Voorbereiding rond Combi, Dekken ETC.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Suzanne van der WalSuzanne van der Wal

honden foto van Suzanne van der Wal

Even eerlijk, we vinden allemaal onze eigen honden de aller mooiste en liefste honden van de wereld. We hebben nu al een tijd in ons hoofd om een nestje (Schatting +- 3 jaar verder). Dan wil ik mezelf nu al verdiepen in alle inzichten die nodig zijn bij de keuze van de combinatie, qua karakter O-). Ze gaan nu nog allebei naar training. De reu alweer 2 jaar en de teef net 3 maanden, maar ze doet het super! Het gaat om 2 Amerikaanse Bulldoggen, die volgens de stambomen uit schitterende lijnen komen. Ze zullen eerst hun gezondheidsverklaringen goed binnen hebben, voordat ik verdere stappen gaat ondernemen. HD en ED vrij etc.

Mijn planning is om particulier 1 malig een nestje te nemen. Zo kunnen evtuele eigenaren zich van te voren al komen kijken naar de ouders, zelfs voor de dekking. (Ik zou het misschien wel prettig vinden om zo om te gaan, als puppy koper.) Zo kunnen ze het ras leren, maar zich ook nog bedenken. Want het zijn geen honden (eigenlijk vind ik geen ene hond) om door de kinderen uitgelaten te worden, maar met bijv. Maltezer is het misschien toch anders. aangezien het ras nu zo populair is wil ik wachten. Als ik via marktplaats Amerikaanse Bulldog intoets en dan van mijn postcode en een straal van 13 km. intoets komen er in mijn ogen al te veel honden om verkocht te worden of klakkeloos als dekreu aangeboden, zelfs zonder gezondheidsverklaring.

Ik heb bergen met boeken liggen en met vele hondeneigenaren contact, maar concrete ervaringen met combinaties maken tot aan de 8 weken hoor ik eigenlijk niet. Van de fokkers alsof het niets is, dat ik rekening moet houden met als de moeder niet wil voeden, maar eigenlijk meer niet. Van mijn part word het heel zwart wit neer gezet, maar ik wil graag weten wat ik kan verwachten. Misschien iemand waar ik tijdens de koffie naar kan luisteren, ik vind het allemaal prima. Ik wil als een goed geinformeerde meid, een goede "keuze" maken en voorbereid zijn!

Hier gaat het om: Bentley is 3 jaar, links en Anouk is net 1 jaar, rechts.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorbereiding rond Combi, Dekken ETC." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Verhuist naar fokken

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Bianka

Heb je al een show gelopen met ze? Zo kan je zien of ze qua bouw ook goed bij elkaar passen.

Veder zou ik kijken wat voor erflijkheids testen bij ze gedaan worden en die ook alvast doen. Voor ED en HD onderzoek is de teef volgens mij nog te jong, mag volgens mij pas bij 18 maanden. Maar de DNA testen kan je bij beiden nu al doen natuurlijk.

Groetjes Bianka

honden page profiel Suzanne van der WalSuzanne van der Wal

honden foto van Suzanne van der Wal

DNA als in of ze familie zijn?

Shows? Ja zij is al een 1e en hij 1e en 3e. We gaan er meer lopen, geloof volgende week. Zondag eerst examen van het teefje. Maar op shows weet ik toch niet of ze bij elkaar passen, de keurmeester moet ook maar net zo'n hond die dag mooi vinden, dus dat vind ik geluk hebben...

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

De kampioenen wil niet zeggen dat daar kampioenen uitkomen.
Je moet kijken wat jou teef mist en dat moet de reu hebben.
Daarvoor moet je dus in de rasbeschrijving duiken ;-)
En uiteraard speelt je eigen beeld daarbij een rol.
Bedenk je eigen ideal beeld van een amerikaanse bulldog,dan moet je realistisch zijn en de fouten van jou teef bekijken(vele fokkers kennen dit niet)
En dan een reu zoeken die ook dicht bij je ideaalbeeld zit en dan ook nog eens de minpunten van jou teef te kunnen verbeteren.
Kijk naar vasten lijnen,waar al generatisch hetzelfde type wordt gebruik,alleen zo kun je een type krijgen.

