hond wassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

hoi lieve mede hondenbezitters

Ik heb een vraag over het wassen van de hond er zijn zoveel uiteenlopende antwoorden, zo kwam ik vanmiddag bij een dierenwinkel om wat schapenvet te kopen en ik vroeg die verkoper hoevaak je een labrador mag wassen hij zei 1 x in de 2 weken ik vindt dat nog al veel,ook heb ik wel eens gehoord dat je 2 x per jaar je hond maar mag wassen ivm de vetlaag. Dus ik leg deze vraag bij jullie neer. Mijn hond is echt een waterrat dus heeft het eigenlijk wel zin om haar te wassen?

Lieve Groet Rianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond wassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Volgens mij is twee keer per jaar in ieder geval veel beter dan eens in de twee weken. Inderdaad, anders beschadig je de natuurlijk vetlaag.
Ik spoel mijn honden na de training 's winters wel af, anders hebben ze zo'n kleilaag onder hun buikje van het fietspad, maar nooit met shampoo. Shampoo doen we alleen als ze in de poep hebben gerold...of rotte vis...of andere verrassingen...pfff...

honden page profiel Thea/RebbelThea/Rebbel

honden foto van Thea/Rebbel

Hoi Rianne

Ik was Rebbel ook alleen maar, als ze echt gaat stinken, en daarbij ze vind het niet leuk , kijk maar :-D



Groetjes Thea/Rebbel

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

Kyra kan geen trap lopen dus in de douche komt ze niet ik heb voor wel een kraantje met een tuinslang en een sproeier maar dat is koud water daar spoel ik haar altijd mee af als ze gezwommen heeft en dan met een ruwe handoek afdrogen eigenlijk ze is nou ander half heb ik haar nog nooit gewassen maar ze stinkt ook niet. alleen ze haart nu erg ik heb haar vanmorgen geborsteld kon er een kussensloop zowat mee vullen. lolll. Dus vandaar dat schapenvet. Kan toch geen kwaad als ik haar met koud water en hondenshampoo een keer was of moet dat perse met lauw warm water.

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Kwas Lucky wel regelmatig...nja met regelmatig 1x per 2 maandjes ofzo met hondenshampoo...
En indd. als ze dn door de mest heeft gerold etc.

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

1x in de 2 weken geld voor honden zoals die ik heb. En dan nog vind ik het veel, ik was Kai 1x in de maand zoiets soms minder. Lotje was ik veel minder dan Kai, zij heeft een ander vachttype. Er zijn eigenaars van leeuwhondjes die hun hond 1x om de 2 weken wassen, heb het ergens op een site van een scandinavische fokker gelezen, maar die mensen hebben dan ook honden waar ze continu shows mee lopen.

Bij labradors geld des te minder des te beter. Ik zou hem enkel wassen wanneer het niet anders meer kan.

Groetjes
Linsey

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Mijn vorige hond (duitse herder) heb ik nooit gewassen.

Lola stonk vreselijk toen ze uit het asiel kwam, maar aan wassen was geen denken aan, daar was ze veel te angstig voor.
Ik kreeg toen de tip van de organisatie waarvan ik haar geadopteerd heb om haar met een washandje met appelazijn af te vegen. En dat hielp, ze stinkt nu gelukkig nooit meer, dus ik denk dat zij ook nooit gewassen gaat worden. Zo met de appelazijn zou ik het dus weer proberen mocht ze ooit weer stinken.


honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als ik trouwens met mijn honden naar een show ga heb ik nog een andere methode om ze goed wit te krijgen. Als het twee dagen voor de show mooi weer is ga ik met ze naar het strand, laat ze lekker het zoute water in en dan weer in de zon...
Dan bleken ze mooi wit op en door het zoute water gaat de vacht mooi uit staan. Wel grappig, want iedereen is altijd van te voren aan het wassen en föhnen en wij doen er helemaal geen moeite voor en hebben altijd de honden met de mooiste vachten.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dat ga ik ook ff proberen voor de show in duitsland eind mei..
Wassen werkt bij Mexx ook goed, silvershampoo voor mensen voor een show en gewone witte hondenshampoo 1x per 2 maand normaal.

honden page profiel JemenJemen

honden foto van Jemen

Jemen is nog nooit gewassen?!
Moet dit dan, ik doe dit nooit....
Hij stink helemaal niet.....hihi

Nou... groetjes

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Ik was takkie alleen als hij ergens in heb gezeten wat behoorlijk stinkt! verder zwemt hij heel vaak in de zee..En hij ruikt ook niet! Maar te veel wassen is niet goed..1 keer in de lente en 1 keer in de herfst dan misschien..een hond houd zich zelf ook schoon..Je hebt tegenwoordig al hondensnoep voor een frisse adem haha..lekker belangerijk of je hond uit zn mond ruikt :-) Groetjes

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Ik was ze hier ongeveer 1x in de twee drie maanden..
Wel spoel ik ze vaker af. ze lopen nogal eens een keer onder elkaar door als ze staan te plassen..

