niet meelopen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

hoi allemaal,

mijn lieve renske heeft probleempjes met het meelopen aan de lijn. op het moment dat we het huis verlaten gaat ze zitten en weigerd verder te lopen. als ik haar met een snoepje lok pakt ze het snoepje en gaat weer zitten. maar als we aan het ind van de straat zijn kan ze weer wel meelopen. en als we bijna thuis zijn wil ze het liefste rennen. ik heb haar al afgeleerd te trekken aan de riem op dat laatste stukje, maar ik wil graag dat ze ook het eerste stukje gewoon meeloopt. ik zit nu nog niet op puppycursus dus alle tips zijn welkom.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet meelopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erik, Qanuk en YukiErik, Qanuk en Yuki 3 doggies

honden foto van Erik, Qanuk en Yuki

Hallo,

Om een probleem te kunnen oplossen moet je eerst kijken naar waar het vandaan komt. jonge pups hebben vaak een ontzettende binding met het nest en een beperkt stukje omgeving (het huis), alles daarbuiten is niet vertrouwd en dus spannend.

Veelal zie je bij dit soort problemen ook dat de hond vaak in huis plast, meestal net nadat je terug bent... De hond doet dit doordat ze dan weer op veilig en bekend gebied zijn.

Wat je nu doet is super, lokken, aanmoedigen en laten zien dat het leuk is. Een bekende hond mee laten lopen kan ook wonderen doen, die geeft dat het voorbeeld en is het minder spannend.

Dit is iets wat met de leeftijd gaat slijten, het stukje nestbinding word kleiner en het stukje baasbinding word groter ;-)

succes

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

http://www.hondenpage.com/hondenforum/86409/ze-vond-puppycursus-niet-leuk.php

Ik heb je andere topic ook even gelezen. Je hebt een onzeker pupje die de grote buitenwereld nu nog ervaart als boze buitenwereld. Vandaar dat ze op de terugweg wel wil lopen, zelfs hard want ze wil graag weer naar haar veilige haven.

Waar komt je pup vandaan, hoe was haar socialisatie in het nest? Hoe lang is de pup al bij jou?

Nu aan jou de verantwoordelijke taak om je pup met steun en begeleiding stapje voor stapje vertrouwd te maken. Dit doe je door directe confrontaties te vermijden, laat de pup steun bij je zoeken maar ga niet troosten of tutten. Begin klein en pas als ze meer ontspannen is ga je een stapje verder. Je doet het al prima met wat lekkers wat proberen mee te lokken. Als jij zorgt dat je een kalm en vertrouwensvol stabiel begeleider bent, zal ze vanuit die veiligheid veel makkelijker zelfvertrouwen krijgen. Forceer niks, als ze even wil zitten, laat haar maar even zitten, even alles in zich opnemen en dan weer meelokken met een lekkertje. Je doet het al prima zo!

Onderstaand topic staan leuke filmpjes en adviesen in om aan die band met je hond te werken.

http://www.hondenpage.com/hondenforum/84691/voor-baasjes-die-niet-weten-hoe-om-te-gaan-met-onoplettende-pups/-honden-tips-en-beloningen....php

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

ze doet haar behoefte al meer dan een week niet meer in huis. we hebben haar 2,5 week en daarvoor was ze niet zinderlijk dus dat gaat eigenlijk erg goed. ze had alleen nog nooit een halsbandje omgehad dus aan de riem lopen hebben we heel langzaam in de tuin geoefend (kon ze na 2 dagen al). ik begrijp dus echt niet waar het vandaan moet komen. bekende honden mee laten lopen is niet zo'n goed idee: alle hondenbezitters in de buurt die ik ken zijn of zo stokoud dat ze niet zo goed met een pup kunnen meelopen of verschrikkelijke drukke blaffende soms zelfs bijtende honden. en ik heb dus liever een rustigere (maar wel helemaal levende) hond om mee te laten lopen

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ze is bij de fokker niet gesocialiseerd met halsbandje en buiten lopen begrijp ik?

