Broodfokker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Malu (Gast)

Hoihoi,

Slecht, slecht ik heb nog steeds geen account aangemaakt, moet ik nog steeds even doen. Toch wil ik jullie om advies vragen. Ik kopieer even de mail die ik naar mensen heb gestuurd die om verhalen vroegen:

Misschien ben je al niet meer actief op dit emailadres maar ik probeer het toch maar. Midden in mijn nachtdienst moet ik aan mijn hondje denken die morgen voor de zoveelste keer naar het dierenziekenhuis moet. Ik heb hem bij handyhoeve gekocht op 1 maart 2011. Ik heb naderhand op internet gekeken en kwam daar allemaal horor verhalen tegen over Yvonne Crama. Mijn vermoeden klopte dus. Toen zag ik jouw stukje staan, dat je mailtjes verzamelde. Ik zal je hieronder even mijn verhaal vertellen.

Ik heb mijn beagle op 1 maart gekocht, Yvonne stond alleen niet geregistreerd onder handyhoeve maar op een site waar ik de naam niet meer van weet. Ze gebruikte in ieder geval niet haar echte naam. Ik belde haar en kreeg een beetje een raar gevoel. Ze zei dat er nog een reutje over was. Ik vroeg welke, want er stonden meerdere foto's in die advertentie. Haar antwoord: ' Staat op de site.' Ik antwoord dat er 5 foto's op staan en zij zegt geirriteerd: 'Ja, die ene met dat witte streepje op zn voorhoofd.' Tja, dat hadden ze allemaal. Toch heb ik tegen mijn intuitie in een afspraak gemaakt. Ik kon nog dezelfde dag langs komen en hem meteen meenemen. Hij was 12 weken. Achteraf gezien was het toen al vrij duidelijk maar als je zo graag een pup wilt, wordt je nog wel is ontoerekingsvatbaar en gek genoeg was dat op dat moment de enige beagle pup die ik kon vinden. Ik ben dus in de auto gestapt met een vriendin, 2,5 uur gereden en daar waren we eindelijk.

Ik had mijn auto 100 meter verderop geparkeerd omdat we het niet goed konden vinden. Ze deed de deur open en zei:' Haal je auto daar maar weg hoor, anders bekogelt de buurman 'm met eieren.' Ik weet niet of ik daar wat achter moet zoeken.
We mochten naar binnen en ze nam ons mee naar een schuur waar ze dingen verkocht, riempjes, voer, etc. En daar helemaal in een hoekje in een klein hok zat mijn lieve beagle helemaal alleen tussen z'n eigen uitwerpselen. Het stonk ook enorm naar plas. Hij zat te trillen, het was er ook enorm koud. Ze zei dat ik hem wel mocht op tillen maar hij keek zo bang. En inderdaad, toen ik hem wilde pakken kroop hij helemaal naar achteren. Maar ik tilde hem op, hij keek me met enorme puppy ogen aan en ik was verliefd, en tegelijkertijd bezorgd. Ik heb nog gezegd:' Goh, hij trilt wel en hij is angstig.' Haar antwoord: 'Nee hoor, hij heeft net lekker buiten gespeeld.' Dat zou ik nog geloven als zijn hok niet vol poep zat.
Ik vond het zo sneu dat ik hem meteen meegenomen had. Misschien haar bedoeling...? Wie weet.

Ik ben meteen naar de dierenarts geweest. Zij verklaarde hem helemaal gezond. Ik wist echter zeker dat dit niet zo was. Hij hoeste veel. Vanaf toen zaten we bijna wekelijks bij de dierenarts. Antibiotica, 2 maanden lang. Werkte niet. Hijn bleef maar slijm overgeven. Toen zijn we overgestapt naar een andere dierenarts en die heeft meteen wat tests uitgevoerd. Het was niet de hondenziekte en de bacterie in zijn longen waren immuum voor bijna alle antibiotica behalve 1. En ook die bleek niet te werken. Ze bleef toch maar weer antibiotica voorschrijven. Op een ochtend kwamen we beneden en lag hij te verdrinken in z'n eigen slijm. Met spoed naar de dierenarts gegaan en ze wist het ook niet. Ik heb toen gevraagd om een verwijsbrief voor de specialist ( Dierenziekenhuis in Amsterdam)
Daar hebben ze ook vanalles gedaan, longspoeling, kijkoperatie, foto's, top! Een en al bloed wat er uit z'n longen kwam. Ze heeft ze schoon gespoeld en een ander antibioticum meegegeven wat wel zou moeten werken. En inderdaad, ongeveer 3 weken ging het prima. We zijn nog een keer voor een controle foto geweest en zijn longen waren schoon. Sinds een week eet hij amper, wil alleen maar slapen en hoest hij weer en geeft veel over. Zelfde verhaal. Zaterdag weer naar de spoedkliniek geweest en weer antibiotica gekregen en morgen mogen we naar de internist. Ben enorm gefrustreerd. Het is zo zielig voor dat beestje en we waren niet op tijd verzekerd voor hem dus we zijn nu al zo'n 3000 euro kwijt aan ziekenhuiskosten en ik ben bang dat dat alleen maar meer gaat worden. Alleen al om er achter te komen wat het nou precies is.

