Gezocht pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo

Na het overlijden van onze vorige hond zijn we op zoek naar een nieuwe pup. We zoeken een hond die vriendelijk is, niet moeilijk op te voeden en goed kan gedijen op een melkveebedrijf. Ook met kinderen moet hij goed overweg kunnen. Mijn ouders hebben al enkele honden gehad maar zelf heb ik er nog niet veel ervaring mee.
Zelf hadden we gedacht aan een bruine of zwarte labrador. Het enige probleem is dat we het liefst zouden hebben dat onze hond blaft als er weer eens bezoek is (zodat ze niet in onze keuken staan zonder dat we het weten). En blijkbaar kan dat bij labradors wel eens een probleem zijn. (als we er toch eentje aanschaffen en hij blaft niet dan is het ook zo) Iemand nog een idee voor een ander ras? Kruisingen mogen ook maar ik denk dat je daar nog moeilijker de karakter eigenschappen van weet (elke hond is wel anders maar toch).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezocht pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Sjah er kunnen zoveel honden, zoeken jullie kort haar of juist lang? groot of klein? etc.

Wat de een moeilijk opvoedbaar vind, vind de andere een makkie.

honden page profiel minyminy

honden foto van miny

een hovawart is een echte hof en waak hond maar tevens heel lief ook voor kinderen we hebben er zelf 2 gehad astor onze oudste hebben wij gisteren moeten laten inslapen we hebben nu rex nog en bij rex half zus zijngisteren 4 zwart blonde teefjes geboren en 5 zwart blonde reuen. :'(

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

Je kunt het blaffen ook stimuleren. Voorbeeld een bekende vragen om binnen te komen en dan als je hond een keer blaft uitgebreid belonen. Paar keer herhalen en meestal valt het kwartje dan wel.

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik heb een labrador teefje gehad en die sloeg wel degelijk aan als er iemand aanbelde of dicht langs de erfafscheiding liep.
Ze was een drop van een hond en deed niemand kwaad, maar de blaf was wel indrukwekkend :-D .

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Ik zou dan voor een herder gaan. Die zijn heel waaks, en hebben ongeveer even veel energie als de zwarte labrador.

honden page profiel --

honden foto van -

-

honden page profiel Bulls IBulls I

honden foto van Bulls I

autralian cattle dog... volgens mij voldoet die aan alle eissen. Maar ik zou het absoluut even nakijken ;-)

honden page profiel minyminy

honden foto van miny

nee emma denk daar anders over wij hebben ook vee gehad nu niet meer maar wonen op de boerderij. een hovawart heeft veel ruimte nodig en doe ook graag wat voor en met de baas. wij hebben en ondervinden nog dat een hovawart een makkelijke opvoedbare hond. je hebt ze in blond zwart en zwart blond.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Bij een zwarte labrador,die het rustigste zijn,kun je wel degelijk blaffen aanleren.
Misschien is het ook wel slim om aan de fokker te vragen,welke voor waaksheid in aanmerking komt.
Een Wels-springer Spaniel,is een hele lieve,op mens-en kind gerichte hond,zeer aanhankelijk,slim,waaks.
Hmmm,als ik het zo lees,zou ik er zo een kopen,als ik jullie was.
Willem,het vriendje van onze zwarte lab Nak,is er zo één,wat me vooral ook opvalt is dat kinderen hem er meestal het leukste uit vinden zien,vanwege z*n ,,sproeten".
Veel succes met jullie zoektocht,en lees je goed in,en koop bij een aangesloten fokker.

M.v.g

Annemieke&Nak

honden page profiel --

honden foto van -

" nee emma denk daar anders over wij hebben ook vee gehad nu niet meer maar wonen op de boerderij. een hovawart heeft veel ruimte nodig en doe ook graag wat voor en met de baas. wij hebben en ondervinden nog dat een hovawart een makkelijke opvoedbare hond. je hebt ze in blond zwart en zwart blond. "


Zoals ik ze ken zijn ze toch echt niet vergelijkbaar met een Labrador. Ook de rasvereniging vermeldt duidelijk dat de honden eigenzinnig en zelfstandig zijn en een ervaren baas en gedegen opvoeding vragen. Ik vind het ras geweldig, daar niet van, maar of dit ras ook echt in deze situatie past betwijfel ik.
Zie ook:
http://www.hovawartclub.nl/rasinfo/rasprofiel/rasinfo_rasprofiel.html

honden page profiel --

honden foto van -

Een Welsh Springer zou inderdaad ook heel goed kunnen passen! Al moet je ook bij dit ras rekening houden met jachtinstinct.

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Mechelse herder...prima waak en gezinshond , mits goed gesocialiseerd :-D

Ann (Gast)

Wij wonen ook op een boerderij (met kleine kinderen). En hebben pas geleden een bullmastiff aangeschaft. Dit was tevens op aanraden van kennissen van ons, die werkzaam zijn in een asiel. Het is een superras. Heel rustig, goed voor kinderen én waaks. Wel consequent zijn qua opvoeden, maar dat zal voor iedere hond hetzelfde zijn.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Een Landseer.
Is net moeilijk op te voeden, want hij voedt zijn baas op O-) O-) O-)
En hij valt niet op tussen de koeien O-) O-) O-)

haha! Nee serieus... Een hond van het soort Bernersenne, Leonberger, Newfoundlander, en dus ook Landseer zou ook kunnen.
Ze zijn behoorlijk waaks, maar niet TE, ze weten vrij goed het verschil wanneer ze wel of niet moeten waken, hebben een vriendelijk open karakter zoals de labrador en geschikt als familiehond, en als ze lekker de hele dag buiten hebben rondgedrenteld zijn binnen ook een prima 'vloerkleedje'.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Ik zou natuurlijk kiezen voor de Duitse dog! Wij hebben er twee. Neem ze mee naar vrienden met melkveebedrijven en zorgboerderijen. Het zijn rustige honden, houden er wel van om af en toe een sprintje te trekken. Zijn waaks en erfvast. Heel lief met kinderen oftewel superhonden!

