wat kost een stamboom pup? bv rottweiler, labrador boerboele

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel nensnens

wie weet de kosten van aanschaf van een grote hond met goede stamboom,
bv de soorten als hierboven?

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Hierover kun je het beste informeren bij de desbetreffende rasverenigingen. Ik denk dat een Rottweiler en/of Labrador toch al gauw rond de € 800,-- bedraagt, en de Boerboel zal nog wel een stukje duurder zijn....
Wij hebben (en fokken) met Leonbergers, ook via de rasvereniging, en de pupprijs is rond de € 1100,--

honden page profiel JeanineJeanine

honden foto van Jeanine

Ik weet niet hoe het met andere rassen zit, maar wij hebben €600.- betaald voor onze tervuerense herder..
Dan heb je misschien een beetje een indicatie :-)
groetjes jeanine en een pootje van Hindy

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoe zeldzamer het ras, hoe meer je betaald voor een pup. Wij hebben bv een draadharige foxterrier. Deze zie je bijna niet meer. Er zijn ook nog maar een aantal fokkers in Nederland. Wij hebben voor hem 750 euro betaald.
Zijn pa is Europees kampioen en zijn ma nederlands en duits kampioen. Dus goede papieren...Wat mij overigens niet veel zegt. Ik heb hem als huishond en niet als showhond. Ik heb 3 fokkers gebeld en allen vroegen ze hetzelfde voor hun puppies.
Vrienden van ons hebben een labrador en die hebben 350 euro betaald. Ik weet niet of hun papieren bij de hond hebben, wel is hij gechipt. Ik denk dat je eens wat fokkers moet bellen.
Dan moet je jou nog afvragen of die goede papieren wel zo belangrijk zijn voor je! Wat wil je met de hond gaan doen...

Groetjes Monique

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Laat je echt niet in de luren leggen door de kosten van "de papieren". Heel wat (brood-)fokkers willen mensen graag laten geloven dat de aanvraag van stambomen de hond zo duur maakt. Onzin!! Het aanvragen van een stamboom, inclusief chippen, kost in Nederland momenteel €60,-. Dus dat zijn de kosten niet.

Echter een goede fokker is 8 weken dag en (de eerste weken zekers ook de) nacht in touw om de pups gezond op te laten groeien en te socialiseren. En het grootbrengen van een nest, plus wat daar allemaal nog bijkomt, kan wel aardig in de papieren lopen.

Maar het is inderdaad verstandig van te voren te bedenken wat je met je hond wilt gaan doen. En welk belang je hebt bij een stamboom.
Enne....kampioenen vererven lang niet altijd kampioenen. Dus staar je daar ook niet blind op...

Jan (Gast)

Nadat mijn Oud Duitse Herder Centa in Dec, is overleden op 13 jarige leeftijd wou ik ook weer een puppy kopen. Kwam gelijk terecht bij een broodfokker zag er niet uit.Op ons advertentiesite zag ik een labrador van 6 maanden. We zijn gaan kijken hij kwam meteen op ons af vrolijk kwispelt met zijn staart en hij sprong. De eigenaar greep hem beet duwde hem tegen de grond en ging er boven opzitten heb hem gelijk meegenomen. Hij blafte teveel.
150,=€ Gr. Jan en Lieve Quando

honden page profiel JulietteJuliette

honden foto van Juliette

Beste Jan,

Ik begrijp je impuls, zo'n diertje moet daar zo snel mogelijk weg. Heel akelig dat mensen zo met dieren omgaan. Maar aan de andere kant stimuleer je die mensen op deze manier onbewust om er mee door te gaan. De hond heeft zijn geld opgebracht dus des te meer reden om er nog meer op een zo goedkoop mogelijke manier te fokken.
Het is een moeilijk verhaal en eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik niet weet of ik die hond daar zou kunnen laten bij die verschrikkelijke man.
Helaas is de wet nog niet duidelijk genoeg over dit soort mensen en hun manier van geld verdienen.

Ik hoop dat je je hondje een goed leven kunt geven en dat hij niet teveel last blijft hebben van de eerste dagen van zijn leven.

Succes

Lieve groet,
Juliette en een poot van Lupo

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Ja, ik kan mij geheel aansluiten bij Juliette. Op deze manier worden dergelijke broodfokkers wel gestimuleerd in hun werkzaamheden.

Ik begrijp best dat mensen wel eens afschrikken van de prijzen die erkende fokkers vragen voor hun ras-pups, maar (zoals ik boven al beschreef) dan krijg je tenminste een pup met een goede start. En kun je op iemand terugvallen mocht er toch iets mis gaan met je hondje. Want een goede fokker verkoopt zijn pups onder contract. Bij een broodfokker valt meestal niets meer te halen....

En natuurlijk zijn er ook genoeg mensen die eens een nestje fokken voor de leukigheid, en die het heel liefdevol doen. En laten dat dan vaak maar rasloze pups zijn, so what. Als de pups maar een goede start meekrijgen vanaf het nest. Dat is het belangrijkste!!