Heb jij veel reacties binnen gehad? Heb je iets kunnen bereiken? Ik heb Yvonne zelf nog gebeld en op een beleefde toon gevraagd hoe het kan dat mijn pup zo ziek is. Eerst ontkende ze het en ik werd bozer. Uiteindelijk zei ze: ' Ja jullie domme mensen denken dat je voor 295 euro een gezonde pup kan krijgen. Je snapt toch zelf ook wel dat die duurder zijn. En waarschijnlijk is het gewoon je eigen schuld dat ie ziek is.' En toen heeft ze opgehangen.
Ik heb de dierenbescherming in Nederland gebeld en die konden niets doen en de dierenbescherming in Belgie, daar kon ik niet eens een nummer van vinden en daar schijnen ze nogal makkelijk te denken over dierenleed.

Ik ben benieuwd wat voor informatie jij allemaal hebt verzameld. Ik keek vd week wel op haar site en ze schijnt nu nog maar 3 soorten puppy's te verkopen. Klein, middel, groot. Een erg lange mail maar ik hoor graag van je! Als je niet meer actief bent of als ik het verkeerde emailadres heb, dan kan je deze mail als niet verzonden beschouwen.


Allereerst wil ik even zeggen dat ik dit onderwerp niet open om een discussie te voeren over broodfokkers, en dat ik het had kunnen weten bij goed onderzoek. Helaas kan ik daar nu niets meer aan doen en had ik wel de pech dat ze onder een schuilnaam puppy's verkocht. Nu zouden alle alarmbellen gaan rinkelen maar ik had geen idee...

Hebben jullie nog advies wat ik kan doen? En denken jullie dat ik geld van haar kan eisen vanwege alle dierenarts kosten? Wat zouden jullie doen?

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Malu (Gast)

Hoi Willemijn,

Ik was nog nooit op deze site geweest. Pas toen ik mijn hondje een paar maanden had kwam ik deze site tegen dus ik was er hier nog niets over tegen gekomen nee.
Nogmaals, nu zouden alle alarmbellen gaan rinkelen, toen niet, ik wist t niet. Ik had ook geen benul van wat een beagle zou moeten kosten. En het maakt ook niet meer uit, ik ben blij dat ik deze hond heb en dat ik hem misschien kan helpen.

honden page profiel auralyauraly

honden foto van auraly

nog een slachtoffer die gevallen is voor de mooie praatjes van een broodfokker
ocharme je hondje

ik veronderstel toch dat je na aankoop papieren hebt moeten tekenen dat je de hond hebt aangekocht
vanaf dat moment is de hond van jouw en dus jouw verantwoordelijkheid
jij hebt er voor gekozen de pup te kopen na het bezichtigen ookal zat hij in een kleine kooi met uitwerpselen en zat hij te rillen

ik vrees dat je geen geld meer van haar kan eisen aangezien ze je niet gedwongen heeft de pup te kopen, je had gewoon naar buiten kunnen wandelen

je hebt je zand in de ogen laten strooien en bent gevallen voor haar praatjes , jij hebt de pup meegenomen en hebt wss ook je handtekening gezet onder de papieren
vrees dat je van de verkoper nu niet veel meer kan eisen

hoop dat het goed komt met je pup want uiteindelijk is het het zoveelste slachtoffertje van de broodfok, de eerste weken is hij verwaarloost geweest, geen wonder dat hij zo angstig is

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic is op slot en wordt verwijderd i.v.m. het noemen van de betreffende fokker. HondenPage kan in grote problemen raken door het op deze manier van vermelden van een Broodfokker. We verzoeken de Topicstarter een account aan te maken en het verhaal te doen zonder vermelding van de betreffende fokker.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Broodfokker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: heerlijk gewandeld in heemstede
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^