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Kortharig, dat is ook wel handig, maar het zijn absoluut geen kenneldieren, dus moeten wel bij de baas in huis leven!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Als aanvulling op de lijst van Emma:
-de staby
-de appenzeller sennen hond (kleinere kortharige berner sennen, maar iets meer pit: van oudsher gebruikt werd als veedrijver en veehoeder en als waakhond.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Herdershonden zijn zeer waaks en trouw aan hun baas, dus dat lijkt me echt een hond voor jullie. Als jullie alleen voor waaks gaan, dan zou ik jullie een sheltie aanraden, die zijn wat kleiner maar toch erg waaks. Maar pas op, een sheltie kan een heel schelle blaf hebben. Schotse collie zou ook nog in dit plaatje passen. Het natuurlijk ook zo dat elke hond individueel anders is. Het beste advies wat ik jullie zou geven is een Zwitserse witte herder. Daar ben ik mee opgegroeid. Ze zijn waaks, goed met kinderen, en een ideale gezinshond, maar dat is elke hond met de juiste opvoeding.

honden page profiel elsels

KOOIKER??? Vriendelijke hond lief voor kinderen en ook waaks geloof ik..

honden page profiel ~*~Nadine&Lisa~*~~*~Nadine&Lisa~*~

honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~

Een border-collie is heel slim en ook makkelijk op te voeden.
En zoals Els al zei: een kooiker ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zou ook zeggen een Appenzeller Sennenhond, alleen zijn deze niet bepaald makkelijk op te voeden. Daarvoor zijn ze net iets te pittig.
Een Grote Zwitserse Sennenhond is dan makkelijker, maar wel een stuk groter.

Kijk anders eens op http://www.puppytest.nl/

honden page profiel --

honden foto van -

Eerlijk gezegd ben ik het niet met iedereen eens hoor. Een kooiker bijvoorbeeld vind ik absoluut geen uitgesproken kindervrienden (en ook niet typisch 'vriendelijk'), en zo makkelijk op te voeden vind ik ze ook absoluut niet. De appenzeller is ook wel erg pittig en wat 'fel' vind ik, geen echte aanrader als je een makkelijk op te voeden hond zoekt. Voor een Bullmastiff en een Grote Zwitser heb je wel veel overwicht en/of ervaring nodig, ze zijn erg stevig in zowel karakter als grootte. En een Border Collie zou ik alleen doen als je werkelijk bereid bent om dagelijks dingen met de hond te ondernemen, en dus niet als simpele gezinshond. Dan is een Newfoundlander/Leonberger/Landseer denk ik net wat makkelijker en softer.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik zou voor een herder gaan.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Herder zou ik ook denken. Mijn oom en tante hebben ook een melkveebedrijf en hebben een tervuerense herdershond (schrijf ik dat goed?). Ze hebben nu hun tweede tervuerense herdershond. De vorige hond was erg lief, zeker voor kinderen! Maar daarnaast ook goed waaks. Helaas moesten ze haar inslapen. Nu hebben ze weer een nieuw hondje, maar die is nog vrij jong (geloof 1 jaar) en ik heb haar voor het laatst gezien toen ze nog in de puberteit zat, dus ze was toen behoorlijk vervelend (echt, mijn hond werd gék haha). Maar over het algemeen vind ik deze herders wel erg leuk en ik heb er goeie ervaringen mee.

Ik zit even te denken verder... Ze hebben verder nog een mechelse herder gehad en daarvoor rottweilers. En boxers.De rottweilers die zij hebben gehad ken ik er maar 1 van toen ik nog een klein meisje was. Was een ontzettende lieve hond, als kind kon je er van alles mee doen zonder dat die hond het erg vond. Maar of die waaks was kan ik me niet meer herinneren.

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

Wat dacht je van een BoerenFox O-) ?

honden page profiel minyminy

honden foto van miny

emma wij zijn zelf lid van de hcn .nl.maar ieder mag zijn menig geven. en zij moeten uit eindlijk zelf besliisen welk ras ze nemen .mar je hebt gelijk ze vragen ook om raad emma wij zijn ook nog erg van slag met het verlies van onze kanjer.we hebben nu alleen rex de hovawart nog.sorry dat ik misschien een beetje bot overkwam. ons hart huilt en rex mist zijn maatje. :'(

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Miny knuffel voor jou..

Ik heb een kruising keeshond en geloof me keeshonden zijn waaks hoor en ze slaan aan als ze iets horen je hebt ze in alle maten.
Maar een Zwitserse herder ook prima hond lief met kids etc...
Labradors vind ik ook echt een leuke lieve hond maar of ze blaffen ik denk toch iets minder.

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M


Wel eens gekeken naar een Entlebucher Sennenhond.
Erg gezin gericht, Waaks, erg goed met kinderen (wij hebben er 3) wil graag werken voor de baas en leert snel, en is wat wantrouwend tegenover vreemden.
Kijk maar eens op een site naar karakter eigenschappen.

Greetz J@ck.

honden page profiel minyminy

honden foto van miny

wou jm wat een mooie honden

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezocht pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Het geschikte voer.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^