volle moed aan!

Bedankt iedereen!

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Eerst even dit wat een heerlijke kop heeft je hond en wat een leuke naam :-D

Ik vind dit gedrag toch behoorlijk overprikkeld klinken.

Als Koda dit gedrag vertoonde als pup was het echt bedtijd (voor hem dus benchtijd).
Je moet gaan leren dit gedrag voor te zijn dus op tijd in de mand/bench en als ze protesteert laat haar even.
Ze valt vanzelf in slaap.

Bijten kan je negeren maar je kan haar ook iets aanbieden waar ze wel op mag bijten.

Verder heel veel geduld en vooral volhouden er komt een moment als jij consequent blijft dat ze leert dat bijten niet gewenst is.

Dikke knuffel voor Martha :-D

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Ik had ook zo'n dolle als pup.
Zat met de handen in het haar,tot iemand zei,die hond heeft te veel energie.
Ga er maar meer mee lopen. Ik hield me keurig aan de minuten regel.

Ik ben toen meer met hem gaan lopen,liep een half uur flink door,en dan mocht hij nog een kwartiertje of zo,los.
Hij speelde dan vaak met andere honden.
Daar werd hij lekker moe van,hij was zijn energie kwijt, en vanaf die tijd werd het bijten veel minder.

Als hij wel beet negeren, maar ik ben ook wel eens heel boos geworden, hoor.
Bijten voelt alles behalve prettig!

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Ik heb wat nagedacht, misschien is het een combinatie van de twee...
Doordat ze niet genoeg beweegt is ze niet moe genoeg om echt door te slapen gedurende die twee uur rust, waardoor ze hoe langer hoe meer moe wordt, enz...

Ik ga morgen eens proberen echt stipt om 6 uur op te staan, met haar gaan wandelen gedurende minstens 30 minuten thuiskomen, haar nog even wakker houden opnieuw wat slapen en zien of ze dan doorslaapt.

@Mirjam, bedankt :-) ik bied haar ook altijd een alternatief: een speeltje of een kauwbot.

Morgenochtend ga ik met dit advies aan de slag!

honden page profiel AlphallomegaAlphallomega

honden foto van Alphallomega

Wat zou een moeder/vader/hoger in rang hond doen als een pup vervelend was en constant maar aan het bijten was?
Ik dacht niet dat ze de hond gingen negeren of er een lekkere stuk vlees voor hem gingen neerleggen. De een zegt dit de andere dat en voor de ene werkt dit en de andere dat....denk daar nou maar over na.

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike 3 doggies

honden foto van Leen & Geike

Hi,

Als ik je schema lees, denk ik ook dat je hondje mss net iets meer energie heeft dan gemiddeld. Als je voor 1uurtje wakker, 2uurtjes rust geeft, denk ik niet dat ze overprikkeld is door vermoeidheid. Ik weet niet veel van het ras (hoog of laag energie niveau) maar zou het even proberen om haar iets actiever bezig te houden. vindt ze het niet fijn om gewoon ook naar jou te kijken wanneer je bezig bent of bijt ze je dan ook? Zo ga ik eerst wandelen met Geike en daarna doe ik spelletje waarbij ze haar eten moet zoeken, of moeilijk gevulde kong, of gehoorzaamheid of begin ik gewoon met koken of kuisen. Bij de laatste 2 dingen heeft ze geen actief aandeel, maar ze vindt het wel fijn om je gewoon bezig te zien.

Verder vrees ik wanneer ik je verhaal lees, dat ze geen respect voor je heeft. Ik wil je nu niet overstuur maken ofzo, maar wanneer ze niet naar je vader bijt en wel naar jou, denk ik dat je vader het waarschijnlijk idd beter aanpakt. Het is niet omdat hij minder tijd met haar doorbrengt dat ze hem niet bijt, hoor. Ze heeft immers maar fractie van seconde nodig om dit te doen.
Weggaan wanneer je hond bijt, lijkt mij enkel te werken wanneer er geen probleem gedrag is. Hondje bijt om te spelen, ander hondje vindt dit niet fijn en gaat weg.Bijtend hondje erg teleurgesteld en bijt volgende keer minder hard. Dit gaat niet op in jou geval. Jouw hond lijkt je niet te bijten in een vriendelijke speelse bui, maar lijkt je eerder te willen domineren. Heb je je al eens echt kwaad gemaakt? Je moet er echt niet gaan op slaan hoor, maar je echt wel als de meerdere van je hond leren manifesteren. Ga je naar een hondenschool? Daar kunnen ze je wel tonen hoe dit best aan te pakken.
For the record, ik geef zelf ook bachbloesem aan Geike. Dit kan volgens mij nooit negatief gedrag veroorzaken. De bloesem die je geeft, lijkt mij een beetje raar omdat die meer voor onverklaarbare angst is, wat in jouw geval met auto niet echt lijkt op te gaan. Zou je niet gewoon beter voor Rescue gaan?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

wandelen alleen hoeft niet genoeg te zijn idd...