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoi!

Ik was Chica net zoals Takkie van Romy alleen wanneer ze echt ontzettend stinkt als ze in de poep of in een karkas heeft liggen rollen. Anders ruikt heel het huis! Chica vind die geurtjes allemaal maar lekker, het is de Hugo Boss onder de honden! Alleen voor ons niet.
Daarom was ik haar dus alleen wanneer het echt nodig is.

En net zoals Rebbel van Thea vind ook Chica het geen pretje:



Groetjes Denise en Chica

honden page profiel marianmarian

honden foto van marian

Mijn rode bullies was ik 1 of 2x per jaar...ik hou ze lekker fris door ze te poetsen met zwitsaldoekjes.
Mijn witte bullies was ik iets meer...en als ze weleens vies zijn...een goede borstel beurt maakt ze ook wel aardig wit.

honden page profiel DorienDorien

honden foto van Dorien

Wat toevallig ik heb net mijn pupje van 10 weken gewassen O-) hij had gepiest en er lekker doorheen gerolt... stinkerd!

Louna heb ik nu 8 maanden en die heb ik 3 keer gewassen omdat ze dan echt vies was. Als ze bijvoorbeeld modder in hun vacht hebben laat ik ze drogen en borstel ik het uit.

Wat ik daarnaast wel doe: Louna heeft vaak de diaree gehad in het begin en dan hing het in haar "broek" en deze waste ik dan wel even uit met hondenshampoo. Maar dan liet ik haar voor de rest gewoon droog (ze kan net in de gootsteen vandaar) :-D

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Daisy is 1) een jachthondje en 2) heeft heel lang blond haar. Die combinatie en de neiging van het haar om enorm te klitten zorgt ervoor dat ik Daisy zeker 1 keer per maand moet wassen. Dit wordt met Cockers ook daadwerkelijk aangeraden. Misia kan met veel minder toe, maar helaas vind mevrouw het schitterend om door dode vis en paardepoep heen te rollen. In een klein appartement wil je dan echt hond wel even wassen hoor.

honden page profiel diana diana

honden foto van diana

hoi hoi

ik was mijn honden ook bijna nooit.

enja in zoutwater lekker late zwemmen en daarna opdrogen hmmm helaas hier in heerlen geen zee in de buurt ihihihih

Mirte (Gast)


Wellicht vragen sommigen van dit forum zich wel eens af waarom hun hond zo graag in bijvoorbeeld een dode vogel gaat liggen rollen...

Een hond is zo dol op (voor ons) smerige, maar vooral zo penetrant mogelijke luchtjes omdat zijn wolven-instinct heeft hem meegegeven dat het van levensbelang kan zijn om snel aan een prooi te kunnen komen. Een wolf, maar ook andere roofdieren, 'parfumeren' zich graag met zo'n sterke geur, om hun eigen geur te verdoezelen voor de prooi (hert, konijn, schaap, etc) waar ze op gaan jagen.

Een hert bijvoorbeeld kan al op vele honderden meters de natuurlijke geur van een roofdier ruiken. De lucht van bijvoorbeeld rotte vis overheerst die geur waardoor het hert niet geneigd is om te vluchten.

Je hond doet het dus niet alleen omdat hij het zelf zo verschrikkelijk lekker vind allemaal.. (en als hij wist dat de kans er in zit dat hij daarna gewassen wordt met bijvoorbeeld Zwitsal-zeep zou hij zich wel 10 keer bedenken!) ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

was Bamse nooit. inderdaad azijn of appelazijn, en wat nienke zegt, in het zoute water, maar de zee heeft niet iedereen voorradig.

bamse wordt een maal in de week besproeid met azijn, maar niet tegen een geurtje hoor, gewoon voor teken en vlooien. azijn met druppels teatrea en lavendel. ruikt ze nog lekker ook. maar wassen ? nee uit den boze.
kan me voorstellen dat een hond in de rotte vis heeft gelegen of in de str.... ja dan kan het vaak niet anders.
en ik gebruik een honden zeem als handdoek, zo droog dan de hond, en geen vuile handdoeken. even uitspoelen voor de volgende beurt in de koker en klaar.

