Pup opvoeden.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Hmm ik heb alleen geen pindakaas,,

Wel speculoospasta en smeerkaas.. maar dat lijkt me niet zo'n top idee..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup opvoeden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Wij hebben altijd alle pups mee naar de slaapkamer genomen in de bench, een weekje of zo.
De behoeftes doen in de bench is eerst vrij normaal, gewoon schoon maken niets van zeggen, hetzelfde in huis, en dat de pup zijn behoefte niet doet onder het wandelen is ook niet erg dat komt vanzelf ;-)

succes

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

kijk, klasse :-D :-D

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Als hij zijn speeltje in zn bek neemt dan gaat hij naar de bosjes.. laat hem daar vallen en gaat daar blaadjes en takjes eten, dan leid ik hem af met kaas en dat vind hij ook niet altijd even interessant.

In het nest was hij een erg rustig typje .. en hij was de dikste want eten wat hij deed ! Hij liet weinig over voor zn broetjes en zusjes..

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Om heel vervelend te zijn heb ik nog een vraagje..

Hij zit nu in de bench, te blaffen en te piepen als een gek, probeerd een weg uit te graven naar buiten, de kong is gevuld en er ligt nog een extra speeltje waar hij vaak mee speelt.. Hoe moet ik die bench training aanpakken?

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak 3 doggies

honden foto van annemieke&nak

Heb je wel een kleed of doek over de bench liggen.Dan is het donker,en dan voelt het veiliger,wel een plekje open laten.En het is nog maar een puppie maar ze zijn ook erg snel verpest,dus geef niet te snel toe om maar van dat geblaf af te komen.Als hij stil is,belonen.

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Ik ga het eens met een kleed proberen.. Thanks..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou bij de bench gaan zitten en dan een boekje lezen of iets anders. De pup niet aankijken, maar wel in de buurt blijven. En dan is het een kwestie van negeren. Dit kan lang duren, maar als je hond moe is (na een wandeling of spelen), dan valt hij uiteindelijk wel in slaap. De keren naarna kun je steeds een stapje verder van de bench gaan. In de speeltijd: maak van de bench een leuk spel. Laat hem iets lekkers zoeken in de bench of leer het commando 'in de bench' aan. Bij Bodhi werkte het ook om rustige muziek te draaien. In het begin 'jengelde' hij (oververmoeid, net als bij een klein kind), maar de keren daarna werd het gejengel steeds korter. Je hond moet er gewoon even aan wennen om in de bench te liggen. Een kleed over de bench heeft hier ook wonderen gedaan, al moet je wel uitkijken met warm weer. Dan wordt het te warm in de bench.

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Hij slaapt direct in de bench als hij moe is.. Maar als ik bijv naar de buurt super wandel dan jankt en blaft hij alles bij elkaar.. Moet toch me boodschapjes halen .. Morgen middag ook naar de fysio .. ben vaak binnen 30 min weer terug. Maar eens zien hoe hij het gaat doen.. Deken er over heen dan maar ?
Of moet ik hem in slaap aaien?

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Staat zijn bench in de woonkamer? Misschien kan je proberen de televisie aan te laten?

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

" Hij slaapt direct in de bench als hij moe is.. Maar als ik bijv naar de buurt super wandel dan jankt en blaft hij alles bij elkaar.. Moet toch me boodschapjes halen .. Morgen middag ook naar de fysio .. ben vaak binnen 30 min weer terug. Maar eens zien hoe hij het gaat doen.. Deken er over heen dan maar ?
Of moet ik hem in slaap aaien? "


Heb je je ingelezen over de bench training? Je zou er inderdaad een deken over kunnen doen, dan krijg je meer het 'hol' effect. Maar ik zou het niet helemaal afdekken, wel de kant van de deur openlaten, anders kan je pup misschien nog meer in paniek raken, wat ik overigens wel kan begrijpen.
En niet in slaap aaien, dan krijg je pup zijn zin. Jij bent de baas, en jij wilt dat de pup in de bench gaat. En vroeg of laat zal hij dat accepteren. Hier heeft het 2 weken geduurd voordat we konden doorslapen de hele nacht.