ik had (heb, trouwens) ook een druktemakertje..en ik probeerde ook n hoop andere dingetjes binnen ipv alleen wandelingen...vooral een rustig spelletje doen hielp, snoepjes verstoppen en laten zoeken bijvoorbeeld.
ook "balletje balletje" werkt soms goed om rust in dr kont te krijgen...een snoepie onder n bekertje en dan schuiven, je hond laten raden waar die zit..een lege fles met snoepjes, alhoewel ze daar vaak niet rustiger van werd O-)

en blijven negeren...toen lola had ontdekt dat ze kan blaffen heb ik echt n paar vervelende dagen gehad. ze kon dan gewoon n kwartier voor je neus staan blaffen om je uit te dagen om te spelen...het leek bijna jennen.
negeren is het enige wat hielp, en wat cailtin zegt, zelf iets heel rustigs gaan doen. ga naar buiten zitten staren, of lees iets, doen alsof je gaat slapen op de bank...een soort van superrrr rustige sfeer in huis creeeren

honden page profiel ..

honden foto van .

hier herken ik dit probleem ook, nu weet ik dat Dusty te overprikkeld is omdat hij 3 middagen in de week bij mijn buurvrouw is en dus totaal geen rust krijgt. Bijten in me broek, hand etc als ik binnen kom. Helaas had ik het gedrag er net uit maar ja als je hond leert dat hij aandacht krijgt (negatieve aandacht is ook aandacht) gaat het weer beginnen of net zo hard door! Het is een vervelend gedragsprobleempje die veel doorzettingsvermogen van je vergt maar geef de moed niet op!
Negeren vind een hond verschrikkelijk. Het ergste wat er is. Dus is een goed middel om ongewenst gedrag af te leren!
hier ben ik begonnen sinds een paar weken met aanscherpen van de regels.
Dus ik ga als eerst naar buiten en kom als eerst naar binnen! Dusty moet blijven zitten tot ik zeg kom maar. Met uitlaten als hij in me broek, riem etc wil buiten, ga ik stil staan (bevriezen, kalmerend signaal) en kijk hem niet aan! Tot dat ik de aandacht weer heb en dusty dus ook stopt met bijten. ook als ik thuiskom bijvoorbeeld negeer ik hem! als hij rustig zit dan krijgt hij een knuffel en begroeting! Eten doet dusty als laatste. als ik bijvoorbeeld nog niet er aan toe ben om eerder te eten, dan eet ik eerst zelf een koekje of iets dergelijks en dan krijgt hij pas zijn eten. ik bepaal ook wanneer ik met hem wil spelen en wanneer niet.
Dusty baalt als een stekker en is zwaar gefrustreerd, van nijd ging hij gister in zijn mand liggen. Wat hij normaal niet zo snel doet. denk er ook aan als je gaat negeren wordt het gedrag eerst erger voordat het afneemt! Dus geef de moed niet op! De minutenregel is een houvast hoor, maar iedere hond is anders dus als je hondje wat meer nodig heeft dan gewoon doen. je kent je eigen hond het best en ziet zelf het best wanneer het TE veel voor hem is :-) vertrouw daarop op je eigen gevoel. Dus als je zelf denkt dat hij te weinig beweging krijgt en uitdaging dan geef hem wat meer, je kunt het weer terug draaien als je denkt dat het te veel wordt. Wat doe je aan mentale uitdaging?
Hier heb ik de bench ook eerst een poosje leuk gemaakt, hij kreeg zijn eten & een tussendoortje er in als hij even in de bench ging voor rust.
Zo een lang verhaal maar ik hoop dat je er wat aan hebt!

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Volwassen honden negeren dit gedrag, alleen dan komt het niet zover, ik heb een cursist op de hondeschool met een OEB die deed precies hetzelfde bij hem bij zijn vriendin deed de hond het niet, tot op een moment dat hij hele lange dagen moest werken hij kwam doodmoe thuis 's avonds en op dat moment negeerde hij de hond pas echt, hij had niet meer de puf om zich te concentreren op de hond en toen viel het kwartje bij hem....negeren en negeren zit heel veel verschil in. Honden hebben heel snel in de gaten dat het negeren toch weer om de hond gaat, waarom deed de hond dit niet bij haar? zij deed gewoon haar ding zonder met de hond bezig te zijn, hij was zo druk met negeren van de hond dat hij toch weer aandacht aan de hond gaf..... :-)

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Vergeet niet dat als je haar gedrag negeert, het in eerste instantie erger zal worden. Dit is normaal en bedenk goed: de aanhouder wint. Echt.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Ouders zullen dat gedrag negeren,maar laten we niet vergeten,dat als pups in een roedel leven,ze met elkaar spelen en elkaar bezig houden. Honden ouders zullen de pups ook niet aan de wandelregels houden, van zoveel minuten.