Annemieke (Gast)

Hallo,

Ik wil heel graag een rottweiler pup kopen alleen ik hoor dat een rottweiler ook ed vrij moet zijn bijvoorbeeld. Hoe weet je nou zeker dat je een betrouwbare fokker hebt, en of het hondje echt gezond is?

De kosten varieren ook heel erg voor zo'n pup. Van 300 tot 900 euro..... Wanneer weet je of je te veel betaalt?

Groetjes, Annemieke

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

alle puppies zijn vertederd.
en je hoeft heus geen rashond te kopen om een goeie hond te krijgen.

mijn opzet was dat ik een goeie karakterhond wilde , dus moest ik de ouders en afstammelingen weten. ook wilde ik een gezonde hond hebben wat betreft het in elkaar zitten, {kan er nog steeds wat fout gaan hoor} maar uitsluiten doe je zo wel een boel, en mijn keuze was een Newfoundlander, daar kan je niet terecht bij een broodfokker, want een newfoundlander met problemen is bijna niet in leven te houden, die zijn te groot en te zwaar om eventueel met verschillende ziektes rond te lopen. maar nogmaals koop nooit een hond bij een fokker die verscheidenen honden heeft zitten, bel op van te voren , want als je gaat ben je verkocht en kom je met een puppie thuis. er zijn genoeg mensen die een nestje fokken , zeker met kleine hondjes , en als je geen rashond wilt hebben kan je beter daar kopen. altijd de moeder hond moet er bij zijn, en je moet ook weten waar de vader is.

willemijn.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Het is maar net wat je wil met je hond, wil je shows lopen, wedstrijden of wat dan ook ben je voor een goed gefokte hond tussen de 900 en 15oo euro kwijt. Maar er zijn ook mensen die ook via verenigingen fokken maar één malig nestje nemen dan ben je iets goedkoper uit maar zal wel gauw ook rond de 700 en 1000 euro zijn. Natuurlijk zie je ze zat goedkoper maar met die rassen die jij op noemt zal ik wel heel erg uit kijken :-D Succes met het vinden van een hond.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

http://www.rottweiler.nl/

http://www.nederlandselabradorvereniging.nl/

http://www.ebbasa.eu/home_nl.html

Links van de verenigingen.
Ik zou daar even contact mee opnemen.
Ik zou bij een rottweiler en een boerboel nooit zonder stamboom gaan. Aangezien dat gewoon honden zijn die wat sneller agressief kunnen zijn door verkeerd fokken en een slechte socialisatie. Daarnaast zijn het rassen waar ED en HD problemen kunnen spelen als er niet getest is.
Iets waar een fokker van de vereniging zich aan moet houden.

honden page profiel YvonneYvonne

honden foto van Yvonne

Waar je eventueel ook nog kunt kijken is op de site van de Raad van Beheer.
Hier kun je op ras zoeken en dan krijg je officiele fokkers te zien.
Zo heb ik mijn Chihuahua ook gekocht. Ik heb vanaf de site een aantal mails gestuurd en op die manier een reactie gekregen.

Succes met het zoeken.

Yvonne

Nikita (Gast)

Ik zoek nog wel een hond een labrodor wie weet mayby hoe duur zo'n puppy kost?? alleen de puppy ??? :-) ;-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zo'n 800 euro ben je zeker wel kwijt.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik denk dat je voor een goede hond minimaal zo'n 800 euro kwijt bent. Mijn australian shepherd was 850 euro maar er zijn ook zat fokkers die dik over de 1000 vragen.

@nikita voor een labrador pup moet je ook minimaal zo'n 800 euro rekenen. En je zegt nu alleen de puppy, maar je hebt meer nodig als alleen de puppy. Een bench, speeltjes, voer, dierenartskosten, riem & halsband, puppy cursus en zo kan ik nog wel doorgaan. Een hond is geen goedkope investering maar als je het er voor over hebt krijg je er ook heel veel voor terug.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

mijn australian shepherds waren 1100 en 1000 euro, maar ik denk dat als je een pup/hond aan wil schaffen dat je dan niet moet gaan struikelen over de prijs. je wil de hond als het goed is voor heel z'n leven bij je houden, en je wil ook dat het een goed leven heeft neem ik aan, dus als een goed gesocialiseerde, en gezonde hond dan een paar honderd euro meer kost, dan spaar je een paar maanden langer voordat je hem koopt. een gezonde hond lijkt mij belangrijker dan dat je de hond morgen op kan halen

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ben het helemaal met je eens annemiek ;-) Als je eenmaal voor een ras bent gevallen moet je gaan kijken bij goede fokkers en dan kijken welke hond het beste bij je past, niet waar ze het goedkoopst zijn.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4

honden foto van Bende van 4

@ annemiek
hèlemaal mee eens! ;-)

GARIP, Capkin (Gast)