En uiteraard de gezondheids onderzoeken,HD en ED maar volgens mij ook hart zijn de testen die een must zouden moeten zijn ;-)
Deze moeten beide ouderdieren hebben ondergaan,door een specialist.

Kan de fokker van jou teef je niet helpen??
Ow en let wel op...jij bent dan fokker van het nest en zal dan ook altijd verantwoordelijk zijn voor wat jij op de wereld zet ;-)

Dit boekje kan je in ieder geval flink helpen ;-)

http://www.de2lingmont.nl/meghmorran/ronddewerpkist.html

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Ik zeg,.. er zijn al veel te veel particuleren 1 nestjes fokkers van de Amerikaanse bulldog in Nederland, en ik zou niet op kampioenen fokken ( nogal wat gedoe binnen de ab wereld zoals jij ook zult weten zeker op shows ) maar juist op karakter fokken.

Je reu is nu net volwassen, je teef moet nog 2 jaar, mag ik vragen wat ze op hun stamboom hebben staan? :-D

honden page profiel Suzanne van der WalSuzanne van der Wal

honden foto van Suzanne van der Wal

Als in familie of kleur van het stamboom.

De van de reu mag al naar zilver. Zijn vader is Survival kampioene en Iron Dog, zijn moeder deed het qua schoonheid geweldig en had ook goud. Opa daar in tegen is Elenora's Darius the protector. Scheen een geweldige hond te wezen op shows als in sport. Weigtpulling en Survival. (Darkenwald)

Maar waar ik het teefje heb gekocht, kreeg ik weinig info. Zij was al gekocht van een andere fokker en daar heb ik ook contact mee gezocht. Maar in de boeken (vergeleken met stamboom) heb veel oma's (Bijv.BigTime Suzy Q) en een overgrootvader (Wildwoods Navigator) gezien, gelezen. Schat haar dan ook in als een mooie meid, qua Karakter vind ik beide honden geweldig. (oorsprong BigTime)

De reu is voornamelijk opgegroeid met de grote familie van mijn vriend. 24 neefjes en nichtjes van alle leeftijden, die ook werkelijk alles mogen. Let wel op! Hij zoekt contact met een blik naar een volwassene, als hij het vervelend vind. Dus ik volg hem dan ook zeker op de grote verjaardagen van soms 30 tot 40 mensen! Verwacht geen bijtincidenten, omdat hij juist op ons vertrouwt. De kinderen weten ook, dat als hij naar zijn mand of bench loopt, dat ze hem per direct met rust moeten laten.

De teef neemt heel veel van hem over! Verwacht ook van haar geen gekke dingen, maar blijf wel alert, vooral de kleinste kunnen niet zien wanneer ze tegen hun grens zitten te porren.

Maar dat spreekt voor zich neem ik aan? (dat ze dat moeten kunnen?)

Wat mijn doel is om gezonde en lieve pups te brengen en daar blijf ik uiteraard voor in contact met de toekomstige eigenaren. Al komen ze nu al kijken! ;-) Ben zelf ook al iemand die met veel mensen in contact ben. Al laten de fokkers weinig los over een nest, behalve veel verantwoordelijkheden.

even gauw klad, heb ergens al een lijstje :P
Teefje:
- Atletisch, niet alleen gebouwd, maar ook lekker speels en enthousiast. Ze zwemt ook!
- Extra waaks
- Gulzig met eten
- Onderdanig
- Dromer
- Aanhankelijk
- kan zich goed concentreren, zeker met een speeltje, leergierig.
- Onhandig, lomp dus. Ook met kleintje hondjes, dat is wel jammer.

Reu:
- Rustig, houd de boel in de gaten
- Observeert graag mensen
- Vertrouwt op jou (als in eigenaar) in een goede begeleiding. Ook in gedrag naar andere mensen, voel ik me onzeker, gaat hij naast me zitten. Wijst er een onbekende man naar een klein kind van de familie, gaat hij er tussen zitten en staart die persoon aan/weg.
- Best wel dominant, maar meer naar honden soorten (reuen) die hem hebben gebeten!
- Heerlijk, kan overal mee naar toe. Zelfs op Koninginnedag!
- Kan en wil graag wel eens zelfstandig iets ondernemen, word niet altijd in dank afgenomen :P
- Tegenovergestelde van leergierig, maar wil wel heel graag de mensen om hem heen begrijpen. (denk ik) Hij kijkt me soms aan en zit dan zijn kop te draaien. Herkent ook super veel woorden! Zelfs bus ---> sleept hij me mee naar het bushokje O-)
- Hij is super met kleine hondjes, heeft ook zo de maltezer van mijn buurvrouw geholpen over zijn angst te komen voor grote honden en nog wel een paar kleintjes. Ook super met pups.
We noemen hem ook wel eens een boefje!