Ik weet niet hoelang je thuis blijft/vrij hebt genomen?
Maar ik zou pas weg gaan als het kan. En dat kan heel lang duren.
Maar dat licht helemaal aan jou training met je pup.

Je zou een walkie talkie of webcam kunnen plaatsen als je wilt weten wat je pup doet als jij er niet bent.

honden page profiel bibiane bibiane

honden foto van bibiane

hello
mijn puppy is nu drie maanden,het gaat goed met zindelijk zijn,van de eerste dag al zette ik hem als hij wakker werd,in de tuin(een klein bakje gazon)hij deed zijn plasje,daarna kreeg hij eten en bijna direct begon hij rond te toeren en zetten ik hem opnieuw buiten voor zijn hoopje te doen,hij doet het mooi buiten in de tuin ,gaat vanzelf aan het raam staan als hij moet,als het niet open is en als het open staat gaat hij vanzelf naar buiten,vind ik super dat hij dat al doet!!ik ben ook begonnen met wandelen,maar hij doet het ook nog niet buiten op straat,hij komt binnen en rent naar zijn plaatsje ,bij hem is het zo als hij eet ,zeer kort daarop moet hij zijn hoopje leggen,maar dan heb ik ook gewoon niet de tijd om de straat op te gaan,hij kan het nog niet onder controle houden denk ik, s'nachts is hij vanaf de eerste dag zindelijk,toch zo'n 8 a9 uren ,tijdens de dag heb ik het ook opgebouwd,in de bench en kort weggaan bv naar boven,stil =terug komen,ik was toen thuis maar nu werk ik terug,hij zit in zijn bench en is zindelijk maar(ong 6h) ,moet er uit voor zijn plasje van het moment dat ik thuiskom ,dat gebeurd ook steeds in de tuin ,maar dat veranderd wel mijn vorig hondje deed het ook en op een gegeven ogenblik wou hij helemaal niet meer in de tuin enkel nog tijdens het wandelen ,dus ik hoop dat het nu weer zo is
zoals ik hier al lees ,heb ik ook gedaan als hij moe word in de bench en deurtje dicht,dan ernaast gaan zitten met een boek of zo en laten huilen negeren en zo word hij vanzelf stil en valt in slaap!s'nacht zit hij wel in zijn bench naast mijn bed!
veel succes,en overal aan bijten dat is hier ook zo je mag hem geen minuut uit het oog verliezen!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Heb je wel de benchtraining gedaan? Je kan een pupje niet de bench in doen en direct het deurtje dicht, vaak raken ze dan compleet hysterisch..Zo niet dan is dat mooi meegenomen, maar zo te lezen vind jouw pupje het ook nogal eng.
Eerst de bench veilig maken, dit heeft tijd nodig. Steeds met een kluifje de bench in, als hij op je schoot in slaap valt leg je hem over in de bench, enzovoorts..
De bench moet een veilig plekje worden die van hem is. Pas als dat routine word kan je het deurtje eventjes dicht doen.

Verder vooral niet teveel willen van je pup, hij is pas 8 weken, je hebt nog meer dan genoeg tijd om hem goed te laten ontwikkelen tot een stabiele volwassen hond.
Wat niet wil zeggen dat je niet moet oefenen en trainen, maar neem je tijd, geen haast.

Ben je ook van plan er mee naar een hondenschool te gaan?

honden page profiel Kim & LuandaKim & Luanda

honden foto van Kim & Luanda

Je hebt ook speciale puppypasta voor in de kong.
Mijn pup is nu 10 weken en vind dit heerlijk en is er dan wel even mee bezig om deze pasta eruit te krijgen!!

Als je op google intypt (puppypasta voor kong) kun je zien hoe het eruit ziet. (Als je het nog niet kent)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Ik stop er trouwens gewoon smeerkaas, smeerworst of pindakaas in.
(Ik zag toevallig dat je smeerkaas hebt) Dat kan er gewoon in hoor. :-)

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

even een heads-up voor je... dat eten van straat roven.. oefenen tot je erbij neervalt!!!!!

Hier een kruising beagle, hij heeft het vreet-gedrag van een beagle, is bij zn vorige eigenaren niet mee geoefend denk ik.. hij rooft alles wat hij te pakken kan krijgen..
ook springt hij op het aanrecht om eten te kunnen stelen..
dus nu al meteen goed mee oefenen.. want voor je het weet zit het er in en krijg je het er niet meer uit.. Met Flip moeten we alles qua eten achter slot en grendel stoppen, anders heeft hij het te pakken!!

