Hond heeft gedragstoornis?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Dimitri (Gast)

Goedenavond,

Al eerder hier geweest op het forum over mijn hond die een probleem heeft met plassen. Ik heb hierop enkele tips gehad deze tijd uitgeprobeerd maar de resultaten zijn niet veelbelovend(ik zou dit nog nader vertellen). Het probleem was/is dat de hond plast bij enthousiasme, angst of elk ander soort van emotie. Alles geprobeerd wat opgenoemd is. Back rust middel, naar buiten tillen alles maar niks helpt. De hond was op dat moment net 3 en is nu richting de 4.

Het volgende probleem is dat de hond(met onze andere hond ons konijn heeft doodgebeten en half opgegeten. Hiervoor zijn ze gestraft(zonder geweld verder) maar wij dachten dat dit verder instinct was en dat we voor de toekomst weten onze konijnen van de honden weg te laten. Nu afgelopen week zijn we op vakantie gegaan en hebben we de honden bij een goede vriend gelaten. De honden zijn daar op de laatste dag weg gelopen en schijnen een kat te hebben aangevallen, de kat is ondertussen overleden. Heel sneu. Het gekke en rare is dat onze honden al 4jaar met 1oudere kat en sinds 1jaar met een jongere kat leven. Sterker nog ze slapen soms bij elkaar. De kat had 2gebroken achter poten en een kapotte blaas. Dit klinkt voor ons onlogisch dat de honden dat zouden doen, wij denken dan ook eerder dat de honden naar de kat zij gelopen nadat deze verongelukt is of aangereden. De mensen van de kat zeggen alles gezien te hebben, maar of dat te vertrouwen is. Klinkt dit allemaal wel logisch? En wat moeten wij nu met onze 2 teckels, kunnen we ze nog bij de katten van ons laten en is er een therapie voor als het wel echt gebeurd is? Verder zit er voorlopig echt geen spuitje in voor ons. De 2 honden zijn echt twee schatten doen mensen of kinderen geen vlieg kwaad en zo aanhankelijk wat niet valt te beschrijven.

Wat denkt men hier als oplossing? Zit het in de fokker/nest evt. Of is het hele verhaal met de kat onlogisch?

Wat extra informatie over de 2honden.

1.(de hond die plast bij emotie)
Naam: Chien
Ras: Ruwharige teckel
Geslacht: Reu
Erg aanhankelijk loopt je overal achterna en doet niemand iets kwaad. Heel speels en afentoe wat druk. valt hij andere honden aan vooral wanneer het teefje (wie half zus is) erbij is. Dit alleen als bijv iemand anders met hem loopt(bij mij doet hij het niet). Hij is net als het teefje erg snel jaloers.

2. Het teefje
Naam: Saar(tje)
Ras: Ruwharige teckel
Geslacht: teefje
Erg rustig heel sloom en erg aanhankelijk. Wel heel snel jaloers maar valt niemand aan ook geen andere honden.

Ik hoop dat jullie kunnen helpen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft gedragstoornis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Dimitrie,

Wat afschuwelijk van de kat :'( :'( . Dit lijkt me geen probleem om op te lossen via een forum. Zelf zou ik een deskundige gaan inschakelen zodat jullie gericht advies krijgen want dan ziet de deskundige jullie live.

In welke provincie wonen jullie? Misschien kunnen we 1 aan bevelen.

Hartelijke groetjes van Esther

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik kan je niet echt advies geven, maar vind het wel heel rot voor je, want dit zit je natuurlijk helemaal niet lekker.

Je moet natuurlijk sowieso nooit vergeten dat een teckel een jachthond is. Mijn teckels doen katten binnenshuis ook niets, maar ik weet niet wat ze doen als ze buiten de kans krijgen om er eentje op te jagen. Kan dit misschien het geval geweest zijn?

Of er een therapie voor bestaat... geen idee. Wel zou je jachttraining met ze kunnen doen om het jachtinstinct in goede banen te leiden. Je zal het er nooit helemaal uit krijgen. En wat betreft het bij je eigen katten laten... dat kan echt alleen jij inschatten. Ikzelf zou ze niet te panisch uit elkaar gaan houden, want dan wordt het allemaal nog veel interessanter.

