Pup opvoeden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Hallo,

Ik heb sinds 3 juni een beagle pup. Het is heel erg wennen allemaal. Maar het is echt een scheetje. Hij eet alleen niet zoveel van zijn brokjes(geweld in water), plassen en poepen doet hij alleen in de tuin en niet als ik hem ga uitlaten. Ik neem er echt de tijd voor als ik hem ga uitlaten, maar hij snuffelt veel, piept dat hij terug naar huis wilt en eet alles van de straat wat hij kan vinden. Als ik terug komt in de tuin zoekt hij zijn vaste zelf uitgekozen plekje en gaat daar zn behoefte doen. Hij bijt ook in echt ALLES in huis. In de bench valt hij in slaap, doe ik het deurtje dicht en ergens in de nacht word hij wakker en piept en blaft hij heel hard. Tegen de ochtend word hij weer wakker en piept en blaft hij weer, en vind ik als ik beneden ben een plasje in zijn bench. Als ik hem overdag in de bench wilt doen met zijn nestgeurdoekje en een speeltje dan blaft en piept hij ontzettend fel. Soms maakt hij zich heel druk en gaat hij ineens braken, ook tijdens het uitlaten kan hij die neiging krijgen. Terwijl wij eigenlijk heel rustig met hem zijn. Hij doet het allemaal zelf ! Hij oogt ook nog wat angstig wat natuurlijk niet vreemd is..Misschien hebben jullie tips?

Groeten Priscilla en mijn nieuwe huisgenootje Floyd.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup opvoeden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Oja, hij volgt mij overal waar ik naar toe ga en als hij niet bij me kan piept en blaft hij heel hard.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

niet teveel bemoederen en betuttelen, maar wel laten weten dat ie steun aan je heeft...
de ie met het wandelen nog niet d eplasjes doet lijkt me neit oz erg, hij is pas thuis..
ik heb ook pas mn pupje en lola doet ook alles in de tuin, en echt niet met het lopen (waar we trouwens nog mee oefenen) veel te eng en spannend allemaal voor dr...
geef het wat tijd en dan komt het vast goed, in de tuin ipv binnen is ook al goed en moet je blij mee zijn!
en misshcien moet je 's nachts eerder naar beneden gaan, en hem even naar buiten laten, voordat hij de knas krijgt in de bench te plassen. die tijd kun je dan langzaam uitbouwen..
ik zou er wel goe dop letten, want teveel plasjes in de bench dan gaat he tnormaal worden (dnek ik) dus probeer dat wel voor te zijn..
wat minder eten de eerste dagen zou ik ook nie tteveel achter zoeken, als ie maar wel blijft drinken..is misschien ook spanning..
neem lekker de tijd en blijf koel dan komt het vast goed!! heel veel succes, en heel veel plezier met jullie pupje! :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

oh en voor buiten op straat, zou ik goed gaan oefenen met bv een commando "los" zodat ie de troep die hij oppakt loslaat, of probeer te ruilen met n speeltje of iets :-)

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Thanks ! Ik geef hem niet altijd aandacht als hij in huis is, ik beloon hem wel voor dingen zoals in de bench liggen of het zelfstandig naar buiten lopen als hij moet plassen. Want dat gaat echt goed ! Ik moet idd maar blij zijn dat hij het buiten in de tuin doet ! Ik volg hem wel overal naar toe, want het is echt een ondeugd. Heeft dat er iets mee te maken dat hij nu liever bij me in de buurt blijft?

Ik heb liever dat hij in de bench of in zijn mand slaapt. Maar zoals nu slaapt hij heerlijk op de bank en soms in de tuin of gewoon ergens op de vloer. Ik weet niet wat het beste is. Maar super bedankt voor je antwoord. Ik kan hier zeker wat mee.. !

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé 3 doggies

honden foto van Hannah en Pépé

Hoi Priscilla!
Gefeliciteerd met Floyd!
Ik zal ook wat tips proberen te geven :-D

Als hij niet wilt eten, na 10 minuten zijn bakje weghalen (alleen als hij niks eet). Na een kwartiertje terug zetten. Wilt hij het nog niet?? Weghalen. Probeer het nog 1 keer. Nog steeds niet?? Dan gooi je de brokjes weg. Niet weghalen als hij langzaam eet! Want dan houd hij gewoon niet van snel eten ;-)

Hoe oud is de pup nu??
Niet langer lopen dan 1 minuut voor elke week dat hij oud is. Voor elke wandeling. Dus als je pup bijvoorbeeld 10 weken is, niet langer dan 10 minuten lopen. Daarna blijf je op een veldje (dichtbij huis) staan en wacht je tot hij wat doet. Als hij wat doet, beloon hem dan met je stem (hoog) (JAAA, goedzooo, Brraaavee Floyd!) en een brokje.

