Gezocht pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Als je een hond wilt die enkel en alleen als deurbel werkt zou ik zeker geen ras zoeken dat waaks is maar het blafgedrag gewoon belonen.

Mensen verschillen nogal in de opvatting over waakse honden maar blaffen bij bezoek is geen waaks gedrag. De boerboel bijvoorbeeld heeft als karakter eigenschap waken en dat doet deze niet door te blaffen. Mijn hond is ook waaks, heb ik nog nooit gehoord toen de deurbel ging of als er vreemd bezoek stond. Rassen die echt waken bijten namelijk ook.

Een labrador lijkt me dus een prima keuze!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezocht pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RowanRowan

honden foto van Rowan

mijn vorige hond een Mechelse herder,heel waaks,als hij wat hoorde snachts liep hij zacht grommend naar de deur,verder blafte hij als er gebeld werd.Hij was ook lief voor de kinderen die toen allemaal in de schoolleeftijd waren,ook voor kinderen die op bezoek kwamen.

Femke (Gast)

Spaanse Waterhond

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Er vallen zoveel rassen onder de dingen die je benoemt. Misschien dat je ook kunt aangeven waar je voorkeur ligt bij de grote en of je veel tot weinig lichamelijke verzorging wil en kan besteden aan de hond. Makkelijk op te voeden vind ik persoonlijk een eis die voor geen enkel ras geldt. Dat ligt meer aan de opvoeding zelf, de tijd en erergie die hun baasjes in de opvoeding steken en het karakter van de hond. Sommige rassen leren iets sneller maar dit wil niet zeggen dat het makkelijker is. Het goed gedijen op de boerderij is iets wat aangeleerd kan worden en als je een pup neemt heb je daarin een voorsprong.
jammer dat er trouwens nooit aan een rottweiler word gedacht als de eisen vriendelijk en goed met kinderen kunnen omgaan zijn. Waaks kunnen ze ook zeker zijn en gedijen op een boederij ook. Ik ken 2 boerenfamilies die rottweilers rondom de boerderij hebben lopen, die langs de koeien, kippen, paarden, klein vee lopen. Een geweldig gezicht maar hier moet wel tijd in gestoken worden/aangeleerd worden, maar dit geld in mijn ogen voor alle rassen.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik geloof ook dat Rottweilers hier ideaal voor zouden kunnen zijn, maar de reden dat ik dit ras niet zo gauw zou noemen is dat de TS een beginner is en een redelijk gemakkelijk op te voeden hond zoekt. En dat vind ik eerlijk gezegd niet typisch Rottweiler, aangezien ze meestal toch een behoorlijke portie dominantie en ook werklust bezitten. Ik heb het veel te vaak fout zien gaan met Rottweilers waarvan de baasjes het ras onderschat hadden en waarbij de honden vervolgens op Marktplaats of in het asiel belanden... :'(

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

" Ik geloof ook dat Rottweilers hier ideaal voor zouden kunnen zijn, maar de reden dat ik dit ras niet zo gauw zou noemen is dat de TS een beginner is en een redelijk gemakkelijk op te voeden hond zoekt. En dat vind ik eerlijk gezegd niet typisch Rottweiler, aangezien ze meestal toch een behoorlijke portie dominantie en ook werklust bezitten. Ik heb het veel te vaak fout zien gaan met Rottweilers waarvan de baasjes het ras onderschat hadden en waarbij de honden vervolgens op Marktplaats of in het asiel belanden... :'( "


O ja ik zie het, 'niet moeilijk op te voeden is'. Had ik over heen gelezen! Ik was ook min of meer aan het na gaan wat voor rassen ze hadden op het melkveebedrijf van mijn familie.

cindy (Gast)

Ik zou voor de Berner sennen hond gaan, Mijn vriend woont ook op een melkveebedrijf en ze is waaks. Ze blaft als er vreemde mensen op het erf komen maar doet verder niets, ze laat alleen merken dat ze aanwezig is. En ze loopt nooit weg, want de berner is echt een erf hond en zal dan ook niet er vandoor gaan. Ik vind het een ideaal ras voor de boerderij, het enige waar je mee op moet letten is dat je een pup van een goeie fokker koopt. Maar ook de appenzeller is een leuke keuze alleen vind ik kwa karakter de berner liever ook voor kinderen, maar dat is mijn mening.