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

ze komt niet bij een fokker vandaan maar bij een vriendin van mijn moeder die fel tegen halsbandsjes en riemen is. ze liep wel buiten maar altijd met haar eigen moeder erbij

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dus ze is gewend de steun te hebben van haar moeder ... tja dan is het niet zo gek dat ze nu zich heel verloren voelt buiten. Erg vreemd overigens van deze pretnest fokker (?) dat zij dan ook niet aan gewenning doet van het halsbandje...daar zadel je dan lekker je pupkopers mee op.

Jammer hoor.

Aan jou de schone taak om je pup de begeieling en steun te geven om meer zelfvertrouwen te krijgen.

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

bedankt, ze was trouwens geen pretnest fokker. op een een of andere manier was haar hond zwanger geraakt. ze wilde helemaal geen nestje maar omdat ze wist dat ik al jaren voor een pup spaar mocht ik er een kopen. :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Sorry voor mijn snelle interpretatie ... een oeps nest dus. Maar goed , de strekking van het verhaal blijft het zelfde. Jammer dat ze er niet meer aan heeft gedaan om deze pups beter te socialiseren.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

" hoi allemaal,

mijn lieve renske heeft probleempjes met het meelopen aan de lijn. op het moment dat we het huis verlaten gaat ze zitten en weigerd verder te lopen. als ik haar met een snoepje lok pakt ze het snoepje en gaat weer zitten. maar als we aan het ind van de straat zijn kan ze weer wel meelopen. en als we bijna thuis zijn wil ze het liefste rennen. ik heb haar al afgeleerd te trekken aan de riem op dat laatste stukje, maar ik wil graag dat ze ook het eerste stukje gewoon meeloopt. ik zit nu nog niet op puppycursus dus alle tips zijn welkom. "


FF denken hoe het toen met Django gelukt was, want die wilde zijn fokker in eerste instantie zelf houden, maar bedacht zich erna dat 4 honden eigenlijk wel voldoende was. Dus uiteraard was Django wel aan een halsbandje gewent, maar niet wandelen aan een riem. Django liep ook vrolijk bij zijn mama. Jah dit gaat een beetje als pesten klinken, maar laat Renske aan het snoepje/koekje ruiken maar geef het nog niet. Lok haar zo mee. Ga gewoon voor haar staan en loop achteruit, maak vrolijke geluidjes en houd het koekje voor de neus. NIET GEVEN, nog niet. Als het een paar stapje heeft gezet, bijvoorbeeld 5, dan het koekje pas geven. En dat dan uitbouwen. UIteindelijk vind zowat iedere hond wandelen leuk en is het koekje overbodig. Succes!

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

@ jennifer
haha, jammer want dat trucje kent ze al (dat van dat snoepje nog net niet geven) als ik dat doe vertikt ze het helemaal O-).

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

" @ jennifer
haha, jammer want dat trucje kent ze al (dat van dat snoepje nog net niet geven) als ik dat doe vertikt ze het helemaal O-). "


Jammer, je hebt een slimme hond, die van mij zijn niet zo slim... :-D
Maar we denken verder.

honden page profiel Patricia Renzo Patricia Renzo 3 doggies

honden foto van Patricia Renzo

renzo liep als pupzijnde ook niet mee aan de lijn, dus wel zijn hals bandje om en toen met gekke stemmetjes wat niet hielp pffff, deed ik zijn riem af en sleepte zijn riem mee over de grond toen liep hij achter zijn riem aan, ik deed dat de volgende dag weer, en hij liep weer achter zijn riem aan, de dag erna had ik van me moeder een riem gepakt voor een chi tzu haha mini riem voor een engelse basset haha en met zijn eigen riem weer over de grond slepen. Dus we gingen op pad me man slepend met de riem over de grond renzo erachter aan terwijl hij aan de riem vast zat en ik trok heel zachtjes aan de riem zodat hij wist dat hij vast zat, dit hielde we ook 2 dagen vol, en toen kreeg hij zijn eigen riem om, omdat die toch wat zwaarder woog en toen begon hij toch mee te lopen.