Dit is even een waarschuwing.. dat je weet waar je rekening mee kunt houden.. want dit kun je er nu nog wel uit trainen natuurlijk, maar dat je er wel vroeg mee begint.. anders krijg je zo'n wandelende vreet machine als flippie hier.. haha

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Ik had het oefenen in de bench veel geoefend. Als hij slaapt is er niets aan de hand. Als hij wakker wordt kijkt hij me aan en begint dan langzaam door te krijgen dat het deurtje dicht is. Hij plast wel kleine plasjes in de bench. Precies voor het deurtje.. Ik heb de bench met een doos geprobeerd in te korten maar hij heeft hem stuk gevreten. Ook het tafelzeil heeft de nacht niet overleefd.. Ik moet helaas zometeen naar de Fysio, dit is echt vanwege medische problemen. Verder heb ik wel 10 weken vakantie. Ik moet alleen wel boodschappen doen en dat soort dingen .. Vind het best lastig ..

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

die van mij heeft altijd een kussen en een hand doekje gehad in de bench. maar dat beet hij stuk. Dus ligt hij op de koude metalen plaat. vind hij heerlijk. Als ik er nu een kussen of zo in leg wilt hij er niet in. Alleen in de kale bench..
Dus het kan echt geen kwaad om geen deken of kussentje in de bench te hebben :-)

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Het makkelijkste is een plank precies op maat maken en in de hoeken een klein gaatje maken.
Zet hem met trekbandjes vast in de bench.
Zo kan je de bench elke keer een stukje groter maken. Hebben wij ook gedaan en werkt prima :-)
Zorg er wel voor dat alle randen goed afgewerkt zijn dat er geen splinters aanzitten!

Koop anders 2 vetbeden.


Die kunnen gewoon de wasmachine in.

Probeer dat weggaan gewoon op te bouwen.
Ga de deur uit. wacht een paar seconden en ga weer naar binnen.
Als hij stil is geweest belonen.
Bouw het zo steeds langer op.

gast (Gast)

Het opvoeden van een pup is opzich niet zo moeilijk, je kan het jezelf wel heel moeilijk maken.
Je krijgt een pup in huis deze wordt weggerukt bij zijn moeder, broertjes en zusjes en wat heel belangrijk is uit zijn vertrouwde geur.
Dan is ie bij ons, een vreemde geur, vreemde wezens die steeds, misschien wel ongewenst, aan hem zitten.
Op een gegeven moment, als de pup een heel heel heel klein beetje gewent is, gaat iedereen ineens weg(op bed namelijk) en de pup wordt in een soort kooi geduwd en de deur dicht. Weet een pupje dat jullie weer terug komen? hoort de pup jullie? Maar hij is alleen....in deze ruimte waar helemaal geen bekende geuren hangen en waar ook niemand meer is.

Dan eindelijk, na een lange misschien huilerige nacht, hoort hij geluiden boven, dit is vaak ook het moment dat ze ineens moeten poepen/plassen, en misschien wordt hij wel een beetje opgewonden.