Jorina R (Gast)

Hallo iedereen
Hartelijk dank voor jullie talrijke reacties (reageer gerust verder hoor). Ik heb al de besproken rassen opgezocht en er al enkele uitgezocht die me wel wat lijken.
Ik wil wel even iets duidelijk stellen: onze hond moet heus niet achter de koeien gaan rennen en ze de stal in drijven. Dat doe ik liever zelf, rustige wandeling en koeien worden daardoor tam (en dat wil ik zeker zo houden). De hond mag wel gerust meegaan natuurlijk. (we moeten enkel opletten voor nerospora maar dat is een zorg voor later).
Zelf hebben we 2 benner senners gehad. De 1ste was een super hond, was samen met mijn broer opgegroeid, blafte bij bezoek maar na een poosje was het bezoek zijn grootste vriend. Hond is jammer genoeg veel te vroeg gestorven aan kanker.
Onze 2de benner senner (tevens onze laatste hond) was een totaal andere hond, ging lopen, blafte op alles wat hij zag en kon wanneer mensen schrik hadden erg aggresief uit de hoek komen. Dit willen we dus niet meer (was deels wel onze eigen schuld dit willen we dus voorkomen (was laatste pup uit nest, vrij oud toen hij bij ons kwam,...)
Hond mag echt wel groot zijn, zelfs liefst niet te klein (hier rijden trekkers, vrachtwagensn,... rond het zou de 1ste en jammer genoeg ook niet de laatste keer zijn dat iemand zijn eigen hond onver rijd).
Kort of lang haar speeld geen rol. Kammen en borstelen zien we zeker wel zitten.
Tips over opvoeding, alles praktisch aanpakken zijn altijd welkom op [email protected]
Ik ben volop boeken aan het lezen maar alles staat daar toch niet in.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Lijkt me leuk om te horen als jullie een keus hebben gemaakt! Ik denk dat je heel wat tops hebt gehad idd, en dat jullie zelf al Berners hebben gehad verbaasd me niet. Maar er zijn meer honden die daar op lijken en een wat langere levensverwachting hebben. Ik was er nog een vergeten in mijn lijstje, lijkt op een Landseer is wat zwaarder, een Mastin del Pireneo
http://mastin-del-pirineo.rasvereniging.org/
Niet een alledaagse hond, gefokt om kuddes te bewaken en huis en hof. Misschien wel helemaal wat jullie zoeken in een hond?

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Ik heb je een mailtje gestuurd ;-)

honden page profiel Frysk Famke ...Frysk Famke ...

honden foto van Frysk Famke ...

Hee,

Wij hebben een bruine labrador van een half jaar; Mieke. Zij is helemáál niet waaks, maar wel beschermend; zo gaat ze altijd bij onze kinderen staan als er een onbekend persoon komt. Maar wij vinden het helemaal niet erg dat ze niet waaks is, want dan hadden we haar óf dat geleerd, of gewoon voor een ander ras gekozen.

