Zucht...andere baasjes....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Net liep ik met Cody door t park. Hij liep los in een niet losloopgebied. Ik zie in de verte een vrouw aankomen met een stafford.
De stafford liep vast. Dus ik heb toen rustig Cody vastgepakt. Hij reageert namelijk vaak nogal fel naar staffordachtigen.
Waarom weet ik niet, hij heeft er na mijn weten nog nooit een slechte ervaring mee gehad.
De vrouw zag dat ik Cody vastpakte, en ik ging helemaal rechts van het pad lopen. Zij ook. Dus ik ga in het gras lopen zodat er wat ruimte tussen ons blijft. Laat de vrouw ineens haar hond los.

Hij stuift naar Cody toe. Ik roep: wilt u hem vasthouden? Mijn hond kan fel reageren naar andere honden!
Zij: ja iedereen pakt altijd maar zijn hond meteen bang vast als er een stafford aankomt.
Hij doet niets!!!
Ik: Nee, maar heeft u er wel eens aan gedacht dat MIJN hond misschien wel iets doet?
Zij: ja, maar dan loopt mijne wel weg!

Gelukkig ging de ontmoeting ondanks dat haar hond aan kwam rennen redelijk goed. Cody was wel erg gespannen, maar ging niet mopperen of snauwen.

Echt heel vervelend dit soort dingen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zucht...andere baasjes...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ja dat is zeker vervelend. Gelukkig is het goed gegaan! Ik vind het altijd jammer als de 'tegenpartij' direct in de slachtofferrol schiet. Zo van; Het zal wel door het enge uiterlijk van mijn hond komen, of omdat ie zo groot is, of wat dan ook..
Terwijl het vaak om de meest simpele dingen gaat, zoals in dit geval.

honden page profiel EuforiaEuforia 3 doggies

honden foto van Euforia

Zoals ik het lees liet ze de hond los omdat ze boos is dat iedereen zijn hond vastneemt bij het zien van de hare. Dit vind ik echt grof. Ze denkt dat de hele wereld rond haar draait?

Er zijn 1001 redenen dat iemand zijn hond vastneemt als er een andere hond aankomt, zoals je zegt, jouw hond kan iets doen, hij kan weglopen uit schrik, ...

Als iemand een slechte ervaring hiermee gehad heeft en echt een schrik heeft opgedaan van andere honden die op je af gelopen komen kan dit ook traumatiserend zijn he.
Jammer dat ze jouw 'reactie' op haar zo persoonlijk opneemt hoor.

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

als je ze los laat lopen is het niet , maar nu lijn je cody netjes aan en dan krijg je nog gezeur...
wat een rare vrouw zeg!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

een woordje vergeten in mijn zin.. het was: als je ze los laat lopen is het niet goed, maar ...

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ja inderdaad...maar toch merk ik dat dat vaker gedacht word door eigenaren van bepaalde hondenrassen.
Die vinden het zo ontzettend jammer dat als mensen hun hond zien dat de andere hond word aangelijnd.
Maar die mensen weten dus niet dat de hele wereld niet om hun draait. Ben zo blij dat t goed ging...

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

Hahahahaha eigenlijk is het wel grappig dat het niet in haar opkwam dat ze van jou hond misschien meer te vrezen had dat andersom O-)

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

" Hahahahaha eigenlijk is het wel grappig dat het niet in haar opkwam dat ze van jou hond misschien meer te vrezen had dat andersom O-) "


Misschien wel ja. Maar als Cody uit had gevallen, en de stafford had daar verkeerd op gereageerd dan maakt Cody geen schijn van kans. Dan is het minder grappig.

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Op zich snap ik die vrouw ook wel. Veel mensen zijn toch wat huiverig als het om een stafford gaat, en jouw reactie leek hier natuurlijk op.

