probleemgedrag Gayuk

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

Hallo iedereen,

Sinds ik na een val niet mag stappen en op bed lig (nu 2 weken)vertoont Gayuk hoe langer hoe meer dominant gedrag naar mensen die bij ons binnen komen...Dit uit zich in grommen en er bedreigend gaan voor staan. Voorheen deed ie dit ook bij sommige mensen, vooral mannen maar ook vrouwen,maar nu is het veel erger. Er zijn er echter ook waar hij direct heen gaat en gaat knuffelen.
Tot nu toe werd er ook wel eens gehapt naar hun mouw maar meer niet. Niet dat ik dat goedkeur,hoor,verre van,en er wordt dan ook aan gewerkt!

Maar vandaag stond mijn hart stil want hij beet écht naar onze buurman toen die langs de tuin binnenkwam in de veranda! En daarbij gromde hij echt om te gaan aanvallen, net zoals wanneer ie een reu ziet op straat waar ie niks moet van hebben!De man heeft hem vastgepakt bij zijn kraag en hem buitengezet en de deur dicht gedaan.

Vraag is natuurlijk:wat nu? Hoe zorg ik ervoor dat dit niet uit de hand loopt? Zowel met bezoek,dokter,kine die aan huis komen en vooral nu ook hoe zorg ik ervoor dat onze buurman nog op een veilige manier binnenkan de eerstvolgende keer?

Ik zie het momenteel effe allemaal niet goed zitten,temeer omdat ik hem niet kan berispen of tegenhouden met een knie waar je niet mag op steunen?
Moet ik mijn maatje nu wegdoen,eventueel tijdelijk? Maar naar waar? Kan ik iets doen op korte termijn om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren? Want ik vrees dat het er daarstraks écht niet ver van af was...

Wie kan me goede raad geven?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "probleemgedrag Gayuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel samanthasamantha 2 doggies

honden foto van samantha

ik keur dit idd ook niet goed maar als je hem op korte termijn weg wilt doen misschien kan een vriend, kennis of collega er tijdelijk voor zorgen tot je het weer zelf over kan nemen.

honden page profiel Kim-marinaKim-marina 2 doggies

honden foto van Kim-marina

ja hij voelt waarschijnlijk aan dat je pijn hebt en wilt denk ik je beschermen tegen mensen van buitenaf die hij niet zo vertrouwd.

ik zou hem gewoon goed corrigeren op het moment dat je ziet dat hij anders gaat staan.. meer geconcentreerd naar mensen toe.. als je hem ziet kijk naar iets/iemand.

het kan best zijn dat hij tot rust komt als hij even bij andere mensen verblijft, maar bij jou zal die toch het gevoel hebben dat ie je moet beschermen denk ik.

je moet hem 1 stap voor zijn in wat hij van plan is!

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo 3 doggies

honden foto van T & T  cockerduo

Kun je hem niet naast je bed afleggen? Desnoods aangelijnd? Als er dan bezoek komt, dan laat je hem zitten en zeg je zachtjes: het is goed zo. Laat het bezoek hem desnoods een klein koekje geven dat hij weet dat ze het goed menen.

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

kan hij niet met een uitlaatservice mee? gun hem zn ei kwijt te raken. en natuurlijk zal jouw pijn ook meespelen maar denk toch echt dat ten eerste hij zn energie kwijt moet. ben je alleen? anders ik zou iemand met wie hij het goed kan vinden en je verwacht bezoek vragen of deze persoon erbij wilt blijven. helaas even geen onverwachte binnenkomers zoals je buurman.
of vraag aan je buurman of hij de hond snoepjes geeft, denk dat het niet veel uit zal halen, zoals ik het begrijp lopen er mensen in en uit het huis zonder dat jij ze verwelkomt. ergens een hele logische reactie natuurlijk van een hond.
doe jij (of een ander) de deur open, laat hem weg van bezoek. en ga kijken hoe hij reageet wanneer jij je weer beter voelt en misschien hoef je wel niks te doen, anders kan jij m trainen.
heel veel beterschap.
(sorry, beetje hak op de tak verhaal van mij)

honden page profiel MeenteMeente 2 doggies

honden foto van Meente

Raja is ook heel erg beschermend, dus ik herken dit gedrag meteen.