Als zo.n pup te veel energie heeft, worden ze vervelend. Dat heb ik aan den lijve ondervonden.
Als hij flink moe was, van spelen met andere honden of lekker rennen in de polder,dan sliep hij daarna wel 4 uur achtereen. Hij had dan geen behoefte,om mij, of de kinderen te molesteren.

En nu merk ik het nog, als hij zijn energie er niet uit heeft gerend,begint hij te vervelen. Sloop gedrag, bijten en klieren,blaffen om aandacht. Hij is nu 16 mnd. Zodra hij gaat klieren, neem ik hem mee, laat hem flink rennen, en hij is weer afgekoeld :-D

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

@Leen: Er werd mij altijd gezegd dat een Engelse Bull minder beweging heeft dan de gemiddelde hond, maar blijkbaar heeft Martha een normaal energieniveau. Ik ben daarstraks wat langer met haar gaan wandelen dan gewoonlijk. Het duurde daarna nog een hele tijd voor ze haar bench in wilde. Maar nu slaapt ze als een roos.
Ze hapt min of meer de hele tijd naar me tegenwoordig: als ik zit,als ik sta, als ik met iets bezig ben... Misschien moet ik haar wat meer commando's aanleren, zou dat haar mentaal wat meer stimuleren en moe maken? Ze kan al min of meer op commando zitten, dus misschien kan ik haar dit verder aanleren?
Je opmerking maakt me helemaal niet overstuur, ik ben blij dat je het zegt. Het feit dat ze het bij m'n pa niet zo vaak doet wil toch wel zeggen dat ze een zeker grens kent en dat hij haar op een manier duidelijk maakt dat hij niet wil dat ze bijt, ze begrijpt dit duidelijk dus is er nog hoop.
Ik heb me al verschillende keren echt kwaad gemaakt, maar misschien niet kwaad genoeg. Ik zal haar nooit aanraken als ik me kwaad maak, ik zou niet willen dat ze bang wordt van me. Maar misschien moet ik harder roepen?
Die bachbloesem werd me aangeraden door een therapeute, ik denk inderdaad dat ik beter op zoek ga naar de rescue spray in de plaats.
Aangezien ik zelf niet kan rijden en mijn vader de vorige twee zaterdagen geen tijd had om me te brengen, ben ik nog niet op de hondenschool geraakt. Maar ik ben het vast en zeker van plan.

Bedankt voor je tips!
Groetjes,
Monica

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

@ Jeroen: Het doen alsof ik slaap heb ik al geprobeerd. Alleen zij wordt er niet echt rustig van... O-) Maar ik moet zeker eraan werken om zelf rustig te blijven. Als ik me opwind zal zij er enkel nerveuzer van worden.

@ Astrid: Een lang verhaal, maar ik heb er wel wat aan! Ik denk dat ik dan eens rubberen laarzen ga kopen en gewoon ga stilstaan buiten als ze bijt. Het probleem is alleen dat ze echt begint door te bijten en dat ik haar onbewust aandacht geef door haar te laten weten dat het pijn doet, want het doet echt pijn tegenwoordig. Dat over het eerst buitengaan/binnenkomen/eten daar zou ik meer op moeten letten. Ik weet die dingen maar op dat moment ben ik te hard bezig met haar buiten te krijgen op tijd dat ik er niet echt aandacht aan schenk. Ik zal er zeker beter op letten!

@ J. & T.: Ik begrijp wat je bedoelt. Ik denk dat ik zo hard bezig ben met het negeren dat ik haar aandacht geef omdat ik in mijn hoofd nog steeds bezig ben met haar. In het vervolg ga ik wat muziek luisteren ofzo als ik haar negeer.

@ Eline: Dat het gedrag erger wordt heb ik al gemerkt, maar ik zal toch moeten volhouden zeker?

@ Kitty: Ik ga echt proberen haar wat meer af te matten. Ik wist alleen niet dat een Bulldog zoveel energie had en hield me daarom strikt aan het aantal minuten. Ik was bang dat ik haar te moe zou maken en dat ze er iets aan zou overhouden ofzo.

Bedankt iedereen!

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Wat ik heb gemerkt toen ik met haar ging wandelen daarstraks: Het gras in het park bij ons is vrij hoog en er zitten natuurlijk beestjes in. Wanneer we daarin wandelen wordt Martha volledig gek natuurlijk. Wanneer ik daarentegen op het pad blijf en zij wat in het gras kan lopen, volgt ze me gewoon overal met uitzondering wanneer ze iets ruikt. De oplossing is dus: niet te ver in het gras, dan is ze buiten kalmer. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gedrag wordt met de dag erger..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Beschermen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^