Ik zie het hier met Taika ook vaak genoeg hoor, maar dan met de ouders van kleine kindjes. Die zie je dan al verschrikt kijken en roepen hun kind bij zich of tillen hem of haar op, omdat Taika zo groot is natuurlijk. Maar ze is de grootste knuffelkont van de buurt!
Ik zeg meestal wel 'ze doet niets hoor, het is een hele lieve hond, hoef je niet bang voor te zijn', maar wat ik dan uiteraard NIET doe is mijn hond er maar op af laten stuiven om dat even te bewijzen!

Dat vind ik dan weer een belachelijke reactie van die vrouw, dat ze haar hond gewoon naar Cody toe laat rennen! Dat had wel eens heel verkeerd af kunnen lopen, en dan zou jij natuurlijk ook nog eens de schuld krijgen...
Gelukkig ging het goed! :-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

tja weet je wat het is... als ik in het bos loop en ik wil eigenlijk naar rechts gaan maar ik zie daarvoor iemand lopen met een stafford dan voel ik me haast verplicht om rechtdoor te lopen, omdat je anders weer zo'n blik krijgt van: je durft zeker niet!

ik lijn masha de laatste tijd bij ELKE hond aan, omdat ze anders gaat blaffen, maar als ik dat doe bij iemand met een stafford wordt ik raar aangekeken want dan zal ik wel weer bang zijn dat ie mijn hond gaat aanvallen..

ik vind dat soms wel erg irritant worden hoor.. baasjes zouden zichzelf niet steeds in een slachtoffer rol moeten plaatsen en niet steeds overal wat achter moeten zoeken.. dat zou een stuk fijner zijn

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

dat is idd erg vervelend! ach, mensen moeten eens ophouden dingen in te vullen voor een ander...ieder kan voor zich denken :-D

maar ik kan me helemaal inleven in jullie reacties...maar onbewust denk je dat toch, ik heb zelf ook een staff, als ik mensen voor me om zie draaien of de hond aanlijnen, dan denk ik 9 van de 10 keer ook van ohww die zal lola wel eng vinden...
dan dnek ik ook niet meteen aan iets anders, terwijl ik zelf eigenlijk wel beter weet, en niet van tevoren oordeel...
toch doe je het dus stiekem wel, ik tenminste O-)

honden page profiel Leen & GeikeLeen & Geike 3 doggies

honden foto van Leen & Geike

Ik snap niet goed dat eigenaars van rassen die als mogelijk agressief aanzien worden dit erg vinden. Dat weet je toch wanneer je een zo'n ras koopt? Wanneer hun eigen familie of vrienden niets met hun hond te maken willen hebben omwille van het ras, ookal is hij nog zo lief, dan zou ik het snappen. Maar waarom maken ze zich druk omdat de gemiddelde burger schrik heeft van hun hond? Wat geeft dat?
Mensen die wat angstig tov honden staan kijken ook met meer schrik naar mijn huidige hond, dan vroeger naar mijn labrador. Als ik dat zie, laat ik gewoon wat meer ruimte tussen wanneer we hen passeren en lach ik eens vriendelijk. Je kan andere mensen toch niet verplichten om je hond leuk te vinden?
Wanneer mensen vervelend beginnen reageren of dingen beginnen roepen ofzo omwille van je hond, dan is het weer iets anders natuurlijk, maar anders?
Ze moeten maar denken dat ze nooit de problemen zullen hebben van andere eigenaars die hier hun hart moeten luchten omdat ze het niet meer aankunnen dat iedereen hun hond wilt aaien en daarmee hun opvoeding belemmeren. Alles heeft zijn pro en con's hé.

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

Ja je hebt gelijk als het vechten geblazen is, dan trekt ie misschien wel aan het kortste eind. En dan is het inderdaad helemaal niet leuk :'( . Zij zal nu dingen toch ook anders bekijken denk ik.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Ik snap heel goed wat je bedoelt. Ik lijn Max altijd aan als ik een onbekende hond zie aankomen of als het een reu is, maar die onbekende mensen zeggen dan... Hij doet niks hoor, maar die van mij misschien wel!
Ach nee joh... laat maar los dat komt wel goed... ja ja en wie is er de pineut als het mis gaat? Juist ikke ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Hier in de buurt vertelde iemand dat hij die ervaring ook heeft met zijn Staff.
Dat andere honden ook niet met zijn hond mogen spelen.
Het klinkt ook wel erg sneu, alsof je kind in z'n eentje staat op het schoolplein...

