Staart omhoog en piepen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jits Jits

honden foto van Jits

Hallo allemaal,
Atta heeft net een woordenwisseling gehad met een andere hond waar hij helaas wel vaker een woordenwisseling mee heeft. Snauwen, dus het was geen gevecht ofzo, maar het is wel een flinke hond. Er werd eerst gespeeld, toen was het niet meer leuk en liep Atta met de staart tussen de benen van hem weg maar de hond liet hem niet met rust... Heb hem achter me geroepen en wij zijn toen samen doorgelopen en de baas van de andere hond ook.

Alleen sinds dit voorval viel het me op dat Atta steeds zijn staart omhoog zet en hierbij een beetje gaat janken? Hij blijft bij me lopen, maar kijkt veel om zich heen, achter zich vooral. Ik ben nog 5 minuten doorgelopen en toen heb ik de keus gemaakt om terug naar huis te lopen vanwege dit gedrag. Ook heb ik hem aan de riem gezet in de hoop hem iets te sussen.

Met andere hondjes gaat het nog goed, we kwamen aan het eind van de wandeling nog een heel leuk hondje tegen dat hij altijd in het gezicht wil likken en waarbij hij hevig begint te kwispelen dus gelukkig een positieve ervaring :-)

We zijn nu net weer thuis en hij is met een hele diepe zucht naast me neer geploft. :-) Over een half uurtje, uurtje proberen we het nog eens.

Maar even terug naar die staart en dat janken. Ik heb net even zijn achterste en achterpoten geaaid om te kijken of er toch niet een wondje oid zit maar behalve dat hij in eerste instantie enorm schrok dat ik hem daar aanraakte (normaal kan ik hem aanraken waar ik wil) lijkt er niet veel aan de hand.
Wat ik me nu dus afvraag... die staart + dat zachtjes janken/piepen.... kan dat komen door de stress?

Hopelijk weten jullie meer.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Staart omhoog en piepen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel hondhond 3 doggies

honden foto van hond

Helaas kan ik je niet wijzer maken :'( . Vind het wel interesant blijf dus even volgen O-) .

honden page profiel Jits Jits

honden foto van Jits

Haha, ja, vind het zelf ook interessant O-) Binnenshuis was hij helemaal rustig, geen gepiep of gedraal, niks, vandaar dat ik me ook niet kan voorstellen dat het echt een pijntje ofzo was... hij had het alleen buiten. En hij leek dus nergens last van te hebben wanneer ik hem aanraakte (behalve dat hij in eerste instantie schrok). Hij is ook wel een hondje dat het laat weten wanneer hij pijn heeft, zeker door een andere hond. Ik heb hem gisteren lekker lang laten slapen. Tijdens de middagwandeling ben ik nog even met hem het bos in geweest, hij was nog wat aan het gapen en wou niet echt iets doen qua spelen of frisbee. We kwamen een andere ZWH tegen dan waar hij de confrontatie mee had, hij vond het heeeeel spannend, maar ik heb ze maar even de tijd gegeven. De ZWH daagde hem uit om te spelen, dat vond hij te eng, toen kwam hij gauw weer mijn kant op. Normaal laat hij dat zich geen twee keer zeggen hoor. ;-)

Vervolgens zijn we in het weiland achter het huis te gaan voetballen. Dat deed hij prima, kwam alles netjes terugbrengen (deed hij 's morgens niet meer). Toen ik terug naar huis liep, heb ik hem losgelaten, dat doe ik meestal niet omdat hij het dan leuk vind om aan de andere kant van de boerderij te gaan snuffelen, maar gisteren ging hij gewoon voor de deur zitten? Wou toch wel graag naar binnen blijkbaar.;-)
Weer neergeploft en lekker geslapen. De laatste losse wandeling (van 4 tot 5) ging prima! Nog wat vriendjes tegen gekomen en hij was weer enthousiast, speels, gek, overal aan het snuffelen, liep af en toe eens een paar meter voor me uit of bleef achter hangen bij een geurtje... héérlijk :-D

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

hier doet job het ook naar 2 honden in het bos. en geloof me dat zijn niet zijn vrienden.
hij maakt zich groot dus dominant. en dat piepen erbij vind ik niet kloppen zie het als ambifilent gedrag. en ja als hij zich zo gedraagt moet hij bij me komen, helaas letten de bazen van genoemde honden minder goed op. zie het piepen ook wel als drammen om aandacht.
het is zeker niet voor de gezelligheid. ik lees mee hoe andere het uitleggen.

honden page profiel RowanRowan 3 doggies

honden foto van Rowan

misschien is de staart toch een beetje gekneusd?

honden page profiel Jits Jits

honden foto van Jits

Wederom bedankt voor de antwoorden. Rowan, nee dat zal het niet zijn denk ik, de hele staart kon ik zonder problemen langsgaan. Ook had hij binnen geen issues met staart of piepen meer, dan zou hij er nog steeds last van moeten hebben denk ik.


Maxjob, hij deed dit niet naar andere honden, maar inderdaad... in eerste instantie zou je wel denken, hij maakt zich lekker groot... Alleen dat piepen/janken he :$ Het klopt in dat geval gewoon niet bij elkaar. Misschien dat hij inderdaad aandacht/bevestiging wilde van het vrouwtje, daar heb ik nog niet echt over na gedacht. :-) Dankje!

Overigens hebben de mannen in kwestie het weer eventjes bijgelegd en samen gespeeld gisteren! Toen was er dus ook weer weinig aan de hand. :-)

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

Hier piept romi alleen als we voorbij het huis van haar speelkameraadje komen en ze ziet hem niet of ze ziet hem juist wel als ze dan niet naar hem toe kan piept ze ook (dus hier eerder van opwinding en frustratie denk ik) in jou geval heb ik helemaal geen idee

honden page profiel Marja en DiezelMarja en Diezel

honden foto van Marja en Diezel

Misschien zoekt hij wel steun bij jou?Zo van,help me.Misschien moet je dit gedrag juist negeren en net doen alsof er niets aan de hand is,ik bedoel dat je niet meegaat in zijn zelfmedelijden?

gr

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Staart omhoog en piepen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: trainingen omgeving nijmegen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^