Veel succes met uw hondje

honden page profiel MaaikeMaaike 3 doggies

honden foto van Maaike

Maar met dat lokken en aanmoedigen conditioneer je (je leert de pup) dus dat ze met dit gedrag aandacht genereert. Een pup heeft het best snel door dat het leuk is buiten (tenzij er iets is gebeurd wat niet leuk was), maar door er zo de nadruk op te leggen door te lokken, vindt ze dat ook leuk > AANDACHT van de baas!!! YEAH

Wat ik zou adviseren is er op dat moment geen aandacht aan schenken, maar buiten te gaan staan en met iets te knisperen, of met een balletje te stuiteren zonder haar er mee te lokken (dus haar ook niet aankijken en blij doen tegen haar!!!). Knisperen en/of een stuiterende bal is al een trigger om op onderzoek uit te gaan. Eenmaal buiten begint het spel

Na twee / drie keer heeft ze door dat haar oude spelletje niet werkt, maar dat jij een nieuw spel hebt verzonnen waarmee weer aandacht krijgt van haar baasje... ik denk persoonlijk dat dit beter is dan lokken en er dus de nadruk op te leggen (te bevestigen) dat het eng is, wat het niet is (ook niet voor Renske!).

Werk, als ze het gevaar loopt de straat op te gaan, met een lange(re) lijn, zodat je ook afstand kunt nemen.

Succes!

honden page profiel MaaikeMaaike 3 doggies

honden foto van Maaike

" Dus ze is gewend de steun te hebben van haar moeder ... tja dan is het niet zo gek dat ze nu zich heel verloren voelt buiten. Erg vreemd overigens van deze pretnest fokker (?) dat zij dan ook niet aan gewenning doet van het halsbandje...daar zadel je dan lekker je pupkopers mee op.

Jammer hoor.

Aan jou de schone taak om je pup de begeieling en steun te geven om meer zelfvertrouwen te krijgen. "



Ik denk dat 80% van alle pups die het nest verlaten, nog nooit een halsband om hebben gehad!
Er schuilen n.l. ook nogal wat gevaren in een halsbandje continu om te doen!

En, het is juist heel goed dat !vooropgesteld dat het een stabiele moeder is! de pups tot het einde toe bij de moeder zijn gebleven! Zo ontwikkelen ze een betere sociaalvaardigheid (bijtrem, honoreren lichaamstaal, enz.) dan wanneer de moeder vanaf 5/6 weken wordt gescheiden van het nest.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dat is niet niet wat ik bedoel Maaike.

Ik ben er voorstander dat pups bij de moeder blijven tot de gewenste leeftijd . Maar In nestomgeving blijven en toch ook apasrt op dingen gesocialiseerd worden staan mins inziens naast elkaar. Een goede fokker is zich daar ook bewust van. Nee, geen hele dagen een halsbandje om, maar wel kennismaken met halsbandje en er even mee lopen met en zonder lijn onder toezicht. Evenals stapsgewijs wat meer uitbereiding van zelfstandigheid. Natuurlijk eerst samen met moeder naar buiten, maar ook eens alleen wat stapjes buiten zetten en dan weer terug naar het veilig hol bij moeders. Eventueel in de zevende week eens een dagje naar de toekomstige eigenaren en 'savonds weer naar moeders en nest.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Als ik in je vorige topic kijk begrijp ik wel dat je hond niet mee loopt. Jij wilt niet de puppycursus afmaken en houd de aandacht van je hond niet bij je.
Dus ik zou zeggen ga toch op puppycursus en heb geduld, ik denk dat je te veel verwacht van je pup.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Ik zou geen koekjes of voorwerpen gaan gebruiken om de pup te lokken om mee te gaan lopen ;-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Inderdaad, je moet de hond belonen voor goed gedrag, niet om te lokken.
Spreek heel vertroetelend tegen je hond zodat je hond zich interesseerd in jou.
Pas lekkers geven als die goed mee loopt.
Ik weet niet of je traint met een clicker? Maar dat maakt het een stuk makkelijker.
Begin met aandachtsoefeningen voor dat je gaat lopen.

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

eindelijk een doorbraak. reden dat ze nu wel meeloopt: ze loopt wel mee als ik zing of neurie. grappig toch :-D

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Is ook een manier van aandacht vragen, heel goed. :-D
en dan wel belonen he als ze het goed doet. ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" eindelijk een doorbraak. reden dat ze nu wel meeloopt: ze loopt wel mee als ik zing of neurie. grappig toch :-D "


Super Ik en Renske :-D Zo ontdek je gaandeweg wat werkt. Succes met renske!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "niet meelopen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: on verteerde stukjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^