Ik snap wel wat je bedoelt Simone, waarschijnlijk heeft zij zo vaak negatieve ontmoetingen dat ze er direct vanuit gaat dat het over haar hond gaat.
Misschien dat ze nu wel even wakker is geschud, voor haar alleen maar fijn, dat je dit hebt gezegd.

Andersom kan ook nog, Santa heeft de uitstraling van een levende teddybeer, maar is nog erg onstuimig. Ouders die hun kinderen aansporen om Santa te aaien zonder mijn toestemming leg ik dit wel even uit.

honden page profiel kay  kay 3 doggies

honden foto van kay

vervelend gadver ..andersom kan ook ..ben en ik vanmiddag heerlijk gelopen los ..ging perfect , paar leuke honden tegengekomen , ging allemaal goed ..lekker gespeeld enz...terug naar huis aangelijnd want kwamen mensen aangefietst ( achter is alleen een fietspad ) en is niet de bedoeling dat die onderuit gaan ...komt er een kakmadam aangelopen met een kooikertje vast ..laat ze ,m los , komt aangestormd , snuffeld aan ben ..ik dacht gaat goed ....en opeens uit ,t niks happa , word hij weer volop gepakt ....ja hij kan wel is lelijk doen zegt ze dan ook nog ...stomme doos :'( ....en ,t gaat zo goed de laatste weken !!....ging uit m,n dak dit keer ..ze weet ,t en toch !!...er is geen andere weg naar m,n huis dus moet dit pad nemen en trouwens , stik hier van de honden ..de meeste leuk maar sommige ....heb ik al vaker verteld maar wil ff gallen ...ben ik ,t kwijt !!....voor ik iemand z,n nekkie omdraai .... :-D :-D

honden page profiel Diablo & MayaDiablo & Maya 3 doggies

honden foto van Diablo & Maya

Pfff van zulke mensen leg je toch een ei?
Ik ben het ook spuugzat om mezelf altijd maar te verantwoorden als iemand anders zijn hond los loopt en Chief aan de lijn zit.
Ik heb mezelf voorgenomen dat het echt niet mijn probleem is als Chief uitvalt en ik vraag het ook niet meer of iemand zijn loslopende hond bij zich wilt houden.
Ik krijg altijd commentaar terug of lompe rot opmerkingen.
Ik ben het zat!
Gelukkig gaat het tussen Chief en andere honden steeds beter, maar begrip van andere hondeneigenaren is altijd ver te zoeken vind ik.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max 3 doggies

honden foto van Simone & Max

Wat ik nog het ergste vindt is dat sommige mensen het verschil echt niet weten tussen dominantie en spelen.

Max heeft een keer een hond afgesnauwd die mega dominat was. Boven Max gaan staan met de staart strak. Kreeg ik te horen dat ik mijn hond moest opvoeden omdat die uitviel. Toen werd ik pissig en zei dat doe van haar zwaar dominant boven Max stond en hij daar niet van gedient was. Zegt zij... nee hoor... doet hij altijd. Dan wil hij spelen O-)

Ik bedoel maar...

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart 3 doggies

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Ja altijd jammer dat onbegrip van sommige baasjes. Ik maak het ook regelmatig mee.
Lobs kan niet los omdat hij jaagt. Laatst is hij vanuit het niets aangevallen door een labrador. Die vrouw maar roepen dat ik mijn hond los moet doen. Nee, zij moet haar hond bij zich houden! Dit was ook al de tweede keer dat die hond Lobs aanviel.
Gek he dat Lobs soms raar doet tegen loslopende honden. Zij mogen maar op hem afstormen en hij kan niks terugdoen. :'(

honden page profiel kay  kay 3 doggies

honden foto van kay



doe jij ,t maar ...misschien leren die mensen ,t dan ....al zeg ik ,t zelf maar ben hartstikke aardig :-D :-D maar laat niet ( meer ) m,n hond verrot bijten door die mafkezen .