Als hij dreigt ergens aan te bijten, leid hem dan af met een speeltje/brokje. En beloon hem als hij dan verder gaat spelen op zichzelf. Met bijvoorbeeld een (puppy)kong. Stop wat lekkers in de Kong en geef het aan hem.
Ook zodra hij dreigt te gaan bijten, kan je duidelijk "nee" zeggen.

Misschien moet hij er 's nachts uit om een plasje te gaan doen. Het is nog een pup, dus dit is goed mogelijk. Zorg dat je hem het piepen voor bent. Hetzelfde in de ochtend.
Overdag kan je hem met iets van een stukje kaas zijn bench in lokken. Dan het deurtje dicht doen. Als hij piept, negeer hem dan. Loop rond, maar kijk hem absoluut niet aan. Geen aandacht aan geven. Als hij stil is, beloon hem uitbundig! Dan is hij braaf stil en gaat hij de link stil=beloning leggen.

Niet de pup vooruit trekken op straat! Lok hem vooruit met kaasjes (zo groot als de helft van het topje van je pink) en beloon hem als hij loopt. Dit haalt voor hem (en voor jullie) de stress er vanaf.

Geef geen extra aandacht aan het angstig zijn. Als hij er 'zielig' over doet (in de bench piepen/gaan liggen bij je voeten en piepen) negeer hem en doe alsof je dom bent en het niet merkt. Gewoon normaal doen.

Maak hem geestelijk (hondenpuzzel, trainingsspelletje) moe, maar zorg wel dat hij minstens 18 uur per dag slaap krijgt. Dwing hem te rusten, door hem in de bench te doen en deze te verduisteren.

Zorg dat jij eerst door de deur gaat en doe de deur achter je dicht, zodat hij je niet kan volgen. Kom even later weer terug. Maar pas als hij stil is. Dan komt de link stil=baasje komt terug.

Van het eten op de grond hebben wij ook last gehad ;-) afleiden en doorlopen. Niet gaan snokken of iets. Doe het volgende spelletje met hem, dit leert hem om niet iets lekkers te pakken zonder dat jij er toestemming voor gegeven hebt.
Laat Floyd zitten en hou hem vast aan zijn halsband/tuigje. Leg nu iets erg lekkers voor hem neer. Zorg dat hij er niet heen kan (reden dat je hem vast moet houden). Zeg "nee" als hij er naar kijkt. Zorg dat hij naar jou kijkt. Doet hij dit, dan kan je afwisselen met zelf belonen uit de hand, of "toe maar" te zeggen en hem het van de grond te laten pakken. Pépé staat tegenwoordig stil als hij iets ziet liggen. Ik zeg "nee Pépé, kom op, doorlopen" als hij bij me is. Beloon ik hem met een brokje, want hij liet het eten liggen.


Succes!
Mooie naam trouwens :-)
Hoe oud is Floyd nu??


Een pup opvoeden vergt veel tijd, en vooral, GEDULD. Moeilijk, maar je krijgt er veel voor terug :-)





xx Hannah

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Ik volg hem wel overal naar toe, want het is echt een ondeugd. Heeft dat er iets mee te maken dat hij nu liever bij me in de buurt blijft? "

Dat kan, in het nest volgde hij waarschijnlijk altijd zijn moeder/broertjes/zusjes. Hierdoor weet hij niet echt goed wat hij zonder ze moet. Geen zorgen, dit trekt wel bij :-)

Kijk even op deze site, staan handige tips :-D
http://puppies4you.come2me.nl/



xx Hannah

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Floyd is nu 8 weken oud. Ik merk al wel dat nu ik dit lees, dingen al best wel verkeerd heb aangepakt. Probeer nu de schade dus te herstellen. Bedankt voor de tips en vooral het spelletje lijkt me een goed idee. Plassen en poepen in de tuin gaat nu echt beter, deze ochtend nog geen enkele keer in huis gedaan... veel verschil met dag 1 dus ! Het negeren is moeilijk want dan gaat hij iets doen wat niet mag..

