Beschermen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Zoals sommige van jullie weten heb ik Faya laatst even laten gaan (zie topic 'Tandloze Pitbull')

Omdat ze vrij onzeker was heb ik haar een succesje gegund met het verjagen van een dronken man. Goed voor d'r zelfvertrouwen dacht ik nog..

Nou, dat het goed was heb ik geweten! Madame voelt zich sinds dat akkefietje de vrouwelijke Hulk en iedereen die haar niet aanstaat moet zo spoedig mogelijk verdwijnen want anders zorgt ze daar even voor.

Het is geen onzekerheid meer, dat dacht ik eerst wel maar nu ik het iedere dag zie gebeuren weet ik dat het daar niet aan ligt. Het is eerder zichzelf té zeker voelen. Het is me eens gelukt dus nu lukt het weer. Een beetje zo'n houding.

Haar laten zien dat ik de leider ben en ik bescherm heeft effect als iemand gewoon blijft staan. Ik bepaal wanneer het mag en niet zij. Ook afleiden, omkeren of doorlopen heeft geen effect (tenzij ik haar meesleur maar dat is niet de bedoeling.) Helaas voor mij blijft namelijk bijna niemand staan, succes na succes dus. Zelfs honden denken 'nou best hoor lelijkerd, dan ga ik wel naar je grote vriend.'

Leuk, één zo'n inschattingsfoutje..

Denk ook niet dat mensen in de toekomst wel blijven staan, mevrouw wordt met de dag groter.

Iemand die in het vervolg denkt dit ook te gaan doen, probeer het maar niet. Het kan je zomaar een hele hoop werk gaan kosten. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beschermen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Je mag Kiba wel lenen ;-) die denkt hoe harder de hond tekeer gaat hoe leuker het is ;-) en ik zal ook niet weg lopen voor dr ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ja inschattings foutje,moet je hard aan werken.

Hoe ga je het ombuigen?

honden page profiel Romy en JoepRomy en Joep 3 doggies

honden foto van Romy en Joep

oehh dat is balen. Het klinkt wel grappig ik ga je andere topic eens lezen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

oei..dat heeft dus toch niet zo lekker uitgepakt..
ik zocht dat topic laatst nog om de fotos van faya nog es te zien maar kon m niet meer vinden..ze is zo groot geworden! :-D

kan flex je hierin misschien niet helpen, om faya n beetje tot rust te manen?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Marjo: Haha graag, ga je nog op vakantie? O-) Bij mensen is het overigens veel erger dan bij honden. Omdat honden geen sjoege geven bereikt ze niet wat ze wilt en houd ze op. Mensen worden angstig en dat is even lachen voor d'r, ben je nog stoerder natuurlijk.

@Soraya: Dat mag je zeggen. Ik corrigeer nu direct (nee), vraag dan aandacht en laat haar zitten, pootje geven enzovoorts. Ondanks dat het weinig effect heeft (de persoon is of weg of is toch gespannen) vind ik dit de beste manier. Als ik dit gedaan heb loop ik stevig door zonder om te kijken.

Ik hou het gewoon even zo vol (de aanhouder wint) maar als het geen vooruitgang boekt, waar het nu op lijkt, dan wordt het altijd 'nee' en direct doorlopen.

Het lijkt nu heel erg op 'mensen zijn stom' want het is niet willekeurig het is gewoon bijna iedereen.

@Romy: Haha de eerste keer moest ik ook wel lachen (zeker aangezien ze toen geen tand in d'r mond had) maar nu zie ik wel in dat dit wat serieuzer is.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba 3 doggies

honden foto van Marjo en Kiba

Ik ben de hele zomer vakantie vrij ;-) maar waar woon je? want dat is wel handig om te weten om te kijken of het kan zegmaar ;-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Jeroen: Haha ja ze groeit als kool joh ik sta er af en toe zelf ook verbaasd van! Kom ik 's morgens beneden en denk ik wauw, ben je nu alweer gegroeid?

Flex die is bijna nooit mee maar als hij mee is dan heeft ie echt zo iets van: 'Boeiuhh'.

Hier de foto's nog een keer haha! En eentje met z'n drieen die ik heel grappig vind. Faya d'r makeup zat niet goed dus die kijkt niet zo blij. (Niet zo prachtig als die van Clau maar het is te zien haha :-D )





honden page profiel Demi & JuneauDemi & Juneau 3 doggies

honden foto van Demi & Juneau

Misschien is het een idee af te spreken om te gaan oefenen met mensen die jij kent die niet bang zijn?
Zodat jij haar kan corrigeren en zij ook geen succes boekt met haar gedrag.

Juneau is ook heel erg beschermend (zit ook niet voor niets Boerboel in), maar een Boerboel is gefokt om te beschermen zonder agressief te zijn. Hij gaat ook niet uit z'n dak, maar geeft een 'waaks blafje' een hele lage blaf dus, andere mensen horen dit vaak niet eens.
Ik geef dan altijd een rukje aan de riem en loop stevig door, mensen wijken ook niet voor hem, dus hij boekt geen succes. Overigens blijft hij dit wel doen, maar ik voorzie hier verder nog geen problemen mee.
Dit doet hij alleen bij mensen, niet bij honden.

Maar ik denk dat het bij jou een tikkie erger is en dan heb je er ook nog is een bakbeest bij lopen waar mensen ook al een beetje voor terugdeinzen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

@Demi: Ja boerboeltjes die kunnen er wat van haha!

