Hoe kan ik mijn vriendin overtuigen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Monique & Joepie en +MaxMonique & Joepie en +Max

honden foto van Monique & Joepie en +Max

Sinds ongeveer een half jaar, wandel ik de grote wandeling samen met een kennisje met een hele leuke hond (Lara)

Lara is echt een leuke atletische mix van 4 met enorm veel energie. Zodra mijn vriendin haar loslaat is het net zo´n duiveltje uit een doosje. Rent van links naar rechts met een noodgang en met enorm veel kabaal.
Mijn kennisje windt zich daarover enorm op en begint aan een stuk door Lara te roepen, als Lara dan uiteindelijk komt, krijgt het beestje ook nog enorm op haar kop en gaat de rest van de wnadeling aan de lijn.

Ik heb haar al vaak proberen uitteleggen dat dat zinlose geroep, helemaal niks oplevert en dat hewt bestraffen van een hond die terug komt (ook al duurt het nog zo lang) echt een verkeerd signaal is. Ze wil er gewoon niet aan.

Vanaf vandaag logeert ze lekker 2 weekjes bij ons en ik zal der toch laten lopen:-), maar ik heb tijdens de gezamelijke lange wandeling best wel met Lara te doen. Ze luisterd echt heel goed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik mijn vriendin overtuigen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Gewoon na die twee weken laten zien dat ze naar jouw wél goed luistert! O-)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Het baasje van Lara is misschien nog wat onzeker, het kan zijn als ze wat langer met jou wandelt, dat ze je kalmte overneemt. Oefening baart kunst!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Dobby was ook zo onrustig, aan het jakkeren. Door iedere keer te roepen "rustig" en als hij niet luisterde er achter aan te rennen, riem op de grond naast hem te gooien, vrij te geven en te prijzen als hij wél rustig liep, loopt Dobby nu in draf in plaats van volle rengalop.

Je hebt kans dat als je hond goed reageert op houding en stemgeluid je niet eens hoeft te gooien en te smijten. Hier zat er binnen twee weken al verbetering in.

honden page profiel helmahelma

honden foto van helma

Heb hier zelf zo een explosie in huis onze joy en roepen heeft echt geen nut!!
Als ik hem loslaat gaat ie als een bezetene rennen en doen en komt als ie klaar is en als je dan zijn tevreden toet bekijkt :-D
Energie moet eruit he!!
Hoop dat ie een leuke 2 weken bij jullie heeft!!

honden page profiel Monique & Joepie en +MaxMonique & Joepie en +Max

honden foto van Monique & Joepie en +Max

Ja ik weet hoe het werkt. Ik roep mijn hond 1 mischien 2 keer en als hij echt iets interesants geroken heeft roep ik heel hard SNOEP! Werkt altijd.
Maar hoe overtuig ik mijn vriendin.
Als wij samen wandelen en Lara komt terug, dan prijs ik Lara de hemel in en krigt ze een lekkere frolic. Ze komt ook altijd op mij af. Mijn vriendin staat al klaar om Lara op der kop te geven.
Telkens als ik haar probeer uitteleggen dat ze Lara nu straft voor het terugkomen, ontstaat er tussen ons een ruzie achtige sfeer. Ze heeft zelfs al een keer gezegd dat ik voor mijn honden (excuus heb er sinds koort nog maar 1) beter ben dan voor mijn kinderen.
Ik ga de wandelingen niet laten schieten, mijn hond vind lara veel te leuk. En als wij niet samen lopen, komt Lara niet veel buiten.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je moet toch oppassen? Dan kun je het zelf er al intrainen, en dan aan je vriendin laten zien. Hoeft zij het alleen maar vol te houden.

Joo (Gast)

Mijn ouders hebben ook een ADHD hond. Hij is de hele dag met mijn vader op het land. Als mijn vader 1x per week een dag naar zijn andere werk moet waar Sam niet mee naar toe kan is hij de hele dag zeer druk. Wat bij hem helpt is om met hem te gaan fietsen. Zo kan hij zijn energie kwijt en dan doen we daarna nog wat dingetjes apporteren. Dan heeft Sam wel genoeg aan zijn dagelijkse andere wandelingen i.p.v. de hele dag op een weiland mogen rennen. Misschien is dit een idee. Wel een lastige situatie voor je want zo wordt het wandelen er ook niet gezelliger op. Ik hoop dat Lara deze week heel goed naar je leert te luisteren en dat je vriendin het dan ziet dat Lara alles kan als zij hem maar beloond.

succes!

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

probeer wat met hem te trainen nu...ga eens een paar keer apart met hem wandelen en laat haar zien als ze terugkomt wat voor vooruitgang jullie geboekt hebben :-) dan vertel je haar hoe je het gedaan hebt en dan moet het kwartje wel vallen toch?
of vertel haar over HP en hoe leuk het hier is O-) misschien komt ze dan ook eens een kijkje nemen en kan ze van meer mensen horen dat het anders kan...

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

als je vriendin haar komt ophalen laten zien hoe jij het gedaan hebt en ze zal zien dat dat veel beter werkt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe kan ik mijn vriendin overtuigen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat kan er mis zijn behalve.....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^