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Geef hem iets te doen, een Kong of flos ofzo. Dat hij bezig is.

Het is goed dat je nu al merkt dat je het een beetje verkeerd aan hebt gepakt. Gewoon nu omschakelen, en het zal goed komen ;-)

Dan is het dus 8 minuten wandelen per wandeling. Maar je hebt natuurlijk nog altijd de tussendoor plasjes. Niet elke keer een wandeling ervan maken. Dit is dan ook teveel, omdat je bijna ieder uur naar buiten zal moeten.

Wat goed dat hij nog niks binnen heeft gedaan!

Nog veel succes!




xx Hannah

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Misschien eet je pup nog niet zo veel, omdat het allemaal nog zo nieuw is. Verplaats je eens in de pup. Je kan ook nog niet veel verwachten op de 2e dag vind ik. En veel pup's willen onderweg niet hun behoefte doen, maar alleen thuis. Maar dat moet vanzelf over gaan als ze ouder worden. Als je pup bijt op dingen wat jij niet wilt, straf hem dan niet, want hij weet nog niet wat wel en niet mag. Geef hem inplaats van de stoelpoot bijvoorbeeld, een speeltje. Zodat die daar op verder kan kauwen. Want kauwen is heel belangrijk voor pups. Dat je pup piept als je het deurtje dicht doet van de bench, is ook niet vreemd. Dit moet je ook opbouwen zodat je pup aan de bench kan wennen. Je kan niet verwachten dat je pup gelijk alles doet en laat wat jij maar wilt. Hier moet je aan werken, het opbouwen en heel veel geduld mee hebben.
Hij zal het inderdaad allemaal zelf doen, maar jij bent nu de persoon die hem door deze tijd moet begeleiden. :-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Deze hadden wij, dit zal hem lekker bezig houden :-)





xx Hannah

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ik lees mee, vindt dit interessant!

@ Eefje;

heel mooi en goed verwoord..!! O-)

Ik blijf even volgen..

@ Priscilla: Het is echt geen doodzonde hoor, dat je dingen gedaan hebt zoals je deed!
Voor jou is het ook wennen en Floyd is pas twee dagen bij jou, het komt allemaal wel goed!


Groetjes Francisca

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ahhh kijk, hannah heeft je goed geholpen :-)

probeer gewoon op tijd te zijn met d eplasjes, zodat je het in huis/bench plassen en het peipen voor bent, meestal merk je wel wanneer ze moeten..

standaard eigenlijk na het eten, drinken, slapen of spelen...

zo wordt ongewens tgedrag ook niet normaal voor de hond, die tijden bouw je langzaam op...

en zelf rustig en geduldig blijven, en niet betuttelig..

komt echt wel goed!!

verder gewoon lekker van zn pup tijd gneieten! :-)

veel plezier saampjes :-)

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Die blauwe kong heb ik ook.. Hij springt er een paar keer tegen op, snuffelt en pakt dan maar iets anders of gaat ergens een dutje doen..

Ik ga vanaf nu gewoon al beginnen met de tips die hier genoemd zijn. Het is ook allemaal wel logisch als je het zo leest. Het is ook pas voor het eerst dat ik zelf een hond opvoedt en ik sta er merendeels alleen voor. Ik merk dat het een hele opgave is, maar als ik even met hem speel of hij loopt wat rond dan ben ik helemaal stapel op hem ..

honden page profiel MissyMissy

honden foto van Missy

Wat een lief koppie heeft Floyd. :-D

Van mij ook een tip: geef hem voldoende rust in de bench. Het is nog maar een baby immers en hij moet veel slapen. Van overprikkeling wordt hij ook baldadig hoor. ;-)

Het komt vast wel goed. Je kunt hier immers altijd terecht voor advies.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Voor een pup opvoeden zijn maar 4 dingen nodig:
- geduld
- stalen zenuwen
- liefde
- plezier!!

:-D








xx Hannah

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

@ Priscilla; Maar stop je dan wel iets lekkers in de kong, of niet?