Faya gaat ook niet uit d'r dak maar stopt ook niet. Als ik het laat gaan (wat ik dus een keer gedaan heb) blaast ze zich helemaal op, gaat borstelen en grommen. Vervolgens zet ze iedere keer een stap vooruit, ze deinst ook niet terug als diegeen wel op d'r af komt. (Laatst deed ze het ook bij mijn vriend, totdat ze rook wie hij was.)

Heb haar ook al even niet meer los gehad zodat ik in ieder geval zeker aandacht heb. Met echte bekenden oefen in het wel maar zodra ze de geur herkent is het over, zelfs als ze omgedraaid zit. De andere mensen zal ze gewoon bijten als ze dichterbij komen want dat heeft ze wel laten zien. Ze heeft een korte geschiedenis maar wel eentje waarbij mensen niet leuk waren, verklaard ook de rest wel (ze is helemaal geen mensenhondje.)

Het bakbeest gaat trouwens ook bewust niet steeds mee want die hoeft niets te doen om mensen om te laten lopen. Verder is het alleen maar vervelend voor hem, steeds die onderbrekingen.

Wendy (Gast)

Misschien is hier iets bij wat je kan helpen:
www.patriciamcconnell.com/
Onderaan casestudy dog/dog reactivity beide zijn intressant.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

wat wordt ze toch een mooie meid! :-)
ze lijkt wel 3x zo groot sinds de vorige fotos van dr haha

en een gezellige foto van jullie 3tjes! :-)

ok, je hoort wel eens dat de oudere voorbeeldhond, flex dus, in zulke situaties ook weer een mooi rolmodel is om de rust te bewaren...die vlieger gaat niet op dus...

ik hoop dat je nog wat goede tips krijgt hier om het weer om te buigen!
:-)

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Mmmmmm, ik probeer ff met je mee te denken hoor.........wat nou als je helemaal niets zegt? Je zegt nu "nee" maar negatieve aandacht is ook aandacht..... De lijn slap houden en zodra je ook maar het minimale bij haar ziet gebeuren aan reactie op mensen niets zeggen en aandachtsoefeningen gaan doen. Je kent ze wel, zonder iets te zeggen steeds een andere kant oplopen zodat ze jou steeds in de gaten moet houden en zodat jij bepaald wat er gebeurd. En zo proberen langs de mensen te komen. Zodra ze weer naar ze kijkt, hop, loop jij de andere kant op, eis haar aandacht met je lichaamstaal.

Ook zou ik de (roedel) regels weer ff goed aanscherpen maar misschien heb je dat al gedaan.... ;-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Greetje, die heb ik vandaag geprobeerd en dat gaat al beter gelukkig. Ik zeg niets meer, ik loop gewoon door.

Dat was twee keer even rot voor haar maar daarna begreep ze het. Ze was nog wel erg aan het focussen en "hangen" maar kreeg gewoon niet meer de tijd om zich verder op te winden.

Flex z'n idee, die was er wel blij mee. Voor mij ook wat ontspannen wandelen. Niet eentje die staat te drammen omdat hij zo lang moet wachten en eentje die zich er maar bij neerlegd dat het wegjagen vandaag niet gebeurd. Heerlijk trouwens he zo'n zonnetje? ;-) Kon er helemaal van genieten zo haha :-D

De roedelregels pas ik overigens altijd toe, vind ik belangerijk :-)

Eigenaar van 1 hond zijn is iets, 2 is weer iets anders met zo'n kleine haha! Ach als ik dit volhoud zo dan zullen er nog genoeg andere dingen zijn maar dan heb ik mooi wat te doen (alsof ik dat al niet heb.) Leuke hobby :-)

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Mooi zo! :-D Fijn dat het al minder is n dat in 1 dag.

Ik pas dit zo toe bij Denzel bij zijn histerische gedrag naar andere honden als hij aan de riem loopt. Dit is ontstaan na die "aanval" van vier weken geleden door vijf honden. Voor die tijd deed hij dat niet en negeerde hij honden als hij aan de riem liep. De afgelopen weken heb ik ook vanalles geprobeerd. Afleiden met kaas of een tennisbal. In een boog er omheen lopen. "Nee" roepen, enz. enz.

Nou, ik deed iets niet goed denk ik want dat hielp allemaal niets. Het werd ook niet beter maar erger..... :'( Kijk, als ik nou nog maar een lichte verbetering zag dat weet ik tenminste dat ik op de goede weg zit maar nee hoor......

Een paar dagen geleden was ik er klaar mee. Ik dacht "bij alles wat ik doe krijgt hij aandacht, positief of negatief, nou, klaar hoor. Ik ga nu niets meer zeggen en ik bepaal wat we gaan doen. Jij fixeren op een hond, ik zonder iets te zeggen omdraaien. Ik bepaal wel wat er gebeurd en jij niet" Klinkt niet zo leuk maar het werkt wel. Ik eis, zonder woorden, dat hij op mij let en ik geef aan wat we gaan doen. Ik zeg wel wanneer hij uit mag vallen....... O-)

Vanmiddag twee herders tegen gekomen, geen probleem. Daarna een hondje wat keihard naar hem blafte, hij keek er alleen even neutraal naar en dat was het. Zo zie je maar het is echt afhankelijk van de hond wat er wel en niet werkt. Natuurlijk zal hij heus nog wel terugvallen maar ik ga dit langer volhouden dan hij.

Ik heb ook genoten van het lekkere weer ;-) Denzel heeft lekker los gelopen, ook een stuk aan de riem, hij heeft heerlijk gezwommen en door het hoge gras gerent met een Husky meisje wat we tegen kwamen. Supermiddag gehad.

:-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Beschermen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hoe vind jij worldofdogs?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^