En of het aan de fokker/het nest kan liggen? Ja.. er zijn lijnen met veel meer jachtpassie. Bij mijn Karel valt het bijvoorbeeld wel mee, maar Pepijn komt van een fokker die de ouderdieren ook op jachtpassie selecteert en dat is zeker te merken. Van welke fokker komen jou teckels als ik vragen mag?

In ieder geval veel succes!

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Teckels zijn jachthonden daar kan je niks aan veranderen. Ik laat mijn honden niet los waar veel wild loopt, en ik breng ze ook niet bij mensen die zelf geen teckels hebben of geen teckels gewend zijn.

Dimitri (Gast)

Heel erg bedankt voor de reacties!

Ze komen van de fokker: 'Van der Taksen Burcht' dacht ik. Met stamboom alles.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik zou een goede gedragsdeskundige inschakelen.
www.calmingsigns.com Nelis Verhoeven.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ik ben er natuurlijk niet bij geweest maar heb hier ook een man zitten die thuis 2 katten bezit en buiten ze rauw lust. toevallig vanmiddag nog, poes viel hem aan en hij reageert. thuis wordt hij soms echt geterroriseert door een kat (is ook wat dat betreft een nare kat) en dan loopt hij weg. deze katten thuis behoren tot zijn roedel.
ik geloof ook zeker dat ze het gedaan kunnen hebben, wat niet zegt dat ze het gedaan hebben.
de katten thuis zullen ze waarschijnlijk ook niks doen, zekerheid heb je nooit.

je zegt verder dat je hond plast bij emotie, hoe bedoel je dat??
is het als er iemand binnenkomt en gaat hij dan plassen? wordt er iemand boos op hem en gaat hij dan plassen??
je bent er voor naar de da geweest of uit te sluiten of het iets lichamelijks is??

en mochten jouw honden de kat wel gebeten hebben of ze vangen ooit een konijn dan hoef je echt niet in te laten slapen hoor, het is niks wat mijn hond heeft gedaan en ook voor hem steek ik mijn handen in het vuur wat mensen en andere honden betreft. het is instinct, je zou het om kunnen buigen naar zoals bijvoorbeeld een jachttraining. wij gaan speuren zodat we samen een spoor volgen. toch geeft het je geen garantie want als ze ontsnappen weten ze al heel goed dat ze stout zijn, en jij bent er dan niet bij he.
het is een naar idee dat ze tot zo iets in staat zijn (helaas weet ik het maar al te goed) maar het blijven wel honden en teckels zijn nou eenmaal gefokt om te jagen.
houd je rustig wees niet te teleurgesteld in je honden, die zijn niet veranderd en zich van geen kwaad bewust. het kost tijd om vertrouwen terug te krijgen in je dieren maar langzaam aan zal het terug komen. als je twijfelt over hoe je verder wilt met de 2 dan kan je altijd een een gt inschakelen.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Dat plassen kan je oplossen door de hond te negeren in de enthousiaste,'angstige' buien, net doen of is de hond er niet, geldt ook voor het evt. bezoek.

Dat konijnen pakken en andere katten is eigenlijk vrij natuurlijk gedrag, het is een prooi, en sommige honden hebben dit natuurlijke gedrag nog in hun.

Een eigen kat en een vreemde kat kan je niet met elkaar vergelijken, de hond leert omgaan en communiceren met de eigen kat en deze behoort tot de roedel, vreemde katten horen niet bij de roedel. jullie kat heeft een bepaalde geur die de hond herkend, vreemde katten hebben een andere geur.(het geeft trouwens nooit de garantie dat de hond de eigen kan niet eens zal pakken, altijd scherp blijven dus :-) )
Eigenlijk zou je de hond moeten leren zich op jou te richten onder alle omstandigheden, op deze manier kan jij je hond altijd weer terug roepen als dat nodig mocht zijn, en het is belangrijk dat de hond deze dieren niet meer kan pakken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond heeft gedragstoornis?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Broodfokker
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^