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Als ik deze ochtend een beetje evalueer dan merk ik dat hij vandaag meer slaapt dan de afgelopen 2 dagen.. Ik was er al op voorbereid dat ik er heel wat mee te stellen kreeg. Maar soms dan valt het wel even iets zwaarder dan gedacht ! Straks met uitlaten doe ik even een rondje buiten, stukjes kaas mee.. en maar een paar minuutjes wandelen. het zal me niets verbazen dat hij bij terug komst direct in de tuin gaat plassen.. Vannacht er maar iets eerder uit om hem een plasje te laten doen.. daarna gewoon weer de bench in? en ik weer naar bed?

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Ja had het met brokjes geprobeerd, maar die schrokt hij in een keer op als hij het te pakken heeft.. En stukjes kaas, maar als hij het niet altijd te pakken krijgt geeft hij het op ..

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" daarna gewoon weer de bench in? en ik weer naar bed? "

Tenzij je op wil blijven ;-) Zo niet, gewoon weer in de bench en jij naar bed. Laat een gevulde Kong achter bij Floyd :-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Ja had het met brokjes geprobeerd, maar die schrokt hij in een keer op als hij het te pakken heeft.. En stukjes kaas, maar als hij het niet altijd te pakken krijgt geeft hij het op ..
"


Beetje pindakaas aan de binnenkant, plak daar de brokjes in O-) ;-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik kan het wel begrijpen dat je hond nu meer slaapt dan de eerste dag. Hij moet alles nog ontdekken en daar is die nu uitgeput van.
Als je er snachts of smorgens uit gaat, moet je je hond geen aandacht geven.
Want dan denkt je hond dat je met hem komt spelen.
Je kijkt hem niet aan, praat niet tegen hem, en aait hem niet. Je zet hem alleen buiten en negeert hem.
Als hij een plasje heeft gedaan dan beloon je hem uitbundig, en zet je hem weer meteen terug in de bench. En jij weer naar bed.
Als hij begint te piepen, negeren. Want als je komt denkt hij; ik hoef maar te piepen en ik krijg aandacht van mijn baas, ze haalt me dan uit de bench. En die gedachte wil je niet.

honden page profiel cuveliercuvelier

Geduld, geduld en nogmaals geduld
Laat hem gaan waar jij zou willen waar hij zijn behoefte zou moeten doen en beloond hem als dat doet
Het heeft ook geen zin om hem te straffen als het niet op het ogenblik is dat hij iets verkeerds doet

Succes jean-marc

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Nee precies, de eerste nacht heeft hij om een uur of 4 gepiept en verder heerlijk geslapen, de tweede nacht werd hij om de 2 uur wakker..

Nou heb ik de kussenhoes gewassen maar de kussen zelf van de bench is niet te wassen. Hij heeft er wel op geplast.. als ik de hoes er schoon weer op doet, zou het iets uitmaken? Of blijft hij denken dat plassen in de bench normaal is?

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" Nee precies, de eerste nacht heeft hij om een uur of 4 gepiept en verder heerlijk geslapen, de tweede nacht werd hij om de 2 uur wakker..

Nou heb ik de kussenhoes gewassen maar de kussen zelf van de bench is niet te wassen. Hij heeft er wel op geplast.. als ik de hoes er schoon weer op doet, zou het iets uitmaken? Of blijft hij denken dat plassen in de bench normaal is?
"


Leg eem stuk goedkoop tafelzeil in de bench. Dit is makkelijk schoon te maken :-) Zwijgend opruimen als hij wat heeft gedaan, binnen of in de bench. Het liefst als hij er niet bij is. :-D



xx Hannah

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Ok, tafelzeil is idd wel handig. Ligt hij dan niet op een te harde ondergrond? Het kussen is ook niet zo zacht hoor..

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Gewoon op het kussen leggen ;-)

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Ooo oke op die fiets..

jeetje bedankt zeg! Ik ben echt aan het mutsen met de opvoeding van Floyd. En ik was nog wel zo goed voorbereid.. dus niet ! haha ;-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Jaaaa.. theorie is heel anders dan de praktijk, ik weet er alles van.
Gelukkig bleek ik me te veel hebben voorbereid, want Yuna is een heel makkelijk hondje die alles snel begrijpt. Ik had me echt op een terrorpup voorbereid haha

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Jongens goed nieuws !!

Net even uitgelaten.. nu een plasje op straat gedaan.. Het speeltje vind hij niet altijd leuk maar de steentjes enzo wel.. Super goed he hahahhaha

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup opvoeden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: eist mijn hond mij op?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^