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

oké Elenora's Darius the protector was inderdaad een geweldige hond.. vorig jaar overleden helaas 16 jaar geworden uit mijn hoofd. Echter dit soort grote namen betekend niet direct dat het kampioenen worden.

Ik persoonlijk heb niet zoveel met Darkenwald ( weet niet of je het nieuws hebt gevolgd? )

Bigtime heeft mijn hond een paar jaar gewoond... als je daar wat over wilt weten stuur je me maar een berichtje..

honden page profiel Suzanne van der WalSuzanne van der Wal

honden foto van Suzanne van der Wal

oké Elenora's Darius the protector was inderdaad een geweldige hond.. vorig jaar overleden helaas 16 jaar geworden uit mijn hoofd. Echter dit soort grote namen betekend niet direct dat het kampioenen worden.

Ik persoonlijk heb niet zoveel met Darkenwald ( weet niet of je het nieuws hebt gevolgd? )

Nee ik heb geen tv meer, maar ik moet ook eerlijk zeggen. Er valt altijd wat op te merken aan iemand/werkwijze. Maar vertel ben wel nieuwsgierig, ik ben het ook niet overal mee eens.

Ik spreek over over een periode van +- 3 jaar! Ik wil van top tot teen ingelicht/zo veel mogelijk voorbereid.

Darius is bijna 14 geworden. Heb contact gehad met de duitse (laatste eigenaar), Bentley is ook op shows herkent al als nakomeling van Darius, zonder dat we het stamboom hebben neergelegd!

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Ah toch iets jonger ik dacht 16, wist wel dat hij heel oud was geworden voor 'n bull

Een kleine maand geleden zijn alle 53 honden bij Darkenwald weggehaald ( ingenomen ) ;-)

En je kan mij niet aan mn neus hangen dat je al die honden gezond netjes, en met volledige aandacht kunt opvoeden, goede socialisatie kunt geven. En als ik dan Advertentie na advertentie op markt plaats zie staan, tot 250 euro voor een 'stamboompup' .... nee, dat gaat boven mijn petje ;-)

honden page profiel Suzanne van der WalSuzanne van der Wal

honden foto van Suzanne van der Wal

53 honden? na mijn weten waren het er 28, vond het nog bizar veel hoor!

Maar goed, ga gelijk google'en. Heb toevallig haar stamboom op schoot. Waar het mij meer om gaat is dat de honden gezond en mensvriendelijk zijn! Moet ik eerlijk zeggen aan Bentley valt het niet te merken, de kwaliteit van hem, mede ook door zijn opvoeding is geweldig. Waar we hulp bij hebben gehad! Was tenslotte de eerste AB in de familie. Ben toen ook super veel met mensen, fokkers gesproken en de boeken in gedoken. Heb ook het boek: Amerikaanse Bulldog, door de ogen van een liefhebber.

Het is een passie! Ik wil er niet van leven! (broodfokken, BAH!)

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Ik zat er 1tje naast zag ik, het waren er 52,

hier de link naar een krantenartikel

http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=123997&rubriek=1

Tja, ik vind zelf.. als ik kijk naar hoeveel ab's er in het asiel zitten, hoeveel er op marktplaats staan, ( en als je dan bedenkt dat ze lang niet voor iedereen geschikt zijn ) dat je beter een ander ras kunt kiezen als je wilt gaan fokken,
Maar dat is wat ik vind, en moet daarbij zeggen, dat ik natuurlijk wel een beetje denk over de achtergrond van jullie honden, waar ik met beide slechte ervaringen heb.