Dus de vreemde wezens zijn weer terug, dan mag de pup uit de kooi, eerst wordt er vaak nog niet gemoppert omdat hij zijn behoefte in die enge kooi( wat mensen het nestje van de pup noemen? snap niet, hoezo want dit is mijn nestje helemaal niet!) heeft gedaan, maar dat duurt over het algemeen niet zo lang....en dan zitten weer die vreemde wezens aan de pup, hij ruikt wel dat het dezelfde wezens zijn dan gisteren, maar ja dan nog waarom zitten ze aan mij? en waarom roepen ze mij steeds.... en allemaal tegelijk! oke maakt niet uit ze willen allemaal met hem spelen, en dat vind de pup helemaal niet erg want dat was ie wel gewent bij zijn broertjes en zusjes. de pup vind het maar vreemd dat die wezens twee van die dingen aan hun lijf hebben waar ze hem mee kunnen pakken(eigenlijk een beetje gemeen :-) ), ik heb er maar één, maar die van hem daar zitten gelukkig scherpe tanden in en in die van hun niet...in ieder geval iedereen speelt en wil spelen met dat kleine ding, zooooooo leuk
maar als de tandjes iets beginnen te groeien en de pup zelf ook, en hij heeft die rare wezens een beetje leren kennen, weet hij ook precies welke van hun steeds wilden spelen, zelfs al vond de pup er niets meer aan :'( . Maar de pup denkt misschien wel, hé daar heb je dat wezentje weer die met hem wilde spelen, er gauw heen en eventjes duidelijk maken dat de pup wil spelen, bijten in de voeten en waar hij maar bij kan, kijk hij draaft weg, de pup kan je heus wel krijgen, ook een leuk spelletje, kijk hij doet die twee grijp dingen omhoog, kijken of de pup er bij kan? Het is toch een heel leuk speelkamaraadje, maar wat doet het speelkamaraadje nu? wordt hij boos op mij? of zou dit bij het leuke spelletje horen, hij denkt het laatste, en ja die twee grijp dingen(handen noemen ze die geloof ik) komen weer naar beneden en pakken mij weer en duwen hem op de grond, hahaha dat vind de pup helemaal niet erg want ook dat deden zijn broertjes en zusjes ook wel eens, moeder trouwens ook maar dan was het menens O-) , nou wat dat betreft is het mooi dat moeder hier niet meer is. maar opeens doen ze de pup weer in die rare kooi? waarom dat nou weer, wat heeft hij verkeert gedaan? de pup is het er ook niet mee eens ga blaffen want dat heeft hem al eens vaker gered.
En weet je wat ze dan doen? ze gaan op een soort verhoging zitten naast een andere verhoging die nog hoger is, en daar staat zo'n vierkant ding op waar bewegende dingen voorbij flitsen, ook heb ik daar mijn eigen foto wel eens op gezien, en dan zitten ze op een soort bord met toetsen te klikken, en na een tijdje komen ze weer bij de pup en dan zeggen ze....zo kleintje we gaan het anders doen heb net antwoord gehad van half nederland en ze waren het er wel over eens dat ik jou anders moet aanpakken...... ;-)




honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ik had het oefenen in de bench veel geoefend. Als hij slaapt is er niets aan de hand. Als hij wakker wordt kijkt hij me aan en begint dan langzaam door te krijgen dat het deurtje dicht is. Hij plast wel kleine plasjes in de bench. Precies voor het deurtje.. Ik heb de bench met een doos geprobeerd in te korten maar hij heeft hem stuk gevreten. Ook het tafelzeil heeft de nacht niet overleefd.. Ik moet helaas zometeen naar de Fysio, dit is echt vanwege medische problemen. Verder heb ik wel 10 weken vakantie. Ik moet alleen wel boodschappen doen en dat soort dingen .. Vind het best lastig .. "


en hoe gaat het verder nu, met de nieuwe tips?
ik heb er trouwens een boodschappenkratje op de kop 's nachts ingezet om de becnh wat kleiner te maken..die haal ik er wel 's ochtends weer uit
ik snap wat je bedoelt, ik woon alleen en ben ook met benchtraining bezig natuurlijk, maar ik kan niet zeggen lola pas ff op het huis, ik ben over n uurtje terug..dus ze moet mee, of er komt oppas. kan soms wel lastig zijn ja O-)

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Ja ik ben ook alleen.. Dus het is idd heel lastig. Ik ben blij met alle tips! Want sommige dingen gaan super goed! Kom net van de Fysio en hij was gewoon rustig! Lief begroet enz en weet je wat hij doet? Snuffelt, draait zich om en slaapt verder..!! Deurtje is nog wel open .. Hij eet alleen z'n gewelde brokjes niet of weinig.. En hij heeft vandaag ook weinig gedronken. Dus heb hem om een uur of 2 maar wat brinta gegeven .. Al heel de dag niets op.. Zelfs zijn jong gevuld met pindakaas en brokken is niet interessant .. Hij doet meer slapen .. Nog bedankt allemaal .. Ik heb er moeite mee en misschien lijkt het voor jullie alsof ik er niet klaar voor ben maar ik wacht al 2 jaar op een hond, veel boeken gelezen, dog whisperer kijken en alle benodigdheden had ik al in huis.. Ik vind het gewoon een heerlijk maar pittig ventje voor in me eentje, wil hem nu al niet meer missen !!