Mijn ouders hebben 2 Sint Bernards, en ik weet niet of zij van aard waaks zijn, maar zij zijn het wel. Ze slaan altijd aan als er iemand komt, en zelfs als er een paard verkeert ligt in de paardenstal en niet los komt, of er een veulen word geboren, dan slaan ze aan totdat het baasje komt kijken... Als ze één keer doorheben dat het goed volk is, dan zijn ze weer hartstikke lief. Dat vind ik écht de perfectie waaksheid :-D

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Moelijke gedoe,gewoon een cadebou O-)

honden page profiel Joeri en MarlowJoeri en Marlow

honden foto van Joeri en Marlow

Even reageren op kooiker en foxterrier O-)
Ik heb 2 kooikers en deze lijken mij niet geschikt in deze situatie, ze zijn best wel eenkennig en niet echt lief voor anderen en opvoeden vereist ook wel het nodige. :-D
ook heb ik een foxterrier en deze heeft toch een eigen willetje, niets mis mee maar ook hier niet echt geschikt.

honden page profiel minyminy

honden foto van miny

lieve gast nog geen keuze kunnen maken .wij hebben vorige week vrijdag rex zijn maatje en onze kanjer astor allebei hovawarts.moeten laten inslapen 9 jaar en 8 maanden. bij een half zus van rex zijn diezelfde dag pups geboren sm reuen en teven.wij hadden de eerste keus maar ons verdriet is nog te groot en we hebben rex nog .volgens mij laatste gegevens hebben ze nog een sm reu en sm teefje. echt honden die ruimte nodig hebben en gek met kinderen .we waren zondag nog met rex op een clubmatch in nijmegen.onze kids zijn het huis toen rex kwam. en wij hebben geen kleinkinderen. maar de kinderen ligen er boven op daar rex laat alles over zich heen komen .een hovawart is kindvriendelijk. dus als jullie graag willen kan ik jullie het adres van rex half zus geven.ze zijn vandaag 1 week oud.miny en rex. :-)

Jorina R (Gast)

Er is een foutje in het e-mailadres geslopen. Het juiste e-mailadres is: [email protected]

Jorina R (Gast)

Het wordt waarschijnlijk een bruine labrador.

honden page profiel Lotte&Guus de Golden*Lotte&Guus de Golden*

honden foto van Lotte&Guus de Golden*

goed idee ;-)
het zijn leuke honden
als hij blaft bij de deur uitgebreid belonen

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

" Ik geloof ook dat Rottweilers hier ideaal voor zouden kunnen zijn, maar de reden dat ik dit ras niet zo gauw zou noemen is dat de TS een beginner is en een redelijk gemakkelijk op te voeden hond zoekt. En dat vind ik eerlijk gezegd niet typisch Rottweiler, aangezien ze meestal toch een behoorlijke portie dominantie en ook werklust bezitten. Ik heb het veel te vaak fout zien gaan met Rottweilers waarvan de baasjes het ras onderschat hadden en waarbij de honden vervolgens op Marktplaats of in het asiel belanden... :'( "



Een gemakkelijk op te voeden hond is er niet, en redelijk makkelijk zijn alle rassen of alle rassen juist niet. Het ligt er maar aan hoe je het bekijkt. Ik vind dat elk ras en elk karakter "moeilijk" is totdat je de hond (goed) kent en de soort van gebruiksaanwijzing ervan weet. Dat je je hond kunt lezen en dat je samen kunt schrijven. Om dit te verwezenlijken kost het je als baasje veel tijd en energie. Het heeft dan naar mijn idee ook weinig met een beginneling te maken. Mijn 1e hond, 3,5 jaar geleden werd een rottweiler. Ik was ook beginneling en na 2 jaar kwam onze 2e rottweiler erbij. Beide honden zijn niet dominant(er) dan een ander ras.Jammer dat je een rottweiler en een behoorlijke portie dominantie aan elkaar koppelt en dan noemt dat deze honden dan vervolgens op marktplaats of het asiel belanden. Naar mijn inzicht zit het asiel vol met verschillende rassen en kruizingen, idem dito met MP. Het ligt niet aan de honden dat ze daar zitten of worden aangeboden maar aan de baasjes. Heeft dit met onderschatten te maken, dat kan, maar is dat dan rasgebonden ? Lijkt me niet ;-)
En werklust.. tja dat klopt, maar noem eens 1 ras op die dit niet heeft ;-) Maar goed, dat is jou ervaring en dit de mijne :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gezocht pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Het geschikte voer.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^