Wat ik met hem heb gedaan is elke keer als hij begon (nog steeds als hij begint) naar mij toe halen en laten liggen.
Ik weet niet hoe goed hij luistert naar het commando lig, maar dat is iets om eventueel te trainen.

Als je niet zo mobiel bent zou ik hem tijdelijk, als er de mogelijkheid bestaat op bezoek, hem aanlijnen.
Desnoods de hele dag aan een lange lijn. (zorg dat zijn waterbak en ligplek binnen bereik zijn.)

Als er iemand binnen komt en hij begint te blaffen/grommen, dan haal je hem naar je toe en laat je hem bij je liggen.
Probeer zelf rustig te blijven en geen onnodige spanning op de lijn te zetten.
Ligt hij en is hij stil, dan kun je hem rustig aaien en belonen.
Misschien zelfs een beetje stimuleren om even te gaan snuffelen.

Op deze manier laat je zien, dat zelfs op het moment dat je fysiek niet 100% bent, je nog steeds die 'vreemde' situaties onder controle hebt.

Verder is het natuurlijk wel belangrijk dat hij zijn benodigde beweging en rust krijgt.

honden page profiel S&F.S&F. 2 doggies

honden foto van S&F.

Bij je buurman vind ik het gedrag niet meer dan logisch, die komt zomaar even binnenvallen.

Als ik jou was zo ik hem geestelijk erg moe proberen te maken dmv zoekspelletjes in huis enzovoorts. Ik weet niet wat je hebt geregeld voor het uitlaten?

Wanneer er geen verbetering optreed zou ik hem toch tijdelijk plaatsen bij iemand die wel voor hem kan zorgen. Dit klinkt lullig maar op dit moment ben je daar blijkbaar niet toe in staat en dat is voor de hond niet goed. Ik weet niet hoe gevuld je portomonnee is maar hem tijdelijk in een opvang bij een hondenschool of gedragscentrum plaatsen is misschien ook een optie.

Sterkte.

honden page profiel ClaudiaClaudia 3 doggies

honden foto van Claudia

Sammy, dit gedrag is voor een malamute niet bepaald logisch! Wel is het zo dat hij je nu als "zwak" ziet en zo zijn grenzen kan verleggen. Malamutes zijn alles behalve waaks naar mensen toe. Wat je inderdaad kan proberen is hem geestelijk moe maken! Mocht het echt niet anders gaan stuur me even ene Pbtje.
ik ken genoeg mensen in de malamutewereld waaronder een bevriende fokker die je kan helpen met het tijdelijk opvangen van Gayuk..

Ik merk ook bij Demon dat ik sinds ik een paar dagen wat "zwakker" ben dan anders hij over me heen wil lopen. en me enorm wil uittesten! Juist dit gedrag moet je negeren!

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik wil er niet echt over in discussie gaan aangezien het niet een ras is wat ik o zo goed ken maar er zijn toch altijd uitzonderingen?

De meeste Bulldogs kunnen niet zwemmen, dan heb je die van mij nog niet zien gaan..

Hoop dat Gayuk in ieder geval goed terecht zal komen :-)

honden page profiel ineke ineke

honden foto van ineke

Alvast bedankt iedereen voor de reacties!

Gayuk is inderdaad veel waakser (of meer waaks ...? :-) ) dan een "normale" Mal. Ook wanneer er bij de buren mensen in de tuin komen staat ie aan de draad écht lelijk te doen en dat is niet normaal. Bij de ene mens heeft ie het wel, bij de andere zou ie op hun schoot kruipen. Zo dus ook bij mensen die hier in huis komen. Het betert ook naarmate hij de mensen beter kent.
Ik ga alvast eens proberen met al jullie raadgevingen ervoor te zorgen dat hij bij me blijft wanneer er iemand binnen komt, maar met twee krukken onder je armen is dit natuurlijk niet makkelijk...
Hou jullie graag op de hoogte!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "probleemgedrag Gayuk" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Stiekem doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^