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Dat is super!
Dat is lekker thuiskomen :-)

Is ie al wel medisch nagekeken?

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Ja vanmorgen , gewicht, temp, oren noem maar op .. Alles was prima .. Ze verwachtte alleen dat hij wel wat oververmoeid was .. Ben net even naar de brievenbus gaan wandelen een route die hij nog niet had gehad. Een paar keer snuffelen een poepje doen mensen begroeten en heerlijk luisteren !!! ;-) nu het eten en drinken nog ..

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Ja ik ben ook alleen.. Dus het is idd heel lastig. Ik ben blij met alle tips! Want sommige dingen gaan super goed! Kom net van de Fysio en hij was gewoon rustig! Lief begroet enz en weet je wat hij doet? Snuffelt, draait zich om en slaapt verder..!! Deurtje is nog wel open .. Hij eet alleen z'n gewelde brokjes niet of weinig.. En hij heeft vandaag ook weinig gedronken. Dus heb hem om een uur of 2 maar wat brinta gegeven .. Al heel de dag niets op.. Zelfs zijn jong gevuld met pindakaas en brokken is niet interessant .. Hij doet meer slapen .. Nog bedankt allemaal .. Ik heb er moeite mee en misschien lijkt het voor jullie alsof ik er niet klaar voor ben maar ik wacht al 2 jaar op een hond, veel boeken gelezen, dog whisperer kijken en alle benodigdheden had ik al in huis.. Ik vind het gewoon een heerlijk maar pittig ventje voor in me eentje, wil hem nu al niet meer missen !! "


haha ik herken het allemaal precies..misschien mij kun je n klein beetje ranja door t water proberen? maar hij heeft zich al goed gehouden in de bench lees ik!
heb ik ook hoor, ik heb ook nooit een hond gehad maar me ook helemaal ingelezen enzo..maar toch, in het echt is anders haha..je moet gewoon even ontdekken wat voor jou werkt en je hond en dat komt vanzelf wel :-)

honden page profiel Helma en BalouHelma en Balou

honden foto van Helma en Balou

Hee priscilla fijn dat het al beter gaat met Floyd.Al het begin is moeilijk.Ik ben dan niet alleen zoals jij maar herken veel van de `problemen`die jij ook hebt.Ik vind het opvoeden van een pup ook soms best wel lastig.En vraag me af of ik het goed doe. :-) Maar gelukkig is er dit forum waar ik al veel goede tips heb ontvangen en wat ik ook fijn vind,dat er hier veel gereageerd :-D ..Good luck samen kunnen we het wel

honden page profiel NatashaNatasha

Mijn vriend en ik hebben veel gehad aan deze site http://www.puppyopvoeden.com

honden page profiel NatashaNatasha

Mijn vriend en ik hebben veel gehad aan deze site http://www.puppyopvoeden.com

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

en soms is you tube ook gewoon handig, je vergeet die vaak als het gaat om de hond, of pups..maar staan een hoop filmpjes op, over trucjes aanleren en van alles wel eigenlijk..
soms ook wel handig om te zien :-)

honden page profiel Priscilla & FloydPriscilla & Floyd

honden foto van Priscilla & Floyd

Dat is idd een handige tip die YouTube ! Ga dan vanmiddag eens op me gemak bekijken. Ik heb met Floyd een eindje in de auto gezeten en was gaan logeren bij me moeder. Hij word hier natuurlijk erg veel verwend en ik denk dat ik alles wat ik heb opgebouwd de afgelopen dagen weer thuis helemaal op nieuw doen! Maar hij heeft ontzettend goed geslapen hier, beter z'n brokken gegeten dan thuis en geeft netjes door voor de deur te zitten aan dat hij iets moet doen. Helaas woont me moeder 2 hoog, een balkon met spijlen waar hij onder door kan dus plast hij soms in huis.. Wel netjes op een krant en soms op het deurmatje maar die twee heb ik gestapeld en dat is zijn uitlaatklep voor noodgevallen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup opvoeden." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: eist mijn hond mij op?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^