Golden's 750 tot 900

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Mijn airedales kostten 850 Euro per pup. Die prijs is een advies prijs mar wordt door de meeste fokkers die aangesloten zijn bij de ATCN gehanteerd.
Er zijn niet zoveel airedales en al helemaal niet in gelegenheidsnestjes en zonder stamboom. Dus al had ik er nog meer voor moeten betalen dan had ik het ook gedaan

honden page profiel ****LIAN ***SENNA********LIAN ***SENNA****

honden foto van ****LIAN ***SENNA****

mijn lab was 900 euro,wel met stamboom....

had al teveel ellende gezien dus toen contact opgenomen met de nederlandse labrador vereniging...

en senne was het resultaat,wij zijn er heeeeeeeeel blij mee en hebben er nooit 1 seconde spijt van gehad....


succes :-D :-D

honden page profiel jannettejannette

honden foto van jannette

je vraag gaat over 3verschillende rassen,
met alle3 een ander karakter,
zou eerst eens bij mijzelf terade gaan
welke hond past bij mij/ons?!
en een boerboel hoeft niet agressief tezijn,
als je het bij een goede erkende fokker weghaald,
en zorgt dat je hem/haar goed socialiseerd
heb je er een prachthond aan.
denk dat hetzelfde geld voor de anderen,
vindt alleen jammer dat de bb weer het agressie stempeltje krijgt,
niet doen,elke hond kan agressief zijn weten we nu onderhand allemaal toch wel?!

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Alles bij elkaar, het chippen, registreren en de stamboom samen kosten bij ons -witte herder, duitse herder en Chihuahua- 87,-

De stamboom alleen kost 16,-

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

oh sorry ik las verkeerd, ik dacht dat er stond wat kost een stamboom hahahaha.
Meestal tussen de 700 en de 2500 euro. Dat is per ras verschillend maar binnen een ras verschilt het vaak niet veel

honden page profiel de belsde bels

honden foto van de bels

labrador zitten nu gemiddelde aan 850€
en de meeste erkende fokkers zullen dan ook rond die prijs zitten. meer betalen omdat ouders showkampioenen zijn..
vind ik persoonlijk een beetje belachelijk want het is jammergenoeg niet altijd 1+1 = 2 in de erfelijkheid... trouwens de echte kampioenen zie je meestal niet op shows ;-)

zie je ze staan onder de 700 mag je je zeker al extra vragen gaan stellen...

wat de erkenning van "raad van beheer" betreft daar moet ik heel hard om lachen in nederland, want ik heb al meerdere wanpraktijken gezien en gehoord van zogezegde erkende fokkers !! en als je de raad van beheer verwittigd, trekken ze zich terug achter jurdische zaken...
maw erkend door raad van beheer is ZEKER GEEN GARANTIE voor een goede fokker!

rassenverenigingen daarentegen stellen strenge normen voor hun leden (normaal)

honden page profiel Jolanda en LucaJolanda en Luca

honden foto van Jolanda en Luca

Wij hebben een flatcoated retriever met een hele goede stamboom.
Het was ons niet eens om die stamboom begonnen hoor, we vonden hem gewoon lief en mooi.
En tja...dan betaal je wel 800 euro.
Maar dan weet je wel zeker dat het geen doorgefokt ras is.

carola en shanay (Gast)

rottweiler's doen 900 en er boven. maar je hebt ook gelijk garantie als je een pup koopt bij erkende fokker aangesloten bij een ras vereniging.

had specifiek via de rasvereniging gezocht omdat er veel problemen zijn binnen het ras. hd en ed .

helaas toch een pup met een aangeboren afwijking getroffen . kreeg geld terug en alle hulp die je maar kan bedenken bij het vinden van een nieuwe en het verwerken van het verdriet

bij rottweiler fokkers moet je ook vaak komen voordat pups geboren zijn. omdat ze willen kijken of jij wel geschikt bent als baasje voor het ras. vind dat erg prettig. zie te vaak verkeerd opgevoede rottweiler's en dat doet het ras geen goed.

niet iedereen is consequent genoeg voor een rottweiler. kijk dus altijd eerst op de karakter beschrijving van de hond om te zien of zo'n ras bij jou past.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dit is een oud topic!!!

dirk (Gast)

de personen die schrijven dat je en stamboom kunt verkrijgen bij de zuid afrikaanse boerboel zijn zeveraars een boerboel word raar maar waar niet herkent als oficieel ras door het fci en zoals alle hondenfokkers weten staan zij bij de top bij the big four dus mensen wees gewaarschuwd boerboels met en fci stamboom zijn meestal vervalsingen zij kunne aleen een verkrijgen door een paar keer uitmuntend te scoren op een hondenschow en dan kan je pas en aanvraag doen bij de uitgever als iemand mij ongelijk geeft of het tegendeel ervan kan bewijzen wil ik deze graag horen :-D

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Winkelvoordieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^