honden page profiel Suzanne van der WalSuzanne van der Wal

honden foto van Suzanne van der Wal

Zag dat ze gereageerd had, vind het nog bizar veel honden en idd marktplaats staat er vol mee. Als het er over 3 jaar nog zo uit ziet, dan zal ik onze pups de problemen besparen! Ik heb een passie, maar moet niet vergeten dat deze beestjes afhankelijk zijn! Daarom vind ik het juist goed, dat ik nu info gaat winnen. eerst contact leggen met evt. eigenaren, zelfs voordat de dekking plaatst vind! Ik wil een streef getal hebben met gereserveerde pups voordat ik haar laat dekken! Zo kunnen eigenaren zich nog verdiepen in het ras, pa en ma etc. Van mij mag je best langs komen hoor, wil wel weten wat ander AB eigenaren vinden van het stelletje O-)

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

:-D lijkt me leuk weet alleen niet waar je woont,
Ik doel trouwens niet op dat ik jouw honden niet zou mogen bvb, alleen ben ik erg benieuwd naar de testuitslagen ( HD ED Penhipp en NCL ) :-D

honden page profiel Suzanne van der WalSuzanne van der Wal

honden foto van Suzanne van der Wal

Haha lijkt mij ook leuk, alleen 2 reuen bij elkaar van dit kaliber.... hmmmm

Ik woon in zuid-holland, bij rotterdam :P Maar ik begreep je wel... Darkenwald was met Bentley zijn lijn (verder durf ik niet meer te oordelen) nog van goede afkomst, ook in uitslagen! Vind het jammer van Bigtime, want het boek schrijft goed over hem, maar ja het is gedrukt in 2008...Kunnen dus referenties zijn van 2006! Anouk is geboren in 2010.... Snap jou heel goed! Ik zoek ook nog steeds contact enzo, ook al was het maar een buurvrouw!

honden page profiel LisanneLisanne 2 doggies

honden foto van Lisanne

Nee ik neem Wrecky niet mee ;-) :-D Ik woon dus heel dicht bij jou hahaha stuur je even een prive berichtje ;-)

Anoniem (Gast)

hallo suzanne en lisanne,

ik zit dit te lezen, met stijgende verbazing/ verontwaardiging! Is nl niets van waar, zijn helemaal geen honden in beslag genomen bij ons. Juist alles recht kunnen zeten, een fokker in Almelo had van ons allerlei onwaarheden verteld.
Ze gaan dan een onderzoek instellen en er bleek dus niets van waar, OK we hebben veel honden maar we zijn een kennel en werken beroepsmatig met de honden. Alle pups, en er waren ook 2 nesten van andere mensen hier, die hun teef liever bij mij laten bevallen alles werd meegeteld. Het zag er prima uit en omdat ik ook met  HKBdiploma al had was er niets aande hand, is ook verder niets van gekomen, wel excuses omdat ze ons zo in het nieuws hadden gebracht. Maar dat lees je dan niet op internet. Deze fokker is Almelo mag nu geen honden meer als fokker houden, heeft ook nooit zijn papieren gehaald etc, boontje komt om zijn loontje!

Bentley komt hier vandaan en k denk dat je er een heel goede hond aan hebt. Zijn vader Heros is 11 jaar geworden, superhond en we waren heel gek met hem, zijn we trouwens met al onze honden,

Ik snap het negatieve gepraat van Lisanne over ons totaal niet. Wees blij dat er fokkers zijn die voor nieuw bloed zorgen, die veel verschillende reuen gebruiken, die gezondheidstesten doen, die hun pupkopers steeds begeleiden, die hun honden steeds blijven zien - ze kunnen hier ook in pension komen in vakanties - die hun oude honden gewoon hier houden, die hun teven niet te vaak laten werpen, die alles echt alles voor hun honden overhebben, veel garantie geven en meebetalen aan ev behandelingen, ken je veel fokkers die dat dan je wel zeggen, ik niet een!
Maar we willen het goed doen en daarom investeren we er veel in. En mensen die iets willen weten, kunnen altijd komen kijken en in gesprek met ons gaan, en onze honden allemaal zien.
Dit moest mij even van het hart, Suzanne heel veel plezier nog met Darkenwalds Bentley, hij was een supermooi pupje en is ook geworden zoals we hadden gehoopt als ik het zo lees, een waardig zoon van zijn vader! en Lisanne, wees eens niet zo kortzichtig, informeer je eens beter voordat je zo over anderen oordeelt!
Susan Gorel
Darkenwald American Bulldogs

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Voorbereiding rond Combi, Dekken ETC." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^