willemijn

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en thea, jij hebt voor mij de winnende foto. hahaha

nathalie (Gast)

hallo, ik heb een jacrussel en zit met een groot probleem. ik ben 2 weken op vakantie geweest en mijn hond was bij vrienden. nu kom ik terug thuis en mijn hond ziet helemaal geel van in haar eigen plasejes en strondjes te liggen dit is nu eenmaal in getrokken in haar vacht heb ze al verschillende keren gewassen maar krijg het er niet meer af. het is ook niet plezant om met haar nog buiten te komen want het is echt niet aan te zien. wat kan ik het beste doen om ze toch noch proper te krijgen?
groetjes nathalie

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Evt naar de trimmer? Die hebben er wat meer ervaring mee, en als je van te voren even uitlegd hoe het zit hebben ze vast ook wel de juiste shampoo.

honden page profiel Joyce, Kaily&ZoëyJoyce, Kaily&Zoëy

honden foto van Joyce, Kaily&Zoëy

Heb je al een shampoo voor witte honden geprobeerd?
Neem aan dat het stukken van de witte vacht zijn die verkleurd zijn? Dan was je alleen die plekken...

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik was Charlie vooral als hij veel losse onderwol heeft. Als ik hem daarna met de waterblazer droog blaas kan ik alle losse onderwol er zo uitborstellen.

Wassen kan overigens geen kwaad maar je moet wel een goede hondenshampoo gebruiken geschikt voor de vacht en huid van je hond en dus geen babyshampoo want die droogt de huid te veel uit. Veel hondentrimsalons verkopen goede shampoo inclusief het advies welke shampoo geschikt is voor jouw hond.

Als je je hond regelmatig borstelt, niet met een pennenborstel maar een harenborstel heeft dit ook een reinigende werking doordat je de talg die de hond produceert verdeeld over de vacht.

heldenbergh JP (Gast)

Wanneer mag men zijn hond wassen na de bevalling ? Het is nu drie weken geleden dat ze bevallen is van een puppie.Groetjes en dank bij voorbaad J-P

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

ik zou de hond niet gaan wassen met shampo, een hond heeft een vetlaag en als je de hond (vaak) gaat wassen haal je de vetlaag weg, Ga terug in de tijd, honden stammen af van wolven en een wolf wordt ook nooit gewassen met shampo, mijn hond is nou 2 en half jaar en ik heb haar nog nooit gewassen met shampo en ze stinkt absoluut niet. Als wij uit het bos komen en het heeft geregent ( ze mag altijd los in het bos) dan vindt ik haar altijd lekker ruiken bos lucht. en als ze erg vies is bijv. ze heeft in een moddersloot liggen rollen dan is het verplicht ffies in de vijver vlakbij mijn huis of even met de tuinslang schoon spoelen.

Lieve groet Rianne en een poot van Kyra

Heldenbergh (Gast)

Ik zou ze ook niet wassen , ze ruikt zo lekker naar het nest .Maar ken je de vrouwen ! die willen alles wassen zelfs als het niet vuil is , ik moet opletten of ze neemt de verse kreren uit de kast om te wassen. Groetjes J-P

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Hier gaan ze een week na de bevalling in bad.
Gewoon met een shampoo of lekker Dreft. :-D

honden page profiel Lunae ~ AmyLunae ~ Amy

honden foto van Lunae ~ Amy

ik was alleen als ze echt smerig is en stinkt maar niet voor de lol.. dus ongv.. 1x in de 3 maanden :-)

honden page profiel Zzoef Rossi & LorenzoZzoef Rossi & Lorenzo

honden foto van Zzoef Rossi & Lorenzo

Toen de witte poedel van mijn tante net was bevallen heeft ze de 2e dag alleen onder de staart en de staart even gewassen. dat zat echt onder het donkere bloed (blech vies verhaal :-p)

Maar mijn poedel was ik ongeveer elke 6 weken.. het is namelijk zo dat hij na 6 weken ongeveer gewoon niet mooi meer wordt na het borstelen..
en ik denk dat het ook heel afhankelijk is van het ras hoevaak je wast.. en in welk vieze goedje ze gerold hebben hi hi
en ik veeg na het wandelen altijd zijn voetjes, piemeltje en kontje schoon.. want ja.. hij ligt toch op de bank enzo

rianne

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond wassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Zucht...andere baasjes....
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^