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Sam wordt altijd keurig aangelijnd als we anderen tegenkomen, óók wanneer ik zie dat de andere hond los loopt. Tis een vreselijk ongeleid projectiel nog. Hij kan beter weer los dan dat 'ie in z'n enthousiasme niet meer wil komen en het wel vreselijk fout gaat. Vind het niet meer dan normaal om dit te doen. Vind ik... helaas kom ik hier in de buurt (zelfs in de wijk) geregeld loslopende honden tegen. Geen probleem, als ze goed onder appèl staan, maar helaas ook 9 van de 10 zijn ongeleide projectieltjes. Komen regelrecht op Sam afgestormd. Geen probleem, voor Sam alleen maar leuk. Maar je moet er toch niet aan denken wat voor drama zo'n hond (of beter gezegd, het simpele baasje) kan bezorgen...

honden page profiel Valerie &. ArcoValerie &. Arco 3 doggies

honden foto van Valerie &. Arco

Je hebt zelf correct gehandeld. Als ik Arco los laat en ik zie iemand met een aangelijnde hond, gaat Arco ook meteen aan de lijn. En dan zou ik ook verbaasd zijn als de ander zijn hond dan ineens los laat!

Gelukkig viel het nog mee!

Liefs, Valerie

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Tuurlijk is het wel eens lastig dat andere eigenaren vaak raar op jou hond reageren maar weten jullie: Dat weet je voor je er aan begint. Als je dit niet kunt hebben dan moet je niet zo'n type hond nemen.

Simone, ik vind die reactie dan ook belachelijk. En je hebt groot gelijk. Hondengedrag kun je nooit voorspellen en hij zou zomaar wel eens wat terug kunnen doen.

Jammer dat Cody zo reageert overigens! Ik denk (maar dat denk ik) is dat hij de lichaamstaal niet helemaal begrijpt.

Flex is een hele sociale hond (wat communiceren betreft) maar die snapt soms ook niets van drijvers en herders en zij net zo weinig van hem.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

" Tuurlijk is het wel eens lastig dat andere eigenaren vaak raar op jou hond reageren maar weten jullie: Dat weet je voor je er aan begint. Als je dit niet kunt hebben dan moet je niet zo'n type hond nemen.

Simone, ik vind die reactie dan ook belachelijk. En je hebt groot gelijk. Hondengedrag kun je nooit voorspellen en hij zou zomaar wel eens wat terug kunnen doen.

Jammer dat Cody zo reageert overigens! Ik denk (maar dat denk ik) is dat hij de lichaamstaal niet helemaal begrijpt.

Flex is een hele sociale hond (wat communiceren betreft) maar die snapt soms ook niets van drijvers en herders en zij net zo weinig van hem. "


Daar kan je inderdaad gelijk in hebben. Ik denk ook dat hij niets snapt van de lichaamstaal van bepaalde honden. Maar ik probeer hem dus dan af te leiden en er gewoon langs te gaan. Ik ben al een eind op weg. Cody viel eerst zelfs uit en nu moppert hij alleen soms nog. En laatst had ik zelfs al dat Cody gewoon helemaal niet op de andere hond lette maar naar mij keek. Dit wil ik dus zeker volhouden. Daarom ben ik zo blij dat de ontmoeting goed ging.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Rare reactie... Vooral omdat ze haar hond eerst ook vast had.

Ik zou net als jij m'n hond ook aanlijnen in niet-loosloopgebied als er iemand anders met een aangelijnde hond aankwam... Om het even welk soort hond de mijne is en welk soort hond er aan komt...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zucht...